Nowe wydawnictwa książkowe o Michaelu [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

kaem

Post by kaem »

Moscan wrote:Od 22 listopada dostępna jest nowa wersja Thriller 25: The Book [tylko w Stanach Zjednoczonych]. Nowe wydanie Thriller 25: The Book zawiera nowe zdjęć, 2 dodatkowe strony poświęcone Human Nature i ET Storybook (album).
Byłoby pięknie, jakby wydali ponownie E.T. Extra Storybook. I całą płytę We Are The World. O materiałach video z tras, Ghosts czy Captain Eo nie wspomnę.
Fajnie, że przypominają tą książkę. Niedawno jeszcze była już trudna do zdobycia. A warto ją mieć; jest tam trochę ciekawostek.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Abe

Post by Abe »

kaem wrote:Fajnie, że przypominają tą książkę. Niedawno jeszcze była już trudna do zdobycia. A warto ją mieć; jest tam trochę ciekawostek.
No wszystko fajnie pięknie, tylko dla czego te 2 nowe strony, ja mam tą pierwszą edycję i co, teraz przydało by się kupić znowu tą edycję dla tych 2 stron :surrender: :surrender: :-/
angelamw

Post by angelamw »

Damian można więcej informacji uzyskać na temat książki, ile kosztuje, gdzie można nabyć itp :)

-> proszę nie pisać tego typu postów w Faktach od tego są komentarze w działach Dyskografia i Hyde Park.
mav.

invincible_girl ;)

Post by invincible_girl ;) »

A coś więcej na temat tej książki?
Gdzie do nabycia? Kiedy wydanie?
Image
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Damian

Post by Damian »

Hej zrobilem aktualizacje, podalem link, dodalem 3 dodadkowe zdjecia. U nas mozna nabyc te ksiazke tylko w duzych sklepach z ksiazkami. Moze u Was tez bedzie do nabycia. Ale jakby co podalem link od amazon. Ksiazka jest cacy, tyle moge Wam powiedziec, jakosc 1 A! Ksiazke wydali niedawno. Cena wacha sie miedzy 30 € a 20€ trzeba poszukac w sklepach internetowych.

ImageImageImage

wiecej w "faktach" ok?

I cos jescze fajnego!!!

a tu mam cos dla tych, którzy chca miec fajna pamiatke za nie wielka kase.

"Michael Jackson - unseen archives"

255 stron, "na wysokim polysku" za jedyne 9,99€ -po angielsku, zdjecia i informacje do poczatku kariery MJ'a az do 25 czerwca 2009.

Image

http://www.amazon.de/Michael-Jackson-Un ... 728&sr=8-1
a_gador

Post by a_gador »

kaem wrote:Od 22 listopada dostępna jest nowa wersja Thriller 25: The Book [tylko w Stanach Zjednoczonych]. Nowe wydanie Thriller 25: The Book zawiera nowe zdjęć, 2 dodatkowe strony poświęcone Human Nature i ET Storybook (album).
No cholercia jasna! Ja właśnie wczoraj dostałam tę książkę z amazon.uk, ale bez tych dwóch stron :surrender: A mogłam jeszcze poczekać z zamówieniem!
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Image
editt

Post by editt »

http://ow.ly/HoBI

'The Offical Michael Jackson OPUS' coming December 7

Out December 7, The Offical Michael Jackson OPUS was begun with the artist before his death in June, and it has been approved by his estate, making it the only official book to come out after his death. The enormous book for the ultimate fan is published by Kraken Opus, which also published Prince's 21 Nights.

At 404 pages and weighing in at 26 pounds (11.7 kg); the enormous leather-bound book includes 300 photos - some rare or previously unpublished - plus fan artwork and tributes, and statements by figures including Reverend Jesse Jackson, Quincy Jones, Berry Gordy, Smokey Robinson, Shaquille O'Neal, Paula Abdul, John Landis, and Sugar Ray Leonard. It comes packaged in a silk-covered case with an ink drawing by Nate Giorgio.

A particularly notable feature of the book is an innovation the company calls "Opus Reality:" Log onto the Kraken site, then hold up some of the book's photos to a webcam, and music and video compoents will come alive on your computer screen.

Up until the book's release date, a preview copy of the book is at the Opus Store, 10-13 King Street, London.

The book is available for pre-order at $249/£199/€219 from the Opus Store and from Ticketmaster. The company warns that books ordered now, or any time after September 30, will likely not arrive until the New Year. http://www.krakenopus.com/
Image Image Image
Billie Jean

Post by Billie Jean »

Czy ktokolwiek stąd, kto zamawiał Opusa, otrzymał maila z kodem i informacjami o przesyłce? Obiecywano, że książka zostanie dostarczona do 25 grudnia, ale ja nie spodziewam jej się przed nowym rokiem.
Image
boskar2007

Post by boskar2007 »

Dostałem właśnie meila że wydawnictwo Opus zostało dziś do mnie wysłane i powinno dojść miedzy 12 a 14 stycznia,czyli za jakieś półtora tygodnia.No w końcu.A może już ktoś tą książkę ma?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
boskar2007

Post by boskar2007 »

A dziś kurier przywiózł mi książkę wydawnictwa Opus.Muszę przyznać tylko że nie jest to książka ale na 100% księga .Boże jakie to jest wielkie.
vivi

Post by vivi »

boskar2007 wrote:A dziś kurier przywiózł mi książkę wydawnictwa Opus.Muszę przyznać tylko że nie jest to książka ale na 100% księga .Boże jakie to jest wielkie.

A kiedy zamawiałeś?
boskar2007

Post by boskar2007 »

3 listopada,wtedy było już droższe niż kilka tygodni wcześniej.
moni

Post by moni »

boskar2007 wrote:A dziś kurier przywiózł mi książkę wydawnictwa Opus.Muszę przyznać tylko że nie jest to książka ale na 100% księga .Boże jakie to jest wielkie.
mozesz zrobic fotki jakiś zdjęc - perełek z tej KSIĘGI ? :)
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
boskar2007

Post by boskar2007 »

Ktoś z forum też dostałem dziś to cudeńko i zamieszcza zdjęcia.
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... &start=285
Jeanne

Post by Jeanne »

Ja tez dzisiaj zastałam w domu swojego Opusa. Bardzo się cieszę, że wreszcie to dostałam, bo trochę się denerwowałam, że stracę pieniądze. Książka miała dość przed świętami. No, ale Polska nie jedyny kraj, gdzie pojawiły się opóźnienia. Z tego co wyczytałam na MJJC tylko USA i Kanada dostała przed świętami.

Wydawnictwo bardzo dopracowane, ale już zauważyłam małe błędy związane z datami. Od kiedy to Michael wykonywał w 89 roku Heal The World? ;-) Wielkość i waga zadziwia. Druk najwyższej jakości. Jest kilka zdjęć, które przedtem nie widziałam, ale ich liczba na początku była zawyżona. Jestem pewna, że 99% zdjęć już widziałam. Mimo tego, póki co, nie żałuję swego zakupu.
Post Reply