Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Nie ma co się oszukiwać. W Blood On The Dance Floor - HIStory In The Mix za mało nowych utworów dla mnie. Szkoda mi tylko piosenki tytułowej. No trudno.
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

Glosuje na:
HIStory- past, present & future- book one (HIStory continues)
z tego albumu poboda mi sie prawie kazda piosenka z osobna ale caly album jako spojna calosc jest taki sobie:)
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
Mojanbo

Post autor: Mojanbo »

Blood On The Dancefloor - za mało nowych utworów, a remixy średniacze.
Gdyby jednak takie utwory jak pierwsze pięć zajmowały całą płytę BOTD poleciałoby o wiele wyżej ;)
Tymczasem jednak odpada u mnie
Blood On The Dancefloor, bo nie jest pełnowartościowe ;D

Wachałem się między Off The Wall, bo nie przepadam, ale od tego się przecież wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

BOTDF wypada, najlepsza Bad :D
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

No zazwyczaj tak jest, że matka jest tylko jedna.
Wiesz, matki dzielą się na biologiczne i niebiologiczne ;p
Thriller to komercyjna bomba...ale prawdziwa klase i dusze ma Off The Wall.
A zgodzę się co do niepowtarzalności i 'duszy' "OTW", ale już z tym, że "Thriller" to "komercyjna bomba"...?! :rocky: Jeśli któraś płyta Michaela jest komercyjna, to raczej "Bad" lub "HIStory".
Obrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

malakonserwa pisze:że "Thriller" to "komercyjna bomba"...?! :rocky:
a co wy z tym, ze to negatywne....

komercyjnosc to dzialanie z nastawieniem na zysk.
no a jesli zalozeniem ponoc mialo byc stworzenie najwiekszego albumu w historii i o zgrozo zostal on najlepiej sprzedajacym sie albumem wszechczasow, to chyba jest to komercyjna bomba, zeby nie rzec bron masowej destrukcji :P

malakonserwa pisze:Jeśli któraś płyta Michaela jest komercyjna, to raczej "Bad" lub "HIStory".
wszystkie sa. owszem Bad jescze bardziej od Thrillera, tylko ze efekt gorszy...wiec bomba juz tego nie nazwe.

a HIStory to raczej samoboj komercyjny...bo piszac takie kawalki, dajac taki zestaw... jakos musial sie liczyc z tym, ze moze sie nie sprzedac...
TDCAU i teledysk na tyle ostry, ze praktycznie blokowany przez wiekszosc stacji plus cenzura tekstu, ambitne, szczere choc malo przebojowe Stranger in Moscow, apokaliptyczne z przeslaniem Earth Song, totalnie niesprzedajne Childhood i chaotyczne, ostre, chalasliwe Scream....jakos malo to wszystko trzyma sie dobrze pomyslanego komercyjnego planu na plyte ;) No ale ratuje wszystko najwieksza beza z tej potrawy czyli YANA...to juz jest typowa "artystyczna prostytutka" ;)
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
whatever_

Post autor: whatever_ »

blood on the dancefloor ;d out.
Obrazek
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Blood On The Dancefloor- HIStory in the mix - nie jest w stanie konkurowa? z pe?nowarto?ciowymi albumami, jest to wg mnie produkt wydany typowo na potrzeby trasy koncertowej, jego zalet? oprócz kawa?ka tytu?owego i Morphine jest wywalczenie tytu?u najlepiej sprzedaj?cego si? albumu z remiksami.
Za Off The Wall te? kiedy? nie przepada?em, ale teraz zaczynam docenia? ten album (mo?e kiedy? bed? tak mia? z Vince'm :knuje: )

PS. Brawa dla homesick za okre?lenie pozycji YANA w artystycznej hierarchii utworów :smiech:
ZAQ
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Blood On The Dancefloor

Znakomita kompozycja pięciu utworów, tylko na cholerę te remixy? :zgon:
Wszystkie nowe i te wcześniej niewydane utwory są moim zdaniem absolutnymi hitami.
Szkoda,ze jest ich tak mało na tym albumie.
Michaela stać na coś znacznie lepszego niż tandetne remixy...
Ostatnio zmieniony śr, 25 cze 2008, 8:47 przez Erna Shorter, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kara1992

Post autor: Kara1992 »

Blood On The Dance Floor- HIStory in the Mix
Co tu du?o pisa?poprostu nie podobaj? mi si? te mixy ;-)
[*]

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania R.

