Społeczność 2000 Watów- wizja zakreślona przez Szwajcarski Federalny Intstytut Technologii w Zurychu w 1998 roku, według której każda osoba z rozwiniętego gospodarczo kraju nie używa więcej niż 2000 Watów do roku 2050, bez obniżania standardu życia.
2000 Watów to obecnie średnia światowa. Acz nie jest ona taka sama na całym świecie (6000 w zachodniej Europie, 12000 w USA, 1500 w Chinach, 1000 w Indiach, 300 w Bangladeszu).
Naukowcy przewidują, że przy obecnym zużyciu paliwa i węgla korzystanie z energii będzie ograniczone do maksimum 500 Watów w najbliższych 50- 100 latach.
A moze jednak troszeczke...?songbird pisze:Chyba Michael współtworząc , a przede wszystkim wykonując ten utwór nie miał na myśli wizji Społeczność 2000 Watów
Piosenka niewatpliwie traktuje o seksie, ale chyba nie tylko.To zbyt wiele, rozsadza mnie
Uważaj na słowa, nie przesadź
Zyjac zbyt intensywnie szybciej sie spalamy.
Czasem widzimy zdjecia, nierzadko gwiazd muzyki, kina wygladajacych na 60 latkow, a w rzeczywistosci majacych ok 40, twarzy zniszczonych przez zbyt intensywne korzystanie z "urokow" zycia, narkotyki, alkoholizm, nocne zycie... Oni mieli z pewnoscia duzo przepiec i zuzywali wiecej niz srednie 2000 Watts
Ja to rozumiem w ten sposob - zuzyjesz wiecej niz srednia przygotuj sie na to, ze wkrotce bedziesz musial/a zejsc grubo ponizej sredniej, zwolnic tempo.
Niespecjalnie lubie ten tekst. Jest jak dla mnie zbyt ociosany, zbyt ostry.