Wystawa w Los Angeles 21-25.04.09 (aukcja odwołana)[koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

SILENTIUM

Post by SILENTIUM »

Malwina24 wrote: Nie ma miejsca na rękawiczkę z Motown 25 czy inne 'małe' przedmioty ???? hahahahahahahahah ......
Rękawiczka z Motown 25 juz dawno nie jest w posiadaniu Michaela, przekazał ją miliony lat świetlnych temu do Muzeum Motown. A ta rękawiczka to zapewne jedna z dziesiątek jakie posiada.
Last edited by SILENTIUM on Sat, 13 Dec 2008, 22:58, edited 1 time in total.
michael4ever

Post by michael4ever »

no coś ty Michael ma tylko jedna zapoconą rękawiczkę i pewnie jej nie pierze żeby cekinki nie poodpadały xD. :wariat:
Image
walcie się hipokryci!
hope

Post by hope »

ale pomyślmy ... każda biała rękawiczka, której Michael dotknie jest cenna.
Każda rzecz. A to, że Michael sprzedaje te wszystkie rzeczy to dla mnie oznaka, że zaczyna nowy etap w życiu. To tak jak dla nas bluzka, która jest już nie modna - oddajemy do Czerwonego Krzyża, nam już wszystko jedno co z nią będzie a człowieczek, który ją dostanie się cieszy.
(Może napiszę książke, nagły przypływ weny twórczej...)
Image
Megi1975

Post by Megi1975 »

Trudno sprzedaje to sprzedaje, ale żeby przynajmniej dobrze to sprzedał. Bo jak będzie mało chętnych, albo pójdzie za niewielkie pieniądze to tym bardziej będzie przykro. :-/
Image
SILENTIUM

Post by SILENTIUM »

Mamy ogólnoswiatowy kryzys gospodarczy i to normalne, że zysk nie będzie taki jaki mógłby być w innym okresie.
invincible_girl ;)

Post by invincible_girl ;) »

a tak w ogóle, to gdzie niby będzie transmisja z tego? ;-)
Image
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
kaem

Post by kaem »

M.Dż.* wrote:Ja już zamówiłam- wysyłka dopiero po 1 marca ;-)
To dobrze, dobrze. Kasia nieoceniona.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Sephiroth820
Site Admin

Post by Sephiroth820 »

Fakt rękawiczka i kapelusz z Motown 25 od dawna znajdują się w Motown muzeum nenene

Tutaj link do zdjęcia z muzeum: http://a878.ac-images.myspacecdn.com/im ... 50a56d.jpg
cobytuby

Post by cobytuby »

na początku miałam mieszane uczucia, co do tej wiadomości..troszkę było mi żal, że może byłoby muzeum, że może coś podobnego..Ale z drugiej strony.. Zobaczmy co się dzieje z przedmiotami należącymi do artystów po ich śmierci? najczęściej rozporządza nimi ich rodzina, najczęściej idą na prywatne aukcje itd itd. Więc według mnie dobrym pomysłem jest, aby zatroszczyć się o przyszłość tego wszystkiego, co należy do króla popu już teraz:) Aukcja tak rozpowszechniona przez jeszcze żyjącego artystę, który sam decyduje o losie swojego majątku to naprawdę świetna idea.
Szkoda tylko, że tak wcześnie o tym pomyślał..Gdyby zrobił to za kilka lat, może byłoby mnie już stać, na którąś z tych rzeczy:D
Can't you see that heaven's just begun? It's livin' here inside our hearts!
SHADOWangel

Post by SHADOWangel »

