MANIFESTACJA vol. II

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Willy pisze:Po konsultacjach na lini THRILLER - Mazi - Willy stwierdzam ,że też sie zjawię.
YAHOO! :dance:
:calus:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

THRILLER pisze:
Blanca pisze:Ja bym przyjechała na pewno i deklaruję pomoc (może składkę pieniężną?- kasy nigdy za wiele), ale gdyby cała impreza odbyła się najpóźniej około 3 po południu, w przeciwnym wypadku musiałabym brać hotel, co w obecnym czasie jest całkowicie wykluczone...( ja po prostu muszę w tym samym dniu wrócić do Kielc, a pociąg mam o 18..).. ech..

Uśmiechnij się serdecznie do kogoś z wawy a może hotelik sobie znajdziesz ;)
No, tylko sam widzisz THRILLER'ku.... :surrender:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
aneta
V.I.P.

Post autor: aneta »

1. W paradzie równości również nie było żadnego agresora. Starcia z policją, i lecące kamienie to efekt działań kilkudziesięcioosobowej Młodzierzy Wszechpolskiej. Nota bene oni się starają teraz o pozwolenie na paradę NORMALNOSCI :-) - która odbędzie się w najbliższą sobotę (jeżeli dostaną pozwolenie, a jeżeli nie dostaną, to również sądzę, że ją zorganizują.....
Jeżeli komuś się nie spodobamy, to pewność możemy mieć jedną - właśnie im. I nie sądzę by komukolwiek innemu.
Jeżeli dostaniemy pozwolenie na manifestację (a tylko wtedy ją zrobimy), to możemy liczyć na ochronę policji i straży miejskiej (zresztą jak poprzednim razem).
2. Jeżeli ktoś nie ma gdzie nocować z w Warszawie z piątku na sobotę, to proszę o maila na : aneta@majkel4michael.pl Postaram się zapewnić bezpieczny i bezpłatny nocleg, ponieważ jeżeli manifestacja będzie, to skończy się w godzinach wieczornych.
Jeśli nie będziesz miłował, nie będziesz żył;
jeśli naprawdę i konsekwentnie ukochasz,
zabiją cię.
~Herbert McCabe
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

aneta pisze:W paradzie równości również nie było żadnego agresora. Starcia z policją, i lecące kamienie to efekt działań kilkudziesięcioosobowej Młodzierzy Wszechpolskiej.
Kamienie najprawdopodobniej poleciały głównie od "szalikowców". Ale oni najprawdopodobniej też wezmą udział w manifestacji ponownie (neofaszyzm rządzi!). A sama Młodzież Wszechpolska usiadła sobie na jezdni w proteście :] Ech, kochana ta młodzież, kochana...
Nota bene oni się starają teraz o pozwolenie na paradę NORMALNOSCI :-) - która odbędzie się w najbliższą sobotę (jeżeli dostaną pozwolenie, a jeżeli nie dostaną, to również sądzę, że ją zorganizują.....
Jeżeli nie dostaną, to uwierzę, że Kaczyński jest jeszcze normalny. Ale i tak go z pewnością oleją, bo Kaczyński ostatnio jest olewany. Wyjdą z transparentami "pederaści do eutanazji", pokrzyczą i może zrobią fajną zadymę. Polska!

Możecie być jednak raczej spokojni :] Radziłbym jednak ich unikać, o ile to możliwe...
Awatar użytkownika
PAulina (big fanka)

Post autor: PAulina (big fanka) »

Ja też raczej bede :happy: pewnie z mamą... moze zabiore jeszcze kumpele... nie moge sie doczekac!!
//admin: a prosiłem abu zmniejszyć obrazek w stopce...
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

YESSSSS! :happy:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

czy ktoś będzie jechał samochodem z jakiegoś miejsca na południe od Wa-wy? Policzyłem, że najtańsze połączenie PKP kosztowałoby mnie 80 zł... To są dla mnie w tej chwili nierealne pieniądze :(

EDIT: chyba, że wyjadę o 6 rano i pojadę 7 godzin trzema osobowymi, z przesiadką w Kielcach i Radomiu, przy czym w Kielcach mam na przesiadkę 4 minuty :] Ale cenowo to już bardziej realne...

