Nagrody GRAMMY [koment.]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Siedziałam do tej 4 i.. było warto. Samo Earth Song piękne, jak zawsze mnie ta piosenka wzrusza, a w takich okolicznościach to już w ogóle. A jeżeli chodzi o dzieci, jeżeli mogę tak powiedzieć to jestem z nich dumna. Są najleszym świadectwem tego kim był Michael, wiec wszyscy, którzy wciąz uważają go za świra lub jeszcze gorzej powinni spojrzeć na jego wspaniałe dzieci. Widać było ich zdenerwowanie, ale mimo to uważam, że są niesamowicie silne. Trzymam za nie kciuki by zawsze były sobą.
m.
m.
Właśnie obejrzałam filmiki z Youtube'a. Wg mnie bardzo dobre wykonanie Earth Song. Jest to utwór nie do podrobienia, ale odniosłam wrażenie, że wszyscy wykonawcy dali z siebie wszystko i na swój sposób to przyżywali.
Przemowa Prince'a i Paris, ujmująca i wzruszająca... Pełen podziw dla Nich, na pewno nie było to łatwe! I jeszcze te stroje, ślicznie wyglądali
Przemowa Prince'a i Paris, ujmująca i wzruszająca... Pełen podziw dla Nich, na pewno nie było to łatwe! I jeszcze te stroje, ślicznie wyglądali
I Need You
God I Need You
I Love You So Much...
God I Need You
I Love You So Much...
- give_in_to_me
Wykonanie Earth Song bardzo mi się podobało, mimo że generalnie nie lubię, jak ktoś inny śpiewa czyjeś piosenki :) Nie miałam okularów, więc nie widziałam żadnych efektów a tym bardziej trójwymiarowego Michael na scenie razem z innymi artystami (w ogóle to prawda, że go "wyświetlili", czy tylko plotka?)
A Prince i Paris....
Po pierwsze jestem zaskoczona, że Prince ma już taki męski i głęboki głos jak na 13-latka. Widać, że był zdenerwowany i kilka razy się zaciął, ale to oczywiste, że ma się tremę przed taką widownią. Zgodziłabym się z Shulamitką-zero pozy, zero aktorstwa w tym młodym człowieku. Nie wyszedł na scenę i nie zachował się w stylu: "jestem synem Jacksona, a teraz na mnie patrzcie jaki jestem zajeb***". Paris chyba mówiła z głowy, improwizując (mam wrażenie, że Prince nauczył się przed galą, co miał powiedzieć i całkiem możliwe, że to on sam lub z siostrą ułożyli to przemówienie). Paris powiedziała tylko kilka słów, ale to były te najważniejsze słowa, tak samo było z jej wystąpieniem podczas memoriału.
Normalni ludzie, takie typowe młodsze nastolatki, choć wydają się dojrzali jak na swój wiek. Nie robią wrażenia, jakby mieli parcie na szkło i mam nadzieję, że nikt ich nie będzie tam pchać bez ich woli. Oby mogli żyć normalnie, jak ich ojciec chciał.
A Prince i Paris....
Po pierwsze jestem zaskoczona, że Prince ma już taki męski i głęboki głos jak na 13-latka. Widać, że był zdenerwowany i kilka razy się zaciął, ale to oczywiste, że ma się tremę przed taką widownią. Zgodziłabym się z Shulamitką-zero pozy, zero aktorstwa w tym młodym człowieku. Nie wyszedł na scenę i nie zachował się w stylu: "jestem synem Jacksona, a teraz na mnie patrzcie jaki jestem zajeb***". Paris chyba mówiła z głowy, improwizując (mam wrażenie, że Prince nauczył się przed galą, co miał powiedzieć i całkiem możliwe, że to on sam lub z siostrą ułożyli to przemówienie). Paris powiedziała tylko kilka słów, ale to były te najważniejsze słowa, tak samo było z jej wystąpieniem podczas memoriału.
Normalni ludzie, takie typowe młodsze nastolatki, choć wydają się dojrzali jak na swój wiek. Nie robią wrażenia, jakby mieli parcie na szkło i mam nadzieję, że nikt ich nie będzie tam pchać bez ich woli. Oby mogli żyć normalnie, jak ich ojciec chciał.
