Wszystko co godne polecenia

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Speed Demon pisze:Paul często śpiewa nieczysto od dobrych kilku lat, ale to raczej kwestia wieku, choć i tak jak na 66 lat śpiewa jak mistrz
Ja słyszałam go na żywo i w Liverpoolu naprawdę śpiewał czysto. Słyszałam, jak śpiewał pod koniec 2007. roku i fałszował. A na Anfield - udowodnił, że jest w świetnej formie i że to, co najgorsze jest już za nim.
To samo z George'em. ;) W Warszawie śpiewał dobrze.
Co do tych linków - jednak na żywo brzmi to inaczej, niż w internecie... może i zdarzyło im się fałszować, ale mówiłam o tych koncertach, na których byłam. Zresztą - kłócić się o to nie zamierzam. :)

Santana - cała płyta Shaman... Właśnie leci You Are My Kind.
Koncert już w piątek!! Yeah, yeah.
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Mandey, przyjacielu - na prawdę podziwiam Cię za to przywiązanie do starego rocka, które objawia się w wytrwałym słuchaniu Pink Floyd, Queen etc. ;p
Uf. Ja ostatnio (od roku?!) mam alergię na taki stadionowy rock i gdy słyszę choć jeden dźwięk wydobywający się z instrumentów/gardeł tychże panów, reaguję niezwykle alergicznie ;-)
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

malakonserwa pisze:Uf. Ja ostatnio (od roku?!) mam alergię na taki stadionowy rock i gdy słyszę choć jeden dźwięk wydobywający się z instrumentów/gardeł tychże panów, reaguję niezwykle alergicznie
:smiech:
Zawsze na dobicie mogę ci na priva podesłać kilkadziesiąt linków.
Żart.
Ja kiedyś nie trawiłem takiej muzyki. Wszytko kręciło się wokół MJ.
Na całe szczęście jednak otwarłem się także na inne gatunki.
Ta muzyka przetrwa po wsze czasy tak jak i muzyka Jacksona.
A bez Floydów obecnie dostaję wysypki ;-)
Uzależniłem się znów. W domu, w pracy...
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
MJwodzuMJ

Post autor: MJwodzuMJ »

Ostatnimi czasy często wracam do słuchania (i oglądania) Por Una Cabeza Carlos'a Gardel'a. Piękny, porywający utwór, do którego filmowe tango tańczyli między innymi Al Pacino z Gabrielle Anwar oraz Arnold Schwarzenegger z Tia Carrere.
Najlepszy efekt uzyskamy słuchając wersji symfonicznej (nie mogę znieść tego tłumiącego dźwięki głosu Carlosa z pierwotnej wersji wokalnej, chociaż na żywo z pewnością brzmi to imponująco).
Oto najsłynniejsze publiczne wykonanie z filmu Zapach Kobiety.
A więc - panowie proszą panie i tango ;-)
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Nie znalazłam na forum rzekomego backmaskingu Michaela Jacksona. Swego czasu i jemu i innym znanym kapelom np The Beatles zarzucano tresci satanistyczne i inne w utworach puszczanych od tylu. To wszystko mozna zrobic samemu i sprawdzic albo bez problemu znalezc na YT. Nazwe grupy ACDC dodatkowo przetłumaczono nawet na Anty Christ Devil's Child. Szukanie ukrytych znaczen, spiskowych teorii etc to powszechne hobby i wydaje sie zwykla bujda do czasu az sie czlek nie zagłębi np w historie artysty.
Polski przyklad to Magik i jego tejamnicze zycie i smierc. Można sie nieźle zeschiozować przy kawalku "Plus i minus" odtwarzanym normalnie, a kiedy sie pusci odwrotnie to w nocy można sie bac wyjść do łazienki. Ogolnie mi sie zdaje ze backmasking jest grubymi nićmi szyty ale nie mam wątpliwosci ze czasem jest stosowany calkiem swiadomie
Mysle ze to było faktycznie zamierzone http://www.youtube.com/watch?v=q_kGP6s9 ... re=related

No ale wracam do Magika. Na mnie by to nie zrobilo az takiego wrazenia gdyby nie powtarzane kilka razy słowo "cztery". 4 lata potem skoczyl z okna.
Od tylu http://pl.youtube.com/watch?v=kt4_vDTVTHg

