Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

zu

Post by zu »

Your Ways

Zawodzi to to jak nieboskie stworzenie. Uszy więdną mi od pierwszego przesłuchania po ostatnie (jakieś 2h temu). Wokal bardzo wysoki, wytrenowany, trochę popisujący się. No dobra, niech będzie. Co z tego, że misternie wykonana, jeśli nie mogę słuchać :P
malakonserwa

Post by malakonserwa »

Your Ways
Zawodzi to to jak nieboskie stworzenie. Uszy więdną mi od pierwszego przesłuchania po ostatnie (jakieś 2h temu). Wokal bardzo wysoki, wytrenowany, trochę popisujący się. No dobra, niech będzie. Co z tego, że misternie wykonana, jeśli nie mogę słuchać :P
Mamy chyba alergię na podobny tembr dźwięków ;-)
Image
thewiz

Post by thewiz »

Ja podobnie jak kaem Lovely One. Nie wiem czy to dlatego, ze Jacksonowie nie maja drygu do funku, ale ta piosenka zawsze mnie meczyla. Nawet koncertowe wykonanie mnie nie przekonuje. Nie wiem co jest przyczyna tego stanu rzeczy, bo Shake your body uwazam za bardzo udany kawalek. To chyba kwestia natloku dzwiekow, ktore wywoluja irytacje miast zainteresowania.
Triumph to jak dla mnie najlepsza plyta zespolu i uwielbiam ja ogromnie. Ma fajniutki klimat, jest na niej sporo eksperymentow z nowoczesnymi dzwiekami lat 80tych. Syntezatory i wokodery nie sa na tej plycie jakims cudem kiczowate. Chyba jedna z moich ulubionych piosenek jest Wondering Who ;-). Swietny rytm, podoba mi sie ogromnie glos Jackiego i fajna gitarka ktora jest chyba zmiksowana na wokoderach wlasnie (nie znam sie na produkcji wogole, wiec tak sobie strzelam) i wchodzi w rejestry zarezerwowane dla piskow Michaela. Bardzo fajny efekt. Plus Everybody (preludium do tego, co dzialo sie na Off the wall) i This place hotel. Z kolei Time waits for no one jest pieknie zaspiewane. Triumph jest naprawde smaczna!
dzina

Post by dzina »

Can You Feel It
Aisha

Post by Aisha »

Your ways - piosenka wysoko zaśpiewana, przez co okropnie męczy mi ucho, nie dla mnie takie numery.
"Sam tylko umysł siłą swą
Może uczynić niebo z Piekła i piekło z Nieba"

Image
Xander

Post by Xander »

Opanujcie się z głosami na your ways - przecież to super piosenka...
Image
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Xander wrote:Opanujcie się z głosami na your ways - przecież to super piosenka...
Też kiedyś próbowałem z tym walczyć. Najczęściej głosy nie mają uzasadnienia, szczerze mówiąc, podejrzewam, że ktoś absolutnie nie zna płyty, ew. słuchał jej jeden raz, po kilka sekund każdego utworu. Ale zasada - można głosować na co się chce bez uzasadnienia nadal panuje i mówi się trudno
Tiger Lilly

Post by Tiger Lilly »

Wondering Who
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
give in to me

Post by give in to me »

Walk Right Now
Jak pierwszy raz słuchałam tej płyty to właśnie przy tym utworze miałam muzyczne deja vu i pomyślałam "co to, drugi raz leci Can You Feel It?". glupija Może i mam ucho nadepnięte przez słonia, ale takie było moje wrażenie gdy usłyszałam pierwsze dźwięki tego utworu i pamiętam to do dziś. nenene
Płyta jest bardzo dobra, ale na którąś piosenkę w końcu trzeba było zagłosować. :smiech:
Willy

Post by Willy »

Wondering Who - mimo, że generalnie słucham jej częściej niż ogranych hitów typu Can you feel it czy This place hotel to jednak od czegoś trzeba zacząć.
Smooth_b

Post by Smooth_b »

Przepraszam za opóźnienie.

CYFI- 2
TWFNO- 3
YW- 6
WW- 6
LO- 3

2 głosy po czasie.

Mamy remis więc dogrywka przez 2 dni:)
Your Ways czy Wondering Who ?

moj glos na Your Ways
Szucia

Post by Szucia »

Mój również ->Your Ways
Image
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Dwa niemajkelowe numery z płyty. Na "Your ways" jest super solo na klawiszach (ciekawe czy dzisiejsza młodzież zna jeszcze takie słowo). Czy ktoś wie kto je gra? Zdaje się, że żaden z braci.

Głosuję na "Wondering who", bo MJa cenię 100 razy bardziej niż jego braci. Również jako wokalistę
Mandey

Post by Mandey »

Co to są klawisze? To strażnicy w wiezieniu, prawda? ;-)

Greg Philinganes bardzo uznany muzyk sesyjny (dziś w TOTO) wygrywa tam solo. Pomagał braciom i solowemu Michaelowi do longplaya "Bad" bodajże. W trasie też z nim był.

Jak dogrywka to dogrywka... Mój głos na "Wondering Who", a szkoda bo kawałek świetny, jednak mniej mi podchodzi od "Your Ways", Jackiego.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Mandey wrote: Greg Philinganes bardzo uznany muzyk sesyjny (dziś w TOTO) wygrywa tam solo. Pomagał braciom i solowemu Michaelowi do longplaya "Bad" bodajże. W trasie też z nim był.
Jasne, że był z MJem w trasie, ale zdaje się, że pomagał mu na Off the wall i Thrillerze także;) a że gra tam solo nie wiedziałem, chociaż nie od dziś wiadomo, że to mistrz klawiszy
Locked