No...nie do końcaLika pisze:Pewnie odpowiedź jest banalnie prosta :]
![;-)](./images/smilies/wink.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/usmiech.gif)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Ja się zgłaszam do odpowiedzi:]siadeh_ pisze:Artysta MJ nagrał w roku 1970 utwór, ktorego sample pojawiły się w utworze Artysty B wydanym 26 lat później. Trzy lata później Artysta A wydał singiel, ktory stal się jego utworem sztandarowym i, ktory został wydany przez Artystę B na jego drugim albumie, 23 lata po premierze. Tymczasem 22 lata wczesniej od pojawienia się owego coveru na listach przebojów, Artysta A nagrał utwór z Artystą MJ.
Kim jest Artysta A i Artysta B oraz o jakie utwory chodzi?
Prawie, bo data się nie zgadza ;)M.Dż.* pisze:W czasie balu charytatywnego "Carousel of Hope", który odbył się w Beverly Hills, w dniu 9 listopada 2000 roku.
Zgadłam?
poza konkursem dodam, że malowano je 25 wrześniaSprzedawano ręcznie malowane talerze.
Taa... bardzo proste, jak już SUN podała odpowiedź, to aż chciałam krzyknąć, że ja też przecież wiem!siadeh_ pisze:Czyli jednak proste!Brawo Słońce!
No tak- to było 28 października (chociaż znalazłam i wersję, że 27-go)- niestety nie zaprosili mnie, więc nie mam tego w swoim "schedule"SUNrise pisze:Prawie, bo data się nie zgadza ;)M.Dż.* pisze:W czasie balu charytatywnego "Carousel of Hope", który odbył się w Beverly Hills, w dniu 9 listopada 2000 roku.
Zgadłam?
Badania mające pomóc dzieciom diabetykom.SUNrise pisze:I jeszcze (poza datą) pozostaje pytanie: w jakim celu odbyła się ta gala - czyli dla kogo zbierano na niej pieniądze, ewentualnie - jakiej fundacji przeznaczono dochód.
Tak, dzieciom i młodzieży w leczeniu cukrzycy.M.Dż.* pisze:Badania mające pomóc dzieciom diabetykom.SUNrise pisze:I jeszcze (poza datą) pozostaje pytanie: w jakim celu odbyła się ta gala - czyli dla kogo zbierano na niej pieniądze, ewentualnie - jakiej fundacji przeznaczono dochód.
Nikt chyba nie odpowiedział na to pytanie, o nazwę organizacji, która otrzymała pieniądze z aukcji która odbyła się na CoH, więc ja krótko napiszę, żeby już Was tym pytaniem nie męczyć :) -M.Dż.* pisze:Kod: Zaznacz cały
9.) 28.IX.2000 - z okazji akcji "Carousel of Hope", (...) Jaka organzacja otrzymała pieniądze z aukcji?
Dzięki!SUNrise pisze:Natknęłam się właśnie na Twój temat Michael a działalność charytatywna
i widzę, że o CoH wspomniałaś + Twoje pytanie pokryło się z ostatnim moim:)
Nikt chyba nie odpowiedział na to pytanie, o nazwę organizacji, która otrzymała pieniądze z aukcji która odbyła się na CoH, więc ja krótko napiszę, żeby już Was tym pytaniem nie męczyć :) -M.Dż.* pisze:Kod: Zaznacz cały
9.) 28.IX.2000 - z okazji akcji "Carousel of Hope", (...) Jaka organzacja otrzymała pieniądze z aukcji?
Dobra, to ja spróbuje...M.Dż.* pisze:Ja jestem mało twórcza....![]()
Ale skoro się pokusiłam o odpowiedź to trudno- trzeba wymyslić pytanie.
Będzie proste, w sumie- szczególnie dla starych wyjadaczy.
Wymień przynajmniej 7 osób publicznych, Polaków, których Michael miał okazję poznać podczas swoich wizyt w naszym kraju (p.p. Tourel się nie liczą, bo nie sa "publiczni")
Brawo!la_licorne pisze:Dobra, to ja spróbuje...![]()
Aleksander Kwaśniewski
Jolanta Kwaśniewska
prezydent Warszawy - Marcin Święcicki
prof. Marek Kwiatkowski
Grzegorz Kołotko
Waldemar Dąbrowski
Tadeusz Zieleniewicz
Czapliński podaje jeszcze, że po koncercie w Teatrze Stanisławowskim MJ spotkał się z Januszem Olejniczakiem, Zbigniewem Preisnerem i Justyną Steczkowską, z tym, że nie mam pojęcia jaki charakter miało to spotkanie...