27.5.05 - sąd

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

la_licorne pisze:Ponoć taśma była raczej pozytywna dla obrony, dlatego Mez uznał, ze nie stanowi żadnego zagrożenia... Gavin ponoć zeznał tam, że był molestowany podczas pierwszego tygodnia swojego przyjazdu do Neverland w lutym... glupija
Co a skad to wiesz , bo pierwsze to słysze podobniez potwierdzily sie zarzuty a nie jak piszesz :wariat: glupija
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

kate pisze: edit: tu http://www.thesmokinggun.com/archive/mjdec1.html dla zainteresowanych, pisemne zeznania Chandlera.
Dzięki serdeczne za link i za sprostowanie japrosic

Co do wiadomości to nie widziałam na TVP 1 ale na TVN. Właściwie tylko straszyli jakie to drastyczne i wstrząsające były szczegóły zeznań Gavinka. Poza tym powiedzieli, że obrona zrezygnowała z dalszej walki...rewelacja, ale co tam, po co się denerwować, media w końcu uwielbiają dodać pikanterii tak, żeby było ciekawie!
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

Kermitek pisze:No to znaczy ze dobre mialam przeczucia i oznacza to ze z naszym idolem koniec własciwie tak przypuszczalam ze moze cos sie takiego zdarzyc i mysle ze powinnismi jakos pogodzic sie z faktem ze mj moze byc skazany.
Uwierz mi, wszyscy się boją, ale jak mówie nie ma podstaw, żeby uznać MJ za winnego, nie ma... Ta taśma nijak pomogła prokuraturze, dlatego Mez nie podjął żadnej akcji. Bardzo możliwe, że poruszy te sprawe podczas mowy końcowej, podobnie jak timeline {dość ważne podejrzewam, jeśli MJ nie było w Neverlandzie niemal wogóle podczas okresu, w którym zdaniem Gavina zaszło molestowanie glupija }. Także prosze Cie, wstrzymaj się z tego typu osądami, bo nie masz żadnego powodu by tak twierdzić, a do tego dołujesz inne osoby, to nie jest teraz potrzebne. Nie ma podstaw, żeby coś poszło nie tak, tylko wiadomo jaki ten świat jest p*******y i niestety nie zawsze wszystko idzie po naszej myśli. Musimy sobie zdawać sprawe, ze taka możliwość istnieje, ale też wierzyć i pamiętać, że jak narazie wszystko jest na dobrej drodze. :-)
Ostatnio zmieniony sob, 28 maja 2005, 21:25 przez la_licorne, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kermitek

Słuchajcie czy ktos moze i przetłumaczyc ten tekst bo moja głowa jakos dobrze dzisiaj nie oracuje ..Po prostu jestem chora mam goraczke po wczorajszym opalaniu sie a poza tym jest okropnie goraco

JACKO TO LEARN HIS FATE

Michael Jackson will soon know his fate after the prosecution and defence wrapped up their cases in his child abuse trial.

Friday's session ended with jurors being shown a police video in which the singer's accuser Gavin Arvizo made allegations against him.

Jackson's lawyers had said they would call a number of witnesses in response to the tape, made in 2003.

But after consulting with him they announced no more witnesses would be called.

Judge Rodney Melville told the jury: "You have heard all the evidence you're going to hear," before excusing them for the week-end.

The video had a powerful effect on the jury, showing Arvizo, then 13, close to tears as he spoke to police.

When asked if Jackson had ever touched him in an inappropriate way, the teenager sat silently for around 15 seconds.

He then described a night at Neverland that allegedly began with heavy drinking and ended with the singer abusing him.

Closing arguments are expected to begin on Wednesday.

Jackson, 46, is charged with molesting Arvizo, giving him wine and conspiring to hold his family captive at Neverland ranch.

