Przecieki od Cascio

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Detox

Post autor: Detox »

Mandey pisze:Piękny utwór ale głos... :-/
Głos? Jak dla mnie to świetny głos i co najważniejsze to Michael czego jestem pewny tak samo jak w przypadku Much Too Soon.

Inny głos podrabiający MJ'a przewija się tylko tle i nie ma go dużo. Piosenka świetna. ;-)
Ostatnio zmieniony śr, 01 gru 2010, 15:44 przez Detox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Billie Jean

Post autor: Billie Jean »

Mógłby ktoś wrzucić na inny serwer (np. mediafire)? Link już nie działa, a poza tym MU coś mi dzisiaj szwankuje. Dzięki z góry. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Proszę bardzo, akurat udało mi się ściągnąć chwilę przed usunięciem z MU xD
http://www.speedyshare.com/files/254723 ... I_Need.mp3
Awatar użytkownika
Mjfan

Post autor: Mjfan »

Trinity pisze:Proszę bardzo, akurat udało mi się ściągnąć chwilę przed usunięciem z MU xD
http://www.speedyshare.com/files/254723 ... I_Need.mp3
Przecież tego nie śpiewa Michael....
Awatar użytkownika
Billie Jean

Post autor: Billie Jean »

^ O, super, dzięki.
Ten głos nawet nie jest podobny do głosu Michaela. :smiech: Fałszyki jak w szansie na sukces.
Obrazek
pushu

Post autor: pushu »

Piosenka - zagwozdka. Momentami wydaje się, że to Michael, ale na youtube słyszałem ostatnio kilku gości, którzy potrafią zaśpiewać w podobny sposób. Dlatego obstawiam, że to nie MJ, ze względu na wspomniane już tu wcześniej fałszowanie. Słuchu idealnego nie mam, ale czasem aż mierzi jak ten ktoś fałszuje :surrender:

Czy ta piosenka także pochodzi od Cascio i jest z tego samego okresu co BN?
Maverick

Post autor: Maverick »

Bardzo mi się podoba ta piosenka. Gdyby śpiewał ją Michael, to byłby to kompozycyjnie dla mnie odrzut z Triumph lub Off The Wall.

Ciekawe kto ją śpiewa. Przyjemny wokal chociaż miejscami nieczysty. Jeśli to Pan Koza, to jest jego najlepszy wykon z tych czterech.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Właśnie słucham All I Need i w przeciwieństwie do innych utworów muszę powiedzieć że nie słyszę naszego idola :surrender:. Mimo to bardzo ładny utwór i tak jak Maverick myślę że gdyby to był MJ to byłaby może wcześniejsza wresja She's Out Of My Life albo Time Waits For No One
Obrazek
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

Piękna ! to Michael...słysze w tej piosence Jego głos...rzeczywiście są momenty,że mam wątpliwości w szczególniści w czasie 1:07 (to przecząganie) ale biorąc również pod uwage to,że wokal zmienia się z czasem,wiekiem to śmiem sądzić,że to MICHAEL. I wspaniale bo piosenka cudna!
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Piosenka nudna jak flaki z olejem. Po wysłuchaniu całości,nie mam żadnych wątpliwości. Bez obrazy ale współczuje wszystkim z forum których Bozia nie obdarowała dobrym słuchem. Jarajcie się tym szajsem i dalej wmawiajcie,ze to głos Michaela. Nigdy,przenigdy nie dam się namówić,że to Jackson !
Detox

Post autor: Detox »

Xscape pisze:Piosenka nudna jak flaki z olejem. Po wysłuchaniu całości,nie mam żadnych wątpliwości. Bez obrazy ale współczuje wszystkim z forum których Bozia nie obdarowała dobrym słuchem. Jarajcie się tym szajsem i dalej wmawiajcie,ze to głos Michaela. Nigdy,przenigdy nie dam się namówić,że to Jackson !
A ja nigdy nie dam się namówić ,że to nie Michael. Max 10% podrabiacza jak dla mnie tam jest. Reszta to Michael. O ile w BN nie słyszę Michaela tutaj słyszę. Myślę ,że nie ma co ciągnąć tej dyskusji bo ona do niczego nie doprowadzi. Każdy ma inne zdanie i dobrze ;-)
pushu

Post autor: pushu »

Przesłuchałem jeszcze kilka razy i muszę zdecydowanie przyznać, że ta piosenka zupełnie mi się nie podoba - nudzi strasznie. Dla mnie najsłabszy utwór jaki ostatnio wypłynął. Co do tego czy to MJ czy nie pisałem już wcześniej.

Xscape pisze:Jarajcie się tym szajsem i dalej wmawiajcie,ze to głos Michaela. Nigdy,przenigdy nie dam się namówić,że to Jackson !
A to aż tak na Ciebie naciskają, żebyś dał się namówić, że to Michael? zluzuj może troszeczkę.

Xscape pisze:Bez obrazy ale współczuje wszystkim z forum których Bozia nie obdarowała dobrym słuchem.
A ja gratuluję, że chociaż Tobie tego słuchu nie poskąpiła tak jak nam.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Piosenka GENERALNIE piękna moim zdaniem, no ale faktycznie akurat tutaj można mieć wątpliwości, czy to na pewno Michael.
Ale nie powiedziałabym też, że to Malachi, bo on partiami przypomina Michaela, ale już sypie się dalej, więc tu nie dałby rady.
Hm... <myśli i słucha>

EDIT:

to jednak może być Michael. jest chwilami głos w backgroundzie jakiś 'obcy', ale w większej mierze moim zdaniem to MJ.

refren mi się bardzo podoba <buja w obłokach>
Ostatnio zmieniony śr, 01 gru 2010, 19:19 przez akaagnes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

Przyjemna balladka, choć może się szybko znudzić. Po snippecie spodziewałem się, że... będzie to Michael.
Niestety całość rozwiewa te nadzieje. Michaela tu nie ma. Jacksona.
W dodatku jest to utwór, w którym możliwości głosowych potrzeba najmniej. Zbliżenie się tu do sposobu śpiewania MJ jest o niebo łatwiejsze niż gdyby ktoś chciał podrobić coś takiego jak Blue Gangsta czy DYKWYCA. Tam mamy ukazaną bardzo szeroką skalę możliwości i specyficznych "smaczków" w głosie, zaś w AIN jest wyłącznie jeden sposób śpiewania - "płasko", nudno, bez żadnych "uniesień", bez ciekawego operowania głosem...
Takie śpiewanie najłatwiej podrobić - najmniej tu momentów, w których można by wyłapać "potknięcia" imitatora. Mimo tego, po pierwszych sekundach mam relatywną pewność, że nie jest to głos MJ. Na pewno nie w oryginalnym brzmieniu.
Awatar użytkownika
Goya

Post autor: Goya »

A ja w 100% słyszę tu Michaela, moze i jestem glucha, ale zdania nie zmienie i jakkolwiek to zabrzmi ja "słyszę tu jego serce".
Piszecie nuda, szajs, ale Michael miał rózne utwory, dla jednych YANA to hit dla innych kaszana.... O gustach z reszta sie nie dyskutuje. Moze i sa tu pewne nieczystosci, niedopracowania i to na pewno jeden z powodow dlaczego Mike nie wydal tych utworow za zycia.... moze chcial kiedys je "dopiescic" moze spisal je na straty.... tego sie juz nie dowiemy.
Wiem, ze nie mozna łykac wszystkiego bezkrytycznie, ale ogólnie dobija mnie ta sytuacja, po smierci Michaela z ust jego fanow ciagle tylko słowo "fake"....
Obrazek
ODPOWIEDZ