Lista osób - "THIS IS IT" - 26.07.2009

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Sonku

Post autor: Sonku »

Amadeusz Jean pisze:A co wy na lot z Krakowa?? Bo znalazłem tanie bilety za 270 zł w dwie strony :D Było by fanie w więcej osób xd

z jakiej to linii i na jakie daty?? a skad?? wiecej szczegolow plisss :) pozd :happy:
. . . bo Bóg daje mi siłe . . .
Awatar użytkownika
Amadeusz Jean

Post autor: Amadeusz Jean »

http://www.bookryanair.com/skysales/FRSelect.aspx tutaj wiecej informacji :D Myślę że trzeba się szybko zdecydowac, bo poźniej nie będą już takie tanie xD
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

heheh jestem kolejnym szczęsliwcem ktory jedzie i właśnie 26 lipca xDxD
Obrazek
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Więc te bilety z RyanAir wcale nie są po 270 złotych... do tej ceny dochodzi jeszce opłata za odprawę 160, plus ubezpieczenie 66zł :/ Byłam dziś z mamą sprawdzić... łącznie to ok 450-500zł
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Ja bylam wczoraj na lotnisku i dokladnie wychodzi ok.500zl z bagazem recznym. :-/
Obrazek

Post autor: Amadeusz Jean »

Na pewno jest inna cena biletów w Radomiu a inna w Krakowie. Ja podaję jaka jest w Krakowie, a na lotnisku zawsze drożej niż na necie xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Trinity

To sprawdź dalej z RyanAir'u po wybraniu biletów, kliknij dalej, potem zaakceptuj regulamin i potwierdź wybrane bilety i tu nagle psikus, bo do ceny biletów (ok 220zł) dochodzi jeszcze odprawa (1 bagaż) 160zł. Zonk! A jeśli chcesz jeszcze ubezpieczenie to płacisz dodatkowe 66zł, plus takie pierdołki jak pierwszeństwo wejścia na pokład itd (ale to opcjonalnie).
Awatar użytkownika
one_more_chance

Post autor: one_more_chance »

Ale na stronie linii Ryanair jest możliwość odprawy online a ta opcja jest całkowicie darmowa :-) ( z odprawy online mogą skorzystać osoby bez bagażu odprawianego ) więc jeśli ktoś zdecyduje się na odprawę online to dolicza tylko ubezpieczenie i inne przywileje jeśli oczywiście chce :-)
Awatar użytkownika
Trinity

Wczoraj kupiłam bilety na samolot, wychodzi 410zł w 2 strony. Odprawa online jest tylko dla tych co ukończyli 18 lat, oraz jest płatana 120zł. Odprawa na lotnisku 160zł. Nie ma tak dobrze, ale 410zł to naprawdę nie dużo jak na bilety lotnicze w 2 strony na dodatek z miasta w którym się mieszka. Druga w miarę tania opcja to EasyJet, ale tam już z kosztami (antenki) busu do Berlina to jest, żeby nie skłamać ok. 600zł max.
Awatar użytkownika
one_more_chance

To może czytamy dwie różne strony ;-) Fakt faktem że odprawa on line jest dla osób powyżej 18 roku życia ale nadal twierdzę że jest bezpłatna ( jedynie bagaż podręczny)

A oto i info ze strony Ryanaira w kwestii odpraw:

"Informacje dotyczące opłat za odprawę online, odprawę na lotnisku i odprawiany bagaż

Podróż bez bagażu / odprawa online

Pasażerowie podróżujący bez bagażu odprawianego i uprawnieni do odprawy online nie ponoszą odpłat za odprawę na lotnisku. Korzystając z odprawy online można zaoszczędzić czas i pieniądze, ponieważ pozwala ona uniknąć opłat za odprawę na lotnisku oraz kolejek przy odprawie. Odprawy online można dokonać w okresie od 5 dni do 4 godzin przed odlotem - kliknij poniżej. Pasażerowie korzystający z odprawy online mogą wykupić pierwszeństwo wejścia na pokład online, za pośrednictwem biura rezerwacji lub na lotnisku.

Podróż bez bagażu/odprawa na lotnisku

Pasażerowie podróżujący bez bagażu odprawianego, którzy wybrali odprawę na lotnisku, ponoszą opłaty za tego rodzaju odprawę i mogą wykupić pierwszeństwo wejścia na pokład."

Ale pozostaje jeszcze kwestia czy będzie to również bagaż odprawiany czy tylko bagaż podręczny. Jeśli lecisz tylko z bagażem podręcznym do 10 kg więc wybierasz opcję "0 sztuk bagażu odprawianego" i tutaj nic się nie płaci za odprawę on line. No chyba że zamierza się zabrać poza bagażem podręcznym jeszcze bagaż odprawiany o wadze ok 20 kg wtedy już pojawiają się opłaty. Ja wybieram się tylko z bagażem podręcznym więc za odprawę online nie będę ponosić żadnych kosztów
Awatar użytkownika
Trinity

Nic już nie rozumiem xD U mnie na stronie Ryanair wciąż odprawa online za 1 bagaż jest płatna 120 zł...

Obrazek

Skąd wylatujesz One_more_chance? Czy też masz tylko do London Stansted?
Awatar użytkownika
one_more_chance

Owszem 120 zł zapłacisz jeśli będziesz miała poza bagażem podręcznym bagaż odprawiany o wadze ok 20 kg :-) Jeśli natomiast lecisz tylko z bagażem podręcznym ( bo po co komu na dwa czy trzy dni wielka waliza? ) więc wybierasz opcję pierwszą czyli "zero sztuk bagażu+odprawa on line"( bo tu chodzi tylko o bagaże odprawiane a bagaż podręczny takim nie jest ) i wtedy nie ma żadnej opłaty za odprawę on line :-)

Ja będę lecieć z Krakowa ale na wcześniejszy koncert. Tak na Stansted bo chyba tylko tam Ryanair ląduje. Ale z dostaniem się do centrum Londynu nie ma problemu.
Awatar użytkownika
Trinity

Ja się muszę do Hatfield dostać, a nie mogłyśmy się dogadać co do bagażu, ponieważ ja biorę walizkę ;] Bo w Londynie będę tydzień :)
Green Giel

Post autor: Green Giel »

Czyli pozwólcie mi to wszystko zrozumieć :) Lecąc Ryanair'em do Londynu przy założeniu, że biorę z sobą tylko bagaż podręczny, rezerwacji dokonuje przez internet i płacę kartą kredytową, za wszystko razem płacę:

- koło 260 zł za bilet
- 5 Euro za odprawę on-line
- 5 euro za zakup dokonany kartą kredytową...

Coś jeszcze :)? Czy może policzyłem za dużo (na co mam szczerą nadzieję ;-) ) bo się nie znam ;)?
"I'm gonna make this pencil disappear"
Awatar użytkownika
Trinity

Tak, ale o ile mi wiadomo za odprawę nie płacisz nic, czyli 5euro zachowasz :)
ODPOWIEDZ