Naśladowcy i sobowtórzy Michaela Jacksona

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

siadeh_
V.I.P.

Post by siadeh_ »

Secret Man wrote:I na koniec.. Zgadnijcie, kto jest kto! :D
No, nie przesadzajmy... Kiedy się widzi Casa w pełnym umundurowaniu samego na zdjęciach mozna sie pomylić, a jakże! Ale, kiedy zestawia sie jego zdjęcie i zdjęcie Michaela to już o pomyłkę raczej trudno. Facet potrafi być niewiarygodnie wręcz podobny do MJa, ale to jednak tylko charakteryzacja. :-)
Lubie faceta, ale on jako on mi sie nie podoba zupełnie.

...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Secret Man

Post by Secret Man »

--
Last edited by Secret Man on Sat, 24 Nov 2012, 22:46, edited 1 time in total.
Secret Man

Post by Secret Man »

--
Last edited by Secret Man on Thu, 11 Oct 2012, 22:55, edited 1 time in total.
Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

Secret Man wrote:MIKKI JAY
Muszę przyznać, że jak zobaczyłem tę fotkę to się przestraszyłem...
W pierwszej chwili myślałem, że będziesz pisał o tym, że to kolejna figura woskowa, która stanęła na cześć Michaela. Ale nie...
Trochę mnie zdziwiło to co ten "ludź" ma na prawym ramieniu. Nie żebym miał coś przeciwko homoseksualistom, ale jednak nie przypominam sobie, żeby Michael miał na sobie kiedyś taką opaskę. Zbieg okoliczności?

Doceniam to, że facet śpiewa na żywo na swoich wystąpieniach... Jednak chyba trochę za bardzo próbuje śpiewać jak Michael... To mu tak nie idzie jakoś no... Nie lubię ludzi krytykować, ale gdyby nie to, że za bardzo "podchodzi" pod Michaela to wszystko byłoby OK.

A znacie Bena Jacksona?
Facet też jest sobowtórem i mi się bardzo podoba.
Ma fajne ciuchy, świetnie michaelowo się rusza:
Dangerous
Wanna Be Startin' Somethin'
Billie Jean
Jam
Thriller
I Just Can't Stop Loving You - Piosenka śpiewana na żywo przez Bena i jakąś dziewczynę (ona śpiewa pięknie! Dużo lepiej od niego!) :)

A tu strona Bena Jacksona.
ImageImage
Janet Jackson ;)

Post by Janet Jackson ;) »

Bena Jacksona pierwszy raz na oczy widze,ale jest spoko.Fajnie się rusza,prawie tak jak Michael, wg. mnie jest chyba najlepiej tańczacym sobowtórem.
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
znak wodny

Post by znak wodny »

a mozecie zapodac wiadomosci kiedy i gdzie procz Who Is It wstepuje nie Michael :surrender: i w ogole od kiedy?? mi akurat nieszczegolnie sie to podoba... niech robia co chca, jezeli tylko nie wchodza w "konszachty" przeciw fanom, bo w taki sposob nazwe uczestnicznie w teledysku, w ktorym powinien wystepowac tylko Michael- to sa szczyty... mam nadzieje, ze wiecej nie bedzie takich przypadkow, ale boje sie, ze razaz wypiszecie liste i klipow i moze jeszcze koncertow w ktorych sobowtor podawal sie za Michaela- za jego przymuszona czy nie, ale zgoda
Last edited by znak wodny on Sat, 28 Apr 2007, 6:48, edited 2 times in total.
"To dar i przekleństwo" lD
Anitka

Post by Anitka »

Z tego co słyszałam, to E'Cas wystąpił jeszcze w remember the time, jako ta postać w kapturze na początku.
I na stronie http://www.smooth-criminal.com/ profesor pisze, że na jakimś koncercie w thrillerze michael jest na początku, a później już ktoś inny.
I na jakims koncercie (Bukareszt?) jak jest na końcu man in the mirror, też michael się przebiera, ale lata już ktoś inny.
Też profesor pisał o tym na ww stronce.
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

Tak, tak.
E'Cas był jeszcze w Remember The Time, aczkolwiek była też o tym dyskusja na forum. Konkretnie o jego... stopach :wariat:

W każdym Thriller'ze z Dangerous Tour i HIStory Tour na początku jest Michael. Śpiewa piosenkę, wykonuje taniec i albo zasłaniają go truposze (DT) albo wjeżdża pod scenę (HT). Później pokazuje nam się już ktoś inny. Ale to pewnie nie żaned sobowtór, tylko facet, który podobnie tańczy.
Cały ten numer po to, aby Michael mógł się "przetransportować" z jednego miejsca na drugie: na górną scenę, aby wykonać Billie Jean ( w przypadku DT) lub zacząć Beat It na żurawiu (HT).

