Najsłabsze Ogniwo
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- malakonserwa
Mamy chyba alergię na podobny tembr dźwiękówYour Ways
Zawodzi to to jak nieboskie stworzenie. Uszy więdną mi od pierwszego przesłuchania po ostatnie (jakieś 2h temu). Wokal bardzo wysoki, wytrenowany, trochę popisujący się. No dobra, niech będzie. Co z tego, że misternie wykonana, jeśli nie mogę słuchać :P

Ja podobnie jak kaem Lovely One. Nie wiem czy to dlatego, ze Jacksonowie nie maja drygu do funku, ale ta piosenka zawsze mnie meczyla. Nawet koncertowe wykonanie mnie nie przekonuje. Nie wiem co jest przyczyna tego stanu rzeczy, bo Shake your body uwazam za bardzo udany kawalek. To chyba kwestia natloku dzwiekow, ktore wywoluja irytacje miast zainteresowania.
Triumph to jak dla mnie najlepsza plyta zespolu i uwielbiam ja ogromnie. Ma fajniutki klimat, jest na niej sporo eksperymentow z nowoczesnymi dzwiekami lat 80tych. Syntezatory i wokodery nie sa na tej plycie jakims cudem kiczowate. Chyba jedna z moich ulubionych piosenek jest Wondering Who
. Swietny rytm, podoba mi sie ogromnie glos Jackiego i fajna gitarka ktora jest chyba zmiksowana na wokoderach wlasnie (nie znam sie na produkcji wogole, wiec tak sobie strzelam) i wchodzi w rejestry zarezerwowane dla piskow Michaela. Bardzo fajny efekt. Plus Everybody (preludium do tego, co dzialo sie na Off the wall) i This place hotel. Z kolei Time waits for no one jest pieknie zaspiewane. Triumph jest naprawde smaczna!
Triumph to jak dla mnie najlepsza plyta zespolu i uwielbiam ja ogromnie. Ma fajniutki klimat, jest na niej sporo eksperymentow z nowoczesnymi dzwiekami lat 80tych. Syntezatory i wokodery nie sa na tej plycie jakims cudem kiczowate. Chyba jedna z moich ulubionych piosenek jest Wondering Who

- Speed Demon
Też kiedyś próbowałem z tym walczyć. Najczęściej głosy nie mają uzasadnienia, szczerze mówiąc, podejrzewam, że ktoś absolutnie nie zna płyty, ew. słuchał jej jeden raz, po kilka sekund każdego utworu. Ale zasada - można głosować na co się chce bez uzasadnienia nadal panuje i mówi się trudnoXander wrote:Opanujcie się z głosami na your ways - przecież to super piosenka...
- Tiger Lilly
- give in to me
Walk Right Now
Jak pierwszy raz słuchałam tej płyty to właśnie przy tym utworze miałam muzyczne deja vu i pomyślałam "co to, drugi raz leci Can You Feel It?".
Może i mam ucho nadepnięte przez słonia, ale takie było moje wrażenie gdy usłyszałam pierwsze dźwięki tego utworu i pamiętam to do dziś. 
Płyta jest bardzo dobra, ale na którąś piosenkę w końcu trzeba było zagłosować.
Jak pierwszy raz słuchałam tej płyty to właśnie przy tym utworze miałam muzyczne deja vu i pomyślałam "co to, drugi raz leci Can You Feel It?".

Płyta jest bardzo dobra, ale na którąś piosenkę w końcu trzeba było zagłosować.

- Speed Demon
Co to są klawisze? To strażnicy w wiezieniu, prawda?
Greg Philinganes bardzo uznany muzyk sesyjny (dziś w TOTO) wygrywa tam solo. Pomagał braciom i solowemu Michaelowi do longplaya "Bad" bodajże. W trasie też z nim był.
Jak dogrywka to dogrywka... Mój głos na "Wondering Who", a szkoda bo kawałek świetny, jednak mniej mi podchodzi od "Your Ways", Jackiego.

Greg Philinganes bardzo uznany muzyk sesyjny (dziś w TOTO) wygrywa tam solo. Pomagał braciom i solowemu Michaelowi do longplaya "Bad" bodajże. W trasie też z nim był.
Jak dogrywka to dogrywka... Mój głos na "Wondering Who", a szkoda bo kawałek świetny, jednak mniej mi podchodzi od "Your Ways", Jackiego.
- Speed Demon
Jasne, że był z MJem w trasie, ale zdaje się, że pomagał mu na Off the wall i Thrillerze także;) a że gra tam solo nie wiedziałem, chociaż nie od dziś wiadomo, że to mistrz klawiszyMandey wrote: Greg Philinganes bardzo uznany muzyk sesyjny (dziś w TOTO) wygrywa tam solo. Pomagał braciom i solowemu Michaelowi do longplaya "Bad" bodajże. W trasie też z nim był.