Moonwalker

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz ten film?

1
0
Brak głosów
2
3
1%
3
11
5%
4
17
7%
5
60
25%
6
146
62%

Liczba głosów: 237

liberian wrz 87

Post autor: liberian wrz 87 »

Obejrzałam dziś po raz kolejny "Moonwalkera" i znowu się poryczałam :wariat:

Film jest fenomenalny i ponadczasowy.
Swoim dzieciom go kiedyś pokażę - może zaszczepi u nich taką samą miłość jak we mnie do Michaela.

:surrender:
Ostatnio zmieniony wt, 24 lis 2009, 18:53 przez liberian wrz 87, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

Moonwalker.
Pierwsze skojarzenie?
Dzieciństwo, dzieciństwo, dzieciństwo.
Jak byłam mała oglądałam kilka razy dziennie moim faworyttem był zawsze taniec z królkiem xD. I zawsze bałam się tych postaci co goniły Michaela. :nerwy: i krzyczałam do ekranu, że mają go zostawić. No i tu się zaczęła moja pierwsza "miłość" jak na samym początku tuż po 'Bad' z tymi dzieciakami pojawia się Michael. Ah te jego loczki, brązowe oczka. To miał być mój mąż, tak właśnie powiedziałam mojej babci, która na ogół oglądała ten film razem ze mną. ;D. I 'Smooth criminal' które próbowałam tańczyć.

Film, jak film, cudowny- bo Majkelowy, ale ja mam z nim najpiękniejsze wspomnienia, jakie w ogóle mam.
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

M.J.[*] pisze:mimo ,że mam 13 lat poczulam się dzieckiem oglądając
Tekst tygodnia:D

Jak dla mnie film sam w sobie jako film jest średni, ponieważ dużo rzeczy jest przesadzonych, jak np. zamienienie się MJ-a w pojazd, robota itd. albo pomysł z narkotykami :wariat: , no ale jako fan obowiązkowo musiałem kupić dla znakomitej wersji Smooth Criminal oraz Come Together ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
nice girl

Post autor: nice girl »

''Moonwalkera'' obejrzałam już kilkakrotnie i lubię do niego wracać . W filmie tym fajnie są dobrane chronologicznie teledyski Michaela , w niewielkim stopniu są także tu zawarte wspominki jeszcze z okresu Jackson 5 i nie tylko.

Podoba się to że akcja w tym filmie nie jest jesnostajna, zawiera w sobie wiele elementów zabawnych , a także dostarcza również trochę wzruszeń . Jak dla mnie super zabawnymi momentem jest przebranie się Michaela za królika , poźniejszy taniec z królikiem który oczywiście w mu nie dorównał w tańcu , czy ucieczki Michaela przed dziennikarzami , ale tych momentów i tak nie przebije wersja teledysku ''Bad'' i biorących w nim udział dzieci - poprostu rozbrajające.
A co mnie wzruszyło w omawianym filmie ; oczywiście scenka na polanie gdzie Michael gra wraz z dziecimi w piłkę, moment kiedy Michael zniknął i pośby dzieci aby wrócił i powrócił do nich, śpiewając w klubie na zakończenie filmu Come Together'' naprawdę piekny moment.
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Ojka

Post autor: Ojka »

Wczoraj pierwszy raz obejrzałam ten film i tak mi się spodobał, że dziś też musiałam go obejrzeć!!

Najbardziej mnie rozczuliło to, kiedy Michael uciekając przed dziennikarzami wpadł na jakiegoś kolesia i powiedział tym swoim pięknym głosem: "Excuse me"... Ja zawsze nie mogę wytrzymać jak słyszę jego głos....
Jeszcze piękne było to jak biega dziećmi, jak one czują się przy nim bezpiecznie i dobrze... Wtedy sobie wyobrażałam, że to ja jestem tą dziewczynką.... Piękne to było!!
No i oczywiście Smooth Criminal... Nie ma słów na ten teledysk... Jest idealnie zrobiony, uwielbiam go oglądać!!
I Bad( tzn Badder ;-)) tańczone przez dzieciaki!!! Wow! To było przezabawne...

Jak znam siebie, Monnwalkera'a obejrzę jeszcze setki razy
:hahaha:
Canario

Post autor: Canario »

nice girl pisze:Jak dla mnie super zabawnymi momentem jest przebranie się Michaela za królika , poźniejszy taniec z królikiem który oczywiście w mu nie dorównał w tańcu
Polemizowałbym

Królik dorównał w tańcu Michaelowi a jak do tego dodać rozwiane na wietrze uszy to nawet zyskal przewage. Wiec w sumie uważam że królik jest lepszym tancerzem niż Michael.
Awatar użytkownika
nice girl

Post autor: nice girl »

