The Lovely Guy Michael Jackson- zapraszamy :)

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Ludzie, spokojnie. Forum jest bardzo podobne i nie ma sie co wzburzać, bo w sumie jest to fakt i tyle. W gruncie rzeczy nie ma to znaczenia, ale naskok Pauliny był absolutnie bezpodstawny, bo Rafal chcial pomóc, a ze przy tym wyrazil swoje zdanie - prawo kazdego forumowicza...takze Admina.
To, ze wcale nie bralyscie pod uwage MJ PT tworzac forum jest oczywistym argumentem dla samego argumentu, bo to maloprawdopodobne zwazywszy na to , ze jestescie na tym forum. Moze nieswiadomie,ale jednak pewne rozwiazania zostaly skopiowane. Tyle. Ani to zarzut, ani pochwała. Zwykłe stwierdzenie sytuacji, która - suma summarum - nie ma zadnego wplywu na istnienie ani naszego, ani waszeg forum :-) (przy czym podział na wasze i nasze jest dla mnie zupelnie bez sensu, bo - jak przychodzi co do czego - to i tak wszyscy jestesmy MJówkami z jednej matki, ze o ojcu juz nie wspomę! ;-) )

Czy to ma jakiekolwiek znaczenie dla kogokolwiek? Nie sadzę. My tutaj na nikogo nie naskakujemy i nie mówimy ze tylko forum MJ PT jest jedyne własciwe. Przeciez istanialo forum na stronie Damiana, jest Eye of King i jakoś nikomu nikt z nas krzywdy nie robi, nikt nie wymaga zeby byc albo tu, albo tam bo razem to se ne da. Bo se da :-)

Życze powodzenia i troche wiekszego optymizmu w kwestii wspołistnienia, bo naprawde sie da, tylko nie mozna kazdej konstruktywnej krytyki przyjmowac od razu , jako ataku na własna osobe :-)

...a te problemy z literkami poslkimi i reklamami to jakos poprawcie, bo oczki bolą, jak sie czyta :-(

...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

No to mamy obecnie 4 polskie fora Majkelowe.
Awatar użytkownika
michael4ever

Post autor: michael4ever »

Co do forum... nie podobuje mnie się ;> że autorka miała mało własnej inwencji twórczej i działy na nim będące to kopia 1 do 1 naszychtutaj działów, nawet kolejności - jedynie zmienione są nazwy, innymi słowami lekko, ale to samo.
jak dla mnie to forum jest mało podobne. Wiadomo forum to forum będzie wyglądało jak forum i tego nie da się inaczej.

Co do działów które wyznaczyłeś strzałkami:

*fakty;wiadomości- ten temat chyba musi być tak mi się zdaje przynajmniej

*Hyde Park;Luźno o MJ-gdzie wstawiać niepotwierdzone niusy itd.? no do działów tego typu

*King of Pop,Rock&Soul-dyskografia ; Płyty, koncerty, filmy- a gdzie indziej wstawiać te informacje?

*Multimedia; Mulitmedialna kopalnia- przydałoby się

*Pogaduszki nie o MJ; O wszystkim i o niczym- a gdzie mamy gadać nie o MJ?

*Przedstaw się; Say "hello"- gdzie sie ludzie maja przedstawić?

*O forum i o stronie; Regulamin(tu nie widzę podobieństwa na MJPT regulamin jest na górze. I regulamin też musi być);Opinie na temat serwisu;Ogłoszenia- po pierwsze to jest podzielone na 3 tematy i już tu się różni. A po drugie to TO POWINNO BYĆ(!) .

*Kosz; Śmietnik- oj życie bez śmietnika/kosza było by trudne.
Nie sugeruję Ci totalnej niewiedzy, ale nie wiem czemu potraktowałaś podany link do konkretnego rozwiązania Twojego problemu jako złośliwość a nie życzliwość. Z dobrej woli znalazłem konkretny artykuł i podałem Ci linka byś mogła udoskonalić stronę - nie nazwałbym tego zawiścią, a bezinteresowną pomocą.
hmm... a to nie było tak?
Commoner, jasne, że każdy zawsze sam może sobie zmienić... ale po co...www.kurshtml.boo.pl/html/deklaracja_str ... ,body.html ...
a potem "co do forum.." napisałeś to jak byś nie powiedział tego "co do forum"
Wszedłem na pierwsze lepsze z podanych - gadaczka.pl i jakoś nie widzę żadnej analogii.
a ja widzę akurat to forum co podałeś z wyglądu baardzo przypomina MJPT;P