Malwina24 wrote:Mało sie udzielma ostatnio na forum ...za mało ale ... STRASZNIE zrobiła mi się przykro jak ujrzałam newsy o tej aukcji . :surrender: podobnie jak niektórzy nie widze w tym nic ale to nic pozytywnego . Niestety myślę iz MJ ma poważne problemy finansowe i ratuje sie jak moze ... ja wiem ze wiekszosć myśli inaczej ale .. no nie sądze ze kostiumy z takich wydarzeń jak Motown 25 NIC dla niego nei znaczy . Bo co innego brama czy inne rzeczy z Neverlandu :surrender: ciekawe co jeszcze jest w tych katalogach na sprzedaż ?? musze napisać iz jak dla mnie jest to smutne ze mój idol , moja opoka , mój ideał ... kurcze mój 'piotruś pan' z dzieciństwa sprzedaje coś co ( dla mnie , ale i dla wielu ) było częścią jego samego . I nie chodzi mi o bramę , auta czy inne "wynalazki" ale rzeczy bardziej osobiste jak te broszki z inicjałami , czy pamiątki z kultowych występów . :-/ Jak przeczytałam newsa Maverick to łezka mi się zakręciła ... bo ja wiem że to dziecinne myślenie , głupota i takie tam ale .. dla mnie ta rękawiczka , te koszmarnie tandetne i niebotycznie drogie broszki i inne przedmioty to część MJ !!! Zawsze tak było i zawsze bedzie . A on zamiast robić wyprzedaże garażowe mógłby nagrać wreszcie jakiś materiał i wydac cos na czym by zarobił , i moim skromnym zdaniem ma wiele innych możliwości na zarobek niż takie aukcje . I niech mi kitu nei wciskaja że MJ ma tyle rzeczy iż nie ma ich gdzie trzymać to sprzedaje .... WTF ????? Nie ma miejsca na rękawiczkę z Motown 25 czy inne 'małe' przedmioty ???? hahahahahahahahah to co teraz mieszka w kawalerce z 3 dzieci tak ??? no to jest śmieszne ......

zgadzam się z Tobą w pelni.Mike jest bardzo sentymentalny i napewno by nie sprzedał więkjszoisci z tych rzeczy ,gdyby nie musiał.Od 11 lat nie koncertował...odwoływał koncerty...placił odzkodowania,sprawy z molestowaniem pochłonęły prawie 10 mln...wiec to mowi samo za siebie...
Mike potrzebuje kasy...Może i miał olbrzymi majątek...ale w zastraszającym tempioe ise kuryczył...jego zakupocholizm...zachcianki .kary doprowadzily jego stan kontta do ruiny..dlatego tez organizuje jakieś spotkania fanów za kilkaset dolarów.czy np.6 lat .temu zaprosił 400 osób do Neverlandu za jedyne...2500tyś$ za bilet...
Maverick

Post by Maverick »

Spoko spoko, Michael od czasu gdy zadecydował o auckji był już w sklepie z antykami pewnie z 20 razy, narobił zakupów w najbardziej tandetnych i nadroższych sklepach Vegas i zamówił 100 kolejnych badziewnych błyskotek z inicjałem MJ ;D Będzie git ;)
hope

Post by hope »

SHADOWangel wrote: zgadzam się z Tobą w pelni.Mike jest bardzo sentymentalny i napewno by nie sprzedał więkjszoisci z tych rzeczy ,gdyby nie musiał.Od 11 lat nie koncertował...odwoływał koncerty...placił odzkodowania,sprawy z molestowaniem pochłonęły prawie 10 mln...wiec to mowi samo za siebie...
Mike potrzebuje kasy...Może i miał olbrzymi majątek...ale w zastraszającym tempioe ise kuryczył...jego zakupocholizm...zachcianki .kary doprowadzily jego stan kontta do ruiny..dlatego tez organizuje jakieś spotkania fanów za kilkaset dolarów.czy np.6 lat .temu zaprosił 400 osób do Neverlandu za jedyne...2500tyś$ za bilet...
No nie przesadzajmy. Przecież Michael nie wygrał w totolotka, tylko koncertował od maleńkiego, prawda ? Trochę tej kasy zarobił. Moim zdaniem on poprostu doszedł do wniosku, że to i tak leży i nic z tym nikt nie robi, więc można to sprzedać i jeszcze kasiorke zyskać. I tak jak powiedziała Maverick - pewnie w sklepie kupił kolejne 100 rzeczy. ;)
Image
Maverick

Post by Maverick »

Maverick wrote: i zamówił 100 kolejnych badziewnych błyskotek z inicjałem MJ ;D Będzie git ;)
...ekhm...

