SMJJ vs podpis na płycie

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

buziaczek, ja również nie lubię się wtrącać w kłótnie, ale tu nie dam rady trzymać języka za zębami.
Nie dołożyłam niestety żadnych pieniążków na tą płytę. Ale to przesada. SMJJ, czyż ta płyta nie jest po to, by uczcić pamięć naszego idola? Czy bardziej Wam zależy na reklamie? Czy ta płyta ma być jedną wielką reklamą? Zgadzam się z Mandey i resztą. Czy nie można po prostu podpisać płyty ,,Polscy Fani'' ? SMJJ, czy waszym priorytetem jesteście wy sami? Waszym priorytetem w tym temacie powinien być człowiek, który nas wszystkich łączy! Żal , za przeproszeniem, dupę ściska.

Pozdrawiam MJPT i tych, którzy szanują naszego Króla.
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

mjpt jest grupą otwartą...mafia jest grupą zamkniętą...tak mi się rzuciło w oczy kiedyś przypadkiem.
wstyd mi jak to czytam i wciąż się zastanawiam czy warto było się dzielić "moim Michaelem" z innymi.Mam zwyczajny niesmak.Jeśli już mam dołożyć swój kamyczek to napis wg mnie powinien być od Polskich Fanów a nie MJPT. SJJM, ZHN, ZHP ZBOWID PO czy PIS czy Krzyż.To jakiś kosmos co czytam.I wiecie co..na stronie Szymona Wydry jest więcej ludzi..jakieś 15 tys osób więc szafowanie liczbami ile kto co komu i gdzie jest zwyczajnie śmieszne.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Jeanny100 pisze:P.S.A jeżeli już o podziałach mowa Mike czy wasza darowizna jest uwarunkowana właśnie grawerem?Trzeszczysz jak nakręcony o podziałach a czego dowodem ma być ten temat?Zejdz na ziemię-mam dosyć waszych nieudolnych prób lansownia się ponad społeczność fanów i podziałów których jesteście autorami.Odkąd założyliście stowarzyszenie dzielisz ludzi na "wy" czy "my".Chyba dawno nie spojrzałeś w lustro.
Ogarnij się okej?Nie chciałam tu robić wywodów ale tutaj udajecie takie ofiary a sami jak postępujecie?Myślicie że Wam wszystko bezkarnie wolno bo jesteście maestrami i nie wiadomo kim. Buhahahaha
Jeanny100, znamy sie już troszkę i twój stosunek do mnie i jad jakim często walisz do mnie jest mi już obojętny. Sama czasem spójrz w lustro i patrz jak wyglądasz. Nie znasz sprawy od podszewki a dajesz osąd o SMJJ jak ekspert;] Jeśli widzisz tutaj gdzieś zdanie o podziale, to tylko to, że SMJJ to organizacja prawna (mająca członków nie tylko z MJPT) a forum nie. A jak kiedyś ktoś ci zagarnie coś co zrobiłaś i stwierdzi, że to jego sukces, wtedy może stronę SMJJ zrozumiesz. Więcej pisać nie będę, bo szkoda czasu, a chęci do porozumienia ws. tego projektu są wielkie:)

P.S. jak chcesz do mnie jadem, zapraszam na PW:)
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

O losie :nerwy: Nie bijcie ...

