Johnny Depp

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Tatiana.

Post autor: Tatiana. »

ok, nie widzialam go jeszcze :D

ale w blow byl straszny :D
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

Hm,poczytalam sobie troche o las vegas parano
zdania są podzielone,film podobno nie cieszyl się wielkim zainteresowaniem,ale jednak stał się produkcją dla wielu ludzi kultową!Może to dlatego,że bezlitosnie obnarza idee amerykanskiego snu?Hm,chyba sięgnę po ksiązkę na podstawie której film został nakręcony ;>.
Wszyscy jednak podkreślają kapitalną rolę deppa.
Parę zdjęć,żeby pokazac jego obrzydliwość w LVP:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
♥ MJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Post autor: Tiger Lilly »

Tytuł oryginalny "Fear and Loathing in Las Vegas" więcej mówi o tym filmie niż polski...cóż, niejednokrotnie tak bywa. Johnny zagrał wyśmienicie, podobnie jak Benicio Del Toro - warto zobaczyć nie tylko dlatego, a może raczej pomimo tego, że obaj panowie wyglądają tam raczej niekorzystnie ;-) Z gwiazd pojawia się jeszcze Christina Ricci.

Ten film nie jest łatwy w odbiorze, zaczyna się serią mistrzowskich gagów, od połowy traci tempo i rozpływa w aurze mrocznego niepokoju - odzwierciedla to stan w jakim znajdują się bohaterowie, łykający coraz to nowe specyfiki. Ale powiedzenie, że jest to opowieść o weekendowych narkomanach byłaby dużym uproszczeniem.

Na pewno wart polecenia, nie tylko wielbiciel(k)om Johnny'ego :-)
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Dla zainteresowanych ;)

7 stycznia, Poniedziałek, TVP 1
23:00 Donnie Brasco
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Widzę, że wywiązała się rozmowa na temat tego, że Johnny nie boi się oszpecić.
Prawda jest taka, że nie każdy rodzi się aktorem, a Depp już w łonie matki wiedział, że będzie dobry. :szepcze: :hahaha:On się po prostu nie boi wyzwań. To człowiek z charakterem i udowodnił to niejednokrotnie.
Jest stworzony do bycia aktorem, najlepszym dowodem na to jest fakt, że nie ukończył żadnej szkoły aktorskiej, ba nie skończył nawet liceum, a mimo to osiągnął tak wiele.
Agaa pisze:Hm,poczytalam sobie troche o las vegas parano
zdania są podzielone,film podobno nie cieszyl się wielkim zainteresowaniem,ale jednak stał się produkcją dla wielu ludzi kultową!Może to dlatego,że bezlitosnie obnarza idee amerykanskiego snu?Hm,chyba sięgnę po ksiązkę na podstawie której film został nakręcony ;>.
Wszyscy jednak podkreślają kapitalną rolę deppa.
Film jest psychodeliczny i jak już pisałam, po obejrzeniu go, człowiek ma wrażenie jakby się naćpał, częściowo utożsamia się z postaciami. ;-) Mimo wszystko, od początku czułam coś, co mnie w nim kręci i okazało się, że jego reżyserem jest sam Terry Gilliam, a to nikt inny jak jeden z Monty Pythonowców, których ubóstwiam. Mimo, że film jest obrzydliwy, to spodobał mi się ten specyficzny, czarny humor, którym film jest przepełniony.
Nie wiem czy znów zabiorę się do obejrzenia tej produkcji, ale każdemu fanowi tudzież fance Depp’a radzę zobaczyć, przynajmniej raz. ;-)

Polecam Wam książkę biograficzną o Depp’ie. Pochłonęłam ją w mig.

