Johnny Depp

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

diana_95 pisze:ja za Johnnym szalalam po obejrzeniu Edwarda Nozycorekiego xD ale ostatnio to Michael jest (jak dla mnie) nie do przebicia dancing Michael Jackson ale Johnny ma ladniutkie oczka (MJ tez jakby cos ;)) i genialnie gra... za to go podziwiam
eee,przy takich wypowiedziach czuje sie juz stara ;p

Mania_ napisał:

j
a za Johnnym jakos specjalnie nie przepadam. W Piratach był fajny i w Marzycielu
i przy takich tez...moze jakies rozwiniecie Twojej wypowiedzi?
majkelzawszespoko pisze: Donnie Brasco wymiata.
a Johnny troche przyćmiony przez Ala Tonego Montane Pacino.
ej al pacino to al pacino!;-) Kto nie bylby przez niego przycmiony?Ja z wielka przyjemnoscia ogladalam ten duet i nie wiem czy mozna porownywac johnnego do ala,al to jeden z lepszych aktorow swiata.Mam u siebie w grupie wielką obsesyjną fankę AP i ona rowniez bardzo sobie ceni johnnego więc...mysle,że zeby porownywac tych dwoch wielkich aktorow musimy poczekac jeszcze 30 lat,jak johnny bedzie w wieku świetnego ala p. :-)
Donnie Brasco to klasyk i uwazam ze obok ojca chrzestnego to jeden z najlepszych filmow o mafijnym swiatku.
Obydwie role (AP i JD) zagrane swietnie,wielowarstwowo,budzące skrajne odczucia bo zarowno sympatię jak i wspolczucie czy tam wręcz niechęć. Jedynym nużącym elementem jest aktorka grająca żonę Donniego - nie wiem czy dobrze kojarze ale gra teraz w serialu "Men on trees" czy cos takiego. To ja już wolałam pelną płaczu Charlize theron w "zonie kosmonauty"
uuuulala co ja znalazłem ; D szykuje mi się parenaście ładnych wieczorów z dżonym ; D

ale ćśśś : )
Myszaka ale ja wklejam się do Ciebie ;p

Przepraszam za błędy i niespojność wypowiedzi ale piszę z uczelnianej czytelni,gdyz moj komputer odmowil posluszenstwa ;-)

Edit_-->Donnie brasco?Forget about it ;)
♥ MJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

Agaa pisze:eee,przy takich wypowiedziach czuje sie juz stara ;p
heh...bez przesady... ;-) ja Edwarda obejrzalam ze 3 lata temu na jakiejs plytce, co w domu znalazlam xD
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Erna Shorter pisze:
SILENTIUM pisze:Czy ktos mi może powiedzieć jak się kończy Donnie Brasco bo niestety ale zasnęłam gdzieś w połowie.
Myślę,ze mogę Ci zdradzić. ;-)
Dzięki Erna Zawsze można na Ciebie liczyć. :hug:
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Agaa pisze:Donnie Brasco to klasyk i uwazam ze obok ojca chrzestnego to jeden z najlepszych filmow o mafijnym swiatku.
nie zapomnij o Scarface !
tony montana to jest gość! ; D

a teraz będzie wchodził na ekrany kolejny z wielkiich filmów w tym temacie - american gangster.
podobno arcydzieło.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Tatiana.

Post autor: Tatiana. »

Agaa pisze:[ To ja już wolałam pelną płaczu Charlize theron w "zonie kosmonauty"
strasznie mnie irytowala w tym filmie. nie zebym cos do niej miala, ale denerwowala mnie w tym filmie glownie dlatego ze byla wyzsza od johnnego [przynajmniej takie mialam wrazenie]. niby tylko niewazny szczegol, bo przy tym swietnie grala, swoja droga piekna kobieta], ale niby taki szczegolik a moze denerwowac czlowieka przez caly film. :)
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Agaa pisze:To ja już wolałam pelną płaczu Charlize theron w "zonie kosmonauty"
Jak już, to w „Żonie astronauty”. ;-)
Agaa pisze:Donnie Brasco to klasyk i uwazam ze obok ojca chrzestnego to jeden z najlepszych filmow o mafijnym swiatku
Aż wstyd się przynać, ale muszę to zrobić – NIE widziałam Ojca Chrzestnego!:nerwy:
Muszę go w końcu zobaczyć ,bo mam w domu, ale czasu mało. :surrender:
SILENTIUM pisze:Dzięki Erna Zawsze można na Ciebie liczyć.
Nie ma sprawy. :hug:
diana_95 pisze: ma ladniutkie oczka (MJ tez jakby cos ;)) i genialnie gra... za to go podziwiam
Uważam, że jest atrakcyjny nie ze względu na swoją „ładną buzię” (nie lubię tak go opisywać,on sam podkreśla jak go to irytuje :-/) ,ale ze względu na swój specyficzny styl bycia. Jest, powiedziałabym nieobliczalny i to jest w nim fascynujące.;-)
Tatiana. pisze:strasznie mnie irytowala w tym filmie. nie zebym cos do niej miala, ale denerwowala mnie w tym filmie glownie dlatego ze byla wyzsza od johnnego [przynajmniej takie mialam wrazenie]. niby tylko niewazny szczegol, bo przy tym swietnie grala, swoja droga piekna kobieta], ale niby taki szczegolik a moze denerwowac czlowieka przez caly film. :)
Jest od niego wyższa, o jakieś 5 cm podobno, ale czy to naprawdę ma znaczenie?;-)

