WROCŁAW - Spotkania w miejscu pamięci na Solnym

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
baśka_MJ4ever

Post autor: baśka_MJ4ever »

Corass. zignorowałaś mnie Ciołku! co z tymi podpisami co robimy jak kiedy gdzie? jest jakiś plan? ratujemy solny czy walczymy o nowe miejsce? no to ja licze na szybką odpowiedz ;p
Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me

They say I'm goin' crazy...
Awatar użytkownika
Teresa

Post autor: Teresa »

Corass pisze:
Teresa pisze:
Corass pisze:Przy okazji.
Ja, Kamila i Baśka mamy powiązania z XIII LO.
Teraz druga czy trzecia gim? (wspominałaś, że jesteś w gimnazjum, ale w tym samym zespole szkół, tak?)
Ja - do drugiej gimnazjum.
Kamila - do trzeciej gimnazjum.
Baśka - do pierwszej liceum.

A ty?
Trzecia gimnazjum, jeszcze w moim rodzinnym mieście.

A ja ponowię pytanie - jak wypadło spotkanie? : >
Awatar użytkownika
Corass

Post autor: Corass »

Spotkanie całkiem nieźle, tak mi się wydaje.

Basia - ja bym chciała uratować Solny, ale sądzę, że to nie możliwe.
Kochany Michael, zapewne nie dostaniesz tego listu...
Kochany Michael, pisałam do Ciebie sto razy!
Kochany Michael, zamykam oczy i śpiewam do siebie. Śniąc jak śpiewasz dla mnie...
Michael, kocham Cię.
Awatar użytkownika
ulaeska

Post autor: ulaeska »

Na 100% nie jest to możliwe. To miejsce jest poświęcone komu innemu i tego nam nie odpuszczą.
Odchodząc zabrałeś moje serce.
Awatar użytkownika
elmoro

Post autor: elmoro »

No i generalnie mają rację. I tak super, że tak długo na to pozwolili. Wystarczy zmienić miejsce i wszystko będzie przecież ok:)
Whatever Happens...we love you MJ, we do.
Awatar użytkownika
Corass

Tak, ale z Solnym wiąże się tak wiele wspomnień. xD
Kochany Michael, zamykam oczy i śpiewam do siebie. Śniąc jak śpiewasz dla mnie...
Michael, kocham Cię.
Awatar użytkownika
giovanedonore

Post autor: giovanedonore »

Można przenieść się obok Fredry, tam jest takie drzewo okrążone ławkami. I między ławkami, a drzewem jest sporo miejsca. W trakcie pierwszego spotkania własnie tam chcieliśmy położyć wszystkie rzeczy, które przynieśliśmy. A drzewo to raczej niczyj pomnik, tak mi się przynajmniej zdaje? :wariat:
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

W środku rynku...? Hmm, no nie wiem, ale od razu naszła mnie wizja, że jak ludzie będą wracać pijani z jakichś barów, knajp itd, to nie wiele może zostać z naszej pracy, bo zawsze znajdą się jakieś barany, co chociażby dla zabawy będą chcieli coś zniszczyć... Wiem, że na rynku niby ochrona sobie spaceruje, no ale jednak wszystkich upilnować nie można...
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
Corass

W sumie to zawsze i wszędzie istnieje takie niebezpieczeństwo.
A ja jestem za pomysłem Oli.
Michael, kocham Cię.
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

No tak, ale chodziło mi o to, że właśnie na rynku jest wiele pubów, barów, klubów itd.
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
Corass

Tak, wiem, ale na Solnym też wiele ludzi przechodzi o tej porze pijanych.
Nawet sobie nie wyobrażasz.
Michael, kocham Cię.
Maverick

Post autor: Maverick »

Solny wygląda bardzo bogato i ładnie z daleka - dużo fotek.

Tylko światełka żadne się nie paliły... no i woda. Nie wiem czy wieki nie była wymieniana, czy to co się z nią stało, stało się od upału, ale zdecydowanie trzeba się za nią brać nieco częściej.

Kwiaty wszystkie były do wyrzucenia, te w dużym zgniły, te w małych uschły, bo nie było tam wody.

Ale zmiana dekoracji bardzo pozytywna.

Fotki z popołudnia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Acha, strażnik miejski przyczepił się do mnie, że mamy nie wyrzucać śmieci do tych czarnych koszy, tylko do dużych kontenerów, bo się kaleczy o szkło. Jest to oczywiście absurd, ale powiedziałam, że będziemy się starać. Pan jednak nie był tym usatysfakcjonowany i zaczął na mnie z jakiegoś powodu pokrzykiwać, na co nie miałam zamiaru mu pozwolić, a zatem nasza rozmowa zakończył się jego pogróżką "usunięcia wszystkiego w sobotę."

Tyle z newsów.
Awatar użytkownika
Corass

Widzę, że dużo nowych fotek. No cóż... Od 6 do 22 nie ma mnie w domu i nawet nie mam czasu by podjechać na Solny, ale w sobotę będę.
Ja powiedziałam - jak ktoś nam to zniszczy to odkupię wszystko. Żaden cwaniaczek nie zabierze nam czegoś co stoi tu 2 miesiące bo takie ma widzimisie...

Woda z tego co wiem jest wymieniana codziennie, a teraz nie zajmujmy się już zdjęciami tylko kwiatami. Ludzie donieście kwiatów trochę! (ja sama w sobotę doniose)
Michael, kocham Cię.
Diana...

Post autor: Diana... »

Pieknie to wszystko wygląda, fajnie , że się tak staracie dla MJ. Dzięki za zdjącia, nie bylam we wro od niedzieli i byłam ciekawa jek jest teraz na Slonym. Ja zrobilam ladne fotki 28 sierpnia po zmroku dodalabym gdybym tylko umiala ;-)
Corass jak Wam idzie zbieranie podpisów?

Słyszałam o wystawie zdejec w heliosie, mam bardzo malo czasu na cokolwiek wiec jeszcze sie nie dowiedzialam dokladnie o co chodzi ale moze bylaby to fajna okazja do spotkania?
Ostatnio zmieniony pt, 18 wrz 2009, 23:24 przez Diana..., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ulaeska

Post autor: ulaeska »

No i stało się moi kochani. Mniej więcej o godz.17:45 byłam na Solnym. Ołtarzyka Michaela już tam nie ma. Wszystko zostało dzisiaj sprzątnięte. Rozmawiałam z jedną z Pań kwiaciarek. Powiedziała mi, że akcja odbyła się dzisiaj. Wszystko sprzątnęła Policja bądź Straż Miejska. Nie umiała dokładnie powiedzieć. Szkoda tylko, bo tyle pięknych zdjęć zostało zabranych i w sumie nie wiadomo kto je zabrał. No i miejsce też nam odebrali. Ula.

"Nie płacz tam gdzie odszedłem jest mi dobrze i nikt mnie nie krzywdzi"
Odchodząc zabrałeś moje serce.
ODPOWIEDZ