Na youtubie można zobaczyć Earth Song-właśnie obejrzałam.
Bardzo wzruszające wykonanie.Princowi strasznie głos się zmienił.
http://www.youtube.com/watch?v=Y7sxH6rhsRI
Bardzo wzruszające wykonanie.Princowi strasznie głos się zmienił.
http://www.youtube.com/watch?v=Y7sxH6rhsRI
Generalnie znowu jak kiedyś zwykle mogłabym się dużo rozpisać o emocjach, ale... ogólnie tylko powiem, że jestem pod ogromnym wrażeniem Prince'a i Paris. Bardzo bałam się ich wypowiedzi (z różnych mniej lub bardziej osobistych powodów), ale po prostu... mega pozytywne wrażenie to mało powiedziane. Może to zabrzmi bez sensu, ale ja jestem z nich niesamowicie dumna, a co mówić Michael!
Widać było ich stres, zdenerwowanie związane z publicznym i takim przemówieniem,ale poradzili sobie rewelacyjnie. Są wspaniali.
Szkoda, że to miejsce, to forum jest jedynym już chyba miejscem na świecie, gdzie nadal obowiązuje zakaz pokazywania zdjęć dzieci. Na maximum jackson jest dużo, poza tym moim zdaniem dobrze byłoby zilustrować nasze wypowiedzi.No ale reguły to reguły, mówi się trudno.
Osobiście podobała mi się też wypowiedź Lionela Richie, w której to co najmniej pięć razy padło słowo BELIEVE. Oczywiście interpretację mamy uzależnioną od frakcji, nie?
Pozdrawiam.
Prince bardzo dobrze wygłosił to co miał powiedzieć. Widać było tremę i momentami łamiący się głos, ale nie ma sie co dziwić. To ostatnie "We love You Daddy" wydaje mi się, że rzucił tak szybko na koniec, bo mu się przypomniało, że miał to dodać. Natomiast Paris była mniej onieśmielona kamerą, ale szkoda, że tak krótko (i moim zdaniem trochę nieskładnie) przemówiła i jej "We love..." było bardziej słyszalne:)
"Earth Song" było takie średnie (najgorszy wokal w wykonaniu Smokey'a Robinson'a - zafałszował i nie wbił się w tonacje). Równiez uważam jak niektórzy, że gdyby od początku do końca był puszczony wokal Michaela powstałby zupełnie inny klimat.
"Earth Song" było takie średnie (najgorszy wokal w wykonaniu Smokey'a Robinson'a - zafałszował i nie wbił się w tonacje). Równiez uważam jak niektórzy, że gdyby od początku do końca był puszczony wokal Michaela powstałby zupełnie inny klimat.
A moim zdaniem Prince byl bardzo stremowany ! Ale slicznie i tak powiedzial lamiacym sie i bardzo meskim glosem :) Dzielny chlopak na zdjeciach widac jak bardzo ściskal nagrode :) z nerw :)
Paris ... ja odnioslam wrazenie ze miala wiecej powiedziec ale ze tak namieszala i zapomniala co juz miala mowic ale to WE LOVE YOU DADDY bylo takie naturalne taki jak dzieci do rodzicow mowia nie musiala tego pamietac to BYLO JEJ !!! Wygladali slodko i bardzo Michaelowo .... a ze stremowani ... no kurcze popatrzcie to sa zwykle dzieci , a na dzwiek ich imion wstali najwieksi branzy muzzycznej i mieli owacje na stojaco !! Tez byscie zapomnieli jak sie nazywacie LOL
Szkoda ze Blanket nie wszedl na scene :( no ale on jest maly i moze inaczej przezywa wszystko ! Bardzo mi sie podobalo ze byli z nimi 3T :) Tarryl niemal sie poplakal jak Prince wyglaszal mowe :) A Paris wygladala jak pierwsza kobieta prezydent wyglaszajaca swoja mowe LOL
Tez sie poplakalam jak Prince wspomnial fanow :)
PS musze jeszcze dodac iz Randy na Twitterze napisal ze nie bylo nikogo wiecej na gali jak dzieci i 3T bo niekt nie dostal zaproszen ------ moim zdaniem CHANBA !!!!!
