Michael Jackson - Invincible (2001)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Jak oceniasz tę płytę?

1
2
0%
2
8
2%
3
17
4%
4
73
17%
5
140
32%
6
193
45%

Liczba głosów: 433

Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

A mnie strasznie podoba się: "Unbreakable". Takie fajne głębokie bity, raper w środku piosenki i co najważniejsze ona nie męczy ucha (no bo po przesłuchaniu Invincible można mieć takie wrażenie). Można się do niej pobujać w fotelu, ponucić... Niedawno ją odkryłem i teraz słucham jej bardzo często. Z tych teaserów, które były zapowiedzią tego wywiadu wnioskuję, że ta nowa płyta będzie właśnie taka. Fajnie wzmocnione basy i ogólnie "bujaka". Może właśnie ten rodzaj muzyki opisyje tajemnicze słowo "urban" :wariat:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Invincible - zawartość mizerna? :podejrzliwy:
Ok...

Wg. mnie to była najbardziej dojrzała i piękna płyta jaką wydał...
powaliłeś mnie lekko...
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Xscape pisze:a zawartość plyty mizerna.
to troche przesadzone stwierdzenie.

BillieJean pisze:Wg. mnie to była najbardziej dojrzała i piękna płyta jaką wydał...
dobre słowo BJ - płyta piękna, romantyczna, bardzo taka... nietypowa dla Michaela, nastrojowa, ale też pewnie nie przypadła zbytnio fanom do gustu, z powodu tego odejścia od typowej disco tanecznej konwencji. Jest spokojna, do posłuchania z dziewczyną, do utworzenia klimatu romantico. :)

Ja osobiście nie słucham jej zbytnio dużo, ale kawałki takie jak Butterflies, Speechless, Don't Walk Away czy You Rock My World, no trudno mi do nich nie wracać :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Patty

Post autor: Patty »

Zgadzam sie z majkelzawszespoko... nenene
Ej trudno zeby kazda plyta byla taka sama w takich samych rytmach i tak dalej to by bylo nudne...a tak na marginesie to nie sa lata 80' ;-)
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Xscape napisał:
a zawartość plyty mizerna.

to troche przesadzone stwierdzenie.
Przesadzone jak dla kogo ?? Wyraziłem swoją opinie i jest ona taka a nie inna.Invincible to dla mnie gniot jakich mało a potwierdzeniem tego jest dla mnie to że płyty tey nie słucham wcale bo mnie mdli od słuchania tych utworów.Wam się podoba .. cieszy mnie to że są fani michaela którym ta płyta sie spodobała.W moje gusta akurat ta płyta nie trafił.Tysiąc razy bardziej wole włączyc nowa 3121 princea niż invincibla.Jest mnóstwo płyt innych wykonawców które lubie po stokroć bardziej niz Vinca.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Apeluję o rozsądek, by nie ciągnąć gorącej dyskusji pt Invincible w tym temacie. Gdyby jednak ktoś bardzo chciał podzielić się swoją opinią na temat tego albumu, tudzież pociągnąć dalej tę dyskusję, to odsyłam do tego linka ---> Michael Jackson - Invincible (2001)

A co do nowej płyty...to się jeszcze przekonamy ;-)
Ostatnio zmieniony śr, 24 sty 2007, 23:07 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

cicha pisze:Apeluję o rozsądek, by nie ciągnąć gorącej dyskusji pt Invincible w tym temacie ;)

A co do nowej płyty...to się jeszcze przekonamy ;-)
Zawsze również boję się w tey kwestii coś napisać bo wiem jak tragicznie moze się skończyć temat płyty Invincible.Doświadczenie nas duzo nauczyło hahahaha.Pozdrawiam.
tombek

Post autor: tombek »

Podziele opinię przedmówcy - Invincible nie była płytą taką na jaką czekałem. Było tam parę dobrych kawałków, ale jednak nie byłem jakoś zachwycony czy coś w tym stylu. Pamietac jednak trzeba ze na calym swiecie sprzedala sie w 8 milionach, tyle ile sprzedal 50 cent swojej pierwszej plyty i zostal okrzykniety megagwiazdą, wydarzeniem roku, a Invincible uznano porażką, dziwne.

Ale dziś to juz wszystko nie wazne, dzis czekamy na nową płytę, obecnosc Will.I.Ama przy jej produkcji jest bardzo dobrym znakiem, mysle ze to bedzie naprawde cos mocnego i świezego zarazem. I tak jak powiedzial will.i.am, mysle ze MJ powinien sam zacząć mowic o swojej płycie, dawac jakies informacje. Z tego co jeszcze bylo mowione o tym nowym przedsiewzieciu, pamietam ze to nie ma nyc tylko plyta ale cale show z tym zwiazane z wykorzystaniem dzisiejszych mozliwosci spolecznosci internetowych itd. Poczekamy, zobaczymy. Ja mam tylko nadzieje ze w tym roku to bedzie - moze byc grudzien, ale zeby bylo w tym roku :)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

cicha pisze:Apeluję o rozsądek, by nie ciągnąć gorącej dyskusji pt Invincible w tym temacie.
Zgadzam się z cichą i tym samym, podzieliłam temat, żeby nie zaśmiecać głównego wątku.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
just child

Post autor: just child »

Ja wręcz uwielbiam Invincible.Ostatnio sobie słuchalam na komputerze i przesluchalam calą,bez wyjątkow.W innych jego plytach zawsze wybieram sobie kawalki,ktorych słucham.W dodatku mam ją jako na(100%)pierwsza osoba w moim mieście,bo kupilam ją 1 dzien przed premierą ;-) Od razu mi sie bardzo spodobała.Szczególnie podobała mi się piosenka "You rock my world",bo jest taka inna niż wszystkie^^I jeszcze dojdzie do tego speechless,cry,unbreakable(nie wiem czy dobrze napisalam xP),invincible,heaven can wait,butterflies,the lost children...Chyba wszystkie piosenki mi sie podobają o__O
Whatzupwitu?
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

A ja powiem tyle:
INVINCIBLE wymiata!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BillieJean

A czy książeczki Invincible różnią się od siebie czymś jeszcze oprócz kolorem okładek?
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

BillieJean pisze:A czy książeczki Invincible różnią się od siebie czymś jeszcze oprócz kolorem okładek?
Nie :party:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
BillieJean

Dzięki za odp M.Dż.*

Właśnie sama to odkryłam bo dostałam drugą Invincible z inną okładką, no coż ide dalej polować w internecie na inne kolory...
Obrazek
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

Recenzja zamieszczona kiedyś na portalu Nuta.pl
ODPOWIEDZ