Michael Jackson - King of Pop (2008)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Kurde. Wszędzie prawie tylko nie w Polsce. Szkoda.
Niemiecką wersję będę miał bo mi kuzaj z Cottbus kupi i przyśle
ale fajnie by było kupić naszą rodzimą.
Zapewne Polacy w Sony u nas siedzą własnie i dłubią w nosie.
"Thriller 25" się dobrze sprzedał to to by też poszło przyzwoicie u nas, oczywiście z opcją głosowania fanów.
Niemiecką wersję będę miał bo mi kuzaj z Cottbus kupi i przyśle
ale fajnie by było kupić naszą rodzimą.
Zapewne Polacy w Sony u nas siedzą własnie i dłubią w nosie.
"Thriller 25" się dobrze sprzedał to to by też poszło przyzwoicie u nas, oczywiście z opcją głosowania fanów.
Jest kilka możliwości:
*u nas plebiscyt będzie lada dzień,
*nie planują robić plebiscytu, tylko skorzystają ze statystyk (na przykład w UK),
*nie planują robić plebiscytu ani wydawać żadnego albumu rocznicowego,
*tego rodzaju album powstanie jedynie w krajach, gdzie MJ się bardzo dobrze sprzedaje (ale to odpada bo po pierwsze u nas jest całkiem nieźle, a po drugie w takiej Kanadzie czy Francji Michael sprzedaje się świetnie a jak na razie nic tam się nie dzieje),
*będzie tylko kilka wzorów albumów (nowozelandzki, australijski, brytyjski i niemiecki) ale za to sprzedawanych w wielu krajach.
Nie znam się na przemyśle fonograficznym ale na moje oko najbardziej prawdopodobny jest ostatni scenariusz.
Płyty Michaela sprzedawane pod szyldem wytwórni Sony są (chyba) tłoczone za granicą, a Sony BMG Poland pełni tylko rolę dystrybutora (ewentualnie przyklejają nalepki sponsorów - jak na Thriller 25 Onetu).
Czy może u nas także się produkuje Michaelowe krążki? Zna się ktoś na tym?
Jeżeli byłoby inaczej i Sony Poland miałaby zamiar coś wydawać to myślę, że nie warto pisać do nich e-maili z pytaniem czy coś planują. Po pierwsze - sami się ujawnią w swoim czasie; po drugie - pewnie i tak by nie odpowiedzieli (bo nie chcą przecieków przed kampanią promocyjną); po trzecie - na ich stronie nie ma adresu e-mailowego (można by jeszcze pisać do Onetu - bo oni na pewno będą ze sobą współpracować ale - patrz punkt 1 i 2).
Tak czy inaczej – pozostaje nam czekać (albo liczyć na kuzynów/wujków/znajomych z za granicy i oczywiście na FaN.pl).
*u nas plebiscyt będzie lada dzień,
*nie planują robić plebiscytu, tylko skorzystają ze statystyk (na przykład w UK),
*nie planują robić plebiscytu ani wydawać żadnego albumu rocznicowego,
*tego rodzaju album powstanie jedynie w krajach, gdzie MJ się bardzo dobrze sprzedaje (ale to odpada bo po pierwsze u nas jest całkiem nieźle, a po drugie w takiej Kanadzie czy Francji Michael sprzedaje się świetnie a jak na razie nic tam się nie dzieje),
*będzie tylko kilka wzorów albumów (nowozelandzki, australijski, brytyjski i niemiecki) ale za to sprzedawanych w wielu krajach.
Nie znam się na przemyśle fonograficznym ale na moje oko najbardziej prawdopodobny jest ostatni scenariusz.
Płyty Michaela sprzedawane pod szyldem wytwórni Sony są (chyba) tłoczone za granicą, a Sony BMG Poland pełni tylko rolę dystrybutora (ewentualnie przyklejają nalepki sponsorów - jak na Thriller 25 Onetu).
Czy może u nas także się produkuje Michaelowe krążki? Zna się ktoś na tym?
Jeżeli byłoby inaczej i Sony Poland miałaby zamiar coś wydawać to myślę, że nie warto pisać do nich e-maili z pytaniem czy coś planują. Po pierwsze - sami się ujawnią w swoim czasie; po drugie - pewnie i tak by nie odpowiedzieli (bo nie chcą przecieków przed kampanią promocyjną); po trzecie - na ich stronie nie ma adresu e-mailowego (można by jeszcze pisać do Onetu - bo oni na pewno będą ze sobą współpracować ale - patrz punkt 1 i 2).
Tak czy inaczej – pozostaje nam czekać (albo liczyć na kuzynów/wujków/znajomych z za granicy i oczywiście na FaN.pl).