A tak serio, jeśli ma tam być podpis SMJJ to tylko pod warunkiem, że będzie MJPT, bo skrót ,,SMJJ" jest jakiś wymyślony na poczekaniu i nic nie mói, MJPT [Michael Jackson Polish Team], jest dobre i mi nie wadzi, i zgadzam się z Justin, że zbyt angielskie i najchętniej bym widział coś typu ,,wierni fani" . Dla mnie trochę parcie na szkło to wpisywanie SMJJ, z którym utożsamia się garstka osób, z MJPt utożsami się kazdy, pod warunkiem, że będzie rozwinięte [Michael Jackson Polish Team]. A po za tym nie zaśmiecajcie dzieła Magdy nenene bo tablica jest śliczna i te 4 literki tam nic nie wnoszą.
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Mike pisze: A jak kiedyś ktoś ci zagarnie coś co zrobiłaś i stwierdzi, że to jego sukces, wtedy może stronę SMJJ zrozumiesz. Więcej pisać nie będę, bo szkoda czasu, a chęci do porozumienia ws. tego projektu są wielkie:)
Czy Ty czasem czytasz to co piszesz?Bo zważywszy na treści wypowiedzi mam wrażenie że nie.Twoje wytyczne odnośnie graweru są kosmicznie śmieszne...dawno mnie nic tak nie rozbawiło.Już mi zagarnął twój przyjaciel Erwin moje zdjęcia i chwali się nimi w swoich galeriach.Bo w końcu tacy maestrzy nie muszą pytać zwykłego zjadacza chleba o zdanie nieprawdaż?Więc nauczcie się dobrych manier a potem możemy podyskutować na przyzwoitym poziomie.I sam spójrz w lustro jak wyglądasz... glupija Obiecywałam nie zniżać się do twojego poziomu a jednak musiałam...ugh.....wpłata za grawer....dobre sobie....dawno się tak nie uśmiałam :smiech:

Ile kosztowałoby JEANNY100? :smiech:
prośbę swa motywuję:
-byłam na zlocie
-widziałam projekt płyty
-mam chęci vs.porozumienia

Liczymy na pozytywną odpowiedź oraz na owocną współpracę.Tzn.ja liczę.

:smiech: :smiech: :smiech:
Obrazek

Post autor: anialim »

Dobra, pośmialiśmy się wczoraj z propozycji Mike, teraz ten wątek robi się coraz mniej śmieszny.
Mike, Twoje argumenty są bez sensu. Dlaczego więc tylko wkład SMJJ miałby zostać uhonorowany? Tym samym trzeba by było wygrawerować całą listę nazwisk osób, które do projektu się dołożyły. I żeby sprawiedliwości stało się za dość, drugą listę tych, których oszukała Ewa S. Obawiam się, że wtedy mogłoby zabraknąć miejsca... dla Michaela Jacksona.
Fajnie, że działacie jako Stowarzyszenie, wcielając w życie to, czego nauczyliście się od Michaela. Szkoda, że nie nauczyliście się jeszcze tego, jak to robić... po cichu, ma to największą wartość.
Naprawdę, nie mam nic do Ciebie Mike, nawet Cię nie znam, to nie jest więc moje zdanie o Tobie, tylko o tym, co i jak tu piszesz i proponujesz.
Do Erwina też nic nie mam, poza tym, że uważam go za świetnego DJa i żałuję, że nie było Cię na zlocie.

Mnie jest wszystko jedno, jaki będzie podpis na tej płycie. Ponieważ to Kinga, Kasia i inne osoby z tego Forum zajęły się organizacją projektu, zupełnie niedziwne wydaje mi się, jeśli faktycznie podpis będzie związany z MJPT. Choć kto wie, co będzie za lat kilka, więc może samo "fani" byłoby bardziej uniwersalne.
I od razu w jednym poście, choć wątek został podzielony - ws. daty na płycie. Dalej uważam, że jest niepotrzebna. Jeśli ktoś nie wie, kiedy Michael się urodził czy zmarł, może łatwo sprawdzić. Bo chyba ideą tej płyty nie ma być informowanie o tych datach, tylko upamiętnienie Michaela. Przepraszam, już pisałam: mam negatywne odczucia wobec wszystkiego z tymi dwoma datami obok siebie.

