Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Schmittko pisze:widzę, że trwa licytacja, kto mieszka na większym zadupiu
Niestety nie nadaję się, by wziąc w niej udział :) Mieszkam w centrum Katowic - wszystkie możliwe sklepy mam blisko, ale sarny i dziki też widuję na peryferiach miasta :D Uważam to za dobry kompromis
P.S. szkoda Sunrise, że odwołali ten koncert. Chyba się zatem nie spotkamy w Katowicach :/
szczęściarz........ u mnie bywaja tylko trole.....
Willy pisze:No 280 zeta ,nic dziwnego że stoją samotne i nikt się nimi nie chce zaopiekować, w Medii ostatnio widziałem za 250, no ale zawsze pozostaje jeszcze chińska wersja....
No, tylko co z tego, że "ktoś" się albumem za 280,- PLN zaopiekuje, skoro DVD i tak nie działa....?
Chciałam dobrze- jestem dudkiem (i nie o bramkarza mi chodzi)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Ja juz dawno sie zaopiekowałam tylko pech chciał ze popsuł mi sie odtwarzacz płyt i nie moge słuchac nic!!!!!A co do przegrywania to uwazam ze jesli ktos przegrywa z orginału to nie ma w tym nic złego-gorzej jesli kupuje sie cos takiego z targowiska od <ruskich>za 15 zł albo sciaga z nielegalnie z internetu.Pewna fanka poprosiła mnie o przegranie tego koncertu ja miałam z tym problem.Otóz nie da sie tego przynajmniej u mnie przegrac w wersji cyfrowej.Jezeli kogos interesuje wersja analogowa to prosze bardzo...słuze chetnie pomoca bo nie widze w tym nic złego chciałabym jednak ostrzec ze wersja analogowa jest po prostu do niczego...Jakosciowa nie odbiega jedynie od dzwieku-za to brak kolorow i ostrosci co sprawia ze jako całosc wypada blado...A tak na marginesie to ja nie mam zadnego pirata Michaela...A Ty Mike niedługo wpadne i sprawdze ...heh...
Wracajac do tematu - to mianowicie koncert w Bukareszcie mozna znalezc na emule w wersji TVRip (687 MB, 320x240, 25fps). Podaję link bezposredni: ed2k://|file|%E8%BF%88%E5%85%8B%E5%B0%94%E6%9D%B0%E5%85%8B%E9%80%8A.-.[%E5%8D%B1%E9%99%A9%E5%B8%83%E5%8A%A0%E5%8B%92%E6%96%AF%E7%89%B9%E6%BC%94%E5%94%B1%E4%BC%9A(%E5%A2%9E%E5%8A%A0)].Dangerous.Live.Bucharest.XviD.avi|721059840|B734FBF71C43D2B54FF98A4920BD08AA|/
Znajduje się rowniez wersja w nieco lepszej jakosci, objetosciowo jednak dwukrotnie wieksza, w dwoch czesciach: ed2k://|file|%E8%BF%88%E5%85%8B%E5%B0%94%E6%9D%B0%E5%85%8B%E9%80%8A.-.[%E5%8D%B1%E9%99%A9%E5%B8%83%E5%8A%A0%E5%8B%92%E6%96%AF%E7%89%B9%E6%BC%94%E5%94%B1%E4%BC%9A(%E5%A2%9E%E5%8A%A0)].Dangerous.World.Tour,.Bucharest.Concert.(VCD.1).mpg|655879280|C03243DD237E0A791539102F1C3A3A62| ed2k://|file|%E8%BF%88%E5%85%8B%E5%B0%94%E6%9D%B0%E5%85%8B%E9%80%8A.-.[%E5%8D%B1%E9%99%A9%E5%B8%83%E5%8A%A0%E5%8B%92%E6%96%AF%E7%89%B9%E6%BC%94%E5%94%B1%E4%BC%9A(%E5%A2%9E%E5%8A%A0)].Dangerous.World.Tour,.Bucharest.Concert.(VCD.2).mpg|627554368|09BC207A912197EC26171B91C1CF937C|
Zamiast kupowac piraty sciagnijcie sobie wersje, ktorymi nie lamiecie prawa. Co do dostepnosci tych plikow to sciagalem pare dni temu pierwsza wersje i poszlo w pare godzin wiec nie ma problemow.
