Prośba...Dangerous Bucarest..

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

Willy pisze:Trudno jest mi porównywać w tej chwili oba programy, wiem natomiast że WinDVD radzi sobie z płytą z boxseta podczas gdy inne odtwarzacze mają z nią problem, radzę spróbować. Właśnie wyszła siódma odsłona tego programu, wersję testową można pobrać stąd:
http://www.intervideo.com/jsp/WinDVD_Download.jsp
OK, dzięki! Spróbuje. :knuje:
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

la_licorne pisze: A jeślija np uzywam PowerDvd, najnowszej wersji, to jest jakaś różnica...? O ile wiem to dość dobry program... Nie miałam nigdy problemu z odtworzeniem czegokolwiek...
Nie rozumiem dlaczego skoro inne dvd działają zupełnie prawidlowo, ta miałaby nie działać...
Ja mam PowerDVD i nie mam żadnych problemów z płytką z TUC.
Awatar użytkownika
mjfan1000

Post autor: mjfan1000 »

Ludzie nie przesadzajcie!!! Chcecie tu zlinczować kogoś za to że chce sobie przegrać DVD z koncertem. Nie chodzi tu o całą dyskografię Michaela, a o jedną płytkę, która jest na prawdę droga i nie każdego na nią stać. Ja mam bardzo dużo oryginalnych płyt MJ'a ale TUC mam tylko w mp3, ponieważ po prostu nie stać mnie obecnie na jej zakup. I co? zabijecie mnie, że jestem złym fanem? I też chciałbym, żeby mi ktoś przegrał ten koncert. Co innego album za jakieś 30-60 zł, który każdy może kupić jak się postara a co innego zestaw za 270 zł. Zwłaszcza jak czytam tu że Sony nie wywiązało się należycie z wydania płyty i DVD sprawia problemy. Ale wracając do tematu, przegranie sobie jednej płyty nie jest zbrodnią przeciwko ludzkośći ani Michaelowi. Wiem, że go kochacie (ja też) i chcemy żeby zarabiał, ale nie można popadać w paranoję. Nie przegracie i co? Tamte osoby i tak sobie nie kupią, więc nic nie osiągacie. A jak cena zestawu spadnie to kupią nawet mając kopię z nagrywaki, bo oryginał to naprawdę inna jakość. Pamiętajcie też jakie warunki są zagranicą a jakie w Polsce (tam płyty są często tańsze, nawet sporo, a zarobki są zdecydowanie wyższe). Po prostu zastanówcie się, nim kogoś totalnie za coś zjedziecie :-)
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

mjfan 1000 pisze:Ja mam bardzo dużo oryginalnych płyt MJ'a ale TUC mam tylko w mp3
Różnie bywa. Ja mam Number Ones w dwóch wesjach - oryginał i mp3.
Mp3 miałam pierwsze. Reszta płyt to same oryginały. ;-)
Ostatnio zmieniony śr, 29 cze 2005, 20:20 przez Yana, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Paweł

Post autor: Paweł »

Zle mnie zrozumieliście.Nie chodzi mi o to, że jeśli płyta kosztuje 50 zł to należy ją kupowac originalną, a jeśli 250zł to nie.Miałem na myśli to, że jesli ktoś kupuje cały czas originalne płyty jednego wykonawcy i raz przegra płyte,która kosztuje 250 zł to nie będe mieć do niego takich pretensji jak niektórzy z tego forum.Ja osobiście mam wszystkie originalne płyty!
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

drodzy, świeży Froumowicze! :D
musicie wiedzieć, że temat piractwa to jeden z tych, które zawsze wywoływały burzę na forum, i ja - nauczony doświadczeniem - już nic nie powiem :smiech:

P.S. ale moja kolekcja oryginałów stale sie powiększa :D
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

mjfan1000 pisze:Ludzie nie przesadzajcie!!! Chcecie tu zlinczować kogoś za to że chce sobie przegrać DVD z koncertem. Nie chodzi tu o całą dyskografię Michaela, a o jedną płytkę, która jest na prawdę droga i nie każdego na nią stać. Ja mam bardzo dużo oryginalnych płyt MJ'a ale TUC mam tylko w mp3, ponieważ po prostu nie stać mnie obecnie na jej zakup. I co? zabijecie mnie, że jestem złym fanem?
:wariat: No, tu to żeś mocno przegiął Chłopie. :-/
A czy my wyglądamy na fanatyków? Kretynów? Sektę jakąś?
To, czy ktoś kupuje oryginały, czy sprawia sobie piraty jest TYLKO I WYŁĄCZNIE kwestią JEGO sumienia.
A co mnie obchodzi, kto, jakie ma płyty? :podejrzliwy:

Nie jestem w stanie pojąć, natomiast próby (i to bardzo nieudolnej) PUBLICZNEGO wytłumaczenia swojego postępowania, które bewzględu na to, jak MY je nazwiemy, prawnie nazywane jest KRADZIEŻĄ WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ.
Po co się usprawiedliwiać skoro (ponoć) nie ma się nic na sumieniu? :-/

I popieram Panka- chyba faktycznie ukradnę sobie ten samochód spod mojego bloku- podoba mi się :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
mjfan1000

Post autor: mjfan1000 »

sprawa wyglada tak:
Kradniesz samochod i Ty go masz, a ktos traci
A tu chodzi o przegranie plyty ktora moze kupisz a moze nie, zalezy od funduszy. ale zakladajac ze ktos nie ma na kupno takiej plyty to i tak Michael i wytwornia nie dostaja nic. Ja nie bronie ludzi ktorzy maja na oryginal, ale chca oszczedzic, tylko ludzi ktorzy nie maja pieniedzy na The Ultimate Collection i nie beda mogli jej kupic. To jak sobie przegraja plyte to i tak wytwornia nie traci, bo nigdy by jej nie kupili. A zabranie komus czegos to zupelnie inna rzecz, poniewaz tutaj mozna wykazac realne straty. Natomiast w przypadku kiedy ktos nie kupilby nigdy oryginalu, bo go nie stac, a ktos mu przegra to DVD to strat NIE MA. Natomiast nalezy linczowac osoby ktore maja na The Ultimate Collection, ale wola sobie kupic pirata + discmana. Natomiast jezeli chodzi o zwykle albumy w cenie 30-60 to KAZDY moze sobie taka plyte kupic i tutaj piractwa nic nie usprawiedliwia. I blagam zrozumcie co mam na mysli bo jak nie to chyba bede musial rysowac jakis diagram albo drzewko decyzyjne zebyscie zalapali ;-)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

O co chdzi z tym piractwem? Jak chcesz nielegalnie kopiować, to kopiuj. Ale nie oczekuj, że ktoś cię za to pochwali.
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

mjfan1000 pisze:Natomiast jezeli chodzi o zwykle albumy w cenie 30-60 to KAZDY moze sobie taka plyte kupic
:podejrzliwy: Uwierz mi... bardzo się mylisz, nie KAŻDY... Jest wielu ludzi (niestety :surrender:), którzy nie mogą sobie pozwolić nawet na zakup płyty za 60 zł...
Awatar użytkownika
Lika

P.S. Wątek piractwa na tym forum poruszany był już wielokrotnie, nie wiem czy warto go ciągnąć...
Podobnie jak temat Invincible - obawiam się, że w tych dwóch kwestiach nigdy nie dojdziemy do consensusu :hahaha:

Chciałam edytować mój poprzedni post i nie mogę :podejrzliwy: Wyskakuje jakiś błąd :surrender:
Ciekawe czemu... mam nadzieję, że to się wyśle
Awatar użytkownika
Lika

Hmm... mógłby ktoś coś zrobić, bo właśnie odkryłam, że nie mogę edytować żadnych swoich postów??
DLACZEGO :nerwy: :wariat:??

P.S. Nowe mogę wysyłać...
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

Lika pisze:Hmm... mógłby ktoś coś zrobić, bo właśnie odkryłam, że nie mogę edytować żadnych swoich postów??
DLACZEGO :nerwy: :wariat:??

P.S. Nowe mogę wysyłać...
Właśnie napisalam o tym problemie w dziale "o forum", chyba wszyscy tak mają...
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

27.07.05 będzie premiera koncertu z Bukaresztu, osobno na DVD :-) Podali już zapowiedz na stronie sonymusicstore! Myślę, że to będzie świetne rozwiązanie dla MJówek, które nie mają TUC lub dla MJówek, które zakupiły TUC a mają problemy z odtwarzaniem koncertu! Ciekawe czy się pojawi w sklepach czy tylko będzie można kupić przez internet!? :-/

http://www.sonymusicstore.com/store/cat ... kuId=86202
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Sony jest bombowa :-) Najpierw wydają TUC za prawie 300 zł. Niektórzy ludzie kupili to przede wszystkim ze względu na ten koncert (np. ja), po czym okazało się, że nie działa on jak należy. Trzeba będzie więc teraz kupić jeszcze jedno DVD. Ach cała Sony....
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