Janet Jackson
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
-
Nigdy nie słyszałam żeby Janet wypowiadała się na temat 2Pac'a, ale on wspominał o Janet w filmie dokumentalnym "Tupac Shakur Zmartwychwstanie". Tak słowo w słowo to nie powtórzę, ale mówił że poznał Janet podczas kręcenia filmu, że to najmilsza osoba na świecie itp. Wymienili się numerami telefonów, ale po zakończeniu filmu ona zmieniła numer i kontakt się urwał. To była krótka wypowiedź, ale Janet została przedstawiona przez Pac'a jako fajna osoba.Justine1304 wrote:Czy było coś między nią a Tupack'iem?
Polecam ten dokument jeśli interesujesz się twórczością i życiem Tupac'ka.
Nie wiem, ale pamiętam jej wypowiedź z lat 80tych gdzie zapewniała, że marzy o dużej rodzinie- taka jak jej własna.Justine1304 wrote:Czy Janet wyjaśniała kiedyś dlaczego nie ma dzieci?
Też jestem ciekawa, bo słyszałam o tej rzekomej kłótni, ale motyw pożyczki do mnie nie przemawia. O Janet trudno powiedzieć, że jest biedną osobą.Justine1304 wrote:Co się takiego stało w pobliżu 2000 roku kiedy Michael musiał pożyczać jej pieniądze by mogła spłacić za dom? I dlaczego byli jakoś wtedy pokłóceni?
Jestem taki sam jak inni – kiedy się skaleczę, krwawię...
- speechless26
Janet Jackson ogłasza trasę koncertową! GŁOSUJCIE!
W 2011 Janet rusza w największą do tej pory trasę koncertową!
Wchodząc na stronę www.janetjackson.com możecie wpisać Warszawę jako propozycję:) Być może przyjedzie właśnie do nas! Do dzieła, Rodacy!
ŹRÓDŁO i więcej info:
http://www.jackson-source.com/news/267- ... r-for-2011

Wchodząc na stronę www.janetjackson.com możecie wpisać Warszawę jako propozycję:) Być może przyjedzie właśnie do nas! Do dzieła, Rodacy!
ŹRÓDŁO i więcej info:
http://www.jackson-source.com/news/267- ... r-for-2011

I'm so proud to say- I love You.
Dzięki. Zagłosować można konkretnie tutaj. Każdy głos może być uhonorowany książką i płytą z autografem i spotkaniem z Janet.
Nawet jak nie uda ją się ściągnąć do PL, to będzie w Europie!! Wreszcie.
Nawet jak nie uda ją się ściągnąć do PL, to będzie w Europie!! Wreszcie.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
głosujcie!! wpisujcie POLSKĘ ;) Może się uda.
tak czy inaczej ciesze się niezmiernie ze wyrusza w trasę. Długo się czekalo na to. I powoli traciłam nadzieje, bo ciągle filmy i filmy i małe wystąpienia.
Martwi mnie i zastanawia fakt czy czasem ona nie chce sie pożegnac z fanami i zająć się aktorstwem , co zresztą od zawsze było u niej na 1 miejscu. Jednak będzie troche żal jesli to już OSTATNI RAZ.

Martwi mnie i zastanawia fakt czy czasem ona nie chce sie pożegnac z fanami i zająć się aktorstwem , co zresztą od zawsze było u niej na 1 miejscu. Jednak będzie troche żal jesli to już OSTATNI RAZ.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Ja tam mam takie marzenie, że przyjedzie do Polski, albo gdzieś blisko do Europy, i kiedy będzie wykonywała Discipline lub WYM wejdę na scene i Ci co oglądali live Janet wiedzą co mi zrobi
Uuu, ileż ja bym dał. Każdy ma jakieś fantazje. Dzewczyny marzyły by wejść na scenę do Michaela, ja marze by wejść do Janet.

Uuu, ileż ja bym dał. Każdy ma jakieś fantazje. Dzewczyny marzyły by wejść na scenę do Michaela, ja marze by wejść do Janet.

No tak, jakoś nie wyobrażam sobie Michaela jak wsadza twarz fance miedzy piersi:D Janet rządzi..dla tych co nie widzieli:Talitha wrote:Jako tylko, że Michael ze swoim YANA w porównaniu z przedstawieniem Janet to MAŁY PIKUŚ
http://www.youtube.com/watch?v=peizU_6eEgA
polecam inne filmiki, są równie śmieszne.
tak na marginesie, piosenka "Discipline" jest najseksowniejszą jaką słyszałem, więc także polecam

Janet lubi znęcać się nad fanami płci przeciwnej
Moim zdaniem ten występ jest najlepszy:
http://www.youtube.com/watch?v=XisfpZJ1 ... re=related

Moim zdaniem ten występ jest najlepszy:
http://www.youtube.com/watch?v=XisfpZJ1 ... re=related
Znana jest już okładka książki Janet Jackson, True You.