Post autor: Ania R. »

Najlepsza- "Off the wall"; najgorsza z najlepszych ;-) -"Blood on the dancefloor".:mj:
Ostatnio zmieniony pn, 06 lip 2009, 14:20 przez Ania R., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
iguana_night

Post autor: iguana_night »

Mimo, że 'Morphine' i 'Blood on the dancefloor' są według mnie genialnymi utworami to niestety faktycznie muszę przyznać, że ta płyta na nich się zatrzymuje (no i jeszcze na tych trzech pozostałych). Według mnie mógł poczekać i wydać to wszystko razem z Invincible - wtedy całość mogłaby znów powalić na kolana.

A najlepsza.. Tu trudno mi wybrać - wszystkie płyty mają 'to' coś.. Jako, że ja nie bardzo lubię jego głos (chociaż kilka piosenek z tego okresu zasługuje na szczególną uwagę) z okresu wczesnej młodości, to skupię się na tych późniejszych płytach. W 'Off the wall' czuję jeszcze taki klimat, jak właśnie w tych piosenkach z okresu 'Jacksons 5' jednak sama w sobie płyta bardzo mi się podoba. 'Thriller' - ujawnia się nowy, niezależny artysta, tam dopiero widać jego ogromny potencjał. Ale chyba najlepsza będzie History - tam widać, wszystko jest dopracowane i na prawdę robi to niesamowite wrażenie. Ale uwielbiam też utwory z 'Bad' dlatego trudno mi się zdecydować.. No i jeszcze świetne kawałki z 'Dangerous' wraz z tytułowym.. I tak bym mogła wymienić każdą.. Dlatego myślę, że co do określenia najlepszej się wstrzymam i określę jego całą twórczość dwoma słowami - Muzyczny Geniusz :mj:
Stranger in Moscow.
Awatar użytkownika
malakonserwa

Najlepsza- "Off the wall"; najgorsza z najlepszych -"Blood on the dancefloor"
Ha, takie okreslenie mi sie podoba :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Głosuje na BOTDF. Gdyby nie te remiksy..

Bad jest dla mnie wiecznie żywa i raczej nic nie wskazuje na to by sie mi zestarzała. Nie wiem co ma piernik do wiatraka, czyli w przypadku MJa, co mają narzedzia do idei. Nawet jak pominać cale szalenstwo z Bad, nowy image, klipy i koncerty to MJ byl nowa jakością lat 80tych. Zestarzala to sie Madonna z 'Music' przedwczoraj, a jutro zestarzeje sie Hard Candy. Przykladowo '4 minutes' potzrbowalo pieciu moich przesluchan by sie zestarzec;P
W Smooth Criminal czuje niepokoj przy kazdym przesluchaniu i uwielbiam to uczucie. Michael ma pewnie jeszcze kilka pomyslow na przerobke poszczegolnych utworow z tego albumu, jestem ciekawa co stworzylby z nich dzisiaj.
Zaskakuje mnie nalot na OTW. Z poprzednich glosowan wynikalo ze płyta jest lubiana i doceniana szczegolnie przez mlodszych a tu sie okazuje ze niekoniecznie :(
Awatar użytkownika
malakonserwa

Zaskakuje mnie nalot na OTW. Z poprzednich glosowan wynikalo ze płyta jest lubiana i doceniana szczegolnie przez mlodszych a tu sie okazuje ze niekoniecznie :(
Jest nadal lubiana i niezwykle doceniana, no ale coś trzeba wyeliminować... ;-)
Obrazek
Zablokowany