EDIT2: musiałbym u kogoś nocować :]
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Schmittko pisze:czy ktoś będzie jechał samochodem z jakiegoś miejsca na południe od Wa-wy? Policzyłem, że najtańsze połączenie PKP kosztowałoby mnie 80 zł... To są dla mnie w tej chwili nierealne pieniądze :(

EDIT: chyba, że wyjadę o 6 rano i pojadę 7 godzin trzema osobowymi, z przesiadką w Kielcach i Radomiu, przy czym w Kielcach mam na przesiadkę 4 minuty :] Ale cenowo to już bardziej realne...

EDIT2: musiałbym u kogoś nocować :]

Jedź rowerem :hahaha:

Schmitek, kombinuj, kombinuj bo chce cię zobaczyć we wawie :]
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

THRILLER pisze:Jedź rowerem :hahaha:
myślisz, że tego nie kalkulowałem? :D Ale zyskałbym na tym 15 zł, a sił stracił tyle, że manifestowałbym na noszach, jeżeli byś się zgodził je nieść np. z Mazim :]
THRILLER pisze:Schmitek, kombinuj, kombinuj bo chce cię zobaczyć we wawie :]
wykombinowałem już za 55 zł. Może skądś to wyskrobię.
Aczkolwiek przypominam powiedzenie skoczków narciarskich: "nie mów hop zanim się nie wysikasz", tak więc nic nie obiecuję
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Czy w piątek do południa będzie już wiadomo na pewno, że manifestacja się odbędzie ?
Jeśli tak to prawie na pewno też się stawię.
Obrazek
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

MANIFESTACJA ODBĘDZIE SIĘ NA PEWNO!
  • DOSTALIŚMY POZWOLENIE NA PRZEPROWADZENIE MANIFESTACJI
  • RZECZ BARDZO WAŻNA: Młodzież Wszechpolska rozpoczyna o 11.00, a zakończenie ich "parady Normalności" :smiech: przewidziene jest na 14.00

Kochani!
Nie ma się co obawiać - mamy powteirdzenie ze żródel czyli z Urzędu Bezpiedczeństwa, ze nasze manifestacje sie nie "zazębią" :-)

Transparenty
Jestem jednak za krótkimi hasłami, ktore jednoznacznie mówią o niewinności MJa oraz o zakłamaniu mediów. Oczywiście jakikolwiek transparent przywieziecie - bedzie dobrze. Jesli jednak macie coś zrobić, to niech to nie daje szans ani szaremu człowieczkowi, ani przebiegłemu dziennikarzowi na użycie tego przeciwko nam :-)

...pzdr
siadeh_zwarta_i_gotowa_ :war:
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

No, to teraz ja moge spokojnie isc bez żadnych wątpliwości, sokoro tak to ja już się nie obawiam:D
Pomysł na transparament:
"Nie można udowodnić czegoś czego nie było",
"Nie mozna skazywać ludzi za niewinnośc- To przestępsto".
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

a my o której i gdzie mamy zamiar sie spotkać?

a o tych transparentach tak sie dużo mówi a czy któś je zrobi ? :>
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

siadeh_ pisze:MANIFESTACJA ODBĘDZIE SIĘ NA PEWNO!

YUPI :happy: :happy: :happy:!!!!!!!!!!!!! No to suuuuper!!!!!!!!!!!
Trzymamy za Was kciuki i dopingujemy z całych sił!!!!
Kto może niech weźmie znajomych, nawet tych nie MJówkowych, co by Was troszkę było :-)
Awatar użytkownika
aneta
V.I.P.