Canario , trochę racji w tym co napisałeś oczywiście masz królik może i miał przewagę w tańcu nad Michaelaem , ale z tego co zauważyłam to jednak sam koniec tego ich tańca należał właśnie do Niego , a sam królik zrobił tylko wielkie oczy, ale każdy może mieć swoje zdanie na ten temat.
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Awatar użytkownika
Moonwalk_Girl

Post autor: Moonwalk_Girl »

Uwielbiam "Moonwalkera" ! prawdziwe dzieło, wizytówka Michaela, zresztą jedna z wielu :)
Moje ulubione fragmenty to "Speed demon" uwielbiam końcówkę, jak Michael tańczy razem z tym królikiem, za którego wcześniej się przebrał, ubóstwiam całe Smooth Criminal, Michael jest genialny ! każdy powinien obejrzeć ten film, chociażby raz :)
No i rozbraja mnie dziecięca wersja "Bad" aczkolwiek wolę oryginał ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Paulina_

Post autor: Paulina_ »

Mnie najbardziej podoba się ta cała pogoń Michaela ;]
Dziecięca wersja Bad mnie rozbraja , hehe :)
I oczywiście Smooth Criminal , i cała 'akcja' do przemiany w robota .
Obrazek
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

,,Film inny niż wszystkie"- podpisuję się pod tym obiema rękami ;-)
Film przyjemny na wieczory po wykańczającym dniu, nie trzeba używać mózgu do oglądania a jeżeli już to tylko małą część nenene ale mi to odpowiada.
Ulubiony moment to chyba cała ta pogoń za Michaelem i oczywiście niezwyciężony taniec z królikiem.
Awatar użytkownika
alison

Post autor: alison »

Moonwalker - w przeciągu niecałych 24h obejrzany dwa razy.

Podekscytowanie włącza mi się już w Menu, gdy pokazuje się księżyc i leci "Man in the miror" także Play wybierałam z mega bananem na twarzy.

Uwielbiam ten przegląd od Michaela małego po Thrillera.

Przy "Badder" zaliczyłam wpadkę słowną. :nerwy: Kojarzycie ujęcie, gdy kamera zaczyna najpierw od butów MJ'a potem powoli do góry. Wtedy wypaliłam 'Rany. Uwielbiam ten strój. Uwielbiam Go w tym stroju...' no i dalej się domyślcie . Po czym zobaczyłam... kogo zobaczyłam. Koleżanka zaczęła wyć ze śmiechu, a ja spaliłam się z zawstydzenia. Potem już tylko obie śmiałyśmy się z całej aranżacji, z min tego małego, z jego ruchów, z zarostu jednego z dzieciaków, z wystawionego na początku języka. Nie wspomnę już o scenie, w której zaczyna się "bitwa na łapki" i o momencie 'your mother.... your sister'. Nieziemskie. Dzieciaki były genialne. :happy:
No a potem mój ukochany Speed Demon. Jeden z moich ulubionych kawałków. Teledysk zawsze oglądałam na YT no i w wizerunku MJ się zakochałam. A obejrzeć Go w takiej jakości to balsam dla duszy.
Przy "It's Ma.. Ma..Ma.." 'Manivani?' (jakkolwiek się to pisze) zrywam boki (tak, wiem mało mi trzeba;D). Kocham Michaela uciekającego po terenach studia w każdym momencie. Ale podczas kręcenia 'W samo południe' gdy M wbiega na plan, a potem tłumaczy że musi już spadać, z tym swoim rozbrajającym uśmiechem...wysiadam. Taniec z królikiem to poezja no i ta niezapomniana mina... jest rozbrajająca ;D

Potem Smooth... Ten moment gdy biega z dzieciakami po łące. Wygląda tak szczęśliwie. Całe Smooth też ukochałam oprócz momentu zamiany w samochód i robota. Ja wiem, że poniosła go dziecięca fantazja bo mnie też ponosi. No, ale ciężko mi przetrwać ten kawałek. Wlecze się troche jak flaki no i jest little infantylny. Aczkolwiek z tego wszystkiego bije duża nauka i prawda - możesz wszystko. Wystarczy chcieć, wierzyć i nie zaszkodziłoby gdyby los się do Ciebie uśmiechnął ;)

Czy o "Come together" muszę się wypowiadać ? :mj:
Tell me, just what will I do... cause I just can't stop loving you
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Ten film jest super!!!!!!!!!!!
Kocham teledysk do Smooth Criminal, po prostu jak go oglądam to czuję... to trudne do opisania, ale fanatycy michaela rozumieją;)
To chyba najlepsza część filmu.
Podoba mi się koncert Man in the Mirror z Wałęsą w tle, to dla nas Polaków zaszczyt!
Michael cokolwiek by nie robił i tak jest extra...
Acha- zapomniałam o scenie nauki tańca z królikiem!!!!!
I zapinaniem rozporka :smiech:
Super.... oglądałam to z 10 razy z rzędu;)
Michael super wygląda w tym stroju z teledysku Bad (chociaż nie jest bad, tylko very very good-hearted)...przyznaję ci racje!!!!

