Thrill the world 2010
Uwaga,
proszę wszystkie osoby, które są zdecydowane na aktywny udział w TTW09 w Krakowie o pw/email zawierający imię/nick/ew. ilość osób (które też chcą tańczyć), jakiś kontakt (gg/kom+email). Nie będzie to jakaś zamknięta lista, chcę jednak wiedzieć mniej-więcej ile na ile osób możemy liczyć, co pomoże w organizacji. email: ttw09.krakow@gmail.com
Jestem w trakcie negocjacji ws. lokalu, na spotkaniu we wtorek muszę podać naszą orientacyjną liczbę, stąd moja prośba do Was. Mam nadzieję, że zaraz po nim dobre wieści tu przekazać będę mogła. Terminy i miejsca prób też podam w przyszłym tygodniu, na razie proszę, chętni niech oswajają się z układem --> learn the dance
Bardzo więc proszę, do poniedziałku o zgłoszenia osób w miarę zdecydowanych.
A, jeśli są chętni z poza Krakowa i martwią się co i jak przed/po godziną thrillera, to nastawiajcie się raczej na całonocną imprezę.
proszę wszystkie osoby, które są zdecydowane na aktywny udział w TTW09 w Krakowie o pw/email zawierający imię/nick/ew. ilość osób (które też chcą tańczyć), jakiś kontakt (gg/kom+email). Nie będzie to jakaś zamknięta lista, chcę jednak wiedzieć mniej-więcej ile na ile osób możemy liczyć, co pomoże w organizacji. email: ttw09.krakow@gmail.com
Jestem w trakcie negocjacji ws. lokalu, na spotkaniu we wtorek muszę podać naszą orientacyjną liczbę, stąd moja prośba do Was. Mam nadzieję, że zaraz po nim dobre wieści tu przekazać będę mogła. Terminy i miejsca prób też podam w przyszłym tygodniu, na razie proszę, chętni niech oswajają się z układem --> learn the dance
Bardzo więc proszę, do poniedziałku o zgłoszenia osób w miarę zdecydowanych.
A, jeśli są chętni z poza Krakowa i martwią się co i jak przed/po godziną thrillera, to nastawiajcie się raczej na całonocną imprezę.
- MadziaLenka
Ja!!!Ja!!!Ja!!! jestem jak najbardziej chętna i zdecydowana:D
aaale super:d tym bardziej ze 27 mam urodziny:D:D
proszę tylko o imfo w sprawie prób
:)
jesli chodzi o jakiś klub w ktorym moglibysmy zatańczyc - może dąło by sie cos zalatwic:D musiałabym tylko wiedziec ile osob bedzie chetnych:)
aaale super:d tym bardziej ze 27 mam urodziny:D:D
proszę tylko o imfo w sprawie prób
:)
jesli chodzi o jakiś klub w ktorym moglibysmy zatańczyc - może dąło by sie cos zalatwic:D musiałabym tylko wiedziec ile osob bedzie chetnych:)
HE'S not coming back
Because he's SLEEPING WITH ME !!!!!
Because he's SLEEPING WITH ME !!!!!
ja oczywiście jestem pierwsza na takie akcje :0 moge Ci nawet podeslac liste maliową ludzi ktorzy mi sie zgłaszali na flash moba ! :) W ogole to proponuje plakat i pierdyknac kilka razy na GUMTREE moze sie ludzie jeszcze zgłoszą :d ja tak zbierałam ludzi na FM :)
Kurczę czekam na szczególy i mam nadzieję że się UDA !!! Nawet jakby nas miało tanczyć 15 osób to juz coś bo to ma mieć inny troche charakter niż FM :) Tylko pytanie czy o tej godznie w jakiejs knapie bedą w ogóle jeszcze ludzie cobysmy mieli dla kogo ten szoł urządzać :)
Od jutra zaczynam sie uczyć krokow NORMALNIE musi sie udać bo sie jak zawsze napaliłam niczym arab na kurs pilotażu ! A wiadomo że jak sie Moni na cos nastawi to nie ma bata musi być !
i taki sie dzis pomysł narodził jak siedziałam w WUCECIE bo wiadomo że wszelkie olśnienia spływają na człowieka właśnie tam :) no i rozkminiłam..bo moim wielki marzeniem tuż obok FM (które się już spełniło)jest zatańczyć Thrillera w pełnej charakteryzacji :) chociaż jak rano wtaję z łózka to sie czasami zastanawiam czy mi ta charakteryzacja potrzebna az tak ha ha :)
no ale do rzeczy - byłoby super jakby każdy sobie skołował jakieś CIUSZKI Truposza :) znaczy sie wielkiej filozofi nie ma - nawet mozna sie przejsc do SECOND HAND zanurkować po jakis podkoszulek dwa numery wiekszy tudziez babciną bluzeczkę w kolorze czarno szaro, burym generalnie trzeba sobie zwizualizować z teledysku w czym tam oni śmigają. Potem robimy w tym troche dziur, z kilka razy przeciagniemy po chodniku najlepiej na zakurzonej ulicy.
Doczepi sie jakies bandaże tez wczesniej solidnie ubabrane, doczeli sie jakies inne skrawki pozostalosci ubrania i GIT :0 Wslosy sie dziewczetom wytapiruje i potraktuje lakierem i co najwazniejsze MAKIJAZ :0 trza sie bedzie wczesniej spotkac umowic kazdy poprzynosi to co ma i bedziemy sie nawzajem wyżywac artystycznie :) Jakies smoky eyes, jakies popelate usta, jakies rany na twarzy, plamy opadowe i ogólnie gnijące ciało :) Mogę przyniesc specjalne farby do twarzy i sie tak wymalujemy że pomysla żesmy sie prosto z teledysku urwali :) Czajcie potem takie zdjecia grupowe jaaaaaaaaa czad ! Musi sie udac - kurde bo sie sama zaraz za ta ogranizacje wezme

