"Another Day" [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Julia94

Post by Julia94 »

Wspaniała!! Właśnie coś takiego chciałam usłyszeć. Z każdym kolejnym przesłuchaniem podoba mi się bardziej i bardziej. I ten power...

Teraz pozostaje nam tylko czekać na całość.
aeval

Post by aeval »

Powiem tylko tyle: Aniele Stróżu Mój, CHCĘ WIĘCEJ! :zgon: :love:
Image Image
Moonwalk_Girl

Post by Moonwalk_Girl »

Przed chwilą odsłuchałam i po prostu nie mogę wyjść z zachwytu !! Michael ciągle zaskakuje ! ten utwór ma w sobie taką moc, że naprawdę ciężko usiedzieć w miejscu, muzyka, głos Michaela- perfekcja w 100%. Mam nadzieję, że wkrótce usłyszymy pełną wersję. Jestem zachwycona, oczarowana i mogę tak wymieniać do jutra :P
Image
anja

Post by anja »

Ależ to ogień! Takiego rockowego Michaela zawsze najbardziej kochałam. A połączona z klipem do mojego ukochanego Give in to me jest marzeniem. Mam nadzieję, że zostanie kiedyś oficjalnie wydana. I Michael znowu będzie na szczycie list przebojów.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
buziaczek

Post by buziaczek »

kaem wrote:Nie wiemy, ile straciliśmy.
Tak, dopiero teraz wyjdzie ile jeszcze Michael nagrał i jakie to świetne numery. Jeszcze świat się przekona, kogo straciliśmy. :smutek:
kaem wrote: A utwór.. Ja naprawdę nie wiem, jak on to robi, tak sypie z rękawa takimi melodiami. A tu jeszcze melodia spotyka się z taką siłą nagrania w aranżacji. Jeżeli ktoś z rodziny mądrze pokieruje nagraniami i nie da $ony ich rozmienić na drobne, a kumulując je w sensownie skompilowane płyty wyłączenie z nowymi nagraniami, to może fani będą mieć swoje the best is yet to come. Byłby najsensowniej moim zdaniem, gdyby tymi sprawami zaczęła kierować Janet.
Cały Michael. Pisze, nagrywa...a my, się zastanawiamy jak on to robi. Jak jeden facet może mieć tyle hitów? Ma facet niebywałą inteligencję muzyczną i wenę twórczą. Co utwór to właściwie przebój. I to od kilkudziesięciu już lat. Nie wiem, kto powinien pokierować sprawami, niewydanych jeszcze piosenek Michaela. Ale niech będzie to ktoś, kto zrobi to z głową i rozwagą...bo nie wolno pozwolić, by takie numery jak "Another day" leżały w szufladzie i by świat o nich nie usłyszał! To byłoby wielkim nieporozumieniem i odebraniem światu czegoś nieprawdopodobnie dobrego.
1958 - forever...
@neta

Post by @neta »

normalnie "dupę urywa"! ech dlaczego to Michael a nie fani wybierali utwory.Ja mu ufam ale TO zamiast TLC Aaaaaaa :happy: i jak zwykle rzucą ochłap parę sekund i cisza tak jak A place without no name a człowiek się podnieca jak głupek glupija
Last edited by @neta on Sun, 03 Jan 2010, 14:06, edited 1 time in total.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
lazygoldfish

Post by lazygoldfish »

no nie wiem, kompozycyjnie te 90 sekund wypada jak dla mnie mało przekonująco. Brzmienie i podkład ograne już do granic możliwości przez MJ'a na jego ostatnich 3 albumach i wykorzystane praktycznie w każdym dynamicznym utworze. Doceniam to że Michael ma to swoje brzmienie, ale ewidentnie widać, że w pewnym momencie zaczęło ono go mocno ograniczać.

jak na razie piosenki z ery Invincible, które nie zmieściły się na album (shout, we've had enough czy another day), jakoś znacznie potencjału tej płyty nie zwiększają, ciężko je zatem uznać za straconą szansę.
speechless26

Post by speechless26 »

jak już zapostowałam w faktach, a wiem, że nie każdy tam zagląda:

Piosenka nazywa się "Storm" i pochodzi z albumu Lenny'ego Kravitza "Baptism" z 2004 roku.

http://www.youtube.com/watch?v=X8SIZR7fYbI

Lyrics Language: English
Song writer/composer(s): Shawn C Carter, Leonard A Kravitz
I'm so proud to say- I love You.
buziaczek

