Ostatnio obejrzany film
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with" - MJghost_ola pisze:zostałam dziś niespodziewanie wyciągnięta do kina na 'Dzieci Ireny Sendlerowej'... Film oczywiście ogromnie wzruszający i cały prawie przepłakałam, ale najbardziej poruszyło mnie na koniec, jak dali fragment wywiadu z prawdziwą Irena Sendlerową sprzed kilku lat i ona powiedziała: 'W życiu najwazniejsza jest milość. Miłość, tolerancja i pokora'... Wiadomo, kogo mi to przypomniało... I jakoś dodało mi otuchy.. Swiadomość, że było i pewnie jest dużo takich ludzi, pełnych miłości i gotowych na poświęcenia, i że nigdy nie mają łatwego zycia i często cierpią z powodu swojej dobroci, ale do końca mają świadomość, że dokonali czegoś dobrego i to sprawia, że chyba umierają szczęśliwi... A świat po czasie też dostrzega ich wielkość i daje im niesmiertelność... Tak sobie myslę...
"That's all for love. L.O.V.E" - MJ
P.S. Ja w kilku momentach podczas oglądania "Avatara" miałam w oczach łzy. Przesłanie filmu przypomina mi o tym, co chciał nam przekazać Michael. Nie niszczmy naszego świata. Jest zbyt drogocenny.
P.S. Na Parnassusa się oczywiście wybieram w najbliższym czasie. Trailer wygląda zachęcająco :D
- Mrkariinka
Latoya Kocha ciacho :P:P:P:P Słyszałem, że Kononowicz tam występuję. Musi być strasznie śmieszny ten kawałek, długo tam gra czy tylko jedną scenkę ?Mrkariinka pisze:Jeśli ktoś lubi takie filmy to polecam ;]
Ostatnio zmieniony wt, 26 sty 2010, 21:15 przez tancerz, łącznie zmieniany 1 raz.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
- Mrkariinka
Zapytałeś się jej? :PTy pewnie tam za kulisami jadłeś ;)tancerz pisze:Latoya Kocha ciacho :P:P:P:P
Ostatnio zmieniony czw, 17 cze 2010, 19:00 przez Mrkariinka, łącznie zmieniany 1 raz.
- majkelzawszespoko
dla mnie za to Parnassus jest filmem bardzo przeciętnym.Marie pisze:Dla mnie film genialny.
problem w tym, że odwrót od rzeczywistości następuje za bardzo gwałtownie i ciężko jest się odnaleźć już na samym początku filmu, co lekko zniechęca mój typ widza. Druga sprawa, film jest o niczym.Marie pisze:Inny, odrywający od rzeczywistości.
Idąc do kina, wiadomo, nastawiłem się na wzrokową ekstazę, bo rewelacji od strony scenariusza nikt się nie spodziewał. Pod tym kątem również klapa. A lubię ładne filmy. Labirynt Fauna bardzo mi się podobał, więc on w tym przypadku był poprzeczką, do której Parnassus niestety nie doleciał, nie mówiąc o strąceniu.
niesamowita była rola Jokera, którą Heath wyznaczył nowy wymiar w aktorstwie i minie trochę czasu, zanim któryś z aktorów będzie miał szansę zagrać podobną postać, w podobnie genialny sposób. być może będzie to Johnny Depp w roli Riddlera, nie wiem, życzę mu tego.Marie pisze:Ostatnia rola heatha ledgera jest niesamowita.
Rola w Parnassusie natomiast równie przeciętna, jak i cały film.
Jedyny, który zasłużył na oklaski to Johnny Depp i jego dosłowne 2 minuty w filmie. Zdecydowanie największy pozytyw całej opowieści, no ale co mi po tych 2 minutach, skoro muszę się męczyć 1,5 godziny.Marie pisze:No i pozostałych panów też mogłabym nagrodzić burzą oklasków.
Generalnie nie lubię filmów, na których co 20 minut sprawdzam godzinę i odliczam pozostały czas do końca.
Takim filmem była Biała Wstążka, takim filmem był Sherlock Holmes i takim filmem był niestety ów Parnassus.
nie polecam. moja ocena: 6/10Marie pisze:Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.
1.,,Triangle(Trójkąt)'' - jak dla mnie genialny film :) Został określony jako horror/thriller,jednak dla mnie podchodzi bardziej pod psychologiczny.Ciekawa fabuła,momentami można się pogubić.Dopiero po przeanalizowaniu filmu zrozumiałam o co kaman.
2.,,Paranormal Activity'' również polecam.Ale najlepiej oglądać coś koło 3 w nocy,po ciemku.Gwarantuję,że już nie zaśniecie ;)
2.,,Paranormal Activity'' również polecam.Ale najlepiej oglądać coś koło 3 w nocy,po ciemku.Gwarantuję,że już nie zaśniecie ;)
Just call my name and I'll be there...So I call You - MICHAEL !!
PT <3