Smutne te podziały, może warto pójść za ciosem, wyjaśnić sobie wszystko, niekoniecznie na forum publicznym... Nie spodziewałam się, że tak łatwo się ta jedność fanów posypać może, a chyba teraz najbardziej mogłaby się przydać
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Man in the mirror pisze:bo skrót ,,SMJJ" jest jakiś wymyślony na poczekaniu i nic nie mói, MJPT [Michael Jackson Polish Team], jest dobre i mi nie wadzi,
:smiech:
Zapytaj pierwszą osobę na ulicy, czy wie, co to jest MJPT. Albo niech rozwinie owy skrót. I co? Sądzisz, że ktoś to zrobi? Jak ktoś obcy spojrzy na płytę, to nie będzie miał żadnego skojarzenia z nazwą "MJ Polish Team". Fakt, skrót SMJJ też rzadko kto będzie umiał rozwinąć, ale twój post jest na takiej zasadzie: to i tamto ciężko obcemu rozgryźć, ale to moje jest na pewno lepsze.
Man in the mirror pisze:Dla mnie trochę parcie na szkło to wpisywanie SMJJ, z którym utożsamia się garstka osób, z MJPt utożsami się kazdy, pod warunkiem, że będzie rozwinięte [Michael Jackson Polish Team]
Taaaa... jasne... Bardziej utożsamialiby się ludzie z podpisem "POLSCY FANI", bo jego nie trzeba tłumaczyć.

Jeanny100 pisze:Już mi zagarnął twój przyjaciel Erwin moje zdjęcia i chwali się nimi w swoich galeriach.Bo w końcu tacy maestrzy nie muszą pytać zwykłego zjadacza chleba o zdanie nieprawdaż?Więc nauczcie się dobrych manier a potem możemy podyskutować na przyzwoitym poziomie.
No wiesz, skoro umieszczasz zdjęcia w internecie, trzeba się liczyć z tym, że pójdą w obieg. Znowu masz z tym problemy, jak po imprezie w Bydgoszczy. Jak się nie podoba, nie rób zdjęć. Proste? Proste. Albo pobieraj za nie opłatę, a nie lamentuj potem i rób z siebie ofiarę.
P.S. Dziewczyno, skąd w tobie tyle jadu???
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Droga Phoenix skoro cytujesz moją wypowiedz i ją komentujesz powinnaś skopiować całą wypowiedz a nie tylko część ponieważ to zmienia kontekst mojej wypowiedzi.Gdyby nie post Mika oszczałabym zimnym moczem temat zdjęć.I to jest moja sprawa co ja ze zdjęciami robię-ja mam do nich prawa autorskie więc wybacz nie ma krzty racji w twojej wypowiedzi.Poza tym regulamin tego forum zabrania kopiowania bez zgody autora rzeczy tutaj umieszczanych.Więc jeżeli ktoś tu robi ofiarę z siebie a sam postępuje nie fair w stosunku do innych to jest to dla mnie ironiczne i śmieszne.
Obrazek

Post autor: one_more_chance »

Nie często się udzielam na tymże forum ale w tym wątku nie odmówię sobie tej przyjemności. Otóż losom płyty która ma powstać przyglądam się już od dawna. Teraz widzę pojawił się problem z podpisami i w zasadzie to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ale mam następującą propozycję aby zamieścić w podpisie MJPT jak i SMJJ a do tego zarzucić adresy obu stron. W końcu nie ma to jak dobrze przemyślana reklama. A jak wiadomo reklama dźwignią handlu jest.
To tyle z mojej strony. Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących.
Awatar użytkownika
777

Post autor: 777 »

Jeanny100 pisze:I to jest moja sprawa co ja ze zdjęciami robię-ja mam do nich prawa autorskie więc wybacz nie ma krzty racji w twojej wypowiedzi.Poza tym regulamin tego forum zabrania kopiowania bez zgody autora rzeczy tutaj umieszczanych.Więc jeżeli ktoś tu robi ofiarę z siebie a sam postępuje nie fair w stosunku do innych to jest to dla mnie ironiczne i śmieszne.
Widzę muszę Ci przypomnieć, że masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. Nie chcę Cię obrażać, ale po raz kolejny piszę, że pisałem na forum i prosiłem aby nadsyłać do mnie zdjęcia z imprezy w celu zamieszczenia ich na stronach michaeljackson.pl
Nadesłałaś mi zdjęcia, nic nie wspominając, że nie życzysz sobie aby je gdziekolwiek zamieszczać. Więc o co chodzi?

