Petycje i listy do mediów / Sony / Estate
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Uważam, że nie można zbagatelizować tej sprawy. Ludzie mają prawo wierzyć w to co piszą dziennikarze. To jest zawód zaufania publicznego! Nie można od ludzi wymagać, że będą sięgać do źródeł by sprawdzić każdą informację! Litości! Przecież po to są gazety, żebyśmy nie musieli tego robić. Nie ma usprawiedliwienia dla niekompetencji dziennikarskiej, a niestety coraz to powszechniejsze zjawisko. Tak, w przypadku tej Gazety Wrocławskiej mam wrażenie, że nie chodziło o sensację a właśnie o niekompetencję. Zerżnięcie żywcem z jakiegoś amerykańskiego szmatławca bez próby weryfikacji prawdziwości tych informacji.
Zresztą nie ważne jaka jest praprzyczyna. Nie można na to pozwalać! Przecież to jest dokładnie to co zabiło Michaela! Gdyby nie został tak zaszczuty. Gdyby media nie pisały o nim tego typu bzdur... Michael nadal byłby z nami. Nie można tego tolerować. Czy to dotyczy Michaela, czy to dotyczy kogokolwiek innego.
Zresztą nie ważne jaka jest praprzyczyna. Nie można na to pozwalać! Przecież to jest dokładnie to co zabiło Michaela! Gdyby nie został tak zaszczuty. Gdyby media nie pisały o nim tego typu bzdur... Michael nadal byłby z nami. Nie można tego tolerować. Czy to dotyczy Michaela, czy to dotyczy kogokolwiek innego.
You're just another part of me
In this way are we learning
Or do we sit here yearning
For this world to stop turning round
It’s now or never
In this way are we learning
Or do we sit here yearning
For this world to stop turning round
It’s now or never
- Billie Jean
Chyba nikt o to nie apelował, więc ja to zrobię. Piszcie maile do msnbc, musimy zrobić wszystko, żeby ten pseudo-dokument nie został wyemitowany. Jesteśmy to winni Michaelowi. Sam pomysł jest chory i oburzający.triniti pisze:edit II. Z ostatniej chwili.
Sędzia Pastor jest świadomy sytuacji dotyczącej dokumentu z udziałem Murraya. Prawo stanowi, że skazany nie może czerpać korzyści z przestępstwa. Jednak, jeżeli transakcja "handlowa" została zakończona przed wyrokiem, kiedy Murray był wciąż niewinnym człowiekiem, wówczas jest to legalne.IMPORTANT - Just spoke to Judge Pastor's office regarding the MSNBC airing of Murray documentary -
Was told:
The Judge is well aware of the situation with the Conrad Murray Documentary.
The law does state that a felon can not profit from their crime after conviction and incarceration.
HOWEVER, If the terms of the documentary's purchase where completed prior to end of his trial then there is no law to prevent it. Murray negotiated his deal while he was still presumed innocent therefore, it's entirely legal.
I said, "So he got around the law.:" Answer, "Yes"
MAbbas aka Buds
MJJJusticProject Inc.
Na pytanie, czy Murray obszedł prawo, padła odpowiedź - tak.
Mail msnbc: http://www.msnbc.msn.com/id/10285339
Kawalek z dokumentu. To jest poprostu chore i mam nadzieje ze nie ujdzie mu to plazem. http://www.tmz.com/videos/1_hl03beg3
You'll be the best that you can be.
Protest jest ważny, ale myślę, że symboliczny. Stacja zapłaciła już za to sporo kasy, więc rezygnacja z emisji łączyłoby się z poważnymi stratami. Podejrzewam, że zabezpieczyli się na wszystkie sposoby, również od strony prawnej i są kryci…Więcej w tej sytuacji mogłoby zdziałać Estate…Maja prawników, więc może doszukaliby się jakiegoś paragrafu, na który można by się było powołać. Powinni również wyraźnie zaznaczyć swoje stanowisko, że nie godzą się na szarganie pamięci Michaela…Fani oczywiście też…Billie Jean pisze: Chyba nikt o to nie apelował, więc ja to zrobię. Piszcie maile do msnbc, musimy zrobić wszystko, żeby ten pseudo-dokument nie został wyemitowany. Jesteśmy to winni Michaelowi. Sam pomysł jest chory i oburzający.
Mail msnbc: http://www.msnbc.msn.com/id/10285339
Mnie bardziej zastanawia to obejście prawa. Podczas procesu obowiązuje nakaz milczenia. Murray miał zakaz wypowiadania się do mediów. Co z tym? Czy przypadkiem nie pogwałcił tego nakazu?
- Billie Jean
Estate wie, co się dzieje i być może niedługo wyda oświadczenie w tej sprawie, a zatem myślę, że możemy liczyć na wsparcie. Musimy jednak zrobić wokół tego jak najwięcej szumu, żeby te szumowiny zauważyły, że nie tylko Estate sprzeciwia się ich "dokumentowi". Pamiętajmy, że m. in. dzięki protestowi ze strony fanów Discovery nie wyemitowało tego idiotycznego programu o wynikach autopsji. Jeśli nic nie uda się zdziałać, trudno, ale przynajmniej nie będziemy mogli powiedzieć, że nie próbowaliśmy. Obawiam się, że odwoływanie się do prawa jest w tej sytuacji niemożliwe, bo, jak powiedział sędzia Pastor, murray je przechytrzył.triniti pisze:Protest jest ważny, ale myślę, że symboliczny. Stacja zapłaciła już za to sporo kasy, więc rezygnacja z emisji łączyłoby się z poważnymi stratami. Podejrzewam, że zabezpieczyli się na wszystkie sposoby, również od strony prawnej i są kryci…Więcej w tej sytuacji mogłoby zdziałać Estate…Maja prawników, więc może doszukaliby się jakiegoś paragrafu, na który można by się było powołać. Powinni również wyraźnie zaznaczyć swoje stanowisko, że nie godzą się na szarganie pamięci Michaela…Fani oczywiście też…
MUZIKfactoryTWO MUZIKfactory2
the tweet I mentioned earlier, someone from NBC said "more boycott, more rating for us". I wanna prove networks wrong
Więc oni się cieszą z tego bojkotu jak widać…?
http://mjanwatch.wordpress.com/
-----------------------
m.
the tweet I mentioned earlier, someone from NBC said "more boycott, more rating for us". I wanna prove networks wrong
Więc oni się cieszą z tego bojkotu jak widać…?
http://mjanwatch.wordpress.com/
-----------------------
m.