Jak dla mnie to forum vivy i speechless26 jest fajne i nie jest podobne do MJPT 1 do 1. Ciekawi mnie to że to że fora są podobne zauważył administrator a nie np któryś z normalnych użytkowników hmm... :knuje:
Obrazek
walcie się hipokryci!
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

SILENTIUM pisze:No to mamy obecnie 4 polskie fora Majkelowe.
5:)

MJPT
MJJPB
TEOKF
MJLG
MJPF

:wariat:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

Majkel pisze:speechless26, mniej nerwów, możesz sobie nie wierzyć, ale nie podszedłem ani do Ciebie ani do Twojej strony czy forum z żadnymi negatywnymi emocjami i nie widzę w nikim konkurencji - bo co to znaczy konkurencja tutaj? Może być i 10 for i każde będzie miało swój charatkter i każdy się gdzieś odnajdzie i będzie dobrze.

Nie sugeruję Ci totalnej niewiedzy, ale nie wiem czemu potraktowałaś podany link do konkretnego rozwiązania Twojego problemu jako złośliwość a nie życzliwość. Z dobrej woli znalazłem konkretny artykuł i podałem Ci linka byś mogła udoskonalić stronę - nie nazwałbym tego zawiścią, a bezinteresowną pomocą. Wyluzuj. Więcej nic nie podpowiem jak nie chcesz.

Co do forum... czy poza stwierdzeniem faktu coś się "rzucałem" z tego powodu? Nie, po prostu wystarczy sobie otworzyć dwa fora i porównać, ale jeśli musisz, mnie to nic nie ujmuje, Jedynie nie rozumiem Twoich nerwów i natychmiastowego ataku na mnie.

Powodzenia technicznie i nie tylko technicznie.
Mnie nic do Twoich polskich znaków lub ich braku. Nie umiesz przyjąć podpowiedzi to nie.

powiedzialeś, co myslisz, ja równiez.
zarzuciles kopiowanie.

powiedzialam, jak jest.

nie widzę sensu dalszej dyskusji.

pozdrawiam
siadeh_ pisze:ale naskok Pauliny był absolutnie bezpodstawny, bo Rafal chcial pomóc, a ze przy tym wyrazil swoje zdanie - prawo kazdego forumowicza...takze Admina.
to co nazywasz "Atakiem" było glownie z powodu forum, a nie pomocy.
ale racja. bezpodstawny. po co sie bronic? lepiej nie bronić prawdy.

tak na pewno robisz, gdy ktoś cie obsmarowuje? :)

'Majkel masz racje- Twoje zarzuty sa prawdziwe"- tak byloby bardziej zaklamane i mile, prawda?
Majkel pisze:Mnie nic do Twoich polskich znaków lub ich braku. Nie umiesz przyjąć podpowiedzi to nie.

jesli nie była ironiczna, dziękuje.

Edycja postów... --> siadeh_
I'm so proud to say- I love You.
Maverick

Post autor: Maverick »

Mam wrażenie, że sęk w tym, że można założyć forum kompletnie różniące się zarówno od tego jak i od wszystkich innych.

Moje forum takie właśnie by było <wielcedumnyemotikon>

Bo o to chodzi... koniec końców.
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

polskie znaki powinny juz być.

są u was też?
I'm so proud to say- I love You.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

polskie znaki powinny juz być.

są u was też?
jest ok
siadeh_ pisze:a ze przy tym wyrazil swoje zdanie - prawo kazdego forumowicza...takze Admina.
inna osoba, za wyrażanie swojego zdania poleciała i to z wielkim hukiem...

Edycja postow...-->siadeh_
Obrazek
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Maro pisze:MJPT
To my.
Maro pisze:MJJPB
To jest [było?] Michael Joseph Jackson Polish Board, tak?
To Twoje Maro?
TEOKF
The Eye Of King?
To też ma forum?
MJLG
Co to jest?
MJPF
...i to?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Maro

Moon_Walk_Er pisze:To jest [było?] Michael Joseph Jackson Polish Board, tak?
To Twoje Maro?
Jeszcze jest,nie moje było Damian vel Dc_Saar

Moon_Walk_Er pisze:The Eye Of King?
To też ma forum?
Tak ta stronka ma też forum,są tam w większości osoby które porzuciły MJJPB.

http://eok.michaeljackson.pl/index.php

Moon_Walk_Er pisze:Co to jest?
Sory powinno być TLGMJ te forum od strony dziewczyn Spechless i Vivy.