Post by buziaczek »

speechless26 wrote:jak już zapostowałam w faktach, a wiem, że nie każdy tam zagląda:
Piosenka nazywa się "Storm" i pochodzi z albumu Lenny'ego Kravitza "Baptism" z 2004 roku.
Dzięki za możliwość porównania. Mnie dużo bardziej podoba się wersja Michaela. Nie wiem, czy to przez jego głos, czy power jakiego ta piosenka nabrała w jego wykonaniu...w każdym razie, wykonanie Michaela podoba mi się o wiele bardziej. Wg mnie oryginał jest średni. Nie ma w sobie przysłowiowych jaj i nie zwróciłabym na niego uwagi. Jednak wykonanie Michaela powoduje, że człowiek od razu zwraca uwagę na ten utwór i wbity w fotel, siedzi z rozdziawioną buzią pełen zachwytu.
1958 - forever...
ioreta

Post by ioreta »

Na MJTranslate.com mamy już polskie tłumaczenie Another Day ;)
Zapraszamy :) :mj:

http://www.mjtranslate.com/songs/422
tancerz

Post by tancerz »

Gdy pierwszy raz to usłyszałem nie mogłem uwierzyć ze słyszę MJ takie fajne nutki a potem nagle ...wow taaaki pazur!!!!!!!!!!! zadziorne nuty i ten głos jak ogień aż się popłakałem przy tej mocy ... Szkoda że MJ nie zdecydował sie na ten utwór byłby wielki hicior, a wyobraźcie sobie tylko teledysk AAoouwww!!!!!!!!!
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
boskar2007

Post by boskar2007 »

A na tej stronce taki sobie malutki klip.
http://www.mjvideo.oyvindeid.com/
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Phoenix

Post by Phoenix »

Michael w PHM mówił, że jak tworzy nowy album, pisze koło 100 piosenek. 100 piosenek!!!! A na album trafiało do 15-16. Toć to nawet nie 1/5 tego, co mogło powstać!!! Napewno więcej jest takich bomb, które jednak jakimś dziwnym trafem nie znalazły się na albumie. Teraz będziemy powolutku karmieni kawałeczkami takich bomb. To jest niesprawiedliwe... :/

edit:
Przesłuchałam "Storm" i co? Nic, ta wersja nie ma tego ognia. KOLEJNA PIOSENKA, KTÓRĄ MICHAEL WYKONAŁ LEPIEJ NIŻ KTO INNY!!!!!!!
ioreta wrote:O ile dobrze pamiętam to na albumie BAD Michael chciał, żeby było 30 piosenek! Producent zgodził się tylko na 10 ;) (tak przynajmniej podaje Wikipedia) ;)
A czy Thriller nie miał mieć koło 20 piosenek? Samo "For all time" to dowód, że zostały odrzucone ładne perełki. :/
Last edited by Phoenix on Sun, 03 Jan 2010, 18:56, edited 3 times in total.
Image
ioreta

Post by ioreta »

Phoenix wrote: Otóż to. :) Michael w PHM mówił, że jak tworzy nowy album, pisze koło 100 piosenek. 100 piosenek!!!! A na album trafiało do 15-16. Toć to nawet nie 1/5 tego, co mogło powstać!!!
O ile dobrze pamiętam to na albumie BAD Michael chciał, żeby było 30 piosenek! Producent zgodził się tylko na 10 ;) (tak przynajmniej podaje Wikipedia) ;)

Pomyślcie, ile jest jeszcze tych wszystkich nieznanych dem, odrzutów itd. Warto żyć!!!

:mj:
zu

Post by zu »

Przy pierwszym przesłuchaniu pierwsze słowa "My life..." zabrzmiały tak delikatnie, że aż się wzdrygnęłam. Mam zastrzeżenia do tych dwóch dźwięków, bo brzmią niepewnie. Czysto, ale niepewnie. Przepięknie, ale zastanawiam się, czy akurat ta barwa pasuje do tego konkretnego bitu. Oczywiście czepiam się, na dodatek czepiam się pięknego fragmentu - i zaraz niektórzy mnie zjedzą - ale chciałabym nieco mocniejszej barwy. Nie takiej jak w refrenie, ale pewniejszej.

Reszta - fantastyczna, brzmi przepięknie. Gdyby rzeczywiście ukazała się całość, mielibyśmy kolejny piękny unreleased.

I jeszcze - przeniosłam niektóre posty do Faktów, gdyby ktoś szukał ;)
Last edited by zu on Sun, 03 Jan 2010, 19:32, edited 4 times in total.
Post Reply