Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
3mam się swojego typu... Born To Love You i ubolewam
nad stratą You've Changed.
Na mojej pierwszej pirackiej płycie CD Jackson 5 się to zwało bodajże First Hits, którą kupiłem w 1996 roku na jakiejś wyprzedaży ta piosenka otwierała wydawnictwo.
Zapadła mi w pamięć i do dziś lubię. No ale jak się okazało jest słaba.
Tymczasem mój cichy faworyt ma się dobrze i płynnie jeszcze oddycha.
nad stratą You've Changed.
Na mojej pierwszej pirackiej płycie CD Jackson 5 się to zwało bodajże First Hits, którą kupiłem w 1996 roku na jakiejś wyprzedaży ta piosenka otwierała wydawnictwo.
Zapadła mi w pamięć i do dziś lubię. No ale jak się okazało jest słaba.
Tymczasem mój cichy faworyt ma się dobrze i płynnie jeszcze oddycha.
Ha! Zgadzam się z Maverick! Za dużo cukru w cukrze - a w końcu sama Lika (a wiesz - i tu dosłodzę - że teraz jeszcze bardziej dostrzegam, jak bardzo Cię brakowało na forum jakiś czas temu? ) napisała, że twórczość Jackson 5 to soulowa guma do żucia robiona przez bandę dzieciaków. A tu już we wstępie jakieś nastrojowe skrzypki, chórki robiące powolne u-hu-hu, ech. Brakuje świergotu ptasząt. Jak w takim kawałku z płyty na I.Maverick pisze:Can You Remember
Lubię. Ale im częściej słucham Diana Ross Presents..., tym jestem coraz bardziej pewny, że - póki co - moim faworytem jest Stand. Na spółkę z Who's lovin' You, co by nie było że ja tylko szybkie kawałki trawię.kaem pisze:Standing In The Shadows Of Love to mój faworyt z płyty.
Więc tak najchętniej dalej bym zagłosowała na Standing in the shadow of love ale to najwidoczniej narazie nie ma szans odpaść ... poczekam jeszcze a tymczasem głos oddaje na Can You Remember bo jest najsłabszy zaraz po Standing ... i jest większe prawdopodobieństwo ,ze odpadnie
Widzisz ... życie to ja i ty .
Born To Love You
Takie blade to nagranie, jakby musieli coś wcisnąć z katalogu The Temptations- drugi cover tego zespołu na tej płycie też nie błyszczy. W Can You Remember czuję więcej serca.
Takie blade to nagranie, jakby musieli coś wcisnąć z katalogu The Temptations- drugi cover tego zespołu na tej płycie też nie błyszczy. W Can You Remember czuję więcej serca.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- Stanisław Leon Kazberuk
...to żaden wybórMaverick pisze:Wybór między "Can You Remember" i "Born To Love You".
Właśnie. Melodyjne, wdzięczne, lekko zaśpiewane. Esencja wczesnego J5Maverick pisze: "Born To Love You" jest urocze i ma ładniejszy refren.
Serce w Can You Remember jest - z całą pewnością! Co doskonale uwydatnia ten filmik!kaem pisze: W Can You Remember czuję więcej serca.
Ja na Can You Remember ręki nie podniosę
Co wybieram zatem...
Zgadzam się! Niech będzie "(I KNOW)I'M LOSING YOU" - jakoś bez polotu zaśpiewane. W zbyt surowy i uproszczony sposób. Piosenka jest naprawdę świetna w... oryginalnej wersji! Brakuje mi tu harmonii. Potencjał jest jak najbardziej, ale można było mieć na to lepszy pomysł... ładnie wyeksponować głosy chłopców.kaem pisze:The Temptations - drugi cover tego zespołu na tej płycie też nie błyszczy.
Się uwzięłam na tego biednego Jermaine'a
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- Michael Jackson
- Erna Shorter
- Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Najsłabszym ogniwem w tej rundzie jest Can You Remeber - 4 głosy
Zgadzam się z tym, nie przepadam.
Runda 5
1.Zip A Dee Doo Dah
3.I Want You Back
5. Standing In The Shadows Of Love
8. Who's Lovin' You
9. Chained
10. (I Know) I'm Losing You
11. Stand
12. Born To Love You
Mój głos to w dalszym ciągu Zip A Dee Doo Dah
Podsumowanie za 3 dni po godz. 20
Runda 5
1.Zip A Dee Doo Dah
3.I Want You Back
5. Standing In The Shadows Of Love
8. Who's Lovin' You
9. Chained
10. (I Know) I'm Losing You
11. Stand
12. Born To Love You
Mój głos to w dalszym ciągu Zip A Dee Doo Dah
Podsumowanie za 3 dni po godz. 20
Ech, a ja żałuję :(Erna Shorter pisze:Najsłabszym ogniwem w tej rundzie jest Can You Remeber - 4 głosy
Ledwo się załapałam na tą rundę... Erna czyżbyś "czekała" na mnie z podsumowaniem ?
Teraz już nie zaśpię :]
Walę prosto z mostu - I'm Losing You!
Jak wyżej.
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
- Michael Jackson
- Michael Jackson