Premiera: 18.02.2011.
Współautorem jest David Ritz. Wprowadzenie będzie autorstwa Davida Allena.
Książkę można już zamawiać w przedsprzedaży na amazonie w cenie 14,66 funta.
Janet zarzeka się, że nie jest to autobiografia.

Premiera: 18.02.2011.
Współautorem jest David Ritz. Wprowadzenie będzie autorstwa Davida Allena.
Książkę można już zamawiać w przedsprzedaży na amazonie w cenie 14,66 funta.
Janet zarzeka się, że nie jest to autobiografia.
Ktos sobie życzy lalkę Barbie? Ma dzieci w rodzinie i podstępnie chce wpłynąć na ich gusty muzyczne? Janet Jackson doczekała sie swojego lalkowego duplikatu.

filmik

filmik
- marcinokor
41 piosenek filmowych znalazło się na wstępnej liście nominowanych do nagrody Akademii Filmowej.
Trzy piosenki na wstępnej liście pochodzą z filmu "Burleska" z udziałem Cher i Christiny Aguilery, który niedawno miał swoją premierę. Kilka utworów wykonywanych jest przez bardzo znanych wokalistów, m.in. Alanis Morisette, Janet Jackson czy Gwyneth Paltrow (dwa z filmu "Country Song").
25 stycznia lista zostanie zmniejszona do 5 nominowanych utworów (z jednego filmu mogą być maksymalnie dwie piosenki). Rozdanie Oscarów odbędzie się 27 lutego.
W ubiegłym roku Oscar za najlepszą piosenkę powędrował do twórców utworu "The Weary Kind" z filmu "Szalone serce".
Oto lista nominowanych piosenek:
* "Alice" - "Alicja w krainie czarów"
* "Forever One Love" - "Black Tulip"
* "Freedom Song" - "Black Tulip"
* "Bound to You" - "Burleska"
* "Welcome to Burlesque" - "Burleska"
* "You Haven’t Seen the Last of Me" - "Burlesque"
* "There’s a Place for Us" - "Opowieści z Narnii: Podróż wędrowca do świtu"
* "Coming Home" - "Country Strong"
* "Me and Tennessee" - "Country Strong"
* "Despicable Me" - "Jak ukraść Księżyc"
* "Prettiest Girls" - "Jak ukraść Księżyc"
* "Dear Laughing Doubters" - "Dinner for Schmucks"
* "Better Days" - "Jedz, módl się, kochaj"
* "If You Run" - "Stosunki międzymiastowe"
* "Darkness before the Dawn" - "Holy Rollers"
* "Sticks & Stones" - "Jak wytresować smoka"
* "Le Gris" - "Idiots and Angels"
* "Chanson Illusionist" - "Iluzjonista"
* "Never Say Never" - "The Karate Kid"
* "To the Sky" - "Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga’Hoole"
* "What If" - "Listy do Julii"
* "Life during Wartime" - "Życie z wojną w tle"
* "Made in Dagenham" - "Made in Dagenham"
* "Little One" - "Mother and Child"
* "Be the One" - "Dla niej wszystko"
* "If I Rise" - "127 godzin"
* "When You See Forever" - "The Perfect Game"
* "I Remain" - "Książę Persji: Piaski Czasu"
* "Dream Big" - "Pure Country 2: The Gift"
* "How I Love You" - "Ramona i Beezus"
* "Darling I Do" - "Shrek Forever"
* "Noka Oi" - "Six Days in Paradise"
* "This Is a Low" - "Tamara i mężczyźni"
* "I See the Light" - "Zaplątani"
* "Rise" - "3 Billion and Counting"
* "We Belong Together" - "Toy Story 3"
* "Eclipse: All Yours" - "Saga Zmierzch: Zaćmienie"
* "Nothing" - "Tyler Perry’s Why Did I Get Married Too"
* "A Better Life" - "Unbeaten"
* "Shine" - "Waiting for ‘Superman’"
* "The Reasons Why" - "Wretches & Jabberers"[/b]
źródło plejada
________
i taka mała akcja dla fanów Janet o ile takowi są tutaj :
Akcja zdjęcie z płytą Janet czyli wasze zdjęcia z czymś związanym z Janet.. Chcemy zrobić dla niej filmik z pozdrowieniami od Polskich Fanów...
Więcej szczegółów na PW badz na forum Janet.
Trzy piosenki na wstępnej liście pochodzą z filmu "Burleska" z udziałem Cher i Christiny Aguilery, który niedawno miał swoją premierę. Kilka utworów wykonywanych jest przez bardzo znanych wokalistów, m.in. Alanis Morisette, Janet Jackson czy Gwyneth Paltrow (dwa z filmu "Country Song").
25 stycznia lista zostanie zmniejszona do 5 nominowanych utworów (z jednego filmu mogą być maksymalnie dwie piosenki). Rozdanie Oscarów odbędzie się 27 lutego.
W ubiegłym roku Oscar za najlepszą piosenkę powędrował do twórców utworu "The Weary Kind" z filmu "Szalone serce".
Oto lista nominowanych piosenek:
* "Alice" - "Alicja w krainie czarów"
* "Forever One Love" - "Black Tulip"
* "Freedom Song" - "Black Tulip"
* "Bound to You" - "Burleska"
* "Welcome to Burlesque" - "Burleska"
* "You Haven’t Seen the Last of Me" - "Burlesque"
* "There’s a Place for Us" - "Opowieści z Narnii: Podróż wędrowca do świtu"
* "Coming Home" - "Country Strong"
* "Me and Tennessee" - "Country Strong"
* "Despicable Me" - "Jak ukraść Księżyc"
* "Prettiest Girls" - "Jak ukraść Księżyc"
* "Dear Laughing Doubters" - "Dinner for Schmucks"
* "Better Days" - "Jedz, módl się, kochaj"
* "If You Run" - "Stosunki międzymiastowe"
* "Darkness before the Dawn" - "Holy Rollers"
* "Sticks & Stones" - "Jak wytresować smoka"
* "Le Gris" - "Idiots and Angels"
* "Chanson Illusionist" - "Iluzjonista"
* "Never Say Never" - "The Karate Kid"
* "To the Sky" - "Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga’Hoole"
* "What If" - "Listy do Julii"
* "Life during Wartime" - "Życie z wojną w tle"
* "Made in Dagenham" - "Made in Dagenham"
* "Little One" - "Mother and Child"
* "Be the One" - "Dla niej wszystko"
* "If I Rise" - "127 godzin"
* "When You See Forever" - "The Perfect Game"
* "I Remain" - "Książę Persji: Piaski Czasu"
* "Dream Big" - "Pure Country 2: The Gift"
* "How I Love You" - "Ramona i Beezus"
* "Darling I Do" - "Shrek Forever"
* "Noka Oi" - "Six Days in Paradise"
* "This Is a Low" - "Tamara i mężczyźni"
* "I See the Light" - "Zaplątani"
* "Rise" - "3 Billion and Counting"
* "We Belong Together" - "Toy Story 3"
* "Eclipse: All Yours" - "Saga Zmierzch: Zaćmienie"
* "Nothing" - "Tyler Perry’s Why Did I Get Married Too"
* "A Better Life" - "Unbeaten"
* "Shine" - "Waiting for ‘Superman’"
* "The Reasons Why" - "Wretches & Jabberers"[/b]
źródło plejada
________
i taka mała akcja dla fanów Janet o ile takowi są tutaj :
Akcja zdjęcie z płytą Janet czyli wasze zdjęcia z czymś związanym z Janet.. Chcemy zrobić dla niej filmik z pozdrowieniami od Polskich Fanów...
Więcej szczegółów na PW badz na forum Janet.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
- Man in the mirror
http://www.janetjackson.com/story/news/taking_control-1
Magazyn a&u
12/06/2010