Manifestacja legalna i bezpieczna- co,gdzie,kiedy i dlaczego

Post autor: aneta »

Kochani:
Pozwolę sobie podać szczegóły już obowiązujące i zatwierdzone:
1. Plan Manifestacji:
- godz. 17.00 – zgromadzenie fanów w hali głównej Dworca Centralnego (tradycyjnie kasa przy kasie nr 1),
- godz. 17.30 – 18.00 – przemarsz al. Jerozolimskimi (koło hotelu Marriott)
- godz. 18.00 – 18.30 – przemarsz ul. Marszałkowską (koło Epiku),
- godz. 18.30 – 19.00 – przemarsz ul. Świętokrzyską,
- godz. 19.00 – 19.30 – przemarsz ul. Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście,
(koło Uniwersytetu Warszawskiego, hotelu Bristol),
- godz. 20.00 – 20.30 – zgromadzenie na Placu Zamkowy,
- godz. 21.00 - zakończenie zgromadzenia.
2. W piśmie do Biura Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego napisałam:
"Celem zgromadzenia jest manifestacja radości wywołanej uniewinnieniem idola przez dwunastu niezależnych ławników reprezentujących stan Kalifornia, ale także potrzeba pokazania ludziom braku rzetelności niektórych mediów, którym społeczeństwo ufa i które mają ogromny wpływ na ich widzenie świata. Mamy nadzieję, że nasza manifestacja pokaże potrzebę dokładnego analizowania tego co się widzi, czyta, słyszy, rzetelnego weryfikowania źródeł informacji (również tych, z których czerpią polskie media), ponieważ uważamy, że od samego początku procesu, wnioskując obiektywnie z zeznań świadków, można było przewidzieć możliwość uniewinnienia Michaela Jacksona, a nie, licząc na sensację, kreować i ugruntowywać w mediach wizerunek Michaela - pedofila.
Nasza manifestacja radości, będąca jednocześnie marszem przeciwko zakłamaniu, obłudzie, uprzedzeniom i stereotypom, ma na celu pokazanie społeczeństwu fanów Michaela Jacksona - zwykłych ludzi, skłonnych do refleksji, nie - fanatyków, ludzi postulujących o to by karać PRAWDZIWYCH pedofilów."
3. Właśnie z tego Biura dostałam informację o godzinie rozpoczęcia manifestacji Młodziezy Wszechpolskiej (czyli godz. 11.00). Mile mnie zaskoczył fakt, że gdy powiedziałam panu, że nie chcielibyśmy z różnych powodów spotkać się z Wszechpolakami i bylibyśmy wstanie odwołać naszą manifestację z tego powodu, pan odpowiedział, że się absolutnie nie spotkamy i spokojnie możemy naszą manifestację przeprowadzić. jego ton był bardzo uprzejmy i zachęcający :-)
4. Podobnie jak półtora roku temu: bardzo wszystkich proszę o przechodzenie w kolumnie zorganizowanej, PO CHODNIKU, nie wchodząc na ulice - to wbrew pozorom bardzo ważne.
5. Ilu nas będzie - zależy TYLKO od nas. Nic więcej już nie potrafię dodać, żeby Was zachęcić :-)
6. BARDZO WAŻNA PROŚBA: być może komuś z Was uda się przyjechać z jakimiś dziećmi. Zorganizować coś takiego jest bardzo trudne, jeżeli nie ma się własnych dzieci lub bliskich przyjaciół którzy mają dzieci (i właśnie dlatego nam, tu w Warszawie to się niestety nie udało). Myślę, że wydźwięk naszej manifestacji byłby jeszcze wyraźniejszy, gdyby pojawiły się z nami dzieci, które otaczałyby naszego Majkela Dżeksona. Na wzięcie udziału w manifestacji jest oczywiście potrzebna zgoda rodziców. Należy wziąć również pod uwagę, że zdjęcia tych dzieci (w towarzystwie Majkela Dżeksona) i naszym, ukażą się w prasie.
My, warszawcy Fani, nie możemy się już Was doczekać :)
Jeżeli jest ktoś, kto nie ma pieniędzy na bilet, a jest wstanie owe pieniadze oddać do końca sierpnie, proszę, piszcie do mnie na maila, coś może się uda poradzić na to.
Pozdrawiam
aneta (aneta@majkel4michael.pl)
Jeśli nie będziesz miłował, nie będziesz żył;
jeśli naprawdę i konsekwentnie ukochasz,
zabiją cię.
~Herbert McCabe
ODPOWIEDZ