MICHAEL ORDERS JEWELLERY

I.F. & Co. are usually known for providing jewellery to Rap stars, but has recently had an order for some very ornate pieces from Michael.

The order, paid for in advance, includes an 18 carat gold brooch set with rubies and diamonds, weighing 120 grams. It is shaped like a shield with a crown on top, and bears the initials M. J. This is the first piece of a set ordered by and delivered to Michael made to his own specification. He has also ordered a belt buckle similar to the brooch but in different colours and other pieces that are difficult and time consuming to make.

Mówcie mi wróżka ;-)
Megi1975

Post by Megi1975 »

Znalazłam coś takiego. Nie zauważyłam by było na forum

"Liczba przedmiotów, które będzie można licytować, sięga dwóch tysięcy, a wśród nich znajdują się takie perełki, jak... metalowa brama do jego rancza Nibylania czy jedna z białych rękawiczek, które miał na sobie podczas kręcenia teledysku do "Billie Jean".

Aukcja odbędzie się w kwietniu w Beverly Hills i potrwa pięć dni.

- Pracujemy razem od pięciu miesięcy nad skompletowaniem rzeczy i mogę zapewnić, że wszystko jest pod kontrolą Michaela Jacksona – powiedział odpowiedzialny za aukcję Darren Julien, dodając, że piosenkarz organizuje aukcję z własnej woli i nie jest przez nikogo naciskany.

Julien zaznaczył, że dwa lata temu za podobną białą rękawiczkę uzyskano 35 tys. dolarów. Z kolei w 2005 r. para białych skarpetek poszła za 15 tys. dolarów.

W listopadzie piosenkarz stracił ranczo Nibylandia, w skład którego wchodziły m.in. zoo, jezioro i park rozrywki, jednak zachował prawa części do przedmiotów, w tym... rzeczonej bramy. Julien nie zdecydował się jednak na jej wycenienie. – Jeszcze nie oszacowaliśmy wartości tej bramy. To w końcu kawałek historii - powiedział

Niedługo będzie można kupić katalog aukcyjny. Cena za egzemplarz podstawowy wynosi 100 dolarów, specjalna limitowana edycja z autografem będzie pięciokrotnie droższa. "

-> cały ten temat jest o tym, a także temat w newsach ;)
mav.

No zauważyłam , ale chodzi mi głownie o te wypowiedzi Darrena Juliena. Jeśli były nie po polsku to ja mało kumata. Więc dałam po polsku.
Image
Maverick

Post by Maverick »

Wg magazynu People, również ta kurtka będzie na sprzedaż:

Image

Image

EDIT:

Jim Hill: Disney'owska kolekcja Michaela Jacksona idzie pod młotek w kwietniu

http://dlawas.net/go/38e

“There's probably no greater connoisseur of Disneyana than Michael Jackson … “

-- Chris Willman, senior music writer for Entertainment Weekly

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

EDIT 2:

mjj.net: Kolekcjonerzy automatów do gier podekscytowani niespotykaną kolekcją Michaela Jacksona

http://mjjr.net/news-i378-8.html

EDIT 3:

China: Michael Jackson zdecydował się na tę aukcję aby rozpocząć nowy rozdział w swoim życiu

http://www.china.org.cn/culture/2009-02 ... 330313.htm

EDIT 4: (obiecuję, że ostatni...):

Guardian: Aukcja stulecia

http://www.guardian.co.uk/music/2009/fe ... -neverland
Post Reply