Niedocenione utwory Michaela
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Billie Jean M.J.
moim zdaniem jego niektore piosenki nie sa tak doceniane bo sa JEGO. wiem, to glupio brzmi ale to prawda. no bo patrzcie taka piosenka np. invincible jest o wiele lepsza niz taka np. piosenka rihanny umbrella, ale to piosenke rihanny puszcza w radiu bo jak na jej poziom , to jest swietna, a od mika oczekuja ciagle piosenek a la Billie Jean, wiec te troszeczke mniej genialne nie sa doceniane.
uwarzam ze najbardziej niedocenione sa piosenki z albumu invincible, history i kilka piosenek ktore wogule nie znalazly sie na nowych albumach takie jak we've had enough itd. chociarz teraz wlasciwie album invincible zostal ogloszony najlepszym albumem dziesieciolecia, wiec chyba nie mozna powiedziec ze jest niedoceniony...
uwarzam ze najbardziej niedocenione sa piosenki z albumu invincible, history i kilka piosenek ktore wogule nie znalazly sie na nowych albumach takie jak we've had enough itd. chociarz teraz wlasciwie album invincible zostal ogloszony najlepszym albumem dziesieciolecia, wiec chyba nie mozna powiedziec ze jest niedoceniony...
Becouse world with out you doesn't have for me any sense...
love you michael!
love you michael!
Billie Jean M.J.
Michael ustawił sobie wysoko poprzeczkę i nie mógł pozwolić sobie na 'zwykły' utwór.Każda Jego piosenka ma magię w sobie :).No widzisz inni artyści stworzą jeden kawałek góra 2 i się szczycą tym.Na koncertach w kółko je gają i przez kilka lat nagrają max 2 , 3 hity.Michael dlatego tworzył album kilka lat nawet , ponieważ 'dopieszczał' go do granic.Kiedyś pewien artysta powiedział , że dla Niego jak tworzył z Michaelem utwory napisane i przez nich były fantastyczne , a dla Michael nie!!.Sam twierdził , że skoro zrobiliśmy bardzo dobrą piosenkę to czemu ma nam się mnie udać zrobić jeszcze lepszej :)To był nasz cały Michael - perfekcjonista w każdym detalu.
Michael ustawił sobie wysoko poprzeczkę i nie mógł pozwolić sobie na 'zwykły' utwór.Każda Jego piosenka ma magię w sobie :).No widzisz inni artyści stworzą jeden kawałek góra 2 i się szczycą tym.Na koncertach w kółko je gają i przez kilka lat nagrają max 2 , 3 hity.Michael dlatego tworzył album kilka lat nawet , ponieważ 'dopieszczał' go do granic.Kiedyś pewien artysta powiedział , że dla Niego jak tworzył z Michaelem utwory napisane i przez nich były fantastyczne , a dla Michael nie!!.Sam twierdził , że skoro zrobiliśmy bardzo dobrą piosenkę to czemu ma nam się mnie udać zrobić jeszcze lepszej :)To był nasz cały Michael - perfekcjonista w każdym detalu.
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Tabloid Junkie
Świetny utwór szkoda że tak nie doceniany, 10x lepszy od smętnego Leave me Alone...
Superfly Sister
Jeszcze jedna perełka, piękna melodia i wogóle...
Come Together
To samo co wyżej
Just Good Friends
Przez wielu uważany za najgorszy utwór z Bad, a według mnie to zaraz po DD, SM i BAD najlepsza piosenka :)
Jeszcze Whatever Happens, 2BAD, Gangsta i P.Y.T.
Świetny utwór szkoda że tak nie doceniany, 10x lepszy od smętnego Leave me Alone...
Superfly Sister
Jeszcze jedna perełka, piękna melodia i wogóle...
Come Together
To samo co wyżej
Just Good Friends
Przez wielu uważany za najgorszy utwór z Bad, a według mnie to zaraz po DD, SM i BAD najlepsza piosenka :)
Jeszcze Whatever Happens, 2BAD, Gangsta i P.Y.T.
ja też uważam, że wiele piosenek jest niedocenionych. Według mnie najbardziej skrzywdzone utwory MJa to takie, które nie znajdują się na żadnych albumach. Jedną z nich to:
State of shock
Z Mercurim, a to był jeden z gigantów (w tym oczywiście był Michael)
Come Together tak jak pisał kolega ^^
oraz wiele innych...
Z jednym się nie zgodzę z szymi. Leave me alone jest naprawdę superowe i w cale nie jest takie smętne
State of shock
oraz wiele innych...
Z jednym się nie zgodzę z szymi. Leave me alone jest naprawdę superowe i w cale nie jest takie smętne
I'm starting with the man in the mirror!
Nie rozumiem dlaczego, wiele ludzi nie lubi "This time around", "D.S.", "Money", "Come together", "Childhood", "Tabloid Junkie", "History", "Little Susie" i "Smile".
Po prostu tego nie rozumiem. Przecież te piosenki są wspaniałe!
Po prostu tego nie rozumiem. Przecież te piosenki są wspaniałe!
Sygnaturka i avek wykonane przez Pointrox. Dziękuję ;]
'But if Rooselvelt was livin' he wouldn't let this be, no, no!' (Michael Jackson; They don't care about us)
martynka pisze:Mnóstwo ich ale dla mnie najbardziej niedocenionym (nieznanym) utworem-co prawda z The Jacksons- jest
BE NOT ALWAYS.
Czyste piękno, emocje, wrażliwość ,głęboki tekst, anielski głos MJa płynący prosto z serca.
NIEBO NA ZIEMI
Oo, tak ! Całkowicie popieram. Pierwszy raz tej piosenki słuchałam późno w nocy, przeraziłam jak usłyszałam ten czyściutki głos Michaela.
Pozostając przy The Jacksons wspomnę jeszcze o "Everybody" i "Time Waits For No One".
Shiny- z Tobą również się zgadzam ; ]
A poza tym np. "Threatened" , dla mnie ta piosenka jest energiczna, żywa i ma w sobie to 'coś', a praktycznie nikt spoza grona fanów jej nie zna.
"You are my life" to sama przyjemność ze słuchania. Kojarzy mi się z dziećmi MJa