Moon_Walk_Er pisze:..i to?
Adminów nie znam i osób prowadzących:

http://michaeljackson.y0.pl/index.php

That's all:)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

OK, dzięki Maro.

Boziu, ile tego się teraz narobiło...
O istnieniu połowy nawet nie słyszałem.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Maro

Moon_Walk_Er pisze:OK, dzięki Maro.
You're welcome:P

I nie zarzucać mi że piszę po angielsku tak jak ja kiedyś robiłem:P

O/T
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Rzeczywistość jest pojęciem względnym...po raz kolejny sie o tym przekonuję...
Ale do rzeczy.

To co poniżej pisze tylko z tego powodu:
michael4ever pisze:Ciekawi mnie to że to że fora są podobne zauważył administrator a nie np któryś z normalnych użytkowników hmm...
czy ja mogę być nazwana "normalnym użytkownikiem"? Nie jestem w żadnej mafii, nie jestem moderatorem, po prostu jestem... Toteż:

michael4ever pisze:*fakty;wiadomości- ten temat chyba musi być tak mi się zdaje przynajmniej

*Hyde Park;Luźno o MJ-gdzie wstawiać niepotwierdzone niusy itd.? no do działów tego typu
Kiedyś był jeden dział: o Michaelu.
Został podzielony na fakty i luźne blabla z powodu dużej ilości postów, w y n i k a j ą c e j z dużej ilości użytkowników. Takd la ułatwienia, dla opanowania rosnącego chaosu.

michael4ever pisze:*King of Pop,Rock&Soul-dyskografia ; Płyty, koncerty, filmy- a gdzie indziej wstawiać te informacje?

*Multimedia; Mulitmedialna kopalnia- przydałoby się
To z powodzeniem mogłoby być razem w jednym dziale. Również na początku, a wraz z rozrastaniem się forum, możnaby to podzielić.

michael4ever pisze:*Pogaduszki nie o MJ; O wszystkim i o niczym- a gdzie mamy gadać nie o MJ?
Ok, to normalne na forach związanych z daną tematyką: dać odpocząć od wciąz tego samego tematu.... Faktycznie trudno uniknąć.

michael4ever pisze:*Przedstaw się; Say "hello"- gdzie sie ludzie maja przedstawić?
Nie na każdym forum się przedstawia.
Można się bez tego całkiem dobrze obejść.

michael4ever pisze:*O forum i o stronie; Regulamin
Ok, coś o samym forum jest wszędzie.

michael4ever pisze:*Kosz; Śmietnik
Ibidem.
Chociaż...w sumie...wyobrażam sobie forum, na którym tego nie ma.
Na przykład niegdysiejsze MJPT.

Naprawdę nie ma nic złego w tym, że te dwa fora sa podobne, Rafał chciał pomóc, nie chcecie pomocy to nie, może nie uważacie, że jej potrzebujecie, może macie rację...

Ale naprawde mogłyby wyglądać inaczej.
Wszystko zalezy od tego CO chce się mieć na tym forum, o czym chce sie rozmawiać, bo tworząc poszzcególne działy niejako sugeruje się użytkownikom co pisać.

Gdybym miała forum...hmm..nie zastanawiałam sie nad tym w sumie, ale miałabym ochotę na takie działy:

Muzyka MJ (na początek wszystko w kupie: fakty dot. muzyki, rekordy, dyskografia, teksty i ich tłumaczenia, inspiracja muzyką klasyczną itp)

MJ w innych dziedzinach sztuki (malarstwo, film, książki, inspiracje innymi artystami, na początek też wszystko w kupie, z zcasem bym może potworzyła podfora (potwora :D )

Fanowisko (spotkania fanów, kolekcje fanów, wymiany, sprzedaże, kontakty, przedstawianie się, zdjęcia, inne nasze pasje itp)

The Best of Plotki (zwykłe plotki mnie nudzą, ale niektóre są całkiem fajne, poza tym chętnie bym przywlekła różne badziewia z youtuba, z pomcą nieocenionej Mav, a coby uszlachetnić temat, przykleiłabym na górze "Top 10" czyli najlepsze plotki o Miśku wraz z miażdżącym, powalającym wroga materiałem d o w o d o w y m, że tak nie jest i w ogóle jedno wielkie kung-fu).