A i z tego co czytalam w necie to ONI SAMI CHCIELI ODEBRAC nagrode !
I podobno chca nagrac WE ARE THE WORLD z innymi Paris , ponoc bardzo tego pragnie na miejscu MJja chce byc w texcie :) A i jeszcze sam MJ mowil ze juz niedlugo pokarze dzieci światu ... teraz One same o tym zadecydowalu ( moze na memorialu tez chcialy wyjsc ?)
Paris ... ja odnioslam wrazenie ze miala wiecej powiedziec ale ze tak namieszala i zapomniala co juz miala mowic ale to WE LOVE YOU DADDY bylo takie naturalne taki jak dzieci do rodzicow mowia nie musiala tego pamietac to BYLO JEJ !!! Wygladali slodko i bardzo Michaelowo .... a ze stremowani ... no kurcze popatrzcie to sa zwykle dzieci , a na dzwiek ich imion wstali najwieksi branzy muzzycznej i mieli owacje na stojaco !! Tez byscie zapomnieli jak sie nazywacie LOL
Szkoda ze Blanket nie wszedl na scene :( no ale on jest maly i moze inaczej przezywa wszystko ! Bardzo mi sie podobalo ze byli z nimi 3T :) Tarryl niemal sie poplakal jak Prince wyglaszal mowe :) A Paris wygladala jak pierwsza kobieta prezydent wyglaszajaca swoja mowe LOL
Tez sie poplakalam jak Prince wspomnial fanow :)
PS musze jeszcze dodac iz Randy na Twitterze napisal ze nie bylo nikogo wiecej na gali jak dzieci i 3T bo niekt nie dostal zaproszen ------ moim zdaniem CHANBA !!!!!
A i z tego co czytalam w necie to ONI SAMI CHCIELI ODEBRAC nagrode !
I podobno chca nagrac WE ARE THE WORLD z innymi Paris , ponoc bardzo tego pragnie na miejscu MJja chce byc w texcie :) A i jeszcze sam MJ mowil ze juz niedlugo pokarze dzieci światu ... teraz One same o tym zadecydowalu ( moze na memorialu tez chcialy wyjsc ?)
Twitter @Malwi27
"totalny brak pozy" - super określenie !
czasami coś ma się we krwi, w genach, nie wiem jak to określić, ale wypadli rewelacyjnie. o wiele bardziej profesjonalnie niż cała reszta gadających na Grammy. naturalni, opanowani, chociaż za razem bardzo *naemocjonowani*. trema to rzecz naturalna, tym bardziej, że raczej nigdy wcześniej nie wypowiadali się w ten sposób publicznie. wyjątkowa dojrzałość. jak już mówiłam jestem pod wrażeniem i... też zostanę fanką Prince'a.
xo
czasami coś ma się we krwi, w genach, nie wiem jak to określić, ale wypadli rewelacyjnie. o wiele bardziej profesjonalnie niż cała reszta gadających na Grammy. naturalni, opanowani, chociaż za razem bardzo *naemocjonowani*. trema to rzecz naturalna, tym bardziej, że raczej nigdy wcześniej nie wypowiadali się w ten sposób publicznie. wyjątkowa dojrzałość. jak już mówiłam jestem pod wrażeniem i... też zostanę fanką Prince'a.
xo
Heh, myślałam że mnie już totalnie zakręciło, ale widzę że nie tylko mnie . Bo ja też czułam dziwną dumę z ich wypowiedzi.akaagnes pisze:ogólnie tylko powiem, że jestem pod ogromnym wrażeniem Prince'a i Paris. Bardzo bałam się ich wypowiedzi (z różnych mniej lub bardziej osobistych powodów), ale po prostu... mega pozytywne wrażenie to mało powiedziane. Może to zabrzmi bez sensu, ale ja jestem z nich niesamowicie dumna, a co mówić Michael!
Zakaz dodawania fotek dzieci, już nie obowiązuje. Pisze o tym moderator w "O forum i o stronie".akaagnes pisze: Widać było ich stres, zdenerwowanie związane z publicznym i takim przemówieniem,ale poradzili sobie rewelacyjnie. Są wspaniali.
