Płyta MJPT

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Którą piosenkę chciał(a)byś usłyszec na płycie, jako zaśpiewaną WSPÓLNIE przez wszystkich fanów biorących udział w projekcie?

Heal the world
102
27%
We are the world
181
48%
inną...
38
10%
jestem za stworzeniem zupełnie nowej, "naszej" piosenki dla Króla...
57
15%

Liczba głosów: 378

moon_song

Post autor: moon_song »

A co z chorkami?? Oficjalnie widze wpisana 1 osobe, a to chyba decydowanie za malo :smutek:
Zeby taki chorek ZABRZMIAL musi byc ok 15-20 osob i to niekoniecznie spiewajacych srednio (bez urazy).
Chorki sa cudownym dopelnieniem, stwarzajacym klimat. Nie moga wiec byc ani okrojone, ani nizsze jakosciowo od glownego wokalu.
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
chrisbern

Post autor: chrisbern »

W chórkach są wpisane dwie osoby poki co. Na razie dostały ode mnie wszystko potrzebne do nagrania chórków do "Someone put you your hand out" i zobaczymy, co z tego wyjdzie. Co do istotności jakość chórków oczywiście masz racje. Jedna krzywa nuta i się całość sypie. Skład ilościowy chórków, to dość różnorodna sprawa. Taki chorek do "Someone put you your hand out" może nawet jedna osoba zaśpiewać w kilku glosach, chórki, a raczej chory do "Man in the mirror", to już inna sprawa. Jest jeszcze trzeci rodzaj chórków, gdzie Michael własnym głosem wzmacniał dany fragment nagrywając go kilkakrotnie unisono i dając mu inne techniczne parametry (mniej pogłosu, mocne rozłożenie w panoramie stereo). Zobaczymy jak sobie dziewczyny poradzą z chórkiem do "Someone put you your hand out"
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

Ja decyduje się na Man in the mirror.
Piosenkę nadeślę w przyszłym tygodniu, prawdopodobnie w piątek jak dobrze pójdzie. Udało mi się jak najszybciej ustalić termin nagrań w studiu :banan:
Obrazek
moon_song

Zmieniam z Earth Song na On The Line.
"Would you hold my hand,
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

moon_song pisze:Zmieniam z Earth Song na On The Line.
Gdybyś dokładnie przejrzała cały wątek, wiedziałabyś, że On the Line prawdopodobnie będzie wykonywane zbiorowo. Więc przykro mi... :)
I'm so proud to say- I love You.
moon_song

speechless26 pisze:
moon_song pisze:Zmieniam z Earth Song na On The Line.
Gdybyś dokładnie przejrzała cały wątek, wiedziałabyś, że On the Line prawdopodobnie będzie wykonywane zbiorowo. Więc przykro mi... :)
Najprawdopodobniej... ale nie na pewno ;-) Wiec w razie gdyby co to baaardzo prosze for me japrosic . Albo chociaz zwroteczki.
Nie ma nic na ten temat na pierwszej stronie, gdzie jest caly aktualny wykaz kto i co, dlatego sie zglosilam :macha:
A moze wstawic nowa ankiete z uwzglednieniem OTL?
"Would you hold my hand,
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Tak jak napisała Speechless26 - ankieta dotycząca OTL znajduje się w wątku, wiele osób wstępnie opowiedziało się na "tak", jeśli chodzi o wspólne nagranie tej właśnie piosenki. Wszystkie piosenki objęte prawdopodobieństwem nagrywania są jednocześnie wykluczone z listy do wyboru, więc to automatycznie dotyczy OTL. Nie chcę wchodzić w kompetencje Speechless, ale wydaje mi się, że nie ma potrzeby robić nowej ankiety, szczególnie że duża część biorących udział w projekcie już się w tej kwestii wypowiedziała.
Myślę, że spokojnie znajdziesz dla siebie w całej dyskografii MJ ten jeden, jedyny kawałek, który chcesz zaśpiewać:)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
speechless26

moon_song pisze:Najprawdopodobniej... ale nie na pewno Wiec w razie gdyby co to baaardzo prosze for me . Albo chociaz zwroteczki.

