Niedocenione utwory Michaela

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Zauważyłam że kolejne płyty były coraz mniej promowane... Prawie wszystkie nagrania z Thrillera i Bad zostały należycie docenione, a z ostatnich płyt nie. Według mnie na większą promocję i uznanie zasługują(chronologicznie):

I can't help it
Girlfriend

The lady in my life- rozbudzająca marzenia fanek...

Speed demon- uwielbiam tą piosenkę za popisy wokalne Mja i świetny podkład rytmiczny, perkusję

Keep the faith- głęboki tekst, fajna melodia

D.S.- nie rozumiem dlaczego wielu nie lubi DSa; mnie bardzo się podoba zwłaszcza podkład muzyczny
Money- tematem przypomina "Ka-ching", lubię ją za ciekawy tekst
Come together- świetna w wykonaniu Mja, nie wiem, dlaczego inne hity przyćmily równie wartościową piosenkę
Stranger in Moscow- idealna do słuchania w nocy
History- kocham tą piosenkę za refren"Every day creates your history..."
Smile- z początku mi nie podchodziła, ale z czasem pokochałam

Co do Invincible:
Break of dawn-stanowczo za mało doceniony kawałek, który cały czas sobie podśpiewuję przed snem;)
Unbreakable
Heartbreaker
Butterflies
Awatar użytkownika
Oluksandra

Post autor: Oluksandra »

Xander pisze: Who is it - niby teledysk jest, niby był singiel chociaż z tym to bylo różnie. Więc czemu tak słabo? Sprawa promocji?
Przyznam, że też mnie to od lat zastanawia.
Dla mnie Who Is It to jedna z pierwszych piosenek MJ, które usłyszałam i nie zawaham się stwierdzic, że jedna z najlepszych.
Jest wprost cudowna, ale tak naprawdę w ogóle niedoceniona.

A np. Little Susie? Piękna, wzruszająca piosenka. Na forum już słyszałam głosy, iż można od niej schizy dostac[?] dziwne...dla mnie do klimatyczna piosenka, z uroczą melodią.
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Oluksandra pisze:można od niej schizy dostac[?]
Dlaczego? Przecież to piękny utwór. Wzruszający, piękna melodia, tekst cudowny. Czego więcej chcieć?
Oluksandra pisze:Xander napisał:

Who is it - niby teledysk jest, niby był singiel chociaż z tym to bylo różnie. Więc czemu tak słabo? Sprawa promocji?
Może kwestia promocji, może po prostu upodobania muzyczne zmieniły się na przestrzeni lat. Prawdę mówiąc także mnie to zastanawia, ponieważ doceniam tę piosenkę, choćby ze względów artystycznych czyli melodię, rytm, wokal. Wszystko jest świetne więc nie wiem dlaczego ludzie nie potrafią tego docenić.
Obrazek
soulsation

Post autor: soulsation »

Tabloit JUnkle moim zdaniem jest bardzo niedocenioną piosenką ,ma swietny podklad muzyczny ,fajny wokal ,i mądry tekst,byly to murowany hit

Morphine-świetny wokal MJa,głęboki tekst,i napewno dałoby sie zrobić do tego fajny klip

Speachlees-niesamowicie krystaliczny głos MJa,piekna ballada,moim zdaniem zrobiłaby tyle szumu co you are not alone...
adula.8

Post autor: adula.8 »

A np. Little Susie? Piękna, wzruszająca piosenka. Na forum już słyszałam głosy, iż można od niej schizy dostac[?] dziwne...dla mnie do klimatyczna piosenka, z uroczą melodią.
Dokładnie! Uwielbiam ją, uwielbiam te emocje które Michael chce w niej przekazać.

Poza Little Susie to jeszcze Keep The Faiht.
Uwielbiam piosenki z przesłaniem, a ona takowe posiada. Poza tekstem, to jeszcze wykonanie. Znów czuje te pozytywne emocje. Uwielbiam to.
KamciaMJ

Post autor: KamciaMJ »

Break Of Dawn - Najbardziej erotyczna ballada Michaela jaką słyszałem... idealna do .... fantazja mi gra podczas tej piosenki mocno... Oczywiście o Fance MJ ;).

Jedną z podobnych "erotycznych" piosenek Mika jest Superfly Sister i jeszcze ten tekst
"Z miłością nie jest już tak wesoło
Tak mi mówią wszyscy w koło
Wyjmij szybko, włóż głęboko
Nie chodzi w tym wszystkim o to"
Tylko to o kazirostwie, tak sądzę.
Ale i tam się miło słucha xd
<3
I love MJ.
KamciaMJ

Post autor: KamciaMJ »

Whatzupwitu- Piosenka ta zawsze poprawia mi humor. Michaela ma strasznie fajny głos gdy śpiewa Whatzupwitu.

Morphine- Nie wiem za bardzo o co chodziło gdy śpiewał tą piosenkę ale i tak mi się strasznie podoba. Ona jest bardzo ostra, ale po środku jest taki moment gdy Michael śpiewa smutnym, wolniejszym głosem i nagle... bamm, znowu ostro. Wybuchowa mieszanka.

Scread of the moon- mało znana piosenka. Sama muszę przyznać że dopiero niedawno się o niej dowiedziałam. Ma bardzo przyjemny bit.

Will you be there- Miło mi się ją słucha, wpada w ucho. To jedna z moich ulubionych piosenek.

Gone Too Soo- Piosenka mnie strasznie dołuje. Każdy chyba wie dlaczego.

We are the world- To moje pierwsza piosenka jaką naprawdę pokochałam.Jest magiczna.

On the line- Pomogła mi dotrzeć do marzeń. Miło się ją słucha.
<3
I love MJ.
Awatar użytkownika
PsychoButcher

Post autor: PsychoButcher »

Will You Be There : Dla mnie ta piosenka powinna być hitem nad hitami. Mistrzowski chórek i klimatyczny podkład.