OT:
przepraszam że tak post pod postem, ale przyszedłem pisać o czymś innym a tu taka dygresja do koleżanki.
Obrazek
Awatar użytkownika
777

Post autor: 777 »

Moi drodzy, pomimo straszliwej kłótni na forum MJPT, do której się przyczyniliśmy pisząc w temacie „płyta upamiętniająca” prawdę o losie niedoszłej imprezy w Amfiteatrze mam głęboką nadzieję na pojednanie i zakończenie sporu.

Chodzi przede wszystkim o napis / podpis na płycie, która ma być umiejscowiona przy Amfiteatrze im. Michaela Jacksona. Historię przejęcia imprezy 20.IX.2009 nie będę przytaczał bo już chyba większość zna, a jak twierdzi się na MJPT to już legenda na naszym forum.

Na forum MJPT pomimo gorzkich słów pod adresem Stowarzyszenia pojawiły się wypowiedzi, w których wszyscy (mam taką nadzieję) widzieliby wspólny sens i jedność.

Kadra zarządzająca MJPT podpisuje się na płycie - Fani z MJ Polish Team. I nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, umiejscowienia płyty w miejscu, w którym SMJJ podjęło się organizacji imprezy a wyszło na niechcianego gościa.
Tym samym SMJJ wystąpiło z prośbą o dopisek na płycie, motywując swoją prośbę, że gdyby nie fakt podania numeru telefonu do MJPT Burmistrzowi, to MJPT nie wystąpiłoby w Amfiteatrze. Więcej w pierwszym poście.

Natomiast są osoby na forum, które piszą o podpisie - od Polskich Fanów.
I uważam to za najlepsze rozwiązanie. Nam nie zależy tak jak MJPT na tym aby był podpis na płycie kto ufundował itp. Jeżeli mowa jest o wszystkich fanach bez wyjątku czy to z MJPT, czy SMJJ oraz innych for to takie rozwiązanie jest najlepsze.

Nie neguję też wersji płyty taka jaka jest obecna. Ale dlaczego właśnie tam? (pytanie retoryczne) W Łodzi, czy w Krakowie też jest bardzo dużo ciekawych miejsc.

W związku z ewentualną zmianą napisu najlepszą dla wszystkich stron: „od Polskich Fanów” i co ktoś zauważył napisu po Polsku, SMJJ już na samym wstępie zaoferowało swoją pomoc w współtworzeniu tego projektu.

Kochani, nie pozwólmy aby płyta upamiętniająca oraz aspiracje co poniektórych dzieliły nas.
Porzućmy nasze uprzedzenia i idźmy wszyscy na wspólny kompromis.

Chciałbym aby odsłonięcie takiej płyty było nie tylko przez nas przyjęte aplauzem, ale chciałbym aby każdy Fan podał sobie dłoń i powiedział do drugiej osoby: Przepraszam oraz dziękuję - dziękuję że tu jesteś ze mną.

Bo tylko razem tworzymy jedność.
I nie ważne kto gra na imprezie. Ważne, że jesteśmy!
Myślę, że każdy Fan będzie mógł być dumnym z płyty podpisanej od Polskich Fanów.
Obrazek
Awatar użytkownika
syberia

Post autor: syberia »

Ja jestem za tym, żeby podpis brzmiał od Polskich Fanów. Według mnie to lepiej się komponuje i wygląda.

Co do konfliktu przytoczę użytkowniczkę Daisy, która ten cytat kierowała do pani Ewy S.
Konczac, warto przytoczyc wypowiedz bratanka Michaela - Taja (o swoim wujku), ktory umiescil na serwisie twitter i ktora wydaje mi sie w pewnym sensie dotykac tutaj sedna sprawy:

He taught us (my brothers & I) at a young age that it's not "True" charity if you announce it to everyone saying "hey look what I did".