Chciałabym spytać, jakie są Wasze wstępne przemyślenia przed obejrzeniem najnowszego filmu tandemu Depp-Burton, pt.”Sweeney Todd”.
Tzn. czy uważacie, że z tego może być hicior, jak każda z pięciu poprzednich produkcji tandemu?
Opis filmu mnie przeraził, ale mimo wszystko ciągnie mnie do kina.
Śni mi się po nocach i nie mogę się doczekać, a premiera już 22 lutego 2008.
Obok Johnnego Depp’a zagrały same gwiazdy m.in. Helena Bonham Carter, Tom Hardy, Alan Rickman, Timothy Spall i… Sacha Baron Cohen.

Obrazek
Żródło : Magazyn “FILM”

Zwróćcie uwagę na mistrzowską charakteryzację Johnnego. Uwielbiam go takiego. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tatiana.

Post autor: Tatiana. »

Erna Shorter pisze: Jest od niego wyższa, o jakieś 5 cm podobno, ale czy to naprawdę ma znaczenie?;-)
nie ma.. jasne ze nie, chodzi tylko o to ze takie szczegoly moga czlowieka irytowac.. kogos np moze wkurzac przec caly film ze ktos tam ma tak ulozone wlosy a nie inaczej a mi to sie bardzo rzucalo w oczy i troche rozpraszalo ;)
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
ika

Johnny Depp

Post autor: ika »

On jest niesamowity! Przystojny i na dodatek wciela się bezbłędnie w każdą rolę, od dramatu po komedię przez sensację.
Osobiście sama mam fisia na punkcie teatru i gry, Johnny to ideał,geniusz!
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Jeszcze taka ciekawostka...Johnny występował też w teledyskach.
Przykładem niech będzie ten teledysk:
Tom Petty - Into the Great Wide Open

;)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Erna Shorter

ika pisze:On jest niesamowity! Przystojny i na dodatek wciela się bezbłędnie w każdą rolę, od dramatu po komedię przez sensację.
Osobiście sama mam fisia na punkcie teatru i gry, Johnny to ideał,geniusz!
Coś jeszcze? Jakie filmy z jego udziałem widziałaś? Który uważasz,za najlepszy? ;-)
cicha pisze:Jeszcze taka ciekawostka...Johnny występował też w teledyskach.
Przykładem niech będzie ten teledysk:
Tom Petty - Into the Great Wide Open
Umieściłam już linki do videoclipów,jakieś 2 strony wcześniej.Wrzucę je tu jeszcze raz,żeby wszyscy mogli zobaczyć. ;-)
Erna Shorter pisze:Aktor wystąpił również w kilku klipach. Miłego oglądania :

http://www.youtube.com/watch?v=Y-gVVGD7j3E

http://www.youtube.com/watch?v=kAW-zGeffAo

http://www.youtube.com/watch?v=3pJoMeEg8cM
cicha dziękuję Ci jeszcze raz za film.:hug:
Postaram się go zobaczyć w tym tygodniu.
Wiesz mam sesję na głowie,także wybacz,że tak długo to trwa. ;-)
Buziole :calus:
Obrazek
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Kolejny film duetu Burton-Depp u nas hiciorem kasowym nie bedzie, bo żadna z poprzednich produkcji nie była. To wynika z tego, ze sa to filmy bez okreslonego targetu czyli - jakbym chciała być złosliwa - dla nikogo :diabel:
Niemniej jednak na pewno stanie sie w pewnych kregach filmem niemal kultowym , bo z ich filmami tak własnie jest.
Mnie ciagnie na ten film bardzo. Niezwykle interesuje mnie przede wszytskim forma tej produkcji. Jest to musical. W jakim stopniu przeniesiono na ekran Broadwayowskie kompozycje? Ile bedzie tutaj szaleństwa Tima, a ile bezposrednich nawiazań? No i jak wypadnie ta niezwykła mieszanka osobowości?
Jestem coraz bardziej niecierpliwa... Jesli tylko uda mi sie obejrzec film wczesniej - napisze, jak to wszytsko wyopadło :-)

