Prasa i Internet: artykuły o Michaelu
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- SuperFlySister
tak mam :Inka wrote:Ma ktoś Machinę (okładka gazety jest cała szara, a na niej pisze "50 lat idola"). Jak tak to mógłby ktoś wrzucić skany.
http://img06.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1515570793
Szmatławiec straszny!!! Pomieszanie Faktu i Superexpressu. Wydane tylko po to, żeby natłuc kasiory na reklamie, bez żadnego zachowania poziomu należnego geniuszowi muzycznemu, jakim był Michael. Pisanie w Machinie, że wydał 350mln USD na operacje plastyczne, albo że był do połowy biały, a od połowy czarny - gdzie był redaktor Metz, że pozwolił wypuścić takiego gniota? Żenada. Od tamtego czasu nie mam szacunku dla tego pisma. Totalnie położyli lachę na jakości i rzetalności. Liczyło się tylko jak najszybsze wydanie, żeby jeszcze MJ "nie ostygł", a reklamodawcy wybulili kasę.Ma ktoś Machinę (okładka gazety jest cała szara, a na niej pisze "50 lat idola"). Jak tak to mógłby ktoś wrzucić skany.
Jeśli ktoś nie ma tego pisma, to nich go nie kupuje. Takie jest moje zdanie, bo fotki stamtąd można sobie znaleźć w googlach, żadnych rewelacji.
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
- Man in the mirror
-
Przetłumaczyć nie przetłumaczę, bo francuskiego nie znam niestety, ale z tego co widzę, to jest to rzeźba szwedzkiej artystki Marii von Kohler. Co przedstawia to widzimy wyraźnie. Można to coś "dziełem" nazwane oglądać gdzieś we wschodnim Londynie.Może to ktoś przetłumaczyć?

Jak już gdzieś o tym było pisane to wywalcie do kosza.

"Najpiękniejsze usta które prawdy strzegą...
Najpiękniejszy uśmiech co cieszy smutnego."
- editt
Zestawienie 30 najlepszych klipów wszechczasów
The 30 All-TIME Best Music Videos
"Thriller" , co dziwne, na drugim miejscu
http://www.time.com/time/specials/packa ... 63,00.html
The 30 All-TIME Best Music Videos
"Thriller" , co dziwne, na drugim miejscu
http://www.time.com/time/specials/packa ... 63,00.html

Za gazetą.pl
-----------------------
m.
Śmierć dźwignią handlu, przykre to.Marley, Jackson, B.I.G. - jak pośmiertne płyty biły rekordy showbiznesu [W LICZBACH]
7- liczba albumów Michaela Jacksona w TOP 10 iTunes w tygodniu po jego śmierci, w czerwcu 2009 roku
8 - liczba singli Michaela Jacksona w TOP 10 iTunes w tygodniu po jego śmierci, w czerwcu 2009 roku
15 600 - procentowy wzrost sprzedaży albumów Jacksona w tydzień po jego śmierci w stosunku do tygodnia poprzedniego
-----------------------
m.
W dzisiejszej wyborczej duzy artykuł o procesie,
http://wyborcza.pl/1,118283,10518036,Kr ... czyny.html
http://wyborcza.pl/1,118283,10518036,Kr ... czyny.html
Ten link jest do bardzo okrojonej wersji internetowej.Całość można przeczytać( o ile nie szkoda nerwów) w wydaniu świątecznym wyborczej.Kolejna gazeta na poziomie Faktu.
cytując pewną Majkelankę która przysłała mi tego newsa:
Artykuł na dwie strony, zdjęcie MJa, takie sobie (choć dla mnie oczywiście piękne...) i wydawałoby się na początku, że artykuł obiektywnie przedstawia proces, podsumowuje jego dotychczasowy przebieg, ale końcówka jest ŻENUJĄCA! MJ korzystał z tej samej toalety co jego małpa, operacje zmieniały go w Zombie, miał zdeformowaną twarz niezliczonymi nieudanymi operacjami, a już przedstawienie procesów o molestowanie dosłownie w jednym zdaniu: pierwszy sąd odrzucił a drugi został oddalony po zapłaceniu 22 mln - ani słowa o tym, że sąd uznał MJa niewinnym! Pomiędzy faktami jak zwykle ktoś nie wytrzymał i musiał dac upust wypisywaniu utartych już idiotyzmów o Michaelu... szkoda gadać, (...) No i jeden z akapitów zatytułowany Wacko Jacko...
cytując pewną Majkelankę która przysłała mi tego newsa:
Artykuł na dwie strony, zdjęcie MJa, takie sobie (choć dla mnie oczywiście piękne...) i wydawałoby się na początku, że artykuł obiektywnie przedstawia proces, podsumowuje jego dotychczasowy przebieg, ale końcówka jest ŻENUJĄCA! MJ korzystał z tej samej toalety co jego małpa, operacje zmieniały go w Zombie, miał zdeformowaną twarz niezliczonymi nieudanymi operacjami, a już przedstawienie procesów o molestowanie dosłownie w jednym zdaniu: pierwszy sąd odrzucił a drugi został oddalony po zapłaceniu 22 mln - ani słowa o tym, że sąd uznał MJa niewinnym! Pomiędzy faktami jak zwykle ktoś nie wytrzymał i musiał dac upust wypisywaniu utartych już idiotyzmów o Michaelu... szkoda gadać, (...) No i jeden z akapitów zatytułowany Wacko Jacko...
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
No właśnie ja inaczej odebrałam ten artykuł. Owszem jest wzmianka o plotkach, ale podanych jako plotki, nie jako fakty. Owszem, jest zdanie o nieudanych operacjach plastycznych - ale jestem zdania, że autor miał prawo uważać, że Jackson wyglądał źle i wyrazić to zdanie, nawet w dosadny sposób. Ale jednak trzymał się przez cały czas faktów i na ich podstawie wysnuwał wnioski - i to było w porządku. Moim zdaniem to dobrze napisany artykuł, w których w końcu było więcej obiektywizmu - bez hymnów pochwalnych, ale i bez złośliwości i brukowcowego wścibstwa.@neta wrote:Ten link jest do bardzo okrojonej wersji internetowej.Całość można przeczytać( o ile nie szkoda nerwów) w wydaniu świątecznym wyborczej.Kolejna gazeta na poziomie Faktu.
Nie, niekoniecznie. W końcu autor przyznaje, że Michael Jackson był wybitnym twórcą i nie polemizuje z tym faktem, jak również wytjaśnił skąd wzięły się zachowania Michaela uchodzące za dziwactwa. Nie zanegował ich, a wręcz przeciwnie. Była miejscami ironia, ale dotyczyła ona zachowań Murraya. Ogólnie uważam, że wszystko było na swoim miejscu. Nawet porównanie do zombie mi nie przeszkadzało, w końcu uroda Michaela mogła od lat budzić kontrowersje i budziła. Także wśród fanów.