Teorie nt. zmiany wyglądu Michaela

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

thewiz

Post autor: thewiz »

Captain_Eo1958 pisze:Michael Jackson miał tylko dwie operacje! Nie przyjmuję innej wersji! Beat me, hate me, you can never break me!

Captain_Eo1958
Coz,gosciu jest niezniszczalnie wierny swoim .... przekonaniom :smiech:

W sumie to moze dobrze,bo jak pojmuje sie swiat dwubiegunowo (Zlo -Dobro) ,to ma sie lzej w zyciu. Po co sie bowiem rozmieniac sie na drobne w swoich dewizach zyciowych?
:wariat:
Awatar użytkownika
req

Post autor: req »

Moze miał dwie wielkie operacje i dziesiątki małych, o ktorych "nie warto" wspominac? Sorry, ale natura nie działa w taki sposób :) Zreszta jego sprawa, jak wygląda wszyscy widzą. Nie wypada się wtrącać.
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Miałem się nie zniżać do poziomu dyskutanta, ale z powodu nieoczekiwanego nadmiaru wolnego czasu.... przygotowałem następujące ilustracje:
Obrazek
To jest zdjęcie z 1996 roku. Maska wykonana na potrzeby filmu Ghosts. Michael miał wtedy 38 lat. Czy te usta wyglądają inaczej niż w thriller? Oczy?

Otóż mam też zdjęcie. Dla tych, którzy nie wierzą we dwie operacje plastyczne.
1. Nos
2. Dołek w brodzie

Ponadto:
- inny kolor skór - vitiligo
- brwi
- włosy
- makijaż
Moja ingerencja w zdjęcie polegała wyłącznie na zmianie koloru skóry, "depilacji" brwi i dodaniu "peruki". Zmiana peruki wymagała podwyższenia czoła.
Obrazek
Oryginalne zdjęcie zostało zrobione w 1981 roku.

Dodam, że człowiek może inaczej wyglądać w wieku 20 lat a inaczej w wieku 30. Dzisiaj nasz Michaś ma 48. W tym wieku skóra się starzeje. Największą zmianą w michaelu był kolor skóry i długie wyprostowane włosy. Do tego dochodzi makijaż. Zwróćcie uwagę na usta. Od kiedy jest biały widać na nich przebarwienia. ich kształ jest zdeterminowany przez szminkę. Oczy są umalowane i kontrastują z białą oprawą skóry..

Epilog:
Michael pisze o dwóch operacjach w Moonwalk:
1. przed thriller zmiana nosa
2. przed bad zmiana nosa i podbródka jednocześnie

Spójrzcie na kobiety. Zupełnie inaczej wyglądają tylko po zmianie fryzury, albo zmianie makijażu. Spójrzcie na Andrzeja Leppera. Inaczej wyglądał 10 lat temu. Inaczej wygląda od kiedy zaczął zażywać kąpieli wodnych i słonecznych.
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony sob, 13 lut 2010, 6:55 przez huczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Erto1984

Post autor: Erto1984 »

Tak, Michael miał ostatnią operację nosa przed trasą Bad a różnica w wyglądzi e jego "nochala" :P pomiędzy koncertem Dangerous w Bukareszcie a np teledyskiem " What More Can I Give" wzięła się z diety i różnicy wieku :wariat: Z kolei ww nosek wygląda zupełnie (!!) inaczej na niedawnych zdjęciach z Niemiec z powodu upływu kilku lat i tego że Michael zjada obecnie więcej pomidorów i i robi więcej pompek.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
huczek

