mrpiter wrote:Kurcze Majkel nie zapieklaj się tak. Ja absolutnie nie miałem złych zamiarów. Nie chcę żeby ktokolwiek się tutaj na mnie gniewał :-(
to rozmawiajmy w milszym tonie, a nie roszczeń, wyrzutów i stawiania ultimatum niemalże i wymagań, albo, że ktoś cos mówił i miał pewnie rację....
mrpiter wrote:Odstraszyło mnie właśnie to że stwierdzasz, że się nie da zmienić obecnej strony...
właśnie temat się chyba zaczął dlatego, że powiedziałem, że może być opcja wyboru layoutu, czyli zmiana... eh
mrpiter wrote:Po prostu takie podejście i także stwierdzenie MJowitki że obecna strona jest lepsza... Każdy ma swój gust ale żeby ta strona, która jest teraz była lepsza to naprawdę pozostawie to bez komentarza... Nie wiem co ma takiego obecna odsłona MJPT, że jest lepsza od mojej.
no widzisz, bo Ty się uwziąłeś z kolei przy wersji, że wszystko jest lepsze niż obecny wygląd strony - a pomyśl co by było jakby było w drugą stronę i jakbym się ślepo upierał, że aktualna wersja jest najwyższych lotów i wszystko co by było będzie gorsze od niej... i mi osobiście także aktualna wersja MJPT dużo bardziej odpowiada od zaproponowanej przez Ciebie.
Skłaniam się do opcji aby dać jako drugi design do wyboru layout by Buszmen. I tyle. Nie będę robić kilku, a tym bardziej kilkunastu designów do wyboru. Aktuialny pozostanie jako główny, domyślny i zrobię do wyboru jego wersję bardziej czytelną i z większą czcionką dla tych co może mają troszkę gorszy wzrok i jestem wdzięczny za sugestię TheWiz.
Technicznie... konkretnie.
Proponujesz rozumiem, że po wyborze designy jest zapisywany plik cookie z info o wersji designu. Następnie przy kolejnych wizytach jest on sprawdzany czy istnieje, a jak jest zapisanyh na kompie to system strony wybiera-'inkluduje' odpowiedni plik naglowka i stopki - tak? To miales na mysli?
pseudokodem:
Code: Select all
IF ciasteczko jest
TO sprawdz jaki jest zapisany design
JESLI NIE MA CIASTKA wybierz domyslny layout
<?php
if design="drugi" to inkluduj plik naglowka header2.php
jesli nie, to inkluduj header.php
BODY STAŁE w plikach
if design="drugi" to inkluduj plik stopki footer2.php
jesli nie, to inkluduj footerr.php
?>
tak? to? w taki sposob?
jak sie pytam o konkrety to o konrety, bo przeciez widzisz, ze napisalem wczesniej, ze sa inclduowane stopka, menu, top... wiec nie rozmawiaj prosze ze mna tak, jakbys publicznie chcial ze mnie debila zrobic, bo nie ma raczej wtedy sily, aby przy takich (takze, ja napisane na poczatku) nastawieniach rozmowa nie zeszla z dobrego toru
edit: proszę nie zapominać, że tutaj nikt nic nie musi. Nie jest to żadna firma, nikt nie jest tu zatrudniony na etacie
(ja np. nie znoszę strony swojej uczelni, jest tragicznie beznadziejna, a bajzel techniczny jest na niej niemiłosierny, co przyznają też osoby po części za to odpowiedzialne, płacę za szkołę 540 zyla miesięcznie - 10, a nie 9 razy w roku jak ilość miesięcy nauki - więc uważam, że mam pełne prawo wymagać, zwłaszcza, że muszę z niej korzystać... ale to tylko strona, przeczytam, zdobędę informację i nie rządam aby ją zmieniono... uważam, że jedynie co najwyżej wypadałoby mi napisać ewentualną delikatną sugestię, a w razie odpowiedzi, że nic z tego nie dąsałbym się w żaden sposób), nie miałem nigdy z tego co tu robię ani złotówki zysku, a jeśli już, to w drugą stronę, ja pracuję, studiuję... na prawdę nie mam nadmiaru czasu, a to co robię tu to np. zamiast odpoczywać czy zarabiać i jest to kwestia wyrzeczeń na rzecz... no właśnie... na rzecz czego? Nie żądam i nawet nie oczekuję podziękowań, oklaskiwania mnie, czy by wywyrzszano mnie pod niebiosa... ale może czasem trochę warto się zastanowić zanim się oceni pracę, osobę, intencje...
nie jestem też jakiś zakompleksiony ażeby musieć być adminem forum, wyrzywać się na userach, poprawiać ich i walczyć z wiatrakami... ja na prawdę zdecydowanie wolałbym nie musieć nic robić poza miłym dyskutowaniem tu. Pewnie 95% młodzieży forumowej nie wie od kogo zaczęło się MJPT, gdzie narodził się pomysł pierwszego 'nowożytnego' ogólnopolskiego zlotu fanów Michaela...
(tak, zaczęło się ogólnie rzecz biorąc tu - na pierwszej z 3 wersji tego forum; od kogo - sam początek, zaranie dziejów, ode mnie, a mówię to po to tylko by może nie postrzegać mnie tylko i wyłącznie jako tyrana forumowego...) za to potrafią wyzywać od debili, oceniać, wymagać, rządać - gdzieś to wszystko co było kiedyś, ten klimat, jakoś to się zatraciło...
To nie było konkretnie w tym temacie, ani konkretnie do Ciebie... po prostu mnie naszła taka refleksja.
...