Ta jest pewnie wzorowana na zdjęciu, które widać było w programie Living with Michael Jackson. Jest prawie identyczna jak zdjęcie - tylko, że Michael nie przypomina samego siebie na tym zdjęciu...
najlepsza figura jest chyba w Japonii Michael z mikrofonem z czasow Bad ogolnie twarz Michaela jest tak charakterystyczna ze niewiele wystarczy zeby z figury wyszla karykatura... szczerze mowiac ja bym takiej figury nie postawila w MT no ale stalo sie...dobrze chociaz ze zmienili mu ubranie...
To jest tragedia oni nie umieją robić figur woskowych bez obrazy ale żadne mi cię nie podobają one nie wyglądają i nie przypominają jak MJ tylko wyglądają jak jakieś "Barbie" i to obrzydliwe.
Figura nr 6 nie jest zła, widziałem ją na własne oczy w Madame Tussauds (Londyn) w 2007r. Może to przez mimikę ktoś uważa, że jest brzydka, ale na żywo wyglądała całkiem, całkiem.
I była to jedyna wtedy figura, której nie można było dotknąć, a nawet podejść bliżej, bo była odgrodzona, jak widać na jednym ze zdjęć.
Ja byłem w Pradze. Tam są aż dwa muzea figur woskowych, no i jest MJ. Tak wiem, że już o tym, ale co mi szkodzi napisać drugi (czy też kolejny) raz. W ogóle chyba zmienili strój Michaelowi, bo nie ma już tej złotej kurtki, tylko zwykłą czarną marynarkę.
Szkoda ,że figury woskowe na zdjęciach wychodzą o wiele gorzej. Tak sztucznie i nienaturalnie. A na żywo naprawdę można stwierdzić ,że to kawał dobrej roboty ;)
W listopadzie i grudniu 2011, z inicjatywy zu, w temacie Najsłabsze Ogniwowybieraliśmy najbrzydsze figury woskowe Michaela Jacksona. Oto rezultaty:
14. miejsce - Kandydat nr 5
13. miejsce - Kandydat nr 11
12. miejsce – Kandydat nr 13
11. miejsce – Kandydat nr 14
10. miejsce – Kandydat nr 6
9. miejsce - Kandydat nr 4
8. miejsce - Kandydat nr 3
7. miejsce - Kandydat nr 12
6. miejsce - Kandydat nr 2
5. miejsce - Kandydat nr 1
4. miejsce - Kandydat nr 9
3. miejsce - Kandydat nr 8
2. miejsce - Kandydat nr 7
1. miejsce - Kandydat nr 10
----------------------
m.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
W wiedenskim museum Madame Tussaud mozna od dzisiaj podziwiac az trzy figury woskowe Michaela. Przedstawiaja one MJ w roznych etapach tworczosci - pierwsza to maly chlopak z afro, druga pochodzi z lat 90tych, trzecia zas z ery "This Is It". Ostatnia z nich nalezy do stalych eksponatow wystawy i pozostanie w Wiedniu, podczas gdy dwie pozostale powroca do Londynu po zakonczeniu wystawy w grudniu tego roku. Wkrotce do figur dolaczy jeszcze jedna - niespodzianka.