Michael Jackson - Moonwalk

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę książkę?

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
2
1%
4
9
5%
5
26
14%
6
151
80%

Liczba głosów: 188

Goga

Post autor: Goga »

Moim zdaniem Moonwalk'a powinien przeczytać każdy kto uważa MJ'a za ch*j wi jakiego kosmite ... Po tej lekturze odrazu widać ,że MJ jest oczytaną ,inteligentną i bardzo wrażliwą osoba .No przepraszam bardzo za taki początek ale no musiałam...Jest ona napisana tak normalnie tak spokojnie... odzwierciedla to jakim M był człowiekiem ... Szkoda tylko że np. nie pomyślał o Moonwalk part 2 czy coś w tym stylu ...Chciałabym poczytać o tym wszystkim co się działo w latach 90 z jego perspektywy.
Ostatnio zmieniony pn, 25 sty 2010, 22:10 przez Goga, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Spidey

Post autor: Spidey »

Książkę dostałem na Święta. Czytałem ją bez przerwy przez cały dzień i naprawdę nieźle się wczytałem, w rezultacie następnego dnia po tym jak ją dostałem, skończyłem ją.

Łatwa w czytaniu, przyjemna, chociaż niekiedy można trafić na nudne fragmenty, w których Michael opisuje umowy z producentami, kontrakty i inne biznesowe sprawy, co mnie mało interesowało, z drugiej strony wiem, że bez tego nie mogło się obyć, w końcu takie było jego życie. O wiele przyjemniej czytało się fragmenty, w których MJ opisywał swoje wewnętrzne emocje, szczególnie podobał mi się fragment wymyślania układu do występu w "Motown 25" ( w kuchni ; ) ) oraz całe spojrzenie z jego perspektywy podczas tego występu. Takie momenty były moim zdaniem najlepsze w tej książce.

Moja ocena - 5.
Awatar użytkownika
natuskka

:P

Post autor: natuskka »

wdług mnie tę książke powinni przeczytać nie tylko fani. Przedewszystkim Ci którzy uważają ,że to dziwak i tym podobne . Wetknełam te książke już nie jednej osobie która tak uważa i od razu zmienili zdanie na jego temat. Niektórzy nie wiedzą jakie nasz kochany Majkel miał ciężkie dzieciństwo i z jakiego powodu nazywany jest Królem. Jeśli ktoś nie czytał osobiście polecam :)

:mj:
Celem mojego życia jest dać światu to, co ja szczęśliwie dostałem – ekstazę boskiego zjednoczenia przez moją muzykę i mój taniec.

Annie are you okey?.
Awatar użytkownika
MJ-ka

Post autor: MJ-ka »

Cóż,widzę,że dawno temat książki nie był poruszany.Mi przyjdzie 16 czerwca za 27.50 z Klubu dla Ciebie.Zamówiłam już tam wiele rzeczy z Michaelem i strona warta zaufania.Poza tym dość tanio...
"We can`t take it,
We arledy had Enough."

The legend never die...MJ 1958-2009

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
maggiekos

pytanie dotyczące różnic między wydaniami książki Moonwalk

Post autor: maggiekos »

Witajcie,

Chciałabym sobie kupić Moonwalk i nie wiem, którą wersję wybrać.
Czy ktoś wie, czym różnią się te dwa wydania?

Obie książki są wydane w 2009 r, ale mają inne okładki i najwyraźniej inne tłumaczenie - Grażyna Woyda tłumaczyła wydanie dostępne w KDC (i wszystkie allegrowe książki), a książka z empiku to "tłumaczenie zbiorowe" i niestety nie podano liczby stron.

Które wydanie jest lepsze? I jeśli ktoś z Was zakupił egzemplarz z empiku, to poproszę o podanie liczby stron :)

http://www.kdc.pl/moonwalk_p10399608.html

http://www.empik.com/moonwalk-michael-j ... ,ksiazka-p

Będę wdzięczna za wszelkie informacje!

Na wszelki wypadek z góry przepraszam, jeśli zaśmiecam forum, ale kto pyta nie błądzi, a ja znalazłam tylko porównania wydawnictw książki The Magic&Madness...
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Praktycznie niczym się nie różni nowe wydanie.Nowe wydanie jest bogatsze o wstęp do wznowienia i ma 302 strony.
Awatar użytkownika
editt

A David Lynch adaptation of Michael Jackson's "Moonwalk

Post autor: editt »

Notes for a David Lynch adaptation of Michael Jackson's "Moonwalk"

http://blogs.suntimes.com/ebert/movies- ... dapta.html

/obejrzałam tylko fragment, więc nie streszczę o co w tym chodzi/
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MJkacper

Post autor: MJkacper »

Książka jest warta przeczytania.Ja mało czytałem bo mi się nie chciało Moonwalk pochłonąłem w trzy dni.A dziś zdobyłem pirewsze polskie wydanie :happy: :happy: ;-)
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
ODPOWIEDZ