kaem-> Edycja postów, nie pisanie jeden pod drugim!
Awatar użytkownika
billiejeanatnight

Post autor: billiejeanatnight »

Moja recenzja:

w Moonwalkerze są faktycznie trochę infantylne sceny niektóre, ale ja już stara jestem, to może się nie znam :P Pomijając .... sam początek już jest rozbrajający, Man in the mirror oczywiście (znów!) no ale również Music and me - przepiękna piosenka i świetna aranżacja - ja jestem wrażliwa na kolory, faktury, itp no i tam podobało mi sie wszystko :)

Dalej Speed Demon - fajnie, wesoło, pomysłowo z królikiem i tańczeniem, MJ piekny i było ogólnie na co popatrzeć ;)

Pózniej scena na łące z dziećmi - wzruszająca i słodka, mała Katie - tak, tak, w 1989 roku też myslałam, że to ja ;)

Potem długo, długo nic aż do Smooth Criminal - genialny, genialny teledysk, juz o tym chyba kiedyś pisałam. Moim zdaniem ta piosenka bez teledysku nie ma w sobie aż tyle uroku, bo właśnie ta cisza przerywana jękami itp itd ;) dodaje mu maksimum uroku i artyzmu. Potrafie przewijać ten film kilka razy w to samo miejsce, aby obejrzeć wzrastające napięcie i na koniec "Annie are you OK?!" MJa. Po prostu siedzę tu i próbuję wymyslić coś, co oddałoby w słowach moje odczucia podczas oglądania tego teledysku, ale nie ma takich słow, po prostu ich nie znajduję ... Największe dzieło Michaela to moim zdaniem właśnie ten teledysk, chociaż wszystkie Jego teledyski są małymi dziełami sztuki.

I na koniec scena powrotu Michaela - dla mnie straszliwie wzruszająca szczególnie po Jego śmierci. Jak przytula Katie i w ogóle sentymenty ;)
We may be a thousand miles apart
But I'll be with you wherever you are
Awatar użytkownika
PsychoButcher

Post autor: PsychoButcher »

Cudo, nie ma chyba fana który nie znałby tego filmu. Pozycja obowiązkowa.

Na początek dostajemy Man in The Mirror w oryginalnym teledysku, który potrafi dostarczyć niemałych emocji już na samym początku. Pozostaje nam się zastanawiać więc, co będzie na następnych fragmentów filmu ? Następnie dostajemy sklejki piosenek Jacksons 5, The Jacksons fragmentów z teledysków "Thriller". Z Jacksons 5 dostajemy Who's Loving You, ABC, Dancing Machine i jeszcze podajże dwie, które nie zapadły mi w pamięć.

Następnie mamy fragmenty teledysków The Jacksons i młodego Michaela. Dostajemy więc takie hity jak np. Don't Stop Til You Get Enough i inne kawałki, niestety pokazane tylko we fragmentach. Następne słyszymy i widzimy teledyski z "Thrillera" np. Beat It, Thriller i koncertową wersję Billie Jean. Później pojawia nam się pierwszy pełny teledysk na płycie. Jest to Bad w wersji ... dziecięcej. Dzieci tańczą, choć głos MJ'a jest w pełni podstawiony jedynie podczas śpiewania. Na końcu słuchać już głos dzieciaka grającego Michaela. Teledysk kończy się pojawieniem Michaela dorosłego, w jaki sposób nie chce mi się już tłumaczyć, po prostu zobaczcie sami. Następne jest Speed Demon. Piękna wersja oryginalna, pogoń kowboja, policji, reporterów i fanów za MJ'em. Świetny teledysk. I ten taniec MJ'a z królikiem na końcu mmm. Następnie słyszymy Leave me Alone. Teledysk moim zdaniem jest słaby, nie oddaje klimatu w jakim jest kawałek. A następnie chyba to co każdy fan lubi najbardziej ... oryginalna wersja Smooth Criminal. Piękna długa wersja, którą każdy fan Michaela powinien znać. Następnie widzimy jeszcze teledysk na zakończenie, jednak nie utkwił mi w pamięci na tyle, bym mógł go opisać.

Podsumowując film jest świetny, obowiązkowa pozycja dla fanów i choć trochę interesujących się muzyką Michaela. Obowiązkowe 6/6. :mj:
I'm gonna make a change, for once in my life...
Awatar użytkownika
angelamw

Post autor: angelamw »

Ja jak narazie ten film pooglądałam na youtube, film mi się bardzo spodobał.. akcja z wyscigujacym się królikiem, potem ten mandat ha ha :D zabawa z dziećmi, ucieczka przed różnymi postaciami z bajek...
Każdy fan powinien pooglądać film "Moonowalker" i przeczytać książkę "Moonwalk" - dla fana to jest jak druga Biblia :D
Obowiązkowe!!
Obrazek
Whatever Happens, Don't Let Go Of My Hand...
ODPOWIEDZ