Przykro mi.
Postaw się w mojej sytuacji. Jakiś czas temu ktoś usilnie chciał np. Heal the World i We are the world. Czy myślisz, że uczciwe z mojej strony byłoby faworyzowanie kogokolwiek w jakikolwiek sposób? Nie.

Mariurzka pisze:Wszystkie piosenki objęte prawdopodobieństwem nagrywania są jednocześnie wykluczone z listy do wyboru, więc to automatycznie dotyczy OTL.
Dokładnie. (dziękuję Mariurzka) ;-)

moon_song pisze:A moze wstawic nowa ankiete z uwzglednieniem OTL?
Nie. Jeśli tylko wgłębisz się w ankietę, zobaczysz, że jest tam opcja "Inną". Mimo, że nie przoduje, to ważne są także głosy ludzi wypowiadających się w wątku. A te w większości były głosami osób biorących "aktywny udział w projekcie". Większośc "tych osób" On the Line powiedziało TAK.

Dlatego w pełni zgadzając się ze słowami Mariurzki:

Mariurzka pisze: wydaje mi się, że nie ma potrzeby robić nowej ankiety, szczególnie że duża część biorących udział w projekcie już się w tej kwestii wypowiedziała.
i dalej:
Mariurzka pisze:
Myślę, że spokojnie znajdziesz dla siebie w całej dyskografii MJ ten jeden, jedyny kawałek, który chcesz zaśpiewać:)
A chyba z tym nie będzie problemu?
moon_song pisze:Albo chociaz zwroteczki.

No błagam... W takim razie WSPÓLNA PIOSENKA wg Twojego planu byłaby piosenką zaśpiewaną przez CIEBIE? A reszta wzięłaby refren + chórki? :-) Mhm.. :-)

Pozdrawiam,
Paulina
Awatar użytkownika
Teresa

Post autor: Teresa »

Mogłabym prosić o zmianę ze Stranger In Moscow na Butterflies? Przepraszam za kłopot.
Obrazek
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

speechless26 pisze:Jeśli tylko wgłębisz się w ankietę, zobaczysz, że jest tam opcja "Inną". Mimo, że nie przoduje, to ważne są także głosy ludzi wypowiadających się w wątku. A te w większości były głosami osób biorących "aktywny udział w projekcie". Większośc "tych osób" On the Line powiedziało TAK.
Pozwolę sobie zauważyć, że na opcję 'inna' zagłosowały 23 osoby, czyli ponad cztery razy mniej niż na WATW, przy czym trzeba zaznaczyć, że nie wiadomo, który utwór miały na myśli. Moim skromnym zdaniem 'On the line', przy całym swym uroku, będzie zdecydowanie trudniejsza do zaśpiewania dla kolektywu, jako że melodia ma dosyć szeroką skalę. Wymagałaby chyba rozpisania na głosy. Chyba, że macie to już tak opracowane.
Może jednak dałoby się dorzucić OTL do ankiety? japrosic
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Awatar użytkownika
speechless26

Solange pisze:Wymagałaby chyba rozpisania na głosy. Chyba, że macie to już tak opracowane.

Owszem. Będzie rozpisane na głosy. I to nie tylko On the Line, ale każda zbiorowa piosenka, której się podejmiemy.

Solange pisze: Moim skromnym zdaniem 'On the line', przy całym swym uroku, będzie zdecydowanie trudniejsza do zaśpiewania dla kolektywu, jako że melodia ma dosyć szeroką skalę

Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. I ci, którzy się na to nastawiają, bardzo się rozczarują.
Powtarzam- mamy zamiar zrobic COŚ naprawdę fajnego.

Mając do dyspozycji osoby o róznych wokalnych predyspozycjach, jesteśmy w stanie w On the line zdziałac naprawdę fajne rzeczy. A jeśli nie TU, to w INNEJ piosence.

