Kochani:
Pozwolę sobie podać szczegóły już obowiązujące i zatwierdzone:
1. Plan Manifestacji:
- godz. 17.00 – zgromadzenie fanów w hali głównej Dworca Centralnego (tradycyjnie kasa przy kasie nr 1),
- godz. 17.30 – 18.00 – przemarsz al. Jerozolimskimi (koło hotelu Marriott)
- godz. 18.00 – 18.30 – przemarsz ul. Marszałkowską (koło Epiku),
- godz. 18.30 – 19.00 – przemarsz ul. Świętokrzyską,
- godz. 19.00 – 19.30 – przemarsz ul. Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście,
(koło Uniwersytetu Warszawskiego, hotelu Bristol),
- godz. 20.00 – 20.30 – zgromadzenie na Placu Zamkowy,
- godz. 21.00 - zakończenie zgromadzenia.
2. W piśmie do Biura Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego napisałam:
"Celem zgromadzenia jest manifestacja radości wywołanej uniewinnieniem idola przez dwunastu niezależnych ławników reprezentujących stan Kalifornia, ale także potrzeba pokazania ludziom braku rzetelności niektórych mediów, którym społeczeństwo ufa i które mają ogromny wpływ na ich widzenie świata. Mamy nadzieję, że nasza manifestacja pokaże potrzebę dokładnego analizowania tego co się widzi, czyta, słyszy, rzetelnego weryfikowania źródeł informacji (również tych, z których czerpią polskie media), ponieważ uważamy, że od samego początku procesu, wnioskując obiektywnie z zeznań świadków, można było przewidzieć możliwość uniewinnienia Michaela Jacksona, a nie, licząc na sensację, kreować i ugruntowywać w mediach wizerunek Michaela - pedofila.
Nasza manifestacja radości, będąca jednocześnie marszem przeciwko zakłamaniu, obłudzie, uprzedzeniom i stereotypom, ma na celu pokazanie społeczeństwu fanów Michaela Jacksona - zwykłych ludzi, skłonnych do refleksji, nie - fanatyków, ludzi postulujących o to by karać PRAWDZIWYCH pedofilów."
3. Właśnie z tego Biura dostałam informację o godzinie rozpoczęcia manifestacji Młodziezy Wszechpolskiej (czyli godz. 11.00). Mile mnie zaskoczył fakt, że gdy powiedziałam panu, że nie chcielibyśmy z różnych powodów spotkać się z Wszechpolakami i bylibyśmy wstanie odwołać naszą manifestację z tego powodu, pan odpowiedział, że się absolutnie nie spotkamy i spokojnie możemy naszą manifestację przeprowadzić. jego ton był bardzo uprzejmy i zachęcający

4. Podobnie jak półtora roku temu: bardzo wszystkich proszę o przechodzenie w kolumnie zorganizowanej, PO CHODNIKU, nie wchodząc na ulice - to wbrew pozorom bardzo ważne.
5. Ilu nas będzie - zależy TYLKO od nas. Nic więcej już nie potrafię dodać, żeby Was zachęcić

6. BARDZO WAŻNA PROŚBA: być może komuś z Was uda się przyjechać z jakimiś dziećmi. Zorganizować coś takiego jest bardzo trudne, jeżeli nie ma się własnych dzieci lub bliskich przyjaciół którzy mają dzieci (i właśnie dlatego nam, tu w Warszawie to się niestety nie udało). Myślę, że wydźwięk naszej manifestacji byłby jeszcze wyraźniejszy, gdyby pojawiły się z nami dzieci, które otaczałyby naszego Majkela Dżeksona. Na wzięcie udziału w manifestacji jest oczywiście potrzebna zgoda rodziców. Należy wziąć również pod uwagę, że zdjęcia tych dzieci (w towarzystwie Majkela Dżeksona) i naszym, ukażą się w prasie.
My, warszawcy Fani, nie możemy się już Was doczekać :)
Jeżeli jest ktoś, kto nie ma pieniędzy na bilet, a jest wstanie owe pieniadze oddać do końca sierpnie, proszę, piszcie do mnie na maila, coś może się uda poradzić na to.
Pozdrawiam
aneta (aneta@majkel4michael.pl)