He denies all the charges.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Kermitek pisze: (...) jak taka tasma wpłynela na poglady ławników (...)
Lawnicy to nie fani ani nie dziennikarze :wariat:...(chociaz nie pamietam czy jest wsrod nich jakis fan?) ....
la_licorne pisze:Niestety nie znamy tych ludzi i nie jesteśmy w stanie przewidzieć co myślą o tej sprawie i jak zadecydują...
Siedza w tej sprawie po uszy i sadze, ze doskonale wiedza jakie dowody przemawiaja na korzysc badz niekorzysc MJ'a wzglednie Gavina. Nikt nie lubi byc manipulowany i sadze, ze lawnicy podejma taki werdykt, ktory bedzie zgodny z ich wewnetrznym sumieniem...
Kermitek pisze:Oczywiscie ne wiem co pisaly takie stacje jak CNN i BBC lub Foxnews bo nie zagladalam tam ale coz.......
Chyba ze ktos stresci co tam pisza bo ja dzisiaj za bardzo nie mam czasu by dukac po angielsku.
W tym watku! Jest podane czesciowe tlumaczenie niusa z 27 maja z CNN!
Ostatnio zmieniony sob, 28 maja 2005, 22:21 przez cicha, łącznie zmieniany 3 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Kermitek

acha to poszukam a tak dla sprawdzenia to co wkleilam na czerwono czy dobrze sie doczytałam ze mj podjoł taka decyzje aby nie powoływac dalszych swiadków.Czy tylko moja goraczka tak na mnie wpływa i majacze?
Awatar użytkownika
la_licorne

Kermitek pisze:acha to poszukam a tak dla sprawdzenia to co wkleilam na czerwono czy dobrze sie doczytałam ze mj podjoł taka decyzje aby nie powoływac dalszych swiadków.Czy tylko moja goraczka tak na mnie wpływa i majacze?
dokładnie :)
Awatar użytkownika
Agata**

Post autor: Agata** »

la_licorne pisze:Ponoć taśma była raczej pozytywna dla obrony, dlatego Mez uznał, ze nie stanowi żadnego zagrożenia...
Oby o to chodziło, bo właśnie jakoś ogromnie dziwi mnie, że obrona tak do tej taśmy podeszła- czyli zero akcji z jej strony. Widocznie stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby.. (rany, jak ja lubię się pocieszać glupija ).
Awatar użytkownika
la_licorne

Blanca pisze:
la_licorne pisze:Ponoć taśma była raczej pozytywna dla obrony, dlatego Mez uznał, ze nie stanowi żadnego zagrożenia...
Oby o to chodziło, bo właśnie jakoś ogromnie dziwi mnie, że obrona tak do tej taśmy podeszła- czyli zero akcji z jej strony. Widocznie stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby.. (rany, jak ja lubię się pocieszać glupija ).
Pocieszać się, bo ja wiem... Wystarczy zdrowy rozsądek, dlaczego niby TMez miałby zgodzić się, żeby proces zakończył się tym, że przysięgli oglądając taśme płakali i współczuli Gavinowi...? Gdyby istniała taka potrzeba, podjął by odpowiednie działania.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Michael Jackson niedługo dowie się co go czeka.

Piątkowe spotkanie w sądzie zakończyło się pokazaniem kasety ławie przysięgłych.

Prawnicy Jacksona powiedzieli, że w odpowiedzi na kasetę z 2003r. wezwą kilka osób na świadków.

Jednak po konsultacji z Michaelem ogłosili, że nie będą wzywać nikogo więcej.

Sędzia Rodney Melville powiedział ławie: "Usłyszeliście wszystkie dowody, które miały być przedstawione."

Kaseta miała duży wpływ na przysięgłych, ponieważ pokazywała Gavina, wtedy trzynastolatka, bliskiego łez kiedy rozmawiał z policją.

Kiedy zapytano go czy Jackson kiedykolwiek dotykał go w niewłaściwy sposób, nastolatek powiedział cicho: "przez około 15 sekund".

Potem opisał noc na rancho Neverland, która rzekomo rozpoczęła się piciem dużych ilości alkoholu i zakończyła molestowaniem ( :wariat: )

Mowy końcowe przewidywane są na środę.