Ja bym dodał jeszcze jedną opcję:MJwodzuMJ pisze:Jest kilka możliwości:
* nie wiedzą o co chodzi
Dzwoniłem do Sony Music ale niestety trafiłem na mało kompetentną osobą, która na pytanie o ewentualne plany wydania albumu z okazji 50 urodzin MJ przez Sony Polska stwierdziła z rozbrajającą szczerością, że przecież niedawno był na 25-lecie
Tak czy inaczej myślę, że trzeba ich naciskać nadal, może coś pozytywnego z tych telefonów będzie.
tel. 022 33 66 000 (według opisu na ich stronie najodpowiednim do kontaktu wydaje się być Dział Projektów Strategicznych.
Ktoś się przyłącza do męczenia ich telefonami ?Sony BMG Polska pisze:•Dział Projektów Strategicznych odpowiedzialny jest za cały backcatalog firmy. Do ich działań należy tworzenie kompilacji (tzw. albumy składankowe), promocja katalogu na który składają się starsze nagrania oraz produkcja wydawnictw na specjalne zamówienie klientów.
- malakonserwa
a widzisz tam jakis pomysl, na ktorejkolwiek okladce...malakonserwa pisze:Cytat:
kto w tym Sony jest grafikiem ja sie pytam?!
Niemiecka i holenderska wersja mi się podoba...
Jakie masz zastrzeżenia, homesick?
bo ja widze sztampe, totalny brak oryginalnosci...i sa brzydkie, takie siermiezne ble.
juz nasz Buszmen lepsze sygnaturki robi ;)
'the road's gonna end on me.'
Nie wiesz jak to jest? Są fani i są fani kolekcjonerzyXander pisze:Po co inwestowac w cos takiego? Przeciez jesli mamy inne albumy to nie ma sensu kupowac byle jakiej skladanki. No przestancie ;p
Chyba ze nie macie calej dyskografii :) i nie zamierzacie kupowac jej ...
Nie wyobrażam sobie bym choć jednej tej okolicznościowej składanki nie miał w kolekcji. Po pierwsze ze względu na ciekawy (być może zestaw piosenek), a dwa ze względu że to z okazji jego urodzin. Jak dla mnie fajna pamiątka.
Na półce z jego płytami musi być.
A jednak...Xscape pisze:To jest istny armaggedon!
Nie tylko Donald marzy. Gdyby w Polsce uwzględnić tracklistę na podstawie listy przebojów Trójki, mogłoby to wyglądać... ciekawie. W nawiasach najwyższe miejsca w audycji i czas na niej spędzony; zwycięzcy pogrubieni. Jeżeli pomiędzy chociażby niektórymi utworami pojawiłyby się ciekawe komentarze polskich krytyków czy muzyków, niektóre utwory zamieszczono by w nieco innych wersjach (Dirty Diana z trasy promującej Bad, They don't care about us z bębnami czy Heal the World 'prawie na żywo' z Warszawy ), to kupiłbym w ciemno. Żeby jeszcze bardziej lokalnie było, nikt nie obraziłby się chyba, gdyby dołączono koncert z Warszawy na wypasionej, specjalnej edycji z dodatkowymi dwoma zdaniami Michaela dla fanów z Polski?
1. Billie Jean (#3, 14 tygodni)
2. Thriller (#7, 10 tygodni)
3. Say Say Say (#5, 5 tygodni)
4. We are the World (#1, 15 tygodni)
5. Bad (#3, 13 tygodni)
6. Liberian Girl (#4, 20 tygodni)
7. The Way You Make Me Feel (#6, 9 tygodni)
8. Man in the Mirror (#7, 10 tygodni)
9. Dirty Diana (#1, 25 tygodni)
10. Another Part of Me (#9, 10 tygodni)
11. Smooth Criminal (#1, 27 tygodni)
12. Leave Me Alone (#3, 16 tygodni)
13. Black or White (#1, 18 tygodni)
14. Remember the Time (#2, 12 tygodni)
15. In The Closet (#7, 8 tygodni)
16. Who is it? (#3, 12 tygodni)
17. Heal the World (#1, 25 tygodni)
18. Give in to Me (#1, 30 tygodni)
19. Will You be There? (#4, 14 tygodni)
20. Gone too soon (#10, 12 tygodni)
21. Scream (#2, 12 tygodni)
22. You Are not Alone (#1, 17 tygodni)
23. Earth Song (#1, 16 tygodni)
24. They Don't Care About Us (#2, 12 tygodni)
25. Hold My Hand - niech nie straszy na nowym albumie Misiaczka ;)
26. Zaje... Wyczesany megamix
Co ciekawie, utwory z Off the Wall w ogóle nie pojawiły się na liście Trójki, ale powiedzmy, że jest to zrozumiałe. Za to Beat it znalazło się w tej stacji maksymalnie na 13. miejscu i wypadło po 6 tygodniach. To jest dopiero spisek masoński.