I tu skończę, bo kurcze..tak mnie wciągnęło teraz to wymyślanie, że az mam ochotę sobie takie załozyć. Szkoda tylko, że potem bym na nie sama nie zaglądała :wariat: Znam swój słomiany zapał...

A paniom życze powodzenia, wytrwałości i..wielu fanów.
Moje życzenia sa jak najbardziej szczere bo..eee...na tym jest już jak dla mnie za duży tłok, wole bardziej kameralne grono no i nie mam już tak czasu na czytanie i...gdyyyby część fanów się przeniosła ze swoją energią do Was to tu by się zrobiło luźniej i MJowitek byłby szczęśliwy :D

Mam andzieję, że nic nie zostało negatywnie odebrane, bo ja nic złego nie nmiałam tym razem na mysli. Tak se napisałam tego posta...
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

MJowitek pisze:The Best of Plotki
Nie no Jowita wygrałaś z tym tekstem. Hhehehe the best of plotki.

W sumie dajmy narazie spokój dziewczynom. Napracowały sie pewnie sporo więc teraz oczekują pewnie jakiejś otuchy i kilku miłych słów. Też bym miał agresora jakbym sie napracował a ktos od razu by to krytykował. Bo taki żem już jest choć nie twierdze ,że takie są również dziewczyny. Ja na przykład nie widze kompletnie zadnej rywalizacji. Cieszy to ,ze ktos ma ochote pracować nad taką stronka i mieć ciekawe zajęcie a przy okazji sprowadzać fanów do kupy (nieżle to brzmi ;-) ). A to się chwali. życzę dziewczynom wielu miłych chwil spędzonych na swojej stronce jak i forum oraz pozyskania dużej liczby forumowiczów aby i u Was interes się kręcił.

ps - a moderatorom z MJPT radze aby zdjęli mi ostrzeżenie !!! Jak nie to przechodzę do innej konkurencyjnej spółki. ;-) :smiech:
A tak zupełnie na poważnie to nie wyobrażam sobie w chwili obecnej zmiany forum przeze mnie nawet mimo tego ,że i na rodzinnym forum niektóre panujące zasady wyprowadzają mnie z równowagi. I to jest właśnie ten AS w rękawie MJPT. I z "ogromnym bólem" musze stwierdzić ,że nie łatwo zapracować sobie na takiego ASA. Każdy głupek wie ,że to kwestia wielu poświęceń a przede wszystkim wielu lat tworzenia takiej forumowej społeczności.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Xscape pisze:Napracowały sie pewnie sporo
tak napracowałyśmy sie, chciałyśmy pokazać co same stworzyłyśmy a tutaj zarzuca sie nam kopię 1:1 z MJPT. A niektórzy tutaj chyba nie pamiętają,że na tym forum TEż z początku było kilka osób,i TEż było trzeba od czegoś zacząć, i TEż było ciężko na początku. Nie wmówicie mi,że był cud miód i orzeszki i po pierwszym dniu pojawienia sie forum wpadło tutaj te tysiąc coś osób.Nie wiem czy niektórzy próbują podnieść swoją samoocenę zarzucając nam kopiowanie MJPT (chyba że maja jakiś ukryty cel...)ale mam to w nosie co sądzicie, nikomu nie każę tam wchodzić na siłę i nikogo o to błagać nie będę, innym forumowiczom możecie wmawiać kopiowanie waszego idealnego i cudownego forum, ja wiem swoje NIE KOPIOWAłAM TEGO FORUM I NIE MAM ZAMIARU TEGO ROBIćA wy myslcie sobie co chcecie, zwisa mi to.
Xscape pisze: teraz oczekują pewnie jakiejś otuchy i kilku miłych słów
niczego nie oczekujemy, liczyłyśmy się z kazdą możliwą wypowiedzią ale nie z zarzutem kopiowania
Xscape dzięki za twoje słowa ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