Erto1984 pisze:faktycznie nadmiar łaski z tym zniżaniem się do poziomu... japrosic japrosic Tak Michael miał ostatnią operację nosa przed trasą Bad a różnica w wyglądzi e jego "nochala" :P pomiędzy koncertem Dangerous w Bukareszcie a np teledyskiem " What More Can I Give" wzięła się z diety i różnicy wieku :wariat: Z kolei ww nosek wygląda zupełnie (!!) inaczej na niedawnych zdjęciach z Niemiec z powodu upływu kilku lat i tego że Michael zjada obecnie więcej pomidorów i i robi więcej pompek. Mam niejasne uczucie że jak Michael przy najbliższej okazji zasugeruje że przybył na Ziemię z Merkurego w promieniu bladoróżowego światła to też mu uwierzysz. Trzeba tutaj zauważyć że Mike jest tylko (!!) człowiekiem. Jest wspaniałym artystą z ogromnym wkładem w rozwój muzyki popularnej ale posiada również całkiem przyziemne wady. Idolom nie zawsze trzeba wierzyć na słowo. Ufam, że nie będziesz musiał już więcej zniżać się do niegodnego siebie poziomu, żeby pouczać maluczkich .

Pozdrawiam
Rzeczywiście uważam, że rozmowa o wyglądzie jest płytka. Jednak muszę przyznać, że wciąga.

Erto Twoja sarkastyczna wypowiedź jest nie tylko niegrzeczna, ale również tania - bo gadka o pomidorach nie wnosi nic do rzeczowej dyskusji. Powielanie żartów nie świadczy o dobrym poczuciu humoru.

Może to jest kwestia wyobraźni Erto1984. Proszę o przykłady porównania w postaci fotografii. Nie upieram się, że po 2000 nic sobie nie poprawił. Jednak już w latach 80-tych roku pisały i mówiły brukowce o kościach policzkowych, oczach, szczękach itd. Dyskusja polega na wymianie argumentów. Puste słowa na temat wyglądu bez zdjęć ilustrujących... Przygotuj sobie zdjęcia w podobnym ujęciu oświetleniu i kolorze skóry. Ja to zawsze miałem gdzieś. Jednak postanowiłem sobie poćwiczyć ze zdjęciami starymi i nowymi. Wychodzi na to, że MJ mówił prawdę w wywiadzie z Oprah. W 1998 roku MJ skończył 40 - też weź to pod uwagę.

Mogę przyzać Ci Erto1984, że nie wszystkie zabiegi kosmetczne noszą miano operacji plastycznych. Zmieniając nos można naciągnąć skórę całej twarzy... za uszy :-)

Erto1984, pomijając to wszystko. Po zrobienu tego fotomontażu sam byłem zaskoczony!
Obrazek
Obrazek
Erto1984

Post autor: Erto1984 »

Rzeczywiście , mnie również zaskoczył ten fotomontaż. Jeżeli poczułeś się urażony moim postem - przepraszam.
Rzecz w tym że wydaje się niemożliwe żeby wygląd człowieka tak sie zmieniał po tylk 2 operacjach. Nie twierdzę że było ich bardzo dużo. Nie wierzę jednak że były tylko dwie. Zrzucanie tak ogromnych zmian w wyglądzie na dietę , przybranie/stracenie kilu kilogramów czy różnicę w wieku (rzędu kilku lat) uważam jednak za niepoważne i śmiem twierdzić że osoby które tak uważają są zbyt radykalnymi fanami ( w stylu co idol powie , to jest święte)

Pozdrawiam

ps co złego to nie ja :)
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

Kiedyś w pewnej gazecie (bodajże ''Viva'' zaraz po uniewinnieniu) przeczytałem, iż specjaliści od chirurgi plastycznej twierdzą, że na twarzy Michaela nie ma milimetra skóry nietkniętego skalpelem :wariat:
Ja w to nie wierze!
Obejrzałem ten fotomontarz... Chyba każdy przyzna, że policzki Michaela wyglądają teraz zupełnie inaczej (niż na fotomontażu), a to za sprawą wieku. Każdy się starzeje, Mike'owi niedługo 50-tka stuknie więc trudno się dziwić, że jego twarz stała się trochę zwiotczała... Uważam także, że Michael zrobił kilka operacji więcej, nie okłamujmy się, po 2 operacjach nos człowieka nie zmieniłby się aż tak bardzo...
A co do zmiany koloru skóry Michaela, sądze, że skoro przez vitiligo miał plamy na twarzy to wolał już całkowicie zmienić kolor skóry.

P.S Niech nikt nie zrozumie mnie źle, tym postem nie chciałem ani obrazić Michaela, ani być niegrzeczny :wariat:
Awatar użytkownika
huczek

Vitiligo

Terminator pisze: A co do zmiany koloru skóry Michaela, sądze, że skoro przez vitiligo miał plamy na twarzy to wolał już całkowicie zmienić kolor skóry.
Są bardzo różne odmiany bielactwa. Vitiligo jest jedną z nich. Podobno nie wynaleziono skutecznego sposobu na całkowite odbarwienie czarnej skóry do dziś. Michael jest biały na okładce płyty Bad.

Poniżej kilka fotek ludzi chorych na vitiligo.
United
Obrazek
Make Up
Obrazek
Dziewczynka 1
Obrazek
Michael Jackson
Obrazek
Dziewczynka 2
Obrazek
Dziewczynka 3
Obrazek
Mężczyzna
Obrazek
Dłonie chorego na vitiligo
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cicha

Re: Vitiligo

Post autor: cicha »

huczek pisze:Michael jest biały na okładce płyty Bad.
Tak. Wszyscy widza, ze Michael jest bialy na okladce Bad. Podobnie jak w teledysku. Tu mozemy mowic o szczegolnej manipulacji oswietleniem skory Michaela badz stosowanym makijazem badz obrobce graficznej (?) zarowno w sesji fotograficznej jak i filmowej (video do Bad). Tymczasem Michael w latach 85-89 nie byl jeszcze taki stricte bialy...
Obrazek
Ostatnio zmieniony pn, 27 mar 2006, 15:14 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
MadonnA

Post autor: MadonnA »

Chwilecke nie łapie czyli on poczekal az sie zrobi bialy [aż go te plamy biale pokryja] czy to tez jakas hirurgia?
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

Ja sądze, że miał już na twarzy coraz większe plamy, to wstrzyknął sobie jakiś pigment żeby było równomiernie nenene Ale to tylko moje przypuszczenia, nikt nie wie jak było naprawde poza samym Michaelem i jego kosmetyczką glupija
Awatar użytkownika
MadonnA

Post autor: MadonnA »

A czy tylko murzyni mogą na to zachorować lub zarazić?
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

MadonnA pisze:A czy tylko murzyni mogą na to zachorować lub zarazić?
Zarazić mogą tylko Murzyni, ale zachorować może każdy, nawet Eskimos.

ekhm, patience
ObrazekObrazek
blender

Boszzzzzzzz.

Post autor: blender »

ERTO, Termnator i inii... no co Wy!? ślepi czy jak. Była tam fajna fotka która niemalże ukazująca MJ jak oryginała. Ale. Pokaż mi jedno zdjęcie po thrililler gdzie widać nadal jedo tłuszvz ( natura ) pod oczsami. Nie ma - i nie będzie! On nie znika - go się wycina w wielkości 3/4, aby oczy się nie zapadły. Porównaj zdjęcia, MJ w wkieku 23 lat i 48 lat/ Gdzie ma te "woreczki"? sałata wchłonęła? A co do noska, aż tak slepy jesteś by nie rozróżnić ich kilka? Twarz bad a dangerous, kości policzkowe, że niby pejsy zasłaniają? Ślepcy! Michael do tego ma tone pufdru by zakryć czarne plamy - vitiligo i makijąż może komus rysować się z maską, choć mnie nie. Ale nie udajcie ślepców i nie mówcie o 2 operacjach. Please
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

Żadna dieta nie zmienia w takim stopniu twarzy człowieka a jeśli nawet to nie wielokrotnie w ciągu kilku lat.

Diaeta może nie ale choroba na którą cierpi MIchael może tak ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