3.6.05 - sąd

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Agata**

Post autor: Agata** »

Wiecie co, wchodzę na niektóre wybrane międzynarodowe fun cluby MJ- są zamknięte, tylko strony główne, na nich napisy: Król Popu- caly świat w tej chwili nie śpi.., czy coś w tym stylu.. i leci muzyka, wszystko w wyczekiwaniu, wow ale solidarność :wariat:
Awatar użytkownika
MiDaa

Post autor: MiDaa »

FANI:
Obrazek
MICHAEL:
Obrazek
Obrazek
MÓJ MENTOR:
Obrazek
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

To, co prasa pisze o werdykcie, ktory ma niby byc za dwie godziny itd. to czysta spekulacja - ciekawe, skad o tym wiedza, skoro nikt nie ma dostepu do pomieszczenia, gdzie obraduja przysiegli, a na wydanie werdyktu nie ma zadnego limitu czasowego. Melville dal lawnikom na droge skrypt z instrukcjami, ktory ma 98 stron - beda musieli czesto sprawdzac, do czego musza sie dostosowac w obradach. Poza tym musza obradowac o kazdym punkcie oskarzenia oddzielnie, zadecydowac o wiarygodnosci kazedego swiadka i sile kazdego dowodu im przedstawionego.
Obrazek
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Wszyscy jestesmy teraz w stresie...ciężko nam z tym... moja siostra podesłała mi coś, na odstresowanie... myslę, ze kazdy chetnie zastosuje terapie:

Nie radzisz sobie ze stresem?
Wkurzyła Cię jakaś menda?
Jest sposób na ukojenie nerwów:

Wyobraź sobie siebie nad strumieniem. Ptaki ćwierkają w rześkim, górskim
powietrzu. Nic Cię nie rozprasza. Jesteś całkowicie oddzielony od tego, co
nazywamy "światem zewnętrznym". Cichy dźwięk wody z oddalonego
wodospadu spada łagodną kaskadą. Woda w
strumieniu jest idealnie przejrzysta.
....
....
....
...
...
...
..
..
.
.
Bez trudu dostrzegasz twarz osoby, którą trzymasz pod wodą...:smiech:

mam wrażenie, ze dzisiaj wszyscy widzimy pod wodą tę samą twarz ;-)

...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Według info na mjjforum ławnicy już skończyli swoje obrady na dzisiaj.trzeba czekać do poniedziałku!
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

dzina pisze:Według info na mjjforum ławnicy już skończyli swoje obrady na dzisiaj.trzeba czekać do poniedziałku!
No to idziemy spać. Dobranoc!. Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MiDaa

Post autor: MiDaa »

bedzie powtórka z "rozrywki"...? :surrender:
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

I jeszcze lektura do poduszki z CNN ;-)
http://edition.cnn.com/2005/LAW/06/03/j ... index.html

Ps. Ups. Bylo, nie bylo?
A jesli to juz bylo, to przepraszam za dublowanie linka..... :wariat:

...po stresujacym dniu...
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony sob, 04 cze 2005, 1:14 przez cicha, łącznie zmieniany 2 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

Pare faktow (ogolnych):

wyrok moga wydac jedynie wtedy, gdy wszystkie poszczegolne punkty oskarzenia zostana uznane za nalezycie poparte dowodami, tak ze nie pozostanie zadnej watpliwosci co do winy oskarzonego

zanim rozpoczna sie obrady na temat winny/niewinny, przysiegli musza przedyskutowac, jaka jest definicja popelnionego przedstepstwa i to w kazdym osobnym punkcie oskarzenia

dalej otrzymali rowniez instrukcje, na jakich podstawach zadecydowac, czy dany swiadek wzglednie przedstawiony dowod jest wiarygodny i jaka wage posiada w tym procesie

wiarygodnosc swiadkow moze np. zostac podwazona przez fakt, ze popelnili w przeszlosci przestepstwa (np. mamuska klamala pod przysiega, nie dodaje jej to chyba wiarygodnosci)

jesli w danym punkcie oskarzenia dowody nie sa wystarczajace, nie beda mogli wydac wyroku - dotyczy to dowodow przedstawionych przez prokuratora, poniewaz to on musi udowodnic, ze MJ jest winny, a nie obrona, ze jest niewinny

przysiegli zastepczy w tym czasie prawdopodobnie pojda do domu i beda musieli byc osiagalni w razie, gdy ich beda potrzebowac

pozostali maja zakaz kontaktowac sie z kimkolwiek, poprowadzono ich do sali obrad pod eskorta

w razie gdy beda mieli trudnosci ze zrozumieniem jakiegos punktu instrukcji, moga skontaktowac sie z sedzia w celu otrzymania wyjasnien

ciag dalszy nastapi....
Obrazek
Awatar użytkownika
Agata**

Post autor: Agata** »

Last bbc news: Michael Jackson wykończony, wraz z rodziną opuszcza budynek sądu w Santa Maria i jest właśnie w drodze do swojego domu- Neverland, na kolejne posiedzenie czekamy do poniedziałku rano.

A więc Good Night, to było naprawdę ciężkie 5 godzin, i aż strach pomyśleć, że trzeba będzie przeżywać to samo ponownie w następnym tygodniu. Trzymajcie się, ja już śpię.... zzzzzz...zzzzzzz.zzzzz.zzzz.zzzz.zz..z...
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Jak miło MJ ma również wsparcie fan-club’u missjanet :dance:

Friday June 03 2005, 12:05
Prayers to the Jackson Family and fans!
The fanclub asks for you to sent your prayers and well wishes to the Jackson family as well as to each other during this incredible difficult time. The Fanclub stands by the Jackson family and believe in Michael's 100% innocent.

http://www.miss-janet.com/index.phtml?go=scream

Tak przy okazji, Raymone Bain zaprzecza jakoby MJ był w ogóle w szpitalu! Więcej na stronie MJNI!

http://www.mjni.com/news/details.aspx?ArticleNo=1502
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

tak czytam te fakty... mnie się wydaje, że głupio by to wyglądało, gdyby ława podjęła decyzję już dziś (właściwie wczoraj). Ludzie mogliby się rzucić na wersję z zapłaceniem za wyrok uniewinniający; decyzja tak szybko - Michael musiał zapłacić. Trzeba będzie przeżyć cały poniedziałek w nerwach (nawet delikatnych, bo każdy [no prawie ;-) ] jakoś to przeżywa), może nawet o wiele dłużej, jeśli to są ogólne fakty... :knuje:
Awatar użytkownika
GOSIENKA

Post autor: GOSIENKA »

Tak się boje! Co teraz przezywa Michael !!! :smutek: trzeba myśleć pozytywnie , modle się za Ciebie Śliczna Gwiazdeczko ....
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

mam pytanie. Czy ktoś policzył ile razy Michael był w sądzie na tym procesie? Ile godzin tam stracił? Mnie się nie chce, ale może ktoś już wie? Jestem ciekawy...
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Schmittko pisze:mam pytanie. Czy ktoś policzył ile razy Michael był w sądzie na tym procesie? Ile godzin tam stracił? Mnie się nie chce, ale może ktoś już wie? Jestem ciekawy...
No zbierając to do kupy, to pewnie moglibyśmy się spodziewać, że w tym czasie Michael zmajstrowałby już w studio z połowę płyty.
Facet schudł, pewnie przysiwiał nieco i będzie żył kapkę krócej przez ten cały stres, ale możemy się spodziewać muzyki. Genialnej, bo takie wydarzenia zmuszą go do odreagowania (byle nie chorobowego). A że artystą jest...
Tymczasem 3mam kciuki i wierzę.
Zablokowany