Wydaje mi się, że to właśnie mowy końcowe będą miały duży wpływ na sprawę... i na nie musimy poczekać zanim zaczniemy mówić, że mamy złe przeczucia etc. ;)
Ostatnio zmieniony sob, 28 maja 2005, 21:35 przez kate, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Kermitek pisze:No to znaczy ze dobre mialam przeczucia i oznacza to ze z naszym idolem koniec
O ile przeczucia mówiące, że MJ może znaleźć się w więzieniu można nazwać dobrymi przeczuciami to spoko. Cieszę się, że fani mają różne poglądy i różne... przeczucia, ale z tymi tekstami w co drugim swoim poście to już jesteś tak nudna jak stara ciotka. A to męka mieć do czynienia z takim (znerwicowanym i w dodatku ciągle czarnowidzącym) człowiekiem.
Oczywiscie ne wiem co pisaly takie stacje jak CNN i BBC lub Foxnews bo nie zagladalam tam ale coz.......
No właśnie, cóż... nie wiesz, ale oczywiście wiesz, że na pewno będzie źle...
Chyba muszę sobie zrobić głęboki wdech, bo zaraz sama popadnę w "znerwicowanie" ale z innego powodu
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Kermitek

la_licorne pisze:
Kermitek pisze:acha to poszukam a tak dla sprawdzenia to co wkleilam na czerwono czy dobrze sie doczytałam ze mj podjoł taka decyzje aby nie powoływac dalszych swiadków.Czy tylko moja goraczka tak na mnie wpływa i majacze?
A wiec nie majacze .wiecie gdzie to znalazlam na Skay newsczyli na tej stronce
http://www.sky.com/skynews/article/0,,9 ... 13,00.html
Moze jestem głupia ale to dosc istotne bo oznacz ze taka decyzje podjol sam mj a nie obrona i ze obrona nie zrezygnowala ze sprawy.Moze jestem glupia ale tak to teraz rozumiem bo raczej obrona nie moze na koncu zrezygnowac z reprezentowania klijenta i poddnia sie aby ich klient został skazany .Teraz patrze na to troche inaczej bo po wiadomosciach opadły mi rece.Mam pytanie tylko dlaczego nikt inny tego nie podaja chodzi mi głownie o nasze media ?! glupija :wariat:
Awatar użytkownika
la_licorne

Kermitek pisze:
la_licorne pisze:
A wiec nie majacze .wiecie gdzie to znalazlam na Skay newsczyli na tej stronce
http://www.sky.com/skynews/article/0,,9 ... 13,00.html
Moze jestem głupia ale to dosc istotne bo oznacz ze taka decyzje podjol sam mj a nie obrona i ze obrona nie zrezygnowala ze sprawy.Moze jestem glupia ale tak to teraz rozumiem bo raczej obrona nie moze na koncu zrezygnowac z reprezentowania klijenta i poddnia sie aby ich klient został skazany .Teraz patrze na to troche inaczej bo po wiadomosciach opadły mi rece.Mam pytanie tylko dlaczego nikt inny tego nie podaja chodzi mi głownie o nasze media ?! glupija :wariat:
Tak, Mez chcial powołać kilku świadków, ale po konsultacji z MJ zrezygnowano z tego...z tym, że gdyby sytuacja była bardzo poważna, raczej podjął by jakieś działania... Będąc fanką MJ chyba doskonale zdajesz sobie sprawe jakie są media. :surrender: I jedna dobra rada, zdrowiej dla ciebie będzie, jeśli przestanież oglądać wiadomości... ;-)
Awatar użytkownika
Kermitek

Własnie przestalam ale lubie wiedziec wsio czasami tylko drazni mnie ze nie podaje sie tak istotnyh faktów.Niestety taka informacja jest istotna i powinna byc podawana do opii publicznej
Awatar użytkownika
la_licorne

dzina pisze:
kate pisze: edit: tu http://www.thesmokinggun.com/archive/mjdec1.html dla zainteresowanych, pisemne zeznania Chandlera.
Dzięki serdeczne za link i za sprostowanie japrosic

Co do wiadomości to nie widziałam na TVP 1 ale na TVN. Właściwie tylko straszyli jakie to drastyczne i wstrząsające były szczegóły zeznań Gavinka. Poza tym powiedzieli, że obrona zrezygnowała z dalszej walki...rewelacja, ale co tam, po co się denerwować, media w końcu uwielbiają dodać pikanterii tak, żeby było ciekawie!
Taa, szczegóły były drastyczne i wstrząsające, ale niesteety jak zwykle sobie zaprzeczał. Np., wcześniej mówił, że widzial MJ nago z erekcją, jakn do niego podchodził... :wariat: A na taśmie stwierdził, że było za ciemno, żeby coś zauważyć i mówił, że nie ma pojęcia, co to jest erekcja.. Znowu sami sobie zaszkodzili... :wariat:
Zablokowany