Kurczę czekam na szczególy i mam nadzieję że się UDA !!! Nawet jakby nas miało tanczyć 15 osób to juz coś bo to ma mieć inny troche charakter niż FM :) Tylko pytanie czy o tej godznie w jakiejs knapie bedą w ogóle jeszcze ludzie cobysmy mieli dla kogo ten szoł urządzać :)
Od jutra zaczynam sie uczyć krokow NORMALNIE musi sie udać bo sie jak zawsze napaliłam niczym arab na kurs pilotażu ! A wiadomo że jak sie Moni na cos nastawi to nie ma bata musi być !
i taki sie dzis pomysł narodził jak siedziałam w WUCECIE bo wiadomo że wszelkie olśnienia spływają na człowieka właśnie tam :) no i rozkminiłam..bo moim wielki marzeniem tuż obok FM (które się już spełniło)jest zatańczyć Thrillera w pełnej charakteryzacji :) chociaż jak rano wtaję z łózka to sie czasami zastanawiam czy mi ta charakteryzacja potrzebna az tak ha ha :)
no ale do rzeczy - byłoby super jakby każdy sobie skołował jakieś CIUSZKI Truposza :) znaczy sie wielkiej filozofi nie ma - nawet mozna sie przejsc do SECOND HAND zanurkować po jakis podkoszulek dwa numery wiekszy tudziez babciną bluzeczkę w kolorze czarno szaro, burym generalnie trzeba sobie zwizualizować z teledysku w czym tam oni śmigają. Potem robimy w tym troche dziur, z kilka razy przeciagniemy po chodniku najlepiej na zakurzonej ulicy.

Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
- Noemi.best
na stronie TTW jest wszystko napisane, także o tym, że tańczymy w charakteryzacji zombie/thrillerowej :)moni pisze:zatańczyć Thrillera w pełnej charakteryzacji
Mamy całe 7 zgłoszeń:) Pytacie o szczegóły - będą we wtorek, jak załatwię klub. Na razie pewne jest to, że tańczyć będziemy o 2.30 25.10, tak jak to ustaliła "centrala";) Będą próby, na pewno intensywniej ćwiczyć będziemy tuż przed.
A, i jeszcze - PRem też się zajmę, ale dopiero jak wszystko będzie pewne. Na pewno nie będzie to impreza na taką skalę jak FM, ale o widownie też zadbamy:)
yyyyyy musi sie udać !!!! Trzymam kciuki !!!!
bo ja znow jakies dzwieki musze z Wami powydawać bo umre z tesknoty, brakuje mi naszych prób i śmiania sie ! normalnie cicho i pusto.....
Po Fm mamy kilku zaprzyjaznionych fotografów mogłabym ich zaprosić na tą akcję hy hy - zdjęcia bedą w sam raz na nasza-klase ZOMBIE RULEZ !!!! kurcze tylko troche lipna ta godzina - pewnie wiekszosc by wolała gdzieś ok 24 tej.....zwłaszcza Ci co na drugi dzień wstają do pracy :) no chyba nie przyslą tam nikogo i nie bedą sprawdzać - bez przesady