Ja kupuje originalne płyty i nie podoba mi sie ze osoby które nazywają sie fanami przegrywają płyty.Wyjatek to właśnie ultimate colection, który kosztuje 250 zł!!W takim przypadku to moge do jaknajbardziej zrozumieć
Ja tez nie jestem za przegrywaniem płyt. Sama kupuję tylko oryginalne, a na Ultimate Collection zbierałam od dłuższego czasu aby sobie ją kupić. Nie wiem w jakiej cenie jest teraz, ale ja zamawiałam na stronce www.fan.pl i razem z przestłką wtedy mi wyniosło 240zł.
Płytki nie przegrywam, ale jeżeli ktoś byłby zainteresowany wersją na VHS (nagraną z tv), to służę pomocą.
Ja Ultimate zamawiałam na www.merlin.com.pl
Wtedy było po 260 + koszty przesyłki czyli 270. W traffic club kosztowało wtedy 290 Zł
Teraz w merlinie jest po 253 zł plus koszty.
Paweł pisze:Ja kupuje originalne płyty i nie podoba mi sie ze osoby które nazywają sie fanami przegrywają płyty.Wyjatek to właśnie ultimate colection, który kosztuje 250 zł!!W takim przypadku to moge do jaknajbardziej zrozumieć
A mógłbyś mi wytłumaczyć różnicę w kradzieży własności intelektualnej o wartości 50,- PLN i tej, która warta jest 250,- PLN?
Bo jakoś mnie Twój pogląd nie przekonuje
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Paweł pisze:Ja kupuje originalne płyty i nie podoba mi sie ze osoby które nazywają sie fanami przegrywają płyty.Wyjatek to właśnie ultimate colection, który kosztuje 250 zł!!W takim przypadku to moge do jaknajbardziej zrozumieć
Nowy samochód kosztuje przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy złotych i nie wszystkich na pewno na niego stać - to znaczy, że trzeba komuś go ukraść? :)
Willy pisze:No 280 zeta ,nic dziwnego że stoją samotne i nikt się nimi nie chce zaopiekować, w Medii ostatnio widziałem za 250, no ale zawsze pozostaje jeszcze chińska wersja....
No, tylko co z tego, że "ktoś" się albumem za 280,- PLN zaopiekuje, skoro DVD i tak nie działa....?
Chciałam dobrze- jestem dudkiem (i nie o bramkarza mi chodzi)
Nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałam, ale chyba mam ten sam problem... Jakis czas temu chcialam sobie obejrzeć DVD Dangerous TUC i okazal się, ze coś jest nie tak... Ciagle cos szumi, nic nie słychać i koncert leci jakby w troche zwolnionym tępie... Jestem wściekła tym bardziej, że nie mam zadnej mozliwosci, zeby tę płytkę wymienic... Z moim sprzętem napewno wszystko jest ok, inne dvd dzialaja... Teraz na serio mam wrażenie, ze wywaliłam pieniadze w błoto, 2 TUC raczej sobie nie kupie, a na pewno nie prędko... Dlaczego akurat moja wersja musiała być felerna...?
la_licorne pisze:Dlaczego akurat moja wersja musiała być felerna...?
Wiem, że to nie jest śmieszne, ale to śmiech histeryczny
No cóż, la_licorne, witaj w klubie
Numer Twojej legitymacji członkowskiej to 2543
Niestety, coś Sony musiało schrzanić, bo wiele osób skarżyło się na złe działanie lub niedziałanie tego DVD.
U mnie żaden z komputerów, które miałam dostępne nawet nie widziały tej płyty
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Willy pisze:Spróbujcie zainstalować WinDVD 6 na kompie, powinno pomóc. Pamiętam jak Mazi lamentował że mu płyta nie działa, jemu pomoglo. :]
A jeślija np uzywam PowerDvd, najnowszej wersji, to jest jakaś różnica...? O ile wiem to dość dobry program... Nie miałam nigdy problemu z odtworzeniem czegokolwiek...
Nie rozumiem dlaczego skoro inne dvd działają zupełnie prawidlowo, ta miałaby nie działać...
la_licorne pisze:
A jeślija np uzywam PowerDvd, najnowszej wersji, to jest jakaś różnica...? O ile wiem to dość dobry program... Nie miałam nigdy problemu z odtworzeniem czegokolwiek...
Nie rozumiem dlaczego skoro inne dvd działają zupełnie prawidlowo, ta miałaby nie działać...
Trudno jest mi porównywać w tej chwili oba programy, wiem natomiast że WinDVD radzi sobie z płytą z boxseta podczas gdy inne odtwarzacze mają z nią problem, radzę spróbować. Właśnie wyszła siódma odsłona tego programu, wersję testową można pobrać stąd: http://www.intervideo.com/jsp/WinDVD_Download.jsp