Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Julyja_*MJ*

Post by Julyja_*MJ* »

A mi się wydaje że raczej tak bo pisał że czasami chciałby wyjść normalnie na ulice i nikt by się na niego nie rzucił, ale z drugiej strony to kochał to co robił i nie wiem czy mógłby bez tego żyć...
Raczej nigdy nie poznamy odpowiedzi na to pytanie...
:mj:
Image
http://www.acdc.shost.pl/Forum/index.php Polecam ! ; )

God give rock and roll to you
Urszula

Post by Urszula »

Eva wrote:Mama zapytała mnie, czy gdyby MJ dostał od Boga szansę na drugie "normalne" życie bez sławy i bogactwa przyjąłby ofertę. Jak wam się zdaje?
Ja napiszę, że nie, mówił już jako małe dziecko że chce być sławny i zostać wielką gwiazdą ( co akurat mu sie udało).
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Nie zrobiłby tego. Ponieważ wiedział, że to co robił jest ważne, wierzył, że został wybrany do zrobienia tego wszystkiego. Kochał to co robił i kochał twarze uszczęśliwionych ludzi, oraz ludzi którym pomógł, nie cofnąłby tego. Mimo wszystko nie zrezygnowałby z tego.

W każdym razie tak sam powiedział ;-)
luka

Post by luka »

A ja mam takie pytanie: w 2005 roku w wywiadzie z Geraldo Rivera Michael opowiadał o tym, że nagrywa piosenkę razem ze swoim bratem Randym dla ofiar tsunami. Co dalej działo się z tą piosenką? Została wydana? Bo ja nic o tym nie słyszałam... :-/
Image
madisson

Post by madisson »

ja bym się chciała dowiedzieć jaki stosunek miał MJ do parodii swoich piosenek przez Weird Al Yankovic'a
"Eat it"

http://www.youtube.com/watch?v=HyfcOriVKBM
i "Fat" (Bad)
http://www.youtube.com/watch?v=fqz1ojIQ ... re=related
;-)

śmiał się z tego,wkurzało go to a może się tym w ogóle nie przejmował??
wie ktoś? :-)
Noemi.best

Post by Noemi.best »

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Justine

Post by Justine »

ponawiam pytanie

czy ktos wie skąd jest to zdjęcie ?
http://i28.photobucket.com/albums/c249/ ... 017fu6.jpg

obok jeszcze jest Q.
I nie jest to napewno a United Negro College Award 1987 MJ jest podobnie ubrany ale nie tak samo jak na fotce. Mysle ze moze z Grammy 88 bo wtedy razem byli ale nie jestem pewna czy mam rację, nagroda raczej Grammy nie przypomina. Pomózcie.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Baby Jane

Post by Baby Jane »

KLA12, Kochana, rozumiem, że to Cię nurtuje. Ja osobiście uważam, że razem wyglądali bardzo uroczo. Powiem Ci co wiem, jeśli ktoś zna inne fakty proszę mnie poprawić, dobrze?

MJ był bardzo młody, kiedy spotkał Dianę i kochał ją od dawna, kiedy dorósł chyba Diana zaczęła coś do niego czuć, faktycznie pojawiali się razem często jako para, MJ był randką Diany i Diana była randką MJ'a :) co do tego dlaczego nie byli razem, sądzę, że chodziło o różnicę wieku i skandal jaki mogło to wywołać w ich otoczeniu. Diana mogła się tego bać, podobno był to powód dla którego musiała opuścić Motown (?) . Potem Diana poślubiła kogoś innego i Michael był smutny/zły z tego powodu, ponieważ ją kochał. Potem mówił, że to wszystko było złudzeniem, ale sądzę, że pasowali do siebie.
Goga

Post by Goga »

A ja mam pytanie takie.
Co Michael śpiewa w piosence Can't Let Her Get Away ...
Chodzi mi o fragment 3:07-3:43.
Szukałam po wszystkich tekstach i nulll...
Maria

Post by Maria »

Kiedy byłam mała i gdy widziałam panią z panem trzymających się za rękę, to też sądziłam, że z pewnością muszą parą. Potem dorosłam i dowiedziałam się, że można trzymać się za ręce, można się wzajemnie podobać, ubóstwiać, kochać i jednocześnie nie być parą. Trzymanie za ręce tak więc nie musi oznaczać związku stuprocentowego ;-) Zapewne Diana i Michael byli w sobie zauroczeni, byli ze sobą blisko, ale emocjonalnie, bo znali się dość długo. Michael jako dziecko mieszkał u Diany przecież jakiś czas. Kiedy dorósł siłą rzeczy musieli być bardzo zżyci.