...pzdr
s_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

siadeh_ pisze:sa to filmy bez okreslonego targetu czyli - jakbym chciała być złosliwa - dla nikogo
W przypadku Sweeney'a Todda...nie zgadzam się z tą myślą...bowiem...targetem są:
1- koneserzy horroru
2- koneserzy musicalu
3- fani Deppa
siadeh_ pisze:Jest to musical
Będzie tym razem okazja doświadczyć siły wokalnej Deppa. ;)

Johnny Depp śpiewa w Sweeney Todd
Ostatnio zmieniony pn, 14 sty 2008, 18:45 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

uuu...ladnie ladnie ;-)
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

cicha pisze:[quote;"siadeh_"]siadeh_ napisał:
sa to filmy bez okreslonego targetu czyli - jakbym chciała być złosliwa - dla nikogo
W przypadku Sweeney'a Todda...nie zgadzam się z tą myślą...bowiem...targetem są:
1- koneserzy horroru
2- koneserzy musicalu
3- fani Deppa [/quote]

z punktu widzenia kiniarza - 1 i 2 punkt wykluczaja sie nawzajem i mozliwośc dotarcia do "rdzennych" fanów którejkolwiek z tych grup... i jedynie trzecia grupa pozostaje, która - z tego samego punku widzenia - nie jest wystarczająca bo fani kogokowliek nie są gwarantem sukcesu filmu... ale to tylko takie dywagacje zwiazane ze zboczeniem zawodowym ;-)

...a żeby nie odbiegac od tematu: "Sweeney Todd" zdoby dwa Złote Globy. gali wprawdzie nie było ze wzgledu na strajki wśród filmowców, ale konferencji prasowej ogłoszono zwyciężców. M.in.:
NAJLEPSZY FILM - KOMEDIA LUB MUSICAL
• Sweeney Todd
NAJLEPSZY AKTOR W KOMEDII LUB MUSICALU
• Johnny Depp Sweeney Todd

Moje gratulacje!
...a dla spragnionych jeszcze adres polskiej strony Warner Bros. poswieconej ST http://wwws.pl.warnerbros.com/sweeneytodd/ lub www.sweeneytodd.pl

...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Erna Shorter

siadeh_ pisze:Kolejny film duetu Burton-Depp u nas hiciorem kasowym nie bedzie, bo żadna z poprzednich produkcji nie była. To wynika z tego, ze sa to filmy bez okreslonego targetu czyli - jakbym chciała być złosliwa - dla nikogo Diabełek
Hmm... nigdy nie zastanawiałam się nad tym, w ten sposób.
Może po prostu Tim Burton i Johnny Depp robią filmy dla siebie? Dla swojej własnej satysfakcji? ;-)
Robią to po to,żeby trafiły do wąskiego grona widzów.
Tak, wiem jak to wygląda. W dzisiejszym świecie,gdzie pieniądz jest najważniejszy, ja mówię o satysfakcji dla samego siebie. Ale w końcu zarówno Depp i Burton to ekscentrycy,także nie wiadomo jak jest naprawdę.
siadeh_ pisze:Jestem coraz bardziej niecierpliwa... Jesli tylko uda mi sie obejrzec film wczesniej - napisze, jak to wszytsko wyopadło Smile
Czekamy z niecierpliwością. :-)
cicha pisze: Będzie tym razem okazja doświadczyć siły wokalnej Deppa. ;)

Johnny Depp śpiewa w Sweeney Todd
Nie nieźle nieźle.I like it very much! :diabel:
siadeh_ pisze:...a żeby nie odbiegac od tematu: "Sweeney Todd" zdoby dwa Złote Globy. gali wprawdzie nie było ze wzgledu na strajki wśród filmowców, ale konferencji prasowej ogłoszono zwyciężców. M.in.:
NAJLEPSZY FILM - KOMEDIA LUB MUSICAL
• Sweeney Todd
NAJLEPSZY AKTOR W KOMEDII LUB MUSICALU
• Johnny Depp Sweeney Todd
Czytałam o tej gali, jednak nie wiedziałam,ze została odwołana. :-/
Tak czy siak,Johnny otrzymał nagrodę, która mu się jak najbardziej należy,choćby za całokształt.;-)

Sweeney Todd,coraz bardziej mnie intryguje, jednak jak już pisałam sam opis mnie przeraża i zastanawiam się czy moja biedna psychika to wytrzyma. Mam nadzieję,że nie będzie jakichś bardzo krwawych scen. Wrażliwa jestem. :-)
Obrazek
ODPOWIEDZ