Powtarzam- On the Line nie jest OSTATECZNĄ decyzją. Jedynie propozycją. Dlatego nie możemy narazie jej rozdysponowac.
Nie widzę sensu robic kolejnej ankiety. Zaczynac od nowa. Ani dodawac, gdyż jaki to ma cel w momencie, gdy swój głos oddało już ponad 200 osób?
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

speechless26 pisze:Mając do dyspozycji osoby o róznych wokalnych predyspozycjach, jesteśmy w stanie w On the line zdziałac naprawdę fajne rzeczy.
Jak najbardziej :) tylko to wymaga wielu wspólnych prób.
speechless26 pisze:Nie widzę sensu robic kolejnej ankiety. Zaczynac od nowa. Ani dodawac, gdyż jaki to ma cel w momencie, gdy swój głos oddało już ponad 200 osób?
Ok. W porządku. Masz rację. Może na to już za późno.
W każdym razie niezależnie od tego, co z tego wyjdzie, pomysł i Twoje oraz innych zaangażowanie godne podziwu. Pozdrawiam :)
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Solange pisze:
speechless26 pisze:
Mając do dyspozycji osoby o róznych wokalnych predyspozycjach, jesteśmy w stanie w On the line zdziałac naprawdę fajne rzeczy.
Jak najbardziej :) tylko to wymaga wielu wspólnych prób.
Masz Solange rację z tymi próbami. Ale na odległość też się uda. Może będzie tylko trochę trudniej. Ważne, by wszyscy dobrze przećwiczyli co trzeba we wspólnej piosence, zanim przyjadą na nagranie. Mając do dyspozycji rozpisane partie damy radę:)
speechless26 pisze: Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. I ci, którzy się na to nastawiają, bardzo się rozczarują.
Powtarzam- mamy zamiar zrobic COŚ naprawdę fajnego.
Łatwo nie będzie, ale za to jaka satysfakcja później po ewentualnie nieprzespanej nocy spędzonej na nagrywaniu w kółko jednej linijki:)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Dobry pomysł ja znam wszystkie piosenki...xD Mogła bym zaśpiewać ''bad'' moze Dirty Diana ,Blood on the dancefloor albo Thriller nawet czasami mi wychodzi tyle że chyba nie mam jak wysłać do was tej piosenki :surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
Luspa

Post autor: Luspa »

Solange pisze:
speechless26 pisze:Jeśli tylko wgłębisz się w ankietę, zobaczysz, że jest tam opcja "Inną". Mimo, że nie przoduje, to ważne są także głosy ludzi wypowiadających się w wątku. A te w większości były głosami osób biorących "aktywny udział w projekcie". Większośc "tych osób" On the Line powiedziało TAK.
Pozwolę sobie zauważyć, że na opcję 'inna' zagłosowały 23 osoby, czyli ponad cztery razy mniej niż na WATW, przy czym trzeba zaznaczyć, że nie wiadomo, który utwór miały na myśli. Moim skromnym zdaniem 'On the line', przy całym swym uroku, będzie zdecydowanie trudniejsza do zaśpiewania dla kolektywu, jako że melodia ma dosyć szeroką skalę. Wymagałaby chyba rozpisania na głosy. Chyba, że macie to już tak opracowane.
Może jednak dałoby się dorzucić OTL do ankiety? japrosic
A nie uważasz, że fajnie będzie zaśpiewać wspólnie coś innego niż WATW? Przecież to śpiewają wszyscy, a my nie jesteśmy wszystkimi tylko fanami. W ankiecie odruchowo zaznaczyłam WATW, ale teraz się zastanowiłam i pomyślałam sobie, że kurczę WATW zna prawie każdy- OTL nie, więc my jako fani powinniśmy śpiewać coś mniej... hmmm... banalnego i oczywistego? A w chórkach będę jeszcze ja i Moony_Ula (jeśli Speechless nas weźmie po ostatnich przesłuchaniach pod Ratuszem :knuje: )
Obrazek
ODPOWIEDZ