Pank moj drogi...widze, ze ty bardziej produktywnie czas po nocach spedzasz
Heal The World 25 tygodni na liscie, mogila.
cale szczescie Give In To Me ratuje honor sluchaczy.
to kup mi na gwiazdke, bo nawet twoja skladanka dreszczy u mnie nie wywoluje, choc lepsza od tych oficjalnych ;]Pank pisze:to kupiłbym w ciemno.
Heal The World 25 tygodni na liscie, mogila.
cale szczescie Give In To Me ratuje honor sluchaczy.
'the road's gonna end on me.'
Zrozumiałe o tyle, że wtedy jeszcze Listy nie było. Pierwsze notowanie LP3 pojawiło się w eterze 23.04.1982 roku.Pank pisze:Co ciekawie, utwory z Off the Wall w ogóle nie pojawiły się na liście Trójki, ale powiedzmy, że jest to zrozumiałe.
A Off The Wall w swoim czasie dotarło i do Polski- choćby znane z faktu, że robił ją Quincy Jones. W audycji M. Hagowskiej i M. Niedźwieckiego z połowy lat 80, poświęconej w całości MJ (którą kiedyś na forum umieszczałem) Marek wspominał, że właśnie Off The Wall już zrobiło na nim wrażenie. A Michael był znany jeszcze z czasów J5. W innym wywiadzie śp. G. Ciechowski przywoływał żywiołowe wykonanie Rockin' Robin nastoletniego Michaela.
A pomysł składanki jako sposobu uczczenia 50 urodzin MJ jest dla mnie naciągany i bardziej wygląda na kolejny sposób na zarobienie kasy przy okazji sukcesu Thriller 25. Bardziej sensownym sposobem na celebrację byłby rzeczywiście jakiś wypasiony tribute w wykonaniu znanych i lubianych albo wydanie czegoś sensownego na DVD.
Fajnie, że choć my mamy wpływ na listę utworów (praktyka z tego tematu się przyda). I ciekawa jest informacja, którą ktoś tu napisał, chyba Maro, że Say Say Say wchodzi w grę.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Jeżeli to prawda - musimy zadziałać tak, żeby się na tą składankę dostało!kaem pisze: I ciekawa jest informacja, którą ktoś tu napisał, chyba Maro, że Say Say Say wchodzi w grę.
Rzecz faktycznie naciągana. Byle coś na 50-tkę było...
Nam naprawdę nie potrzeba wiele do szczęścia.
Bez większego wysiłku wystarczyło wypuścić na DVD jakiś koncercik Bad, czy Victory.
Ech!
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ciekawi mnie, ile jeszcze majkelowych składaczków muszą wydać abyśmy przestali je kupować?
Gdyby to jeszcze było w jakiś sposób rarytaśne (jak chociażby taki The Ultimate Collection) ale nie - szykuje się kolejny Number Ones i to pozbawiony One More Chance, w marnej szacie graficznej; niby to urodzinowe a ma być wydane we wrześniu... Kto ich tam w tym soniaku zrozumie?
Jeden wielki spisek, układ, masoneria, oligarchowie albo - co gorsza - niemiecki koncern!
Dobra, dobra - ponarzekałem sobie a we wrześniu grzecznie pomaszeruję do sklepu po świeżutki krążek.
Jak tu nie dać się zwariować?
Gdyby to jeszcze było w jakiś sposób rarytaśne (jak chociażby taki The Ultimate Collection) ale nie - szykuje się kolejny Number Ones i to pozbawiony One More Chance, w marnej szacie graficznej; niby to urodzinowe a ma być wydane we wrześniu... Kto ich tam w tym soniaku zrozumie?
Jeden wielki spisek, układ, masoneria, oligarchowie albo - co gorsza - niemiecki koncern!
Dobra, dobra - ponarzekałem sobie a we wrześniu grzecznie pomaszeruję do sklepu po świeżutki krążek.
Jak tu nie dać się zwariować?
Ostatnio zmieniony śr, 23 lip 2008, 14:06 przez MJwodzuMJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli nie muszę kupować w Niemczech! Dzięki za informacje MaroMaro pisze:"King Of Pop" w Polsce na jesień.
Od mojego informatora(któremu dziękuje) dostałem informacje że w Polsce również planowane jest wydanie tej składanki ale dopiero po urodzinach Michael'a,gdzieś na jesień.W wyborze piosenek wezmą udział fani(tak jak w innych krajach,Maro) u nas będziemy wybierać z pośród:
-Kariery solowej Michael'a
-the jacksons,
-2 nowe megamixy
-got the hots i say,say,say :)
Łącznie ma być 122 utwory.U nas również do wygrania będą iPody.
Źródło: Pewne,wcześniej przed premierą thriller'a dostałem od mojego informatora kilka newsów które umieściłem na forum,np. fotki iPoda.