Tak jak powiedziała Anialim, w czwartek zostaną wygłoszone mowy końcowe, a przysięgli dostaną instrukcje. Zapewne otrzymają czas na zapoznanie się z nimi. Nie wiem, czy od razu przystąpią do obrad. Najwcześniej werdykt może być ogłoszony już w piątek, ale chyba bardziej prawdopodobny termin - to przyszły tydzień. Przysięgli mogą obradować od kilku godzin do nawet kilku tygodni. Głosowanie w wiekszości stanów jest anonimowe. Werdykt musi być jednogłośny. Jeżeli chociaż jeden z przysięgłych się wyłamie i nie zostanie osiagnięty konsensus w sprawie werdyktu skazujacego lub uniewinniającego, wówczas sędzia ogłasza mistrial, powołuje nową ławę przysięgłych i proces rusza od początku.. (zapewne już w nieco ograniczonym wymiarze).LilMonkey pisze:Kiedy mozemy spodziewac sie ogloszenia wyroku?
Żałuję, że mnie wówczas tu nie było…Matko jak bardzo przywołuje mi to rok 2005.. kiedy prasa pisała swoje, a My swoje.. My młodzi gniewni. Czy Wy też macie taki rodzaj retrospekcji?
Myślę, że Michael jest pod tym względem wyjątkowy. Nikt nigdy nie miał, ani nie będzie miał takich fanów. Ludzie potrafili wszystko rzucić, by tylko go wspierać. Poznałam grupę fanów bedących blisko (fizycznie blisko), tych wydarzeń…będących tam dzień w dzień..Niektórzy (chociaż tutaj zapewne wszyscy o tym wiedzą) prowadzili\zakładali fora, takie jak MJJSource, MJJF, inni byli w sądzie…jeszcze inni pisali artykuły, wypowiadali się w mediach. I najbardziej mnie poruszyło, że Michael potrafił byc tak bardzo wdzięczny. Utrzymywał później z nimi kontakt latami. Pamiętał ich daty urodzin…i składał im życzenia. A tych, których nie poznał osobiście wcześniej…ale potem przeczytał te wszystkie wspierające go artykuły, potrafił do tych ludzi dotrzeć, by im podziękować.
Wyjątkowy człowiek,wyjątkowi fani.Dziękuję wszystkim, którzy go wspierali. A najbardziej mnie wzrusza zawsze ta polska flaga - Poland loves you Michael.