Slave To The Rythm Duet with justin bieber???????

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Willy pisze:Estate co prawda wydało zdawkowe oświadczenie o nieautoryzowanym nagraniu, ale niewiele z niego wynika.
For those who have been asking about the recently posted recording of “Slave 2 The Rhythm” by Michael and (cont) http://tl.gd/n_1rm0d7u

Na razie niewiele, ale zobaczymy z czasem, jakieś prawne kwestie muszą być poruszone, tak mi się przynajmniej wydaje, Pozdrawiam
Awatar użytkownika
michael mckellar

Post autor: michael mckellar »

DJ Max Methods, ujawnia jak powstał duet z piosenki "Slave To The Rhythm".

DJ Max Methods producent, który zremiksował Jacksona piosenkę “Slave To The Rhythm” jako duet z Justin'em Bieber'em ujawnił na wyłączność stronie damienshields.com jak powstał ten utwór.

“Pracuję z Tricky Stewart. Porozumieliśmy się w sprawie reprodukcji tego utworu pod jego wytwórnią Red Zone Ent,” powiedział DJ.

“Miał także nowe wokale Justin'a [Bieber]. Nie wiem jak to wyciekło.”

Christopher “Tricky” Stewart jest producentem, który pracował z takimi osobami jak Beyonce, Rihanna, Mary J Blige i Britney Spears.

W 2010 roku Tricky wyprodukował wiele piosenek, które były uważane, za materiał do wydania przez The Michael Jackson Estate i Sony Music na pośmiertnym albumie Jacksona zatytułowanym "Michael". “Slave To The Rhythm” był jednym z tych utworów.

Utwór był oryginalnie nagrany przez Króla Popu w 1989. Był jednym z wielu utworów, miedzy innymi były też “Do You Know Where Your Children Are” i “If You Don’t Love Me” – nagrane mniej więcej w tym samym czasie i ostatecznie nie trafiły album Jacksona z 1991 "Dangerous".

W odpowiedzi na wyciek duetu Jackson / Bieber remix, grupa The MJ Online Team, która pracuje dla The Michael Jackson Estate, wysłała serię oświadczeń do fanów na maile.

Dziś jednakże wydali oświadczenie po przez Twitlonger na swoim oficjalnym koncie Twitter'a:

“Dla tych, którzy pytali o niedawno opublikowany utwór “Slave 2 The Rhythm” duet Michaela i Justin'a Bieber'a, te nagranie nie zostało autoryzowane. Możemy was zapewnić, że Estate jest dość niezadowolone z powodu wycieku i robi wszystko co w jego mocy aby piosenka została usunięta z wielu stron a także YouTube.”
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
pbozemski1

Post autor: pbozemski1 »

Nowy wpis dotyczący kontrowersyjnego utworu Michaela i Justina już dostępny na blogu. Zapraszam do czytania.

,,Zauważcie, że zaraz po śmierci Jacksona zaczęto spekulować co stanie się z niewydanymi i niedokończonymi utworami. Wtedy ktoś wpadł na pomysł aby inni artyści dokończyli te utwory i aby zostały one wydane...''

http://patrykbozemski.blogspot.com/2013 ... et-mj.html
Moonwalker
Awatar użytkownika
lampek

Post autor: lampek »

Sony zrobi wszystko aby wydoić z MJ jak najwięcej. Bieber zepsuł cały utwór. Wydaje mi sie, że jak troche opdani hype na Michaela w USA to może choć troche zluzują z takimi wiekopomnymi "dziełami".

To już nie 1 raz gdy ten "artysta" się wtrąca w dorobek Michaela. Ciągle niby podkresla jakim jest niby fanem. Sam sie okrzyknał, nowym" Michaelem Jacksonem.

Jeszcze w związku z Bieberem obserwuje, że niektóre fanki MJ niestety lubą Biebera i szukają wierzą w te historyjki, ze miał podobnie trudne dzieciństwo jak MJ... Mi jak to slysze ręce opadaja
Awatar użytkownika
aeval

Post autor: aeval »

pbozemski1 pisze:Nowy wpis dotyczący kontrowersyjnego utworu Michaela i Justina już dostępny na blogu. Zapraszam do czytania.

,,Zauważcie, że zaraz po śmierci Jacksona zaczęto spekulować co stanie się z niewydanymi i niedokończonymi utworami. Wtedy ktoś wpadł na pomysł aby inni artyści dokończyli te utwory i aby zostały one wydane...''
Ale ten utwór był ukończony. I dorabianie do niego czyjegokolwiek wokalu budzi mój głęboki niesmak :-/
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pbozemski1

Post autor: pbozemski1 »

Mam tak samo aeval ;)
Moonwalker
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

michael mckellar pisze:Utwór był oryginalnie nagrany przez Króla Popu w 1989.
To dużo wyjaśnia. Kiedy wyciekł ten utwór po raz pierwszy, byłem zdziwiony tym, że Michael nagrał coś "na dyskotekę". Nigdy tego nie robił, bo zawsze tworzył coś ambitniejszego i takimi bzdetami się nie przejmował (wyjątek stanowi album Off The Wall, no ale to przecież koniec lat 70., takie hity były na czasie, a Michael dopiero zaczynał definiować siebie jako muzyka), no ale z talentem Króla się nie dyskutuje i w sumie nadal chętnie słucham tego kawałka. No ale wyszło jednak na to, że mam rację. Teraz tylko modlę się o to aby wyciekła wersja z 1989, bo pewnie jest najlepsza ze wszystkich. A co do duetu z Bieberem. Bardzo zły pomysł. Nie dość, że większość ludzi będzie tą piosenkę hejtować za duet z Justinem to jeszcze po raz kolejny mamy pokaz tego jak Sony w pogoni za pieniędzmi niszczy dobytek Michaela zniżając ją do poziomu utworów dla pustaków, którzy nie zawracają sobie głowy utworami, które mają więcej niż trzy słowa w refrenie. Co będzie następne? Kolejny remix will.i.am'a? Duet z Lady Gagą? A może, skoro już jesteśmy przy idolach nastolatek, z One Direction?
Obrazek
Awatar użytkownika
lampek

No i nie wiem czy kojarzycie ale pierwsza wersja wycieknięta miała w pewnym momencie miała wtrącki DJa Stolena. Potem zostało to usunięte te wtrącenia.

