"You can dance"- akcenty Michael'owe
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Chyba każdy się zgodzi, że nie zawsze odtańczenie kroków jest najistotniejsze. Widziałem znacznie lepsze występy w wykonaniu tego człowieka wraz z ekipą. Czy to znaczy, że lepiej tam zatańczył? Chyba raczej nie... Liczy się klimat stworzony przez mrok głośną muzykę, bawiących się ludzi.
A co mamy tutaj, muzykę z telefonu komórkowego, brzęczy pierdzi i gra za cicho. Do tego stopnia, że słychać jego kroki.
Bałagan w pokoju, bynajmniej nie artystyczny nie ład lecz swoisty pierdolnik. Jakieś ciuchy na kanapie, nieumyte gary na stole. Ktoś się kręci, coś poprawia ktoś gada inny się śmieje czy klaszcze.
Trudno jest stwierdzić po takim całokształcie, ze to był dobry występ.
A co mamy tutaj, muzykę z telefonu komórkowego, brzęczy pierdzi i gra za cicho. Do tego stopnia, że słychać jego kroki.
Bałagan w pokoju, bynajmniej nie artystyczny nie ład lecz swoisty pierdolnik. Jakieś ciuchy na kanapie, nieumyte gary na stole. Ktoś się kręci, coś poprawia ktoś gada inny się śmieje czy klaszcze.
Trudno jest stwierdzić po takim całokształcie, ze to był dobry występ.
Erna, bo to jest właśnie paradoks. Przykład tego, jak fajnie media „kręcą ludźmi” Kilka lat wstecz, gdy „młodsza młodzież ” szukała sobie idoli i z ich wyborami bywało różnie ( a to nawinął się jakiś Bill z Tokio Hotel, albo inny przystojniak z Just 5), Michael w świadomości medialnej praktycznie nie istniał. Skończył się i już. Nikt go nie lubi. Nikt go nie słucha. Nie ma fanów… Teraz, gdy moda na Jacksona wraca, kiedy faktycznie nastolatki zaczynają sięgać po muzykę Michaela – nagle usiłuje się ludziom wmawiać, że Mike to taki śmieszny artysta – od zawsze idol dzieci i nastolatek.. Gdzie w konsekwencji tego, jest miejsce dla wszystkich pokoleń, które się na muzyce Michaela / Jacksonów wychowały? Smutne to… Chyba powinnam założyć czapkę niewidkę. Czuję jak znikam…Erna Shorter pisze:
Zdziwił mnie sposób, w jaki przedstawiono Saszę „Fanka Michael’a Jackson’a (tu nie ma niespodzianki ) oraz idolka dzieci i młodszych nastolatek.” (chyba mają nieodpowiednie dane , nie tylko dzieci i „nastki” jej kibicują, co widać po naszym forum no cóż… )
DIANA GRATULACJE!!!
Myślę, że Ty zgłosiłaś się do programu przede wszystkim po to, żeby przypomnieć starszym i uświadomić młodszym Polakom, jak wspaniałym artystą jest Michael Jackson. Wygrana była ważna... aczkolwiek nie najważniejsza
Tak mi podpowiada moje MJówcze serce
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- Erna Shorter
- Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Wiesz, może dzięki Dianie dzieci poznały muzykę Michaela Jacksona,a oni po prostu uprościli sprawę i powiedzieli, co powiedzieli. Prawda jest taka,że dzieciaki dzisiaj nie mają zbyt wielu możliwości do poznania muzyki Majkiego, bo w TV puszczają typowo komercyjne, nowoczesne "hity". Myślę,że wpływ mediów na wizerunek naszego króla był tak ogromny, że ludzie, chcąc nie chcą mają jakieś uprzedzenie do niego. Niestety...Lika pisze:Erna, bo to jest właśnie paradoks. Przykład tego, jak fajnie media „kręcą ludźmi” Kilka lat wstecz, gdy „młodsza młodzież ” szukała sobie idoli i z ich wyborami bywało różnie ( a to nawinął się jakiś Bill z Tokio Hotel, albo inny przystojniak z Just 5), Michael w świadomości medialnej praktycznie nie istniał. Skończył się i już. Nikt go nie lubi. Nikt go nie słucha. Nie ma fanów… Teraz, gdy moda na Jacksona wraca, kiedy faktycznie nastolatki zaczynają sięgać po muzykę Michaela – nagle usiłuje się ludziom wmawiać, że Mike to taki śmieszny artysta – od zawsze idol dzieci i nastolatek.. Gdzie w konsekwencji tego, jest miejsce dla wszystkich pokoleń, które się na muzyce Michaela / Jacksonów wychowały? Smutne to… Chyba powinnam założyć czapkę niewidkę. Czuję jak znikam…
Mam nadzieję,że to wszystko sie zmieni i ludzie zaczną znowu cenić "Malkiena" , i Diana będzie nie tylko "idolką dzieci",ale przede wszystkim tą, która promuje naprawdę dobrego muzyka i nie wstydzi się tego.