Przejąć kontrole
W oczekiwanej książce gwiazdy Colored Girls, która wychodzi na początku 2011 r., wszechstronnie uzdolniona Janet Jackson opowiada o tym jak poradzić sobie z AIDS.
Jako postać w filmie "Tyler Perry's For Colored Girls, Janet Jackson nosi kolor czerwony. Jest to znany dla niej kolor, ponieważ w jej garderobie od dawna znajdują się wstążki, które symbolizują walkę z AIDS.
"Smutek, głęboko, głęboko złamane serce ... i nadzieja ," tak Janet odpowiada na pytanie, co przychodzi jej na myśl, gdy myśli o AIDS.
Wspomina lata dziewięćdziesiąte: "Słyszałam o tym, ale ja naprawdę nie zwracałam na to większej, przez co straciłam drogiego przyjaciela. " Jaki wpływ miała epidemia miał na nią? "Duży wpływ! Straciłam sporo znajomych, AIDS ma naprawdę wpływ na naszą młodzież. Oni nie zdają sobie nawet sprawy, jak poważna to choroba. "
Jej najbardziej znanym wkładem w walkę z AIDS to utwór, "Together Again" z 1998r. Pierwotnie ballada, hymn AIDS wołający o ponowne zjednoczenie z utraconymi bliskimi został przekształcony na taneczny numer na albumie Velvet Rope,.Utwór stał się międzynarodowym hitem. Wolna czy w szybszym tempie przekazywała "Together Again" doskonale przekazywała słowa :
"Gdziekolwiek pójde
każdy uśmiech, który widzę,
wiem, że jesteś tutaj
uśmiechasz się odwrócony do mnie".
Inspiracją do piosenki jest przyjaciel Janet Jackson, wizażysta Jose Louis, który zmarł z powodu komplikacji związanych z AIDS, ale autorka zmienia historię: "Nie,"
Together Again " nie jest tylko o Jose. Chodziło o wszystkich moich znajomych, których straciłam do tej pory. Starciłam więcej przyjaciół od tamtej pory. "
Janet przekazała część dochodów uzyskanych z "Together Again" do amfAR, organizacji, z którą utrzymuje bliskie kontakty.
"Nie mogę sobie przypomnieć, co początkowo przyciągnęło mnie w kierunku amfAR, oprócz wspaniałej pracy, którą wykonują ", odpowiada Janet.
"Jestem obecnie w trakcie rozmów z nimi na temat, jak mogę być w stanie wesprzeć tę organizację w przyszłości. Jestem tak zainspirowana przez tych ludzi, którzy biorą udział w tych wydarzeniach i tych, którzy wspierali organizację finansowo.W ubiegłym roku prowadziłam Milan Fashion Week, ważne wydarzenie dla amfAR gdzie uzbieraliśmy ponad 1 mln USD na zwalczanie tej pandemii.
[....czytaj więcej --->]
*sory za marne tłumaczenie
Magazyn a&u
12/06/2010