Obrazek

Autor książki, zatytułowanej Johnny Depp: współczesny buntownik, kreśli wizerunek skomplikowanego wewnętrznie, udręczonego psychicznie młodego człowieka, którego trudne dzieciństwo i buntownicza, zamroczona alkoholem i narkotykami młodość nie zwiastowały późniejszej kariery uwielbianego przez kobiety gwiazdora. Obok opisów chuligańskich wybryków, miłostek i przelotnych romansów, między innymi z Winoną Ryder i supermodelką Kate Moss, czytelnik znajdzie tu również wnikliwą analizę kariery zawodowej aktora oraz jego bezkompromisowo niezależnych i ryzykownych artystycznie ról filmowych, poprzez które Depp określa się jako artysta i osoba prywatna.

Pomoże ona Wam zrozumieć, dlaczego Johnny wybiera takie, a nie inne role. On jest bardzo tajemniczym i jak mawia moja mama, dziwacznym facetem, i dlatego, moim zdaniem jest taki fascynujący. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Czesc 1/ 2

A.Nightmare.On.Elm.Street.1984.INTERNAL.DVDRIP.XVID-UbM
Arizona.Dream.1993.PROPER.DVDRip.DivX-MDX
Blow.2001.DVDRip.AC3.XviD.iNTERNAL-iNTE
Charlie.And.The.Chocolate.Factory.WS.DVDRip.XviD-DiAMOND
Dead.Man.1995.DVDRip.DivX-DDX
Donnie.Brasco.1997.iNTERNAL.DVDRip.XviD-FRAGGER
Ed.Wood.1994.DVDRip.DivX-MDX
Edward.Scissorhands.1990.WS.DVDRip.XviD.AC3.iNTERNAL-EwDp
Fear.And.Loathing.In.Las.Vegas.DVDRip.DivX-TNS
Finding.Neverland.DVDRiP.XViD-DEiTY
From.Hell.Repack.DVDivX.READ.NFO-CPY

Czesc 2/2

Once.Upon.A.Time.In.Mexico.DVDRip.XviD-iMBT
Pirates.Of.The.Caribbean.DVDRip.XViD-ViTE
Pirates.of.The.Caribbean.Dead.Mans.Chest.2006.FINAL.DVDRip.xVID-LRC
Pirates.Of.The.Caribbean.At.Worlds.End.PROPER.DVDRip.XviD-HooKah
Secret.Window.DVDRiP.XviD-BRUTUS
Sleepy.Hollow.1999.iNTERNAL.AC3.DVDRiP.XViD-aGGr0
The.Corpse.Bride.WS.DVDRiP.XViD-DEiTY
The.Libertine.DVDRip.XviD-DoNE
The.Ninth.Gate.1999.iNTERNAL.DvDRiP.XviD-HLS
Whats.Eating.Gilbert.Grape.1993.iNTERNAL.DVDRip.XviD-BELiAL

uuuulala co ja znalazłem ; D szykuje mi się parenaście ładnych wieczorów z dżonym ; D

ale ćśśś : )
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter

majkelzawszespoko pisze:uuuulala co ja znalazłem ; D szykuje mi się parenaście ładnych wieczorów z dżonym ; D

ale ćśśś : )
Ale o co Ci chodzi? :-)
Czyżbyś dał nam do zrozumienia, że nas zapraszasz? ;-)
Czy też chcesz nas obdarować,tymi, jakże cennymi filmami? nenene

Widziałam wszystkie z wyjątkiem "Arizona Dream" (wkrótce go zobaczę i to tylko kwestia czasu, dzięki dobremu duszkowi ;-) :hug:) , każdy z nich to prawdziwy rarytas. ;-)

Enjoy kolego! ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
charity

Post autor: charity »

Można by oglądać i oglądać :)

Pana Nożycorękiego to u.b.ó.s.t.w.i.a.m. podobnie ja Charliego z fabryki ^^
Niestety nie widziałam 'Arizona Dream', jak było w telewizji, to zawsze brakowało czasu ;/ I niestety nie mam skąd wykombinować filmu ;/
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

a ja mam Arizona Dream na DVD. kupiłem za, jak dobrze pamiętam, 20zł w saturnie.

http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/299
proszę bardzo dla tłumaczących się niemożnością znalezienia + dla leniwych. 19.99 to nawet nie tyle, co na jedno wyjście do pubu ze znajomymi.

nie oglądałem jeszcze bo nie mam kiedy.
ale coś szkrobne o nim jak tylko zobacze.