Tutaj wersja, o ktorej mówie:
http://www.youtube.com/watch?v=DsKXjnEOQjo

Niestety wszystko co wydaje Sony to żerowanie na marce płyta Michael, box Vision (dali teledyski w słabej jakości i kazali sobie płacic krocie) no i teraz te duety...

Ta duety z One Direction, Nicki Minay. Po tej firmie można sie wszystkiego spodziewać.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

lampek pisze:box Vision (dali teledyski w słabej jakości i kazali sobie płacic krocie)
Jeśli mogę coś wtrącić, to moim zdaniem jedynym teledyskiem w słabej jakości na Vision jest Will You Be There. Reszta jest fajna, a szukanie jakichkolwiek błędów typu zielony ekran wyskakujący na jedną tysięczną sekundy w In The Closet to jak szukanie dziury w całym. Poza tym nie wszystkie projekty Sony dotyczące Michaela wypadły źle. Chociażby reedycja Bad wyszła super i jest zdecydowanie lepsza od Thrillera 25, a przecież ten drugi ukazał się jeszcze za życia Michaela. Ale pomimo wszystko to rzadkie przypadki.
Obrazek
Awatar użytkownika
m-m1kea

Post autor: m-m1kea »

Reedycja Bad jest super? Dzwiek audio z koncertu jest fatalnie zmiksowany, nie wspomne juz o wideo z Londynu - bo mi rece opadaja na sam widok. Sony nawet nie dysponuje materialami-matkami, dlatego mamy takiej jakosci teledyski jakiej mamy. Szukanie dziury w calym? Nie sadze.

Najfaniejsza rzecza jaka dostalismy po 2009 (oprocz wyciekow) to dokument Bad/This Is It, ale on zostal stworzony przez jedna, konkretna osoba bez wiekszej ingerencji wytworni.
Obrazek
Awatar użytkownika
michael mckellar

Nie przesadzajmy z tym krytykowaniem. Duetów z !D nie będzie, Vision póki co jest najlepszym projektem od 2009 roku. A co do Bad 25 też nie można powiedzieć, że jest beznadziejne. Dostaliśmy koncert, o który fani bardzo długo prosili. Mi nawet jego jakość nie przeszkadza. A przede wszystkim dostaliśmy dema w takiej postaci jakiej zostawił je Michael. Więc pracę Estate można spokojnie ocenić na mocną 4.
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
m-m1kea

Jesli cieszy Cie taka jakosc w obecnych czasach to dobrze dla Ciebie, mimo wszystko JA oczekuje nieco wiecej. Dostalismy takze remixy od Skrillexa, wiec jaka mamy pewnosc o to, ze i na duety nie przyjdzie czas?
Obrazek
Awatar użytkownika
michael mckellar

Wiesz dlaczego mi nie przeszkadza, bo mogę zobaczyć genialny koncert Michaela. Co prawda jakość jest troszeczkę kiepska, ale Michaela już nie ma i nie będę mógł zobaczyć Jego koncertu, więc cieszę się z tego co mam..
Trudno możesz mnie nazwać naiwnym, możesz się ze mną nie zgadzać.
A gdzie niby są mixy skrilexa?
Na Bad 25 ostatecznie nie trafiły.
A nawet Sony nie popełni takiego harakiri jakim będzie np. duet MJ/1D
Awatar użytkownika
m-m1kea

wybacz, moj blad z Skrillexem. Sony spieprzylo caly album 'Michael', wiec nie zdziwie sie jesli doczekamy sie kiedys takiego absurdalnego duetu. spojrz na Behind The Mask, jak beznadziejnie jest wyprodukowany. ingerowanie w tekst Hollywood Tonight tez nie bylo fair wobec nas, prawda? nie wspominajac juz o Casio songs.

mowisz, ze cieszysz sie z tego co masz? ja uwazam, ze Sony kieruje sie dokladnie taka sama filozofia - 'rzucmy cos im! i tak beda sie cieszyc'. dlatego na rynku jest dostepne kilkanascie skladanek i innych udziwnien. no, ale - co kto lubi.
Obrazek
Awatar użytkownika
lampek

m-m1kea pisze: mowisz, ze cieszysz sie z tego co masz? ja uwazam, ze Sony kieruje sie dokladnie taka sama filozofia - 'rzucmy cos im! i tak beda sie cieszyc'. dlatego na rynku jest dostepne kilkanascie skladanek i innych udziwnien. no, ale - co kto lubi.
No podpisuje sie pod tym. Tak samo uważam.

Jedyna ciekawa rzecz w tym roku przynajmniej z MJ to płyta z materiałem nagranym z F. Mercurym.

Nie warto się łudzić. Sony chce wykorzystać markę Michaela, aby dotrzeć do m.in. takich fanów Biebera czy mediów i nas fanów.

Aby Michaelowi dali spokój musi opaść "hajp" w USA co przez proces Murraya niestety szybko sie nie stanie.
ODPOWIEDZ