Michael Jackson - Invincible (2001)
- Moon_Walk_Er
A mnie strasznie podoba się: "Unbreakable". Takie fajne głębokie bity, raper w środku piosenki i co najważniejsze ona nie męczy ucha (no bo po przesłuchaniu Invincible można mieć takie wrażenie). Można się do niej pobujać w fotelu, ponucić... Niedawno ją odkryłem i teraz słucham jej bardzo często. Z tych teaserów, które były zapowiedzią tego wywiadu wnioskuję, że ta nowa płyta będzie właśnie taka. Fajnie wzmocnione basy i ogólnie "bujaka". Może właśnie ten rodzaj muzyki opisyje tajemnicze słowo "urban" 

- BillieJean
- majkelzawszespoko
to troche przesadzone stwierdzenie.Xscape pisze:a zawartość plyty mizerna.
dobre słowo BJ - płyta piękna, romantyczna, bardzo taka... nietypowa dla Michaela, nastrojowa, ale też pewnie nie przypadła zbytnio fanom do gustu, z powodu tego odejścia od typowej disco tanecznej konwencji. Jest spokojna, do posłuchania z dziewczyną, do utworzenia klimatu romantico. :)BillieJean pisze:Wg. mnie to była najbardziej dojrzała i piękna płyta jaką wydał...
Ja osobiście nie słucham jej zbytnio dużo, ale kawałki takie jak Butterflies, Speechless, Don't Walk Away czy You Rock My World, no trudno mi do nich nie wracać :)
Przesadzone jak dla kogo ?? Wyraziłem swoją opinie i jest ona taka a nie inna.Invincible to dla mnie gniot jakich mało a potwierdzeniem tego jest dla mnie to że płyty tey nie słucham wcale bo mnie mdli od słuchania tych utworów.Wam się podoba .. cieszy mnie to że są fani michaela którym ta płyta sie spodobała.W moje gusta akurat ta płyta nie trafił.Tysiąc razy bardziej wole włączyc nowa 3121 princea niż invincibla.Jest mnóstwo płyt innych wykonawców które lubie po stokroć bardziej niz Vinca.Pozdrawiam.Xscape napisał:
a zawartość plyty mizerna.
to troche przesadzone stwierdzenie.
Apeluję o rozsądek, by nie ciągnąć gorącej dyskusji pt Invincible w tym temacie. Gdyby jednak ktoś bardzo chciał podzielić się swoją opinią na temat tego albumu, tudzież pociągnąć dalej tę dyskusję, to odsyłam do tego linka ---> Michael Jackson - Invincible (2001)
A co do nowej płyty...to się jeszcze przekonamy

Ostatnio zmieniony śr, 24 sty 2007, 23:07 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Zawsze również boję się w tey kwestii coś napisać bo wiem jak tragicznie moze się skończyć temat płyty Invincible.Doświadczenie nas duzo nauczyło hahahaha.Pozdrawiam.cicha pisze:Apeluję o rozsądek, by nie ciągnąć gorącej dyskusji pt Invincible w tym temacie ;)
Podziele opinię przedmówcy - Invincible nie była płytą taką na jaką czekałem. Było tam parę dobrych kawałków, ale jednak nie byłem jakoś zachwycony czy coś w tym stylu. Pamietac jednak trzeba ze na calym swiecie sprzedala sie w 8 milionach, tyle ile sprzedal 50 cent swojej pierwszej plyty i zostal okrzykniety megagwiazdą, wydarzeniem roku, a Invincible uznano porażką, dziwne.
Ale dziś to juz wszystko nie wazne, dzis czekamy na nową płytę, obecnosc Will.I.Ama przy jej produkcji jest bardzo dobrym znakiem, mysle ze to bedzie naprawde cos mocnego i świezego zarazem. I tak jak powiedzial will.i.am, mysle ze MJ powinien sam zacząć mowic o swojej płycie, dawac jakies informacje. Z tego co jeszcze bylo mowione o tym nowym przedsiewzieciu, pamietam ze to nie ma nyc tylko plyta ale cale show z tym zwiazane z wykorzystaniem dzisiejszych mozliwosci spolecznosci internetowych itd. Poczekamy, zobaczymy. Ja mam tylko nadzieje ze w tym roku to bedzie - moze byc grudzien, ale zeby bylo w tym roku :)
Ale dziś to juz wszystko nie wazne, dzis czekamy na nową płytę, obecnosc Will.I.Ama przy jej produkcji jest bardzo dobrym znakiem, mysle ze to bedzie naprawde cos mocnego i świezego zarazem. I tak jak powiedzial will.i.am, mysle ze MJ powinien sam zacząć mowic o swojej płycie, dawac jakies informacje. Z tego co jeszcze bylo mowione o tym nowym przedsiewzieciu, pamietam ze to nie ma nyc tylko plyta ale cale show z tym zwiazane z wykorzystaniem dzisiejszych mozliwosci spolecznosci internetowych itd. Poczekamy, zobaczymy. Ja mam tylko nadzieje ze w tym roku to bedzie - moze byc grudzien, ale zeby bylo w tym roku :)
Zgadzam się z cichą i tym samym, podzieliłam temat, żeby nie zaśmiecać głównego wątku.cicha pisze:Apeluję o rozsądek, by nie ciągnąć gorącej dyskusji pt Invincible w tym temacie.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
- just child
Ja wręcz uwielbiam Invincible.Ostatnio sobie słuchalam na komputerze i przesluchalam calą,bez wyjątkow.W innych jego plytach zawsze wybieram sobie kawalki,ktorych słucham.W dodatku mam ją jako na(100%)pierwsza osoba w moim mieście,bo kupilam ją 1 dzien przed premierą
Od razu mi sie bardzo spodobała.Szczególnie podobała mi się piosenka "You rock my world",bo jest taka inna niż wszystkie^^I jeszcze dojdzie do tego speechless,cry,unbreakable(nie wiem czy dobrze napisalam xP),invincible,heaven can wait,butterflies,the lost children...Chyba wszystkie piosenki mi sie podobają o__O

Whatzupwitu?
- Moon_Walk_Er
- BillieJean
- BillieJean
- Stanisław Leon Kazberuk
Recenzja zamieszczona kiedyś na portalu Nuta.pl