Przejąć kontrole
W oczekiwanej książce gwiazdy Colored Girls, która wychodzi na początku 2011 r., wszechstronnie uzdolniona Janet Jackson opowiada o tym jak poradzić sobie z AIDS.
Jako postać w filmie "Tyler Perry's For Colored Girls, Janet Jackson nosi kolor czerwony. Jest to znany dla niej kolor, ponieważ w jej garderobie od dawna znajdują się wstążki, które symbolizują walkę z AIDS.
"Smutek, głęboko, głęboko złamane serce ... i nadzieja ," tak Janet odpowiada na pytanie, co przychodzi jej na myśl, gdy myśli o AIDS.
Wspomina lata dziewięćdziesiąte: "Słyszałam o tym, ale ja naprawdę nie zwracałam na to większej, przez co straciłam drogiego przyjaciela. " Jaki wpływ miała epidemia miał na nią? "Duży wpływ! Straciłam sporo znajomych, AIDS ma naprawdę wpływ na naszą młodzież. Oni nie zdają sobie nawet sprawy, jak poważna to choroba. "
Jej najbardziej znanym wkładem w walkę z AIDS to utwór, "Together Again" z 1998r. Pierwotnie ballada, hymn AIDS wołający o ponowne zjednoczenie z utraconymi bliskimi został przekształcony na taneczny numer na albumie Velvet Rope,.Utwór stał się międzynarodowym hitem. Wolna czy w szybszym tempie przekazywała "Together Again" doskonale przekazywała słowa :
"Gdziekolwiek pójde
każdy uśmiech, który widzę,
wiem, że jesteś tutaj
uśmiechasz się odwrócony do mnie".
Inspiracją do piosenki jest przyjaciel Janet Jackson, wizażysta Jose Louis, który zmarł z powodu komplikacji związanych z AIDS, ale autorka zmienia historię: "Nie,"
Together Again " nie jest tylko o Jose. Chodziło o wszystkich moich znajomych, których straciłam do tej pory. Starciłam więcej przyjaciół od tamtej pory. "
Janet przekazała część dochodów uzyskanych z "Together Again" do amfAR, organizacji, z którą utrzymuje bliskie kontakty.
"Nie mogę sobie przypomnieć, co początkowo przyciągnęło mnie w kierunku amfAR, oprócz wspaniałej pracy, którą wykonują ", odpowiada Janet.
"Jestem obecnie w trakcie rozmów z nimi na temat, jak mogę być w stanie wesprzeć tę organizację w przyszłości. Jestem tak zainspirowana przez tych ludzi, którzy biorą udział w tych wydarzeniach i tych, którzy wspierali organizację finansowo.W ubiegłym roku prowadziłam Milan Fashion Week, ważne wydarzenie dla amfAR gdzie uzbieraliśmy ponad 1 mln USD na zwalczanie tej pandemii.
[....czytaj więcej --->]
*sory za marne tłumaczenie
- editt
Światowe i największe tournee Janet rozpocznie się w Singapurze na Singapore Indoor Stadium 7 lutego.
Informacje na stronie: http://www.janetjackson.com/story/news/ ... _singapore
edit 7.01.2011
http://www.janetjackson.com/story/news/ ... _to_manila
Informacje na stronie: http://www.janetjackson.com/story/news/ ... _singapore
edit 7.01.2011
http://www.janetjackson.com/story/news/ ... _to_manila