Moonwalker - w przeciągu niecałych 24h obejrzany dwa razy.
Podekscytowanie włącza mi się już w Menu, gdy pokazuje się księżyc i leci "Man in the miror" także Play wybierałam z mega bananem na twarzy.
Uwielbiam ten przegląd od Michaela małego po Thrillera.
Przy "Badder" zaliczyłam wpadkę słowną.

Kojarzycie ujęcie, gdy kamera zaczyna najpierw od butów MJ'a potem powoli do góry. Wtedy wypaliłam 'Rany. Uwielbiam ten strój. Uwielbiam Go w tym stroju...' no i dalej się domyślcie . Po czym zobaczyłam... kogo zobaczyłam. Koleżanka zaczęła wyć ze śmiechu, a ja spaliłam się z zawstydzenia. Potem już tylko obie śmiałyśmy się z całej aranżacji, z min tego małego, z jego ruchów, z zarostu jednego z dzieciaków, z wystawionego na początku języka. Nie wspomnę już o scenie, w której zaczyna się "bitwa na łapki" i o momencie 'your mother.... your sister'. Nieziemskie. Dzieciaki były genialne.
No a potem mój ukochany Speed Demon. Jeden z moich ulubionych kawałków. Teledysk zawsze oglądałam na YT no i w wizerunku MJ się zakochałam. A obejrzeć Go w takiej jakości to balsam dla duszy.
Przy "It's Ma.. Ma..Ma.." 'Manivani?' (jakkolwiek się to pisze) zrywam boki (tak, wiem mało mi trzeba;D). Kocham Michaela uciekającego po terenach studia w każdym momencie. Ale podczas kręcenia 'W samo południe' gdy M wbiega na plan, a potem tłumaczy że musi już spadać, z tym swoim rozbrajającym uśmiechem...wysiadam. Taniec z królikiem to poezja no i ta niezapomniana mina... jest rozbrajająca ;D
Potem Smooth... Ten moment gdy biega z dzieciakami po łące. Wygląda tak szczęśliwie. Całe Smooth też ukochałam oprócz momentu zamiany w samochód i robota. Ja wiem, że poniosła go dziecięca fantazja bo mnie też ponosi. No, ale ciężko mi przetrwać ten kawałek. Wlecze się troche jak flaki no i jest little infantylny. Aczkolwiek z tego wszystkiego bije duża nauka i prawda - możesz wszystko. Wystarczy chcieć, wierzyć i nie zaszkodziłoby gdyby los się do Ciebie uśmiechnął ;)
Czy o "Come together" muszę się wypowiadać ?

Tell me, just what will I do... cause I just can't stop loving you