KLA12
Pacyfa czy też pacyfka - symbol pacyfizmu. Pacyfizm - ruch społecznościowy dążący do pokoju, potępiający wszelkie wojny itp. Tak więc Pacyfa to znak pokoju :-)

There's a place in your heart
And I know that it is love
SwedishJackson

Post by SwedishJackson »

Maria wrote: Pacyfa czy też pacyfka - symbol pacyfizmu. Pacyfizm - ruch społecznościowy dążący do pokoju, potępiający wszelkie wojny itp. Tak więc Pacyfa to znak pokoju :-)
Hm, zawsze uważałem pacyfa za znak pokoju ale okazuje że ma dwa znaczenia :-/

Image

oraz

"Krzyż Nerona/Pacyfka
Zaadoptowany przez "pacyfistów" jako ich "znak rozpoznawczy". Wśród współczesnych grup okultystycznych oznacza upadek chrześcijaństwa - odwrócony krzyż z ramionami złamanymi ku dołowi. Symbol był używany przez satanistów podczas odprawiania czarnych mszy. Odwrócony krzyż Nerona był także umieszczany przez SS na zawiadomieniach o śmierci i na nagrobkach. Narodowi socjaliści tym znakiem nawiązywali do pogańskiej czarnej magii."
You will always be there for me!
Image
Remeber, the press is a busniess: Newspapers and magazines are in business to make money - sometimes at the expense of accuracy, fairness, and even the truth.
Justine1304

Post by Justine1304 »

Kiedy w 88 MJ miał spotkanie z księżną Dianą i ta poprosiła go by zaśpiewał "Dirty Diana" mimo, że na początku odmówił. To on to w końcu zrobił czy nie? Gdzieś czytałam, że tak więc jestem trochę zdezorientowana.
Image
polishblacksoul

Post by polishblacksoul »

Justine1304 wrote:Kiedy w 88 MJ miał spotkanie z księżną Dianą i ta poprosiła go by zaśpiewał "Dirty Diana" mimo, że na początku odmówił. To on to w końcu zrobił czy nie?
Nie, ostatecznie nie zaśpiewal "dd" poniewaz bylo zbyt malo czasu na zmienienie repertuary i przeorganizowanie setlisty :) michael o tym mowil osobiscie w jednym z wywiadow.
Maria

Post by Maria »

polishblacksoul wrote:michael o tym mowil osobiscie w jednym z wywiadow.
tak, MJ wywalił z setlisty DD, żeby nie wprawić księżnej Diany w zakłopotanie. Dokładnie o tym mówi w Private Home Movies.

Ja się z kolei zapytam, czy MJ gdzieś w jakimś wywiadzie wypowiedział się co odczuwa, kiedy widzi, że ludzie reagują na niego w taki sposób, wiecie - histeria, omdlenia, płacz itp... Co myśli o tym, co myśli w takich chwilach, albo czy może ktoś z jego otoczenia mówił coś na ten temat. Pan Czapliński w swej książce napisał, że pewnie do takich zdarzeń był już przyzwyczajony... Jednak nie sądzę, by opanowanie MJa w takich przypadkach świadczyło, że nie robi to na nim żadnego wrażenia....
Czy MJ gdzieś konkretnie mówił o tym, lub jego znajomi?

There's a place in your heart
And I know that it is love
Noemi.best

Post by Noemi.best »

Baby Jane wrote:MJ był bardzo młody, kiedy spotkał Dianę i kochał ją od dawna, kiedy dorósł chyba Diana zaczęła coś do niego czuć, faktycznie pojawiali się razem często jako para, MJ był randką Diany i Diana była randką MJ'a
po 1. tlumaczylas to z jakiejs angielskiej strony czy jak?
po 2. to ze MJ sie w Dianie podkochiwal [jak mu sie wtedy wydawalo] to slyszalam/czytalam itd, ale zeby Diana miala jakies romantyczne uczucia do MJ'a...? Nie ulega watpliwosci ze darzyla go jakims uczuciem, ale to chyba nie bylo nic na linii damsko-meskiej. Nie przypominam sobie tez sytuacji gdzie niby sie pojawiali jako para, w sensie bycia razem w zwiazku.

Co do trzymania sie za rece: w takim razie MJ musial miec tez romans m.in z Sophia Loren, Liz oraz z Madonna
Image Image Image

:wariat:
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Post Reply