Czyli w tlumaczeniu:
Nauczyl nas (mojego brata i mnie) juz, kiedy bylismy mali, ze "prawdziwa" dobroczynnosc nie polega na tym, zeby oglaszac to wszem i wobec mowiac: Hej, spojrzcie na to, co zrobilem!
W dochodzeniu swoich racji też trzeba znać umiar, czego nie widzę u przedstawicieli SMJJ, i aż się prosi zacytować aktora Romana Wilhelmi:
Trzeba wiedzieć, kiedy przy******ć, a kiedy odpuścić.
Ludzie młodzi sądzą, że za pieniądze wszystko można kupić, gdy już dorosną są tego pewni - Oskar Wilde
Awatar użytkownika
MJdoris
Skąd: "... i znów szybki kawy łyk i uczucie ,że nie rozumie nikt.."

Post autor: MJdoris »

Moi mili,
czytam ten temat i uwierzyć nie potrafię w to co się tutaj dzieje :smutek: .
Przestańcie sobie " dojeżdżać " bo nie da się już tego czytać.
Po prostu to nie pasuje.
Michael Jackson ma nas łączyć a nie dzielić.
Jakie znaczenie ma to z jakiej społeczności się każdy z nas wywodzi ?
Należy szukać kompromisu. Pojednać się.
Nie chcę żadnej ze stron pouczać, bo nie o to chodzi.

Szczerze mówiąc wydaje mi się ,że ten konflikt jest raczej bardziej osobisty pomiędzy Kadrą Zarządzającą MJPT a SMJJ.

Moja prośba jest taka, abyście wyrazili odrobinę dobrej woli i spróbowali dojść do porozumienia.
Zobaczcie co się tutaj zaczyna dziać. Fani zaczynają się pomiędzy sobą kłócić i sobie ubliżać. Jak to wygląda ?

Powinniśmy świecić przykładem ( tak jak Michael ) , szukać wspólnych rozwiązań i unikać konfliktów.

Szczerze ?
Wydaje mi się ,że dla zwykłego zjadacza chleba tak informacja na płycie :

Fani MJ Polish Team

nie wiele będzie mu mówiła .

Tylko My bywalcy forum wiemy o co chodzi.

Czy naprawdę nie można by było prościej , tak aby każdy na pierwszy rzut oka wiedział i zrozumiał, po prostu :

od Polskich Fanów

Od razu zaznaczam , nie stoję po żadnej ze stron.

Uważam ,że jesteśmy wszyscy fajnymi ludźmi, mamy wspólną pasję jaką jest Michael Jackson
oraz wspólny cel - płyta upamiętniająca naszego Idola.
Mam wielki szacunek dla tych wszystkich osób ,
które sposób w szczególny są zaangażowane w jakiekolwiek imprezy. Zdaję sobie z tego sprawę ,
że wymaga to wiele wysiłku i poświęcenia swojego prywatnego czasu na rzecz innych.

Mam nadzieję ,że ja w swojej wypowiedzi nikogo nie uraziłam, jeśli jednak tak by się stało to bardzo przepraszam.

Kurcze , tak bardzo bym chciała aby ten spór się zakończył i nie czytać o konfliktach na tym forum :surrender: .

loveMJPT
Michael, świat będzie za Tobą tęsknił...;(...
" Był Królem serc, wokalistów i tancerzy,
królem wyobraźni, królem ojców, królem
przyjaciół...Był darem od Boga, który pokazał
nam jak żyć, jak kochać "
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

A może zrobić ankietę? Czy napis ma być MJPT czy od Polskich Fanów. Wtedy każdy zainteresowany będzie miał możliwość oddania swojego głosu w demokratyczncyh wyborach :D
Ja także uważam, że Polscy Fani, Wierni Fani czy coś takiego mimo wszystko jest lepsze od MJPT. Za 5 lat nikt nie będzie znał daty śmierci MJa, a będzie wiedział, co to MJPT? Może naprawdę warto byłoby się nad tym zastanowić, szczególnie, że wydaje mi sie, że większości ludzi własnie takie rozwiązanie najbadziej by pasowało.
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Na początku wszystko-wszystkim pasowało... :)
jeden wpis spowodował lawinę oskarżeń i dziwnych wpisów. :|
Uważam, że powinno zostać tak jak jest.
Wprowadzanie zmian i niepotrzebnego zamieszanie
na 3 tygodnie przed imprezą jest chyba zbędne.(?)
to tylko moje zdanie;-)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Zablokowany