Szeroko Pojęta Muzyka Rozrywkowa - QUIZ
Pewna grupa amerykańska powstała w latach 60. Do dziś muzyka tego zespołu jest popularna, wydawane są archiwalne nagrania koncertowe. Karierę zespołu przerwała śmierć wokalisty i twórcy tekstów. O tym charyzmatycznym wokaliście powstało wiele książek biograficznych, filmów dokumentalnych a także film fabularny o tytule takim samym jak nazwa zespołu. Film nakręcony przez znanego amerykańskiego reżysera i scenarzystę.
Jakiś czas temu kolega z zespołu ujawnił sensacyjną plotkę, że ów wokalista sfingował swoją śmierć i ukrywał się.
Podaj nazwę zespołu i aktora, który zagrał rolę wokalisty w tym filmie fabularnym
Jakiś czas temu kolega z zespołu ujawnił sensacyjną plotkę, że ów wokalista sfingował swoją śmierć i ukrywał się.
Podaj nazwę zespołu i aktora, który zagrał rolę wokalisty w tym filmie fabularnym
To może ja spróbuję skoro można :)
Jest taka Pani, która zadebiutowała na rynku muzycznym w 1981 roku sporym przebojem w Wielkiej Brytanii, natomiast na amerykańskim rynku pierwszy znaczący sukces odnotowała w 1986 roku przy pomocy coveru piosenki żeńskiej grupy z której wywodzi się Diana Ross.
Proszę podać imię i nazwisko tej artystki oraz tytuły dowolnych dwóch innych coverów które wydała.
Jest taka Pani, która zadebiutowała na rynku muzycznym w 1981 roku sporym przebojem w Wielkiej Brytanii, natomiast na amerykańskim rynku pierwszy znaczący sukces odnotowała w 1986 roku przy pomocy coveru piosenki żeńskiej grupy z której wywodzi się Diana Ross.
Proszę podać imię i nazwisko tej artystki oraz tytuły dowolnych dwóch innych coverów które wydała.
W UK wystartowała z kawałkiem "Kids In America".
W Stanach odniosła sukces z "You Keep Me Hangin' On" z repertuaru
The Supremes.
Ta pani to Kim Wilde. A dwa inne covery? No może "If I Can't Have You" z
repertuaru Yvonne Ellimann i świąteczny singiel, ktory nagrała w duecie z Melem Smithem "Rockin' Around the Christmas Tree". A to w 1958 nagrała Brenda Lee.
W Stanach odniosła sukces z "You Keep Me Hangin' On" z repertuaru
The Supremes.
Ta pani to Kim Wilde. A dwa inne covery? No może "If I Can't Have You" z
repertuaru Yvonne Ellimann i świąteczny singiel, ktory nagrała w duecie z Melem Smithem "Rockin' Around the Christmas Tree". A to w 1958 nagrała Brenda Lee.
Oczywiście dobrze ;)
12 pkt. - natpoznan
09 ptk. - Larsi
08 pkt. - Speed Demon
07 pkt. - Luna
06 pkt. - Mandey
05 pkt. - paula_SiSi
04 pkt. - agusiaa_w, spider865
02 pkt. - okussa, A-g-A,
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, homesick, Do$ka
-1 pkt. - MJ fan, adi82, pLaYmAn, Damianos60
-2 pkt. - wiśnia1994
12 pkt. - natpoznan
09 ptk. - Larsi
08 pkt. - Speed Demon
07 pkt. - Luna
06 pkt. - Mandey
05 pkt. - paula_SiSi
02 pkt. - okussa, A-g-A,
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, homesick, Do$ka
-2 pkt. - wiśnia1994
That's Right Renata!
Twoja kolej na zadanie pytania.
Ten klip zawsze rozbawia mnie do łez. Wielki przebój z lat 80tych.
12 pkt. - natpoznan
09 ptk. - Larsi
08 pkt. - Speed Demon
07 pkt. - Luna
06 pkt. - Mandey
05 pkt. - paula_SiSi
02 pkt. - okussa, A-g-A,
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, homesick, Do$ka, renata
-2 pkt. - wiśnia1994
Twoja kolej na zadanie pytania.
Ten klip zawsze rozbawia mnie do łez. Wielki przebój z lat 80tych.
12 pkt. - natpoznan
09 ptk. - Larsi
08 pkt. - Speed Demon
07 pkt. - Luna
06 pkt. - Mandey
05 pkt. - paula_SiSi
02 pkt. - okussa, A-g-A,
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, homesick, Do$ka, renata
-2 pkt. - wiśnia1994
Za takie coś normalnie zaraz minus 10 punktów powinno być.renata pisze:To może niech ktoś za mnie zada pytanie, bo ja taka nie wprawiona

W pewnym zespole większość jego członków charakteryzuje się pewną rzeczą, natomiast mniejszość również ją posiada, ale w całkowicie inny sposób. nie rzucający się tak w oczy. No, ale jeśli człowiek trochę poczyta to zaraz to widać. Zespół nie jest polski, ale ta rzecz ma bardzo dużo wspólnego z pewnym niezwykle klasycznym zespołem z naszego kraju.
Jaki zespół mam na myśli i co chodzi?

Podpowiedzi co godzinę.
EDIT: First podpowiedź.
Zespół o którym myślę jest ikoną amerykańskiej sceny rockowej. Szczyt ich popularności to lata 70 oraz 80. Ich utwór znalazł się na ścieżce dźwiękowej do głośnego filmu katastroficznego z B. Willisem w roli głównej...
Myślę, że będzie łatwiej.
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a