Szkoda, że to miejsce, to forum jest jedynym już chyba miejscem na świecie, gdzie nadal obowiązuje zakaz pokazywania zdjęć dzieci. Na maximum jackson jest dużo, poza tym moim zdaniem dobrze byłoby zilustrować nasze wypowiedzi.No ale reguły to reguły, mówi się trudno.
Maverick napisał, że skoro dzieci Michaela na Grammy oświadczyły, że będą kontynuować dzieło Michaela, nie obowiązuje już zakaz dodawania ich fotek, byleby tylko z rozsądkiem.
Jak dla mnie, Prince ma już tak dojrzały głos, a jeszcze niedawno takie to było dzieciątko. Kurcze, jak ten czas leci. To już prawdziwy młody mężczyzna. Dał radę. Denerwował się, ale potrafił się zmobilizować.
Mam wrażenie, że Paris uleciała z głowy cała przygotowana przemowa i powiedziała kilka słów, zwyczajnie od siebie. Z dziecęcego, serducha córci Michaela. I to było tym bardziej piękne .
1958 - forever...
Oto, co można było przeczytać dzisiaj o Michaelu i Grammy w necie:
Źródło: http://edition.cnn.com/2010/SHOWBIZ/Mus ... cnnSTCText
-> w Faktach są wszystkie fakty na ten temat, komentarze mediów dołączam do komentarzy Forumowiczów. zu
Źródło: http://muzyka.interia.pl/pop/news/gramm ... na,1432696Dzieci zmarłego niedawno gwiazdora muzyki pop Michaela Jacksona, Prince i Paris, odebrały przyznaną mu nagrodę za całokształt twórczości. "Wszystkie jego piosenki miały prosty komunikat: miłość. Będziemy nadal rozpowszechniać to posłanie na świecie" - powiedział Prince.
Podczas gali oddano Jacksonowi hołd, prezentując nagranie wideo z jednym z jego utworów, a Celine Dion, Jennifer Hudson, Carrie Underwood i Smokey Robinson śpiewali razem z nim.
Źródło: http://muzyka.interia.pl/pop/news/dziec ... ie,1432731Dzieci Michaela: Kochamy Cię!
Podczas niedzielnej (31 stycznia) gali rozdania nagród Grammy na scenie pojawiła się dwójka najstarszych dzieci Michaela Jacksona. Paris i Prince Michael odebrali statuetkę przyznaną królowi popu za całokształt kariery.
Podczas tegorocznej gali Grammy muzyczne gwiazdy oddały hołd zmarłemu w czerwcu 2009 roku Jacksonowi. Zaprezentowano specjalny klip w 3D do piosenki "Earth Song", w którym wraz z Michaelem zaśpiewali Smokey Robinson, Celine Dion, Jennifer Hudson, Carrie Underwood i Usher.
Ten klip miał zostać wykorzystany podczas powrotnych koncertów Jacksona w O2 Arena w Londynie. Król popu zmarł podczas przygotowań do serii występów w stolicy Wielkiej Brytanii.
Później na scenę 11-letnią Paris i o rok starszego Prince Michaela wprowadził przyjaciel rodziny, wokalista Lionel Richie. Rodzeństwo ubrane było w czarne garnitury z charakterystycznymi, czerwonymi przepaskami na przedramionach.
"Jesteśmy dumni, że możemy być tutaj i odebrać tą nagrodę w imieniu naszego ojca, Michaela Jacksona. Po pierwsze chcieliśmy podziękować Bogu, że miał nas w opiece przez te ostatnie siedem miesięcy, a także naszej babci i dziadkowi za ich miłość i wsparcie. Dziękujemy również fanom. Nasz tata kochał was tak ogromnie, bo zawsze byliście z nim" - powiedział Prince w poruszającej mowie.
"Nasz ojciec zawsze przejmował się sprawami planety i ludzkości. Przez swoją ciężką pracę pomagał wielu akcjom charytatywnym i przekazywał na nie pieniądze. Wszystkie jego piosenki miały prosty komunikat: miłość. Będziemy nadal rozpowszechniać to przesłanie na świecie. Dziękujemy. Kochamy cię tatusiu" - powiedział najstarszy syn Michaela Jacksona.
Siostra Prince Michaela dodała jedynie, że "tatuś miał tu być". "Dziękujemy. Kochamy cię tatusiu" - powtórzyła Paris.