Donnie Brasco wymiata.
a Johnny troche przyćmiony przez Ala Tonego Montane Pacino.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

majkelzawszespoko pisze:Donnie Brasco wymiata.
Oj tak! Ja również byłam pod wrażeniem filmu.

Dodam tylko...jako ciekawostka, że obok aktorskiego duetu Al Pacino- Johnny Depp...zagrał także Michael Madsen. Ten Pan występuje także w teledysku MJ'a...You Rock My World! :)

No to błysnęłam. Przepraszam, ale na nic bardziej krytycznego mnie nie stać. glupija

ps. Z przyjemnością poczytam Wasze opinie, recenzje i wrażenia także o Arizonie. ;)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
_Mania_

Post autor: _Mania_ »

ja za Johnnym jakos specjalnie nie przepadam. W Piratach był fajny i w Marzycielu
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

cicha pisze:Dodam tylko...jako ciekawostka, że obok aktorskiego duetu Al Pacino- Johnny Depp...zagrał także Michael Madsen. Ten Pan występuje także w teledysku MJ'a...You Rock My World!
bardzo lubię Madsena, szczególnie za grę dla Tarantino.
bardzo dobry aktor, trochę niedoceniany wg mnie.

_Mania_ pisze:ja za Johnnym jakos specjalnie nie przepadam. W Piratach był fajny i w Marzycielu
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Czy ktos mi może powiedzieć jak się kończy Donnie Brasco bo niestety ale zasnęłam gdzieś w połowie.
Awatar użytkownika
Erna Shorter

majkelzawszespoko pisze:proszę bardzo dla tłumaczących się niemożnością znalezienia + dla leniwych
:rocky: :hahaha: dzięki ;-)
majkelzawszespoko pisze:Donnie Brasco wymiata.
Wiesz Johnny, Johnnym,ale Pacino niestety czy też moze stety, bije go pod wieloma względami. To znakomity aktor.

Niektórzy uznawają "Donnie Brasco" za jeden z lepszych filmów tego gatunku i umieszczają go obok "Ojca Chrzestnego" czy też "Człowieka z blizną".
majkelzawszespoko pisze:bardzo dobry aktor, trochę niedoceniany wg mnie.
Zgadzam się, zawsze znika w tle.
cicha pisze:ps. Z przyjemnością poczytam Wasze opinie, recenzje i wrażenia także o Arizonie. ;)
Masz to jak w banku. ;-)
_Mania_ pisze: ja za Johnnym jakos specjalnie nie przepadam. W Piratach był fajny i w Marzycielu
Może rozwiniesz swoją wypowiedź? Jakieś konkretne argumenty "za" i "przeciw"?
SILENTIUM pisze:Czy ktos mi może powiedzieć jak się kończy Donnie Brasco bo niestety ale zasnęłam gdzieś w połowie.
Myślę,ze mogę Ci zdradzić. ;-)
Lefty na koncu, niestety(czułam do niego jakąs sympatię) popełnia samobójstwo,a Brasco zostaje nagrodzony za swoją akcję i postanawia rzucić pracę agenta.

Tyle pamiętam(widziałam ten film stosunkowo dawno temu, jeśli przeoczyłam jakiś szczegół, poprawcie mnie) ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

ja za Johnnym szalalam po obejrzeniu Edwarda Nozycorekiego xD ale ostatnio to Michael jest (jak dla mnie) nie do przebicia :mj: ale Johnny ma ladniutkie oczka (MJ tez jakby cos ;)) i genialnie gra... za to go podziwiam ;-)
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
ODPOWIEDZ