Płyta MJPT
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- speechless26
Owszem. Trzeba. Aktualnie zajmuje się tym.Natalia-K pisze:A ja mam pytanie. Jak Wasza inicjatywa ma się do praw autorskich? Z tego co wiem żeby nagrać covery trzeba mieć zgodę.
Dobrze zdaje sobie sprawę z tej, formalnej strony projektu;)
Nie jest jednak pewne, że musimy je miec, gdyż nasz projekt NIE JEST PROJEKTEM NASTAWIONYM NA ZYSK I SPRZEDAŻ. A to zmienia postac rzeczy.
Nie kradniemy, by sprzedac. Ale używamy, by uczcic.
I'm so proud to say- I love You.
-
- speechless26
Te kwestie formalne, to ciekawa sprawa (acz nie znam sie na nich). Pamiętam, jak z YouTube zaczęły nagle być kasowane covery Jeana Michela Jarre, bo właściciel praw (były producent Jarrea - są skłóceni) zaczął robić naciski na YouTube. Tymczasem sam Jean Michel Jarre jest zachwycony, gdy sie go coveruje i zachęca nas byśmy to czynili, acz na uczciwych zasadach (chodzi oczywiście o to byśmy nie ciągnęli zysków z tego coverowania). Po jakimś czasie sprawa ucichła i bez problemu można dalej zamieszczać swoje covery Jarrea na You Tube (polecam moje )
Spoko, naprawde :)speechless26 pisze:moon_song napisał:
Albo chociaz zwroteczki.
No błagam... W takim razie WSPÓLNA PIOSENKA wg Twojego planu byłaby piosenką zaśpiewaną przez CIEBIE? A reszta wzięłaby refren + chórki? Smile Mhm.. Smile
Wszystko rozumiem
A zamiast "zwroteczki" miala byc "zwroteczka". Jedna. Literowka mi sie trafila
Alez mi wlasnie o to chodzi :) . Jesli mozesz, uwzglednij mnie w tzw rezerwie.speechless26 pisze:Powtarzam- On the Line nie jest OSTATECZNĄ decyzją. Jedynie propozycją. Dlatego nie możemy narazie jej rozdysponowac.
A czemu akurat taka zmiana?
Ano dlatego, ze do tej piosenki czuje wyjatkowa miete .
Tak jak zreszta jeszcze do kilku innych, ktore juz figurowaly na wykazie jako zarezerwowane. Earth Song jest przepiekna, ale zdecydowanie nie podolam w drugiej czesci. Kiedys zaspiewalabym to z przyslowiowym palcem w nosie, ale jak to mowia - narzad nie uzywany zanika, wiec i struny glosowe nie cwiczone przez lata kurcza sie. Tak, ze niestety... kiepsko to widze jak narazie.
hmmm....speechless26 pisze:Mariurzka napisał:
Myślę, że spokojnie znajdziesz dla siebie w całej dyskografii MJ ten jeden, jedyny kawałek, który chcesz zaśpiewać:)
A chyba z tym nie będzie problemu?
Tak naprawde to nie jest takie proste. Kiedys troche spiewalam, troche amatorsko aranzowalam, nie znajac nawet zapisu nutowego , jedynie za pomoca magnetofonow, wylacznie "ze sluchu", dogrywane kolejne glosy. Jakosc ostatniego nagrania byla okrutna, ale przynajmniej kazdy wiedzial co ma spiewac
Z doswiadczenia powiem tyle, ze dobry kawalek to 50% poprawnosci wokalnej i drugie 50% to to, co po prostu w duszy gra.
Tak, ze pozyjemy zobaczymy. Jesli sama nie bede zadowolona z tego co nagram, po prostu sie wycofam. Luzik
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
If I saw You in heaven..."
- speechless26
Ja chciałabym usłyszeć Smooth Criminal. Do tego kawałka mogła bym nagrać partię perkusji jeśli byłaby taka potrzeba. ( oczywiście do innych też bym mogła ale SC byłoby dla mnie rozkoszą :P ) :)
"Zaczynam od człowieka w lustrze
Proszę go, by zmienił swoje poczynania
I żadne inne przesłanie nie mogło być jaśniejsze
Jeśli chcesz uczynić świat lepszym miejscem
Spójrz na siebie i wtedy dokonaj zmiany" - MJ (Man In The Mirror - 1987)
Proszę go, by zmienił swoje poczynania
I żadne inne przesłanie nie mogło być jaśniejsze
Jeśli chcesz uczynić świat lepszym miejscem
Spójrz na siebie i wtedy dokonaj zmiany" - MJ (Man In The Mirror - 1987)
Eh. Niestety. Bardzo mi przykro ale nie nie poradzę sobie z Speechless. Nie ma sensu nawet o tym dyskutować. Nie dam rady. Jak śpiewałem z MJ wszystko było ładnie. Jak zaśpiewałem sam to się przeraziłem ;D
Oczywiście to nie znaczy , że rezygnuje ze śpiewania. mam pytanie , czy Hold My Hand MJ i Akona można sobie zaklepać. Ten utwór już wykonywałem nie raz i nie było tak tragicznie :)
Oczywiście to nie znaczy , że rezygnuje ze śpiewania. mam pytanie , czy Hold My Hand MJ i Akona można sobie zaklepać. Ten utwór już wykonywałem nie raz i nie było tak tragicznie :)
Musiałbyś być pewny, ze dasz rade, bo ja już resztkami sil ciągnę i się modle żeby 20 września nadszedl...JPP pisze:Eh. Niestety. Bardzo mi przykro ale nie nie poradzę sobie z Speechless. Nie ma sensu nawet o tym dyskutować. Nie dam rady. Jak śpiewałem z MJ wszystko było ładnie. Jak zaśpiewałem sam to się przeraziłem ;D