Po Fm mamy kilku zaprzyjaznionych fotografów mogłabym ich zaprosić na tą akcję hy hy - zdjęcia bedą w sam raz na nasza-klase ZOMBIE RULEZ !!!! kurcze tylko troche lipna ta godzina - pewnie wiekszosc by wolała gdzieś ok 24 tej.....zwłaszcza Ci co na drugi dzień wstają do pracy :) no chyba nie przyslą tam nikogo i nie bedą sprawdzać - bez przesady

bo ja chce żeby ludzie na nas patrzyli i podziwiali a nie wiem czy o tej porze ktoś jeszcze w miarę trzeźwy siedzi w knajpach w niedziele :)aokins pisze:moni- a co Ty masz jakiś uraz do tej godziny?
A ja myślałam, że Ty zaprawiona całonocna imprezowiczka![]()
Nie wymiękaj!
Będzie właśnie wyjątkowo! Toć to przecież początek niedzieli.
Potem będziesz spać do poniedziałku 6:00
macie tutaj inspiracje

i jeszcze:
Pierwszą rzeczą, jaką powinniśmy zrobić to podkład. Najlepiej nadaje się do tego puder o jasnym odcieniu (albo w ogóle biały) mocno kryjący. Pokrywami nim całą twarz łącznie z ustami i powiekami, uszami oraz szyją. Generalnie przydałoby się pokryć nim wszystkie odkryte części ciała. Następnie wypadałoby zaznaczyć wystające kości policzkowe, by uwidocznić efekt wysychania ciała. Nakładamy delikatnie szary cień do powiek na policzki starając się go tak nałożyć, by zbytnio nie kontrastował z wcześniej nałożonym pudrem. By uzyskać efekt niezdrowego koloru skóry i początków gnicia gdzieniegdzie nakładamy zielony cień do powiek na powierzchnię twarzy. Pamiętajcie jednak, że w obu przypadkach cienia powinny być to jedynie delikatne ślady. Efekt zapadniętych oczu najlepiej uzyskać mocno nakładając ciemnoszary, bądź też czarny cień na powieki i oczodoły
Kolejnym ważnym elementem jest sztuczna krew. Jest ona bardzo łatwa do zrobienia w domowych warunkach:
Woda
Cukier
Barwnik spożywczy (wiśniowy)
Nie ma tu jakiejś większej filozofii – wystarczy tak, jak w przypadku masy żelatynowej zrobić stężony roztwór wody z cukrem i dodać barwnik. Nie używajcie zbyt jasnego odcieniu barwnika. Krew i ciemniejsza tym bardziej profesjonalnie wygląda. Mówimy stanowcze nie, czerwonej, czy pomarańczowej krwi. Dużo lepiej wygląda wiśniowa, czy wręcz brązowa. Nie przesadzajmy również z jej natężeniem na ciele, czy ubraniu. Kilka delikatnych zacieków z pewnością wystarczy. Warto również taką mieszanką przepłukać usta, aby zęby i dziąsła nabrały krwistego koloru przywodzące na myśl niedawną konsumpcję kilku biedaków. Jeżeli nie chce nam się bawić w robienie tej mieszaniny, to od biedy możemy użyć po prostu farby. Należy jednak uważać, czy nie dostaniemy od niej uczulenia i oczywiście odpada wtedy branie farby do ust. Natomiast stanowczo odradzam używania wszelkich keczupów, czy sosów pomidorowych – jest to najmniej profesjonalne podejście do sprawy i na pewno nie będzie to dobrze wyglądać

A więc tak:
Ja przyjeżdżam do Krakowa przed południem w sobotę 24.10., bo jeszcze odwiedzam siostrę na Prądniku. W niedzielę 25-ego będę oczywiście.
Jeśli ktoś będzie wracał w poniedziałek 26-ego o 10:00 do Warszawy lub przez Warszawę z Krakowa Głównego, to możemy umówić się na dworcu jakoś.
Co do stylizacji - ciągle kombinuję, chcę jakoś nietypowo. :D Żeby się wyróżniać spośród Zombie, chociaż za Michaela się nie przebiorę, bo poziomem tańca mu ,wiadomo, do pięt nie dorastam.
I ćwiczę układ przed lustrem w domu.
Do zobaczenia!!!
Ja przyjeżdżam do Krakowa przed południem w sobotę 24.10., bo jeszcze odwiedzam siostrę na Prądniku. W niedzielę 25-ego będę oczywiście.
Jeśli ktoś będzie wracał w poniedziałek 26-ego o 10:00 do Warszawy lub przez Warszawę z Krakowa Głównego, to możemy umówić się na dworcu jakoś.
Co do stylizacji - ciągle kombinuję, chcę jakoś nietypowo. :D Żeby się wyróżniać spośród Zombie, chociaż za Michaela się nie przebiorę, bo poziomem tańca mu ,wiadomo, do pięt nie dorastam.
I ćwiczę układ przed lustrem w domu.

Do zobaczenia!!!