Estate/Sony: Plany wydawnicze [od 2011] -> BAD25

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

I'm so blue i Free wydają sie być przyjemnymi piosenkami do słuchania, jednak w ogóle nie pasują do albumu o nazwie Bad. Bardziej na Thriller lub Off the wall, jednak powstały później i wydaje mi się, że w złym czasie dla siebie. Dalsze albumy też nie pasują do tego typu ballad, choć w odswieżonym stanie Invincible mogłoby być i dobrym celem. (You are my life jest przecież tego samego typu).

Tymczasem Abortion Papers jak najbardziej powinno trafić na Bad, tematyka pasuje i Michael świetnie śpiewa - wokalem, który uwielbiam. Z pewnością razem z Al Capone będą to najlepsze piosenki tego projektu.

Co do Price of fame, odkąd znam ten tytuł, zawsze spodziewałem się więcej, aczkolwiek nie jest tak źle. Zastanawiam się, jakim cudem, miała promować Pepsi - na szczęscie zamienioną ją na Bad w reklamie. Z pewnością jednak słowa pasują do jej fabuły. Mimo wszystko jest bardzo ciekawa, bo inna niż wszystkie utwory MJ - i wokal extra.

Don't be messin' around jest więc najgorszym utworem, strasznie mi się osłuchał. Wszystko dlatego, że to najżywsze demo, które w skończonej wersji mogło przerodzić się w świetną piosenkę.

Tyle mogę powiedzieć po 30 sekundowych i więcej, fragmentach.
Zastanawiam, się ile jeszcze archiwa Bad i innych płyt kryją piosenek, których tytułów nigdy nie słyszeliśmy nawet - wybrali przecież te najmniej nadające się na przyszłe "nowe płyty Michaela".
Obrazek
tombek

Post autor: tombek »

chyba inny fragment Al Capone:

http://www.youtube.com/watch?v=ErlJb_qXNu4
Awatar użytkownika
m-m1kea

Post autor: m-m1kea »

Okladka dokumentu Spike'a Lee:
Obrazek
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

Według mnie zdecydowanym faworytem po 30 sekundowych demach jest Al Capone - reszta jest OK ale nie zachwyca. Mam wrażenie ,że te wszystkie ballady to jednak trochę powielanie wzorców przez MJ dlatego nie dziwię się ,że akurat one zostały odrzucone. W dyskografii MJ są wręcz miażdząco lepsze ballady od tych i żadna z nich nie przewyższa praktycznie niczego co znalazło się na studyjnych albumach a Al Capone razem ze Streetwalkerem przewyższają najgorsze utwory na Bad moim zdaniem ;-)
Awatar użytkownika
Get_On_The_Floor

Post autor: Get_On_The_Floor »

chyba mam alcaponizm... już 3 godzina na "repeat the song"... refren mnie zabija.

Co do reszty, poczekam na pełne wersje, ale np. POF zaczyna mi strasznie się podobać, a I'm So Blue wydaje się być bardzo przyjemną balladą- zgadzam się z @Xanderem, że można by ją "odświeżyć" i spokojnie dać na Invincible.
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

hehe refren dla mnie tak samo bomba, podoba mi się bardziej niż SC , moze dlatego że Al capone to świeży powiew : ) chciałbym żeby taki kawałek był singlem, ciekawe jakby przebił się w radiowych notowaniach
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Agata**

Post autor: Agata** »

Awatar użytkownika
Girdun

Post autor: Girdun »

Obrazek
Detox

Dobra - nie wytrzymałem i przesłuchałem całe Al Capone. Genialna końcówka! Całość jest po prostu świetna! ;-) Dawno czegoś tak dobrego, nowego nie słyszałem. :muzyka: Resztę zostawię sobie na pierwszy odsłuch jak dojdzie do mnie płyta. Nie ważne jaka będzie reszta - warto kupić Bad 25 wg. mnie tylko dla Al Capone :lal:
Betinos

Post autor: Betinos »

Detox pisze:Dobra - nie wytrzymałem i przesłuchałem całe Al Capone. Genialna końcówka! Całość jest po prostu świetna! ;-) Dawno czegoś tak dobrego, nowego nie słyszałem. :muzyka: Resztę zostawię sobie na pierwszy odsłuch jak dojdzie do mnie płyta. Nie ważne jaka będzie reszta - warto kupić Bad 25 wg. mnie tylko dla Al Capone :lal:
A gdzie mozna usłyszec caly utwór?
Detox

Betinos pisze:A gdzie mozna usłyszec caly utwór?
W faktach masz linki..
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

I'm So Blue przypomina mi ballady w stylu dwóch pierwszych płyt The Jacksons (szczególnie Even Though You're Gone) i bynajmniej mi to nie przeszkadza ;-) .
Free brzmi, jakby tekst nie był ukończony i nieco zaimprowizowany w trakcie nagrania. Ma chwytliwy refren. Wokalnie jest rewelacyjnie.
Al Capone - podtrzymuję wersję, że jest lepsze od Smooth Criminal. Mimo, że to tylko demo, to czuję się zupełnie jakbym słyszała nieznany mi wcześniej przebój z lat 80.
Song Groove/ Abortion Papers - Pierwszy fragment nie przypadł mi do gustu, ale potem już tak. Kolejny kawałek z potencjałem na przebój.
Price Of Fame - najmniej przypadł mi do gustu ze wszystkich dem, jednak nie sposób odmówić mu chwytliwej melodii.
Cóż więcej rzec? Te utwory pokazują, że w okresie nagrywania płyty Michael był nadal w bardzo wysokiej formie artystycznej.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Atonia

Post autor: Atonia »

A oto moje zdobycze :mj: było o cztery więcej ale już wypite.
http://img193.imageshack.us/img193/7549/dsc00608by.jpg
Ostatni wzór zdobyłam w Top Markecie przy rynku. Jest tam ich pełno.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

A mi dzisiaj mama kupiła trzy puszki w naszym Lidlu ze wzorem MJ'a stojącego na palcach :D.
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Jak to wyciekło?
ODPOWIEDZ