Dobrze, że mamy kogoś takiego jak Diana, czy też M.Dż.* one są dowodami na to, że Michael wbrew pozorom nadal jest... "trendy".
Nie wiem dlaczego, niektórzy nie cenią muzyki, której słuchali w dzieciństwie.
Lika my nie znikamy, my cały czas jesteśmy i będziemy, bo Majki towarzyszy nam i towarzyszyć będzie całe życie, a to, że niektórzy tego nie rozumieją i z nas kpią to ich strata.
Pzdr
a nie macie nigdy tak ze myslicie sobie na odwrot, nie 'tak! niech bedzie wiecej fanow w polsce, niech mlodziez pozana muzyke michaela!', tylko ze 'o nie.. zrobi sie z niego owczy spęd jak z np.tokio hotel.. majkel bedzie wygladal z kazdego Bravo, Popcornu i innych takich..'
ja mam tak czesto.. nieby chce zeby ludzie docenili jego muzyke i w ogole ale mam do tego taka rezerwe.. w sumie lubilam diane, swietnie tanczyla, kibicowalam jej ale patrzac na nia czesto myslalam o tym czy jak jutro pojde do skzoly nie zobacze wszystkich na boisku cwiczacych ksiezycowy krok..
ja mam tak czesto.. nieby chce zeby ludzie docenili jego muzyke i w ogole ale mam do tego taka rezerwe.. w sumie lubilam diane, swietnie tanczyla, kibicowalam jej ale patrzac na nia czesto myslalam o tym czy jak jutro pojde do skzoly nie zobacze wszystkich na boisku cwiczacych ksiezycowy krok..
- dirty_susie
ooo... dokładnie... też się tego czasem obawiam...Tatiana. pisze:a nie macie nigdy tak ze myslicie sobie na odwrot, nie 'tak! niech bedzie wiecej fanow w polsce, niech mlodziez pozana muzyke michaela!', tylko ze 'o nie.. zrobi sie z niego owczy spęd jak z np.tokio hotel.. majkel bedzie wygladal z kazdego Bravo, Popcornu i innych takich..'
- Michalina J. xD
Tak czytam te stare komentarze...Natka pisze:Diana jest najlepsza! Po prostu jest niepowtarzalna w tym co robi!
A o Ani nic mowić nie bede bo to co ona robi jest przykre ..zu pisze:potrafiła jedynie tarzać się po ziemi
Diana świetnie tańczy układy Michaela. Ale jej rumba była beznadziejna. W wielu tańcach się nie sprawdza i faktem jest, że obiecywała mnóstwo razy, że jak zostanie, to pokaże coś nowego i ani razu tak się nie stało . Jest sympatyczna, ale to nie wystarczy do wygrania programu tanecznego (a nie "sympatycznego").
Ania za to nie tańczyła tak świetnie solówek, ale potrafiła zatańczyć świetnie inne układy, które losowała. I była znacznie bardziej wszechstronna.
Rzeczywiście, jakim prawem ona przeszła do finału...
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
: )
Jeśli te warsztaty zaczynają się 11 stycznia i trwają 4 dni to zapewne te, które prowadzić ma DianaDooDoo pisze:W Warszawie są warsztaty...
i jest Jackson's style...
chyba jadę...
mam jechać?
Myslę, że warto pojechać
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"