PT <3

- majkelzawszespoko
Tutaj z kolei zgodzę się z koleżanką. Po kilku latach totalnej posuchy wśród filmów klasyfikowanych w kategorii 'horror/thriller', mamy wreszcie coś ciekawego, świeżego i mimo wszystko nowatorskiego. Bardzo zakręcony film i faktycznie chwilami można się pogubić. Przede wszystkim konsekwentny do samego końca. Nic nie pozostaje bez wyjaśnienia i w porównaniu do tego całego tałatajstwa znanych reżyserów, Pan Christopher Smith, który 'zaistniał' słabym filmem 'Creep', tym razem stworzył coś, co może się podobać miłośnikom tego typu filmów i niekoniecznie zapomną tę pozycję po tygodniu.Patiii pisze:1.,,Triangle(Trójkąt)'' - jak dla mnie genialny film :) Został określony jako horror/thriller,jednak dla mnie podchodzi bardziej pod psychologiczny.Ciekawa fabuła,momentami można się pogubić.Dopiero po przeanalizowaniu filmu zrozumiałam o co kaman.
Zdecydowanie bardziej nadaje się do kina niż ten cały syf typu Hostel, Teksańskie Masakry i Domy Woskowych Ciał.
i szkoda mi trochę, że kolejny dobry film przeszedł niezauważony przez nikogo.
7/10
Dokładnie.Z resztą komentarze odnośnie tego filmu są bardzo podzielone,przeważają negatywne opinie,jednak to mnie nie zniechęciło do obejrzenia.Większość osób uważa ten film za totalne badziewie,nie warte oglądania,ale wg mnie oni po prostu nie rozumieją go.To jest o stokroć lepsze od tych wariatów latających z siekierą,którzy wiecznie ożywają.majkelzawszespoko pisze:i szkoda mi trochę, że kolejny dobry film przeszedł niezauważony przez nikogo.
Zapomniałabym - polecam jeszcze ,,Martyrs-Skazani na strach''.
Just call my name and I'll be there...So I call You - MICHAEL !!
PT <3

PT <3

- majkelzawszespoko
a też miałem okazję obejrzeć i muszę przyznać że się panowie nie popisali przy tym filmie. nie wiem co miał pokazać, chyba to, że Niemiec to też człowiek, nawet ten wojenny, hitlerowski. Ich bezsilna bierność wobec krzywdy skonfrontowana z panującą znieczulicą ówczesnego systemu.Eva pisze:"Chłopiec w pasiastej piżamie"
Scenariusz się kupy nie trzyma i miłośnik tematów 2 wojny światowej, zwłaszcza obozów koncentracyjnych i masowych mordów może czuć się zawiedziony.
Zwłaszcza końcówka strasznie, ale to potwornie zawodzi. Nie będę opowiadał, chcesz to obejrzysz, nie ma potrzeby psucia filmu.
Niby nie nudzi, ale to przez to, że film jest strasznie krótki - zaledwie 90 minut co jest skrajnym minimum w dzisiejszych czasach.
Tematyka wiadoma.
Spodziewałem się szczerze po amerykanach i anglikach pokazania tego lepiej, drastyczniej, bardziej działając na wyobraźnię poprzez turpizm.
Spodziewałem się krwi, patologii i odrazy.
Dostałem jedynie uciemiężoną Niemkę z mężem despotą i jej znudzonego, ciekawego świata i głupiego synka.
Fakt, może być wzruszający i szokujący, zwłaszcza dla ludzi młodych i wrażliwych.
Ja jednak bardziej wzruszyłem się oglądając chociażby Armageddon.
Tak jak napisałem wyżej, film się historii nie trzyma, a tym bardziej realiów panujących w tamtych czasach. I faktów.
Nie mniej jednak można zerknąć z ciekawości.
Mnie film zaintrygował, obejrzałam i nie żałuję.majkelzawszespoko pisze:Nie mniej jednak można zerknąć z ciekawości
Końcówka faktycznie nie spełnia oczekiwań, poza tym zdecydowanym minusem była niewątpliwa głupota i naiwność głównego bohatera. Moment gdy z z zazdrością wręcz spogląda na druciane ogrodzenie obozu przeraża. Bardzo dobitnie pokazali strach ludzi w momencie zagazowania. W taki wręcz sposób, że później sama bałam się (sic!) wyjść pod prysznic. Film zdecydowanie działa na psychikę.
Polecisz jakiś film, w którym można odnaleźć krew, patologię i odrazę? Chodzi o film o tematyce obozów.majkelzawszespoko pisze:Spodziewałem się krwi, patologii i odrazy

- majkelzawszespoko
nie wiem, czy wypada akurat Tobie, no ale jak Cię takie tematy interesują:Eva pisze:Polecisz jakiś film, w którym można odnaleźć krew, patologię i odrazę? Chodzi o film o tematyce obozów.
- Szara Strefa.
- Lista Schindlera
napisz jak zobaczysz.
generalnie filmów pokazujących tak drażliwy temat od tej drastycznej strony jest niewiele. zwłaszcza o obozach nazistowskich.
znacznie więcej zagłębia się w psychikę, a prawie żaden nie pokazuje prawdziwego, codziennego życia.
jest też kilka polskich filmów:
"Ostatni etap"
"Pasazerka",
"Kornblumenblau"
"Cynga"
Ale oczywiście nic nie przebije książek. Jakbyś chciała jakieś tytuły, to wal na PW.