I normalnie http://www.youtube.com/watch?v=t15n6DL9Lio
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

sorry ale nic nie ujmujac Magikowi...takie rzeczy kojarza mi sie z tym, ze jak ktos bardzo chce cos uslyszec to to uslyszy ;]

o tu ode mnie nawet odtwarzania od tylu nie wymaga ;-)

http://pl.youtube.com/watch?v=AxIo2WVd-Wo
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

O nie.... homesick :smiech: :smiech: Teraz to mnie załamałaś xD
Ulubiona piosenka z zeszłego roku, której słuchałam namiętnie... A Ty mi teraz tu z chomikiem wyjeżdzasz :smiech: :smiech: glupija glupija No ale jak się chce, to sie tak usłyszy. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Smooth_b

homesick pisze:takie rzeczy kojarza mi sie z tym, ze jak ktos bardzo chce cos uslyszec to to uslyszy ;]
No tak tak, ja wiem ze to jakims spiskiem zachodzi mimo ze o szatanie nie ma ani slowa;) Ale jak ja słyszę w utworze produkcji Magika słowa takie jak 'rezerwa' 'cztery' 'marta' w dodatku w pelnych zdaniach to sie pietnascie razy zastanowie zanim powiem ze to przypadek.
Mroczuś

Post autor: Mroczuś »

Sztuka Latania - Lady Pank ;-)
مايكل جاكسون
Awatar użytkownika
Smooth_b

Może kogoś zainteresowal backmasking wiec powroce jeszcze i podaje najbardziej znane przyklady. Znane to nie znaczy pewne lub prawdziwe:
*Jeśli odsłucha się od tyłu wypowiedź Neila Armstronga: "That;s one small step for [a] man, one giant leap for mankind" (To jeden mały krok dla człowieka, wielki skok dla ludzkości), można usłyszeć wiadomość: "Man will space walk" (Człowiek będzie chodził w kosmosie)

*Jeśli odtworzy się od tyłu dziennikarskie komentarze podczas relacji na żywo z zabójczego zamachu na prezydenta Johna F. Kennedy'ego, można rozpoznać słowa: "He's shot bad! Hold it! Try and look up!" (Mocno oberwał! Trzymaj! Spójrz w górę!)

*Podczas wywiadu Patsy Ramsey mówi o tym, że na Ziemi są tylko dwie osoby, które wiedzą kto zabił jej córkę: zabójca i osoba, której powierzył on ten sekret. Przy odtwarzaniu tej rozmowy wstecz, słychać jak Patsy mówi: "I'm that person" (Ja jestem tą osobą)

Cydonia i Marsjańska twarz
NORMAL: Don: ...shortly after it got there when the mapping began that year, Viking orbiter one sent back the picture and somebody noticed it there...

BACKWARD: They scanned it / We're involved with Cydonia

Wiadomo ze jedni mowią ze bujda a drudzy wstrzymuja sądy wiec podam jako ciekawostke wyjaśnienie pioniera w tej dziedzinie Davida Johna Oates'a. Australijczyk opisuje wsteczną mowę, jako inną formę międzyludzkich interakcji. Utrzymuje, że język ludzki jest dwupoziomowy, w przód i w tył. Ludzki mózg konstruuje dźwięki mowy, formuje je w taki sposób, że można odebrać dwie wiadomości naraz. Jedną "do przodu", która jest wynikiem mowy świadomej i drugą "od tyłu", co z kolei, jest wynikiem podświadomości. W USA byly przypadki wykorzystania odwróconej mowy w dochodzeniach kryminalnych.

Zeby sobie wyrobic zdanie to tzreba sie wglebic co to jest podswiadomosc, lub ile procent komorek mozgowych swiadomie wykorzystujemy ale gdybym to jeszcze tu wcisnela to nikt by nie przeczytal tak dlugiego posta.