Gala rozdania Grammy odbyła się w The Staples Center w Los Angeles - w tym samym miejscu, gdzie ostatnie próby przed śmiercią odbywał Jackson. Tam także zorganizowano publiczne pożegnanie króla popu z udziałem rodziny i muzycznych gwiazd.
Źródło: http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570 ... _2010.htmlWśród najważniejszych momentów ceremonii znalazł się zapowiadany wcześniej występ w hołdzie Michaelowi Jacksonowi, wzbogacony efektami 3D. Utwór "Earth Song" wykonali wspólnie Celine Dion, Carrie Underwood, Smokey Robinson i Jennifer Hudson. Tuż po ich występie, nagrodę za życiowe osiągnięcia w imieniu Króla Popu, odebrały jego dzieci - Prince i Paris. Nie zabrakło oczywiście wzruszających podziękowań:
Przekaz jego piosenek był jasny - miłość. Będziemy kontynuować jego dzieło i pomagać światu - mówi syn Jacksona, odbierając statuetkę.
Źródło: http://muzyka.onet.pl/140753,0,0,fotonews_detail.htmlPodczas gali oddano hołd zmarłemu niedawno gwiazdorowi muzyki pop Michaelowi Jacksonowi. Zaprezentowano nagranie wideo z jednym z jego utworów, a Celine Dion, Jennifer Hudson, Carrie Underwood i Smokey Robinson śpiewali razem z nim.
Źródło: http://www.tvn24.pl/24467,1640981,0,1,b ... omosc.htmlDzieci zmarłego niedawno gwiazdora muzyki pop Michaela Jacksona, Prince i Paris, odebrały przyznaną mu nagrodę za całokształt twórczości. - Wszystkie jego piosenki miały prosty komunikat: miłość. Będziemy nadal rozpowszechniać to posłanie na świecie - powiedział Prince.
Podczas gali oddano Jacksonowi hołd, prezentując nagranie wideo z jednym z jego utworów, a Celine Dion, Jennifer Hudson, Carrie Underwood i Smokey Robinson śpiewali razem z nim.
Źródło: http://edition.cnn.com/2010/SHOWBIZ/Mus ... cnnSTCText
-> w Faktach są wszystkie fakty na ten temat, komentarze mediów dołączam do komentarzy Forumowiczów. zu
Ten człowiek jest jak magia.Wszystko czego się dotknął działa jak perpetum mobile.Czy muzyka, czy działalność charytatywna,czy wychowanie dzieci.Jest dla mnie nadzieją że wszystko co robimy ma w życiu sens nawet wtedy kiedy wydaje się bez szans.Michael działa .....i to w sposób niedoogarnięcia jak kosmos.Myślę że Paris i Prince robią to bo chcą, bo mają poczucie że tak trzeba.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Czuję, że dzieci (albo przynajmniej jedno z nich) pójdą w ślady ojca i zostaną kontrowersyjnymi gwiazdami popu. One już według mnie są lekko zmanierowane, sztuczne. Na 100% nad ich wypowiedziami pracuje sztab ludzi więc nie robiłabym sobie nadziei, że to co mówiły na grammy jest ich autorstwa. Ktoś chcę kase wycisnąć z dzieciaków, aczkolwiek myślę, że już teraz są ustawione do końca życia.
Zgadzam się z Eva, każde słowo dzieciaków było starannie przygotowane. Co oczywiście nie zaprzecza wartości tego co mówiły. Na pewno strasznie się denerwowały i stresowały co zrozumiałe jednak każdy ich krok, zachowanie jest starannie kontrolowane.
Ciężko było mi oglądać Grammy wiedząc, że nie ma tam Michaela. Jakoś nie potrafię słuchać jego piosenek w innym wykonaniu, nie wiem dlaczego. Może jeszcze za wcześnie, dlatego też patrzyłam tylko na dzieciaki.
Ciężko było mi oglądać Grammy wiedząc, że nie ma tam Michaela. Jakoś nie potrafię słuchać jego piosenek w innym wykonaniu, nie wiem dlaczego. Może jeszcze za wcześnie, dlatego też patrzyłam tylko na dzieciaki.