Human Nature : Jeden z najlepszych o ile nie najlepszy kawałek z "Thriller", dziwne że nie stał się hitem. I ten magiczny refren...

D.S : Piosenka niedoceniana, niestety niesłusznie, może nie jest w Michaelowym stylu ale dla mnie ciekawa piosenka.
I'm gonna make a change, for once in my life...
Awatar użytkownika
Baby Jane

Post autor: Baby Jane »

vivi pisze:Wg mnie For all time,piękna i niedoceniona.Szkoda,że nie zrobił do niej teledysku.
zgadzam się!

One more chance, czy to jest nowa piosenka? wydawało mi się, że słyszałam coś podobnego w wykonaniu jeszcze the Jackson 5:

http://mizgasiek.wrzuta.pl/audio/9XJxnt ... ore_chance

ale nie wiem, czy to na pewno jackson 5? bo tekst tej piosenki podany niżej się różni od tego co tam śpiewają. jest jeszcze jedna piosenka i do niej pasuje ten tekst, ale to już zupełnie inna.

dla porównania Michael:

http://djsoundx.wrzuta.pl/audio/4mpgj2j ... ore_chance

obie wydają się podobne, ale ta którą śpiewa Michael jest szybsza. wybaczcie może mi po prostu słoń na ucho nadepnął (wielce prawdopodobe:P)
Awatar użytkownika
billiejeanatnight

Post autor: billiejeanatnight »

I moim zdaniem istnieje bardzo wiele takich niedocenionych piosenek Michaela:

1. Get on the floor - jest taka energiczna, dyskotekowa, a tak w sumie mało znana ... mógłby być niezły taneczny teledysk i dobre show podczas koncertów

2. Lady in my life - bardzo lekka, romantyczna, wspaniały głos, niestety zauważyłam, że nawet wśród fanów mało kto ją docenia

3. P.Y.T. - dla mnie to równiez mógł być hit

4. State of shock i There must be more to life than this - prawdziwe perełki

5. If you don't love me - idealna na przebój, rytmiczna, energiczna i to "baby,baby, baby, baby" ;)

6. Just good friends - również uwielbiam zgranie głosów chłopaków, też mało zauważona piosenka

7. Break of dawn - jak wyżej ktoś napisał, najbardziej erotyczna i pobudzająca wyobraznię piosenka MJa

8. Privacy - kolejna perełka

9. One more chance - ciekawi mnie, jak wyglądałby teledysk do tej piosenki
We may be a thousand miles apart
But I'll be with you wherever you are
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

A moim zdaniem

Cry- to powinno być następswo HTW i Earth Song. Ale dużo tu teledysk zakłócił też. Te końcowe słowa... Ja bym już teledysk do tego niezły wymyśliła! :-)

HIStory- do tej piosenki też nie ma teledysku, a duża szkoda. Dlatego jest tak mało znana. A mogłaby dużo nauczyć niejedego wychowanka amerykańskiej szkoły ;-)
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
TabloidJunkie92

Post autor: TabloidJunkie92 »

Jak dla mnie piosenka "SHOUT" byla niedoceniona nawet przez samego Michael'a.Bo nie mam pojecia czemu nie znalazla sie na plycie Invincible :dance:
Zarowno zwrotki sa bardzo zmyslowe takie bardziej mowione niz spiewane a potem to energiczne "shout!" w refrenie...Uwielbiam ta piosenke..
Druga piosenka to "Little Susie" Jak dla mnie jest genialną piosenką.Wzrusza nie tylko przepiekna melodia ale takze slowa piosenki..Nie wiem czemu nikt jej nie docenil.
No i niezapominajmy o We've had enough.Jest przekazana bardzo emocjonalnie.Zaczyna sie tak lekko a potem ten mocny refren...I takze slowa maja tu duze znaczenie.Bo piosenka musi miec jakis przekaz a ta z pewnoscia ma.. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

There must be more to life than this
Moim zdaniem bardzo nie doceniona piosenka, ma wartościowy tekst, miło się jej słucha i w dodatku taki duet... :)

One more chance

Świetna piosenka. Ma w sobie coś co sprawia że bardzo lubię jej słuchać szczególnie wieczorem... kojarzy mi się z początkiem mojej przygody z Michaelem jak słuchałam płyty Number Ones...ech wspomnienia :)

Just Good Friends

Również wspaniały duet a najbardziej podoba mi się początek ;-)
Na-Na Na Na Na Nah! Hoo Hoo! Dla mnie hit, hit i jeszcze raz hit!
Szkoda że nie doceniony :smutek:
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Ludzie nie docenili D.S ta piosenka bardzo mi sie podoba ;-)

Morphine no to już wstyd nie zauważyć takiej piosenki ..

State Of Shock -baardzo rytmiczne brzmienie , ja przy niej nie mogę siedzieć cicho :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Shiny

Post autor: Shiny »

Moim zdaniem baaardzo niedocenioną piosenką MJ'a jest "Smile". Wielu z Was pisze, że jest smętna, nudna i takie tam. Ja pokochałam ją od razu. Dla mnie jest magiczna, wspaniała, przepiękna!
Speed Demon - wprost kocham! Czy jest niedoceniona? Może trochę, nie wiem, dlaczego.
Heal the world - mówią, że przesłodzone. Jak się słucha tego 5000(0) milionów razy dziennie, to potem się tak ma.
Obrazek
Sygnaturka i avek wykonane przez Pointrox. Dziękuję ;]
'But if Rooselvelt was livin' he wouldn't let this be, no, no!' (Michael Jackson; They don't care about us)
ODPOWIEDZ