Strone temu podawalam linka do +/- ale zebyscie nie musieli sie cofac podam jeszcze raz;) http://www.youtube.com/watch?v=kt4_vDTVTHg
K44 i PFK raczej sie wstrzymuja od komentarzy i barzdiej twierdzą że to nadinterpretacja ale na pożegnalnym koncercie paktofoniki Gutek spiewa na koncu zwrotke ktora wykonal tylko na tym jednym koncercie http://www.youtube.com/watch?v=H7BFS9pLjtI

slowa gutka: " ...Powiem Ci jak daleko jest stąd do raju bram. Chodź ze mną, bo dobrze wiem, że to wlasnie tam ukoi wszystkie niespokojne mysli. Posluchaj mnie mowie rewind nacisnij."

Przy odsluchaniu tego utworu od tylu nic nie slychac stad przypuszczenie ze tyczy sie Magika a nie jego.
No coz mam kolejny temat do przemyslen:)
Awatar użytkownika
homesick

Smooth_b pisze:Australijczyk opisuje wsteczną mowę, jako inną formę międzyludzkich interakcji. Utrzymuje, że język ludzki jest dwupoziomowy, w przód i w tył. Ludzki mózg konstruuje dźwięki mowy, formuje je w taki sposób, że można odebrać dwie wiadomości naraz. Jedną "do przodu", która jest wynikiem mowy świadomej i drugą "od tyłu", co z kolei, jest wynikiem podświadomości. W USA byly przypadki wykorzystania odwróconej mowy w dochodzeniach kryminalnych.

ooo moja matka nadaje od tylu :P
potrafi plynnie mowic od tylu pelnymi zdaniami.

zapewne pracuje w wywiadzie :nerwy:

ja za cholere nie potrafie...ale za to slysze i czytam kolorami, cos za cos...kazdy ma jakiegos bzika kazdy jakies hobby ma ;]
Awatar użytkownika
homesick

Smooth_b pisze:"Ekhm ekhm.." a sprawdzalas? ;d
nie, ale mi chodzi o to, ze ona w umysle na bierzaco przestawia slowa i zdania i wymawia je od tylu...
tu nie trzeba sie nagrywac i puszczac od tylu, wystarczy moja matke zatrudnic :P

Smooth_b pisze:procz jednego zdania skladającego sie z trzech wyrazow..Przerazilo mnie to
poka poka co ci wyszlo???? :jachce:
Mandey

Post autor: Mandey »

homesick pisze:nie, ale mi chodzi o to, ze ona w umysle na bierzaco przestawia slowa i zdania i wymawia je od tylu...
Jaja se robisz? To nagrywaj...
Może się dowiemy kiedy Jackson nagra nową płytkę :smiech:
Smooth_b pisze:To podaje linka do tego wywiadu z Patsy Ramsey
To je kuwa naprawdę zastanawiające... Wyczytałem że powstał film!
Muszę go widzieć.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Smooth_b

homesick pisze:poka poka co ci wyszlo????
Oj lepiej nie ;-)
Dwa slowa na "s" i jedno na "w". Ale nic z szatanem:)
Od tych wszystkich nagrań balam sie sluchac wlasnego glosu wstecz. Kazdy moze sobie to zrobic za pomoca rejestratora dzwieku. Start-wszystkie programy-akcesoria-rozrywka-rejestrator.
Mandey pisze:Wyczytałem że powstał film!
ja nie widzialam, nawet nie znam dokladnie tej tragicznej historii ale tez sie szykuje zeby obejrzec:)
Awatar użytkownika
homesick

Smooth_b pisze:Dwa slowa na "s" i jedno na "w". Ale nic z szatanem:)
to masz bardzo wulgarna podswiadomosc, albo mi slowa na s i w sie kojarza :P
Smooth_b pisze:Od tych wszystkich nagrań balam sie sluchac wlasnego glosu wstecz.
ale gdzie wy tu widzicie jakas tajemnice i groze, przeciez wiele slow to anagramy, palindromy itp...

mozna czytac od tylu srodka poczatku i wychodza rozne ciekawe rzeczy, kwestia przypadku jak to sie nalozy na siebie.

ide kazac matce mowic od tylu, moze mam w domu skarb, wyrocznie, Pytie prawdziwa ...a nic o tym nie wiem.

a zeby tak straszliwie nie offtopowac, to slucham Radiohead...bierze mnie przedkoncertowa goraczka :]
ODPOWIEDZ