I Man In The Mirror z Bukaresztu też był podobny myk ;-)
Michaela ubierają w skafander, ma już kask i idzie po ten odrzutowy plecak. Kiedy włazi za ten karton, wchodzi pewnie na jakąś platformę, a zza parawanu wyjeżdża kaskader. Michael w tym czasie jest gdzieś tam podciągany do góry. Przyjrzyjcie się temu dokładnie ;-)
ImageImage
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

Moon_Walk_Er wrote:I Man In The Mirror z Bukaresztu też był podobny myk ;-)
Michaela ubierają w skafander, ma już kask i idzie po ten odrzutowy plecak. Kiedy włazi za ten karton, wchodzi pewnie na jakąś platformę, a zza parawanu wyjeżdża kaskader. Michael w tym czasie jest gdzieś tam podciągany do góry. Przyjrzyjcie się temu dokładnie ;-)
Na "Man in the Mirror" zawsze Michael był zastępowany przez kaskadera :)
To oczywiste, bo używanie plecaka odrzutowego wymaga pewnej wiedzy i umiejętności. Zresztą, sądzę, że gdyby Michael wpadł na pomysł, że chce sam latać, to żadna firma ubezpieczeniowa nie chciałaby ubezpieczyć trasy "Dangerous" :party:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
malina19

Post by malina19 »

obserwując temat obejrzałam sobie co nieco(to co jeszcze nie zostało usunięte z podanych stron) moge napisac ze tak jak podziwiam MJ tak w pewnym stopniu podziwiam jego sobowtórów który dzieki determinacji i zaangazowaniu sie w to co robia zdołali(kazdy w roznym stopniu)przedstawic majkelowy taniec a niektorzy rowniez spiew. wykiełkowała mi w głowie pewna koncepcja--->pewnie jak by powstala szkola oferująca nauke tanca majkelowego to byloby nawet sporo chetnych(ja napewno bylabym 1 na liscie).ale patrzac z realnego punktu widzenia jest raczej niemozliwe stworzenie takiej szkoly a szkoda...chcialabym powiedziec ze jest duzo sobowtorów MJ ja osobiscie oddaje wielki respekt Ramady'emu jest naprawde dobry.równiez jestem pod wielkim wrazeniem wystepów M.Dż.*.obejrzalam filmiki na Twojej stronie,ale to bylo jakis czas temu,zanim trafilam na to forum.pamiętam jak dzis jak mnie ścieło z nóg kiedy je ogladalam pomyslałam:"kurcze tak babka naprawde jest dobra", a moj brat nie mogł uwierzyc ze ten tanczacy sobowtor MJ to kobieta).jestes naprawde dobra chcialabym Ci z tego miejsca pogratulowac :dance:
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

malina19 wrote:równiez jestem pod wielkim wrazeniem wystepów M.Dż.*.obejrzalam filmiki na Twojej stronie,ale to bylo jakis czas temu,zanim trafilam na to forum.pamiętam jak dzis jak mnie ścieło z nóg kiedy je ogladalam pomyslałam:"kurcze tak babka naprawde jest dobra"
Cieszę się, że Ci się podoba - dziękuję za miłe słowa :-)
Bardzo mi miło słyszeć takie komentarze, bo najlepszymi i najbardziej wymagającymi jurorami są właśnie fani Michael'a- nie przepuszczą żadnego błędu, a te zdarzają się niemal zawsze :nerwy:
malina19 wrote:a moj brat nie mogł uwierzyc ze ten tanczacy sobowtor MJ to kobieta).
To dość częste ;-)
Tak długo, jak jestem zakamuflowana po uszy (czyt. czarny mundur), tak długo ludzie toczą dyskusję "facet czy kobieta?"
To moment, który mnie zawsze bawi, bo to.... takie fajne jest patrzeć na zdezorientowanych ludzi :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
wapniak72

Post by wapniak72 »

Traktujesz to w formie rozrywki, czy to jzu powaniejszego?? pewnie zaczęłas nasladowac MJ jak byłas juz młoda, miłas wtedy jakis współtowarzyszy?? :)
Image
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

wapniak72 wrote:Traktujesz to w formie rozrywki, czy to jzu powaniejszego??
W formie poważnej rozrywki :cool:
( :smiech: <-- przepraszam nie mogłam się powstrzymać, bo przeczytałam przed chwilą cały temat)
Tak naprawdę, jest to forma rozrywki- przyjemnego (czasem mniej ;-) ) spędzenia czasu.
Niesie ona jednak za sobą pewną idealogię, a to wymaga już staranności w wykonaniu, więc, siłą rzeczy.... poważnego traktowania ;-)
wapniak72 wrote:pewnie zaczęłas nasladowac MJ jak byłas juz młoda,:

Ekhm....
No tak....
Właśnie napisałam posta dla Moon_Walk_Er'a, że wiek nie jest ważny, a tu...
No dobra- jestem starym pierdzielem :smiech:
A zaczęłam w 1989 ;-)
wapniak72 wrote:miłas wtedy jakis współtowarzyszy?? :)
Nie- nie było wokół mnie wtedy zupełnie nikogo, kto w jakikolwiek sposób byłby zainteresowany Michael'em lub Jego twórczością....
Niestety....
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Secret Man

Post by Secret Man »

--
Last edited by Secret Man on Thu, 27 Sep 2012, 21:12, edited 1 time in total.
verter

Post by verter »

http://youtube.com/watch?v=8q2Rkatbd4I <-- zobaczcie inne filmiki tego goscia, wg mnie jest niesamowity.
"To be alone is to be different, to be different is to be alone"
Suzanne Gordon

Moja generacja
Post Reply