Nominacje i wygrane 2008 roku:
World Best Pop Female Artist:
- Leona Lewis (3.758.000 - nakład ostatniej płyty, miejsce drugie w rankingu najlepiej sprzedających się płyt 2008 roku)
- Mariah Carey
- Madonna (3.094.500 - nakład ostatniej płyty, miejsce trzecie w tym samym rankingu)
- Rihanna
World Best Pop Male Artist:
- Kid Rock
- Michael Jackson
- James Blunt
- Enrique Iglesias
World Best Pop/Rock Female Artist:
- Amy Winehouse
- Pink
- Duffy
- Katy Perry
World Best Pop/Rock Male Artist:
- Kid Rock
- Lenny Kravitz
- James Blunt
- Jack Johnson
World Best Rock Act:
- Coldplay (5.728.000 - nakład ostatniej płyty)
- Metalica
- Kings Of Leon
- REM
World Best R&B Artist:
- Leona Lewis
- Alicia Keys
- Rihanna
- Mariah Carey
World Best New Artist:
- Katy Perry
- Leona Lewis
- Estelle
- Duffy
World Best Hip-Hop Artist:
- TI
- T-Pain
- Kanye West
- Lil Wayne
World Best DJ Artist:
- DJ Laurent Wolf
- DJ Tiesto
- Martin Solveig
- Frankie Knuckles
World Best NEW R&B Artist:
- Estelle
World Best Belgian Artist:
- Kate Ryan
World Best Middle Eastern Artist:
- Nancy Ajram
World Best Russian Artist:
- Philip Kirkorov
World Best Irish Artist:
- The Script
World Best African Artist:
- Akon
World Best Internet Artist:
- Akon
Special Achievement Award:
- Mariah Carey
Legend Award:
- L.A. Reid
Diamond Award:
- Ringo Starr
Outstanding Contribution to the Arts:
- Beyonce Knowles
World Music Awards 2008 MJ nominowany jako....[koment]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- Erna Shorter
- Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Piórnik Ci się jeży? A co uważasz że jak ja szanuję MJ za dokonania i Jego samego to jest coś złego?! Pomyśl co napisałeś,bo nawet nie zrozumiałeś końcowej treści mego posta.Mandey pisze:Dokładnie to miałem na myśli. Nie znam płyty, ale zamierzam się zapoznać.Lucasso pisze:"album jako album, a nie odgrzewane wydawnictwo"
Nie sądzę jednak by powaliła mnie na kolana. Posta napisałem w odzewie na komentarze pań które napisały wyżej."Piórnik mi się na głowie jeży" jak czytam takie posty...
Marzena07 pisze:Przypominam Ci OD MAJA Thriller 25 jest wpisany do księgi muzycznych skarbów USA ,a to oznaca że Thrillet MJ to ZABYTEK i MJ należy się szacunek.Należy Mu się też szacunek dlatego bo już osiągnął wszystko w muzycznym show bussinesie.Pomijam to że jest wielu którzy mu tego zazdroszczą
Ja jako fan nie czuję się urażony że MJ nie dostał tej nagrody. Ileż można za Thrillera zbierać tego.Michael powinien dostać "KOP-a" a nie nagrodę. Wziąłby się może do pracy... solidnej pracy.
MJ to nie ,,chłopiec,, tylko dorosły mężczyzna i to m.in.mialam na myśli pisząc o szacunku do MJ, po drugie mój post nie był skierowany do Ciebie.Po trzecie nigdy nie mówiłam że MJ to Bóg. Po trzecie tu nie chodzi o to że .,,mnie boli,, że MJ nie dostał nagrody tylko,że według liczby sprzedanych płyt powinien ją dostać.Po czwarte nie prowokuj mnie bo tego nie lubię skoro nie zgadzasz się z moim zdaniem ok ale przynajmniej uszanuj moje jeśli potrafisz. Dziękuję:ziew: