ja nic nie muszę zgrywać jeśli wiem, zwłaszcza gdy Ty piszesz bzdury
"musisz wiedziec , ze wino to krew Chrystusa"
Nigdzie nie jest powiedziane, że wino to krew Chrystusa, a czy jest się Katolikiem czy nie to podstawowe rzeczy należy wiedzieć, a jak nie to przynajmniej się nie wymądrzać.
Stwierdzeniem "nie pisałem poprzedniego postu w znaczeniu, ze w żyłach Jezusa wino płyneło !" udowodniłeś, że nie rozumiesz tego co się do Ciebie pisze, mimo to jednak wytłumaczę Ci...
Wedle chrześcijaństwa wino staje się, ulega przemianie, w krew Chrystusa podczas świetej bezkrwawej ofiary jaką jest Msza święta, podczas przeistoczenia, która została ustanowiona podczas ostatniej wieczerzy, która jest jej pierwowzorem i wtedy to Chrystus do swych uczniów - 12 apostołów powiedział (mniejwięcej, przytaczam z pamięci) łamiąc chleb i podnosząc kielich wina: bierzcie i jedzicie, oto ciało moje i krew moja, to czyńcie na moją pamiątkę.
Wino przeistacza się (wedle wiary chrześcijańskiej) w krew Chrystusa tylko i wyłącznie podczas Mszy świętej. Nigdzie nie jest powiedziane, że wino to krew Chrystusa.
Żadna religia ani ateizm nie zwalniają z myślenia.
Czy Michael pije alkohol?
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Was chyba zdrowo popierdoli.... chłopcy.Unikałem tego tematu bo oczywiście wydawał mi się idiotyczny i wszedłem tu pierwszy raz a tu prosze co się dzieję .Takie kłótnie omijają Xscapea......ehhh.Piszę że temat idiotyczny bo jestem pewien że michael ciągnie zcasem alkochol.Nie wiem w jakich dawkach i ile ani co lubi ale z pewnościa ciągnie.I prawdę mówiąc wyobraźcie sobie że gówno mnie to obchodzi co on pije.Ja pije tatre mocna,kocham malibu,i w ogóle darze duża sympatia alkochole ale raczej sie tym nie chwalę bo ludzie zaraz potrafią z człowieka zrobić alkocholika.Nie wiem może kiedys nim będę ale póki co jest dobrze i się nie martwię oprócz tego ze za dużo spozywam piwska.Przestańcie sie kłócić o sprawy które nic nie wnoszą do waszego życia(i kto to pisze no nie hehe).Wkurza mnie ta ludzka wścibskość.Ja kiedyś napisałem ze spróbowałem marychy 5 razy a zostałem prawie narkomanem.Niektórzy sa nieźle przewrazliwieni.Ale co tam kłóćie się o bzdury.Miłej konwersacji.Ja właśnie otwieram malibu z przyjaciółmi.Wypije za wasze zdrowie i troche wam pokibicuje.AJ LOW JU SOŁ MACZ.
Mimo to uważam że nie potrzeba zbyt pochopnie wystawiac ostrzeżeń.Każdy ma chwile złości a jeśli pokaże się z dość prostackiej strony tak jak wyżej kolega to już jego sprawa(i kto to pisze).Nie ma sensu banowac tak ludiz no chyba że ktoś już jest starsznie natretny i wredy jak ja swojego czasu (pozdro dla modereńków).Nie banujmy się w święta.hehehe.Pozdrawiam wsyztskich nagrańców.bWWd wrote:Masz jakis problem to pisz prywatnie a nie zasmiecasz temat chlejusie , zreszta z zombiakami nie gadam , skoncz.
bWWd - z szacunkiem proszę do takich postaci jak Jezus Chrystus, niezależnie w co wierzysz i czy wogóle. Chrystus jest jeden.bWWd wrote:broni sie chrystusami
Masz rację Bydlax_Xp, nie jest napisane, że w nic nie wierzysz (a wyżej sam napisałeś: "Jesli jestes wieżącym katolikiem , (ja nie jestem)"), lecz napisałeś, że nie jesteś Katolikiem, więc bWWd ma rację, że nie masz co podawać argumentów z Chrystusem, zwłaszcza, że zupełnie nic na ten temat nie wiesz, co dobrze udowodniłeś. Więc może i wierzysz w Buddę czy jesteś innego jeszcze wyznania, ale daruj sobie wywody z dogmatów religijnych na żałośnie śmiesznym poziomie, zwłaszcza, że przyznajesz się, że Katolikiem nie jesteś (masz prawo, ale nie mądrzyj się, jak ani nim nie jesteś ani nic nie wiesz w kwestiach związanych z tą religią!).Bydlax_Xp wrote:Słuchaj nie jest napisane ,ze ja nie wieże.
Temat zamykam, bo coraz gorsze dno się robi.
bWWd - niezależnie od poziomu wypowiedzi innych nie daj się prowokować i nie obrażaj innych.
Bydlax_Xp - zaczynasz za dużo bruździć na forum. W tym tempie szybko złapiesz 3 ostrzeżenie - mówię, żeby później nie było...
...