'Shake your body' jest na tej płycie Co do pozostałych dwóch Sony nie mogło ich umieścić, bo prawa do nich ma chyba Motown, ale mogę się mylić...MJwroc pisze: Ale jeśli $ony nazywa to ścieżką dźwiękową filmu to...hmmm...dlaczego zapomnieli o "I'll Be There", "Stop!The Love You Save" ani "Shake Your Body(Down To The Ground)" ?
Michael Jackson - This Is It (2009) / soundtrack
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Powiem tak, ja swoje This is it kupiłam za 70 zł i nie żałuję. Bardzo podoba mi się jakość piosenek z tym, że niczym się ta płyta tak naprawdę nie różni od składanek typu "King of pop". Szkoda, że na albumie znalazła się tylko jedna piosenka ale cóż, życie pokazało, że tak się musiało stać. Nie mniej jednak zważając na te niekorzystne szczegóły uważam, że płyta sama w sobie bardzo ładna, okładka ciekawa (choć proponowałabym inną) oraz zdjęcia niczego sobie. Michael na nich wyglądał jak dwudziestolatek ale moją uwagę przykuło zdjęcie, na którym Michael ma komiczną koszulę wyglądającą jak plandeka. Cała płyta ok. 5/6
"This is it" - promo winyl???
Czesc,
Trafilem na Allegro na takie oto wydawnictwo: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=972321265, ktore zreszta zakupilem. Czy ktos ma pojecie czy to w ogole oryginalne promo wydanie? Nie mam tego jeszcze w reku, ale cos mi tu nie gra, bo nigdzie zadnego info o tej plycie w sieci nie ma. Np. na discogs...
Pozdrawiam,
Adam
Trafilem na Allegro na takie oto wydawnictwo: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=972321265, ktore zreszta zakupilem. Czy ktos ma pojecie czy to w ogole oryginalne promo wydanie? Nie mam tego jeszcze w reku, ale cos mi tu nie gra, bo nigdzie zadnego info o tej plycie w sieci nie ma. Np. na discogs...
Pozdrawiam,
Adam
Niestety nie jest to oficjalne wydawnictwo.
Poczytaj ten temat na MJJC
http://www.mjjcommunity.com/forum/showt ... hp?t=89399
Poczytaj ten temat na MJJC
http://www.mjjcommunity.com/forum/showt ... hp?t=89399
Miałąm nie kupować tej płyty, z racji, że to kolejne Greatest Hits ale się skusiłam dla dysku drugiego i książeczki. Przyznam, że dema zachwycają i z wielką przyjemnością się ich słucha. Dysk pierwszy to jak wiadomo składanka jakich wiele już widzieliśmy/słyszeliśmy. Książeczka dopełnia całość i jest miłą oprawą. Tylko szkoda, że jest rozwiązanie kartonowych kieszonek - szybko się płyty rysują. Płycie daje 6 - za dema i książeczkę
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one". You're always in my heart Michael :*
- Heart-break-er
This Is It...
Kolejna składanka typu "Great Hits". Największy plus to nowy utwór i te dema (szczególnie Beat It) ewentualnie ta ładna książeczka
To powody dla których kupiłem płytę, bo jeśli chodzi o odgrzewanego kotleta to już mi się przejadł
Denerwują mnie też te koperty/kartoniki na płyty, ponieważ CD się szybciej rysuje, ale to pewnie ich strategia typu "szybko się zniszczy - kupią nowe"
Daję 5 (za nową piosenkę i wersje demo "Beat It")
Kolejna składanka typu "Great Hits". Największy plus to nowy utwór i te dema (szczególnie Beat It) ewentualnie ta ładna książeczka
To powody dla których kupiłem płytę, bo jeśli chodzi o odgrzewanego kotleta to już mi się przejadł
Denerwują mnie też te koperty/kartoniki na płyty, ponieważ CD się szybciej rysuje, ale to pewnie ich strategia typu "szybko się zniszczy - kupią nowe"
Daję 5 (za nową piosenkę i wersje demo "Beat It")
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
(Blood On My Side)
- marcinokor
Mnie też się podoba demo BI. Największy plus na płycie. Ale składanka sama w sobie jest fajna, bo są pełne wersje piosenek. No i zdjęcia są wspaniałe.Heart-break-er pisze:Największy plus to nowy utwór i te dema (szczególnie Beat It)
Znam ten ból. To samo jest przy Thriller 25, ale mnie to (narazie) nie przeszkadza, bo nic mi się nie zacina.Heart-break-er pisze:Denerwują mnie też te koperty/kartoniki na płyty, ponieważ CD się szybciej rysuje
- Heart-break-er
Ja też tak myślałem za pierwszym razem. Potem się łudziłem, że są to wersje 'Live', gdy kupiłem płytę i włączyłem ją doznałem szoku i rozczarowania. A szkoda... mogło być całkiem inaczej
To Escape The World
(Blood On My Side)
(Blood On My Side)
Ja cały czas czekam na ten spadek cenowy. ^ ^MJwroc pisze:Ok. Zwracam honor $ony ;)
Nie doczytałam , a czekam aż płyta stanieje do przynajmniej 40 zł, co, jak obliczyłam, nastąpi w czerwcu, według wzoru(który na razie się sprawdza) y=90zł-5x, gdzie x jest liczbą miesięcy
Mogliby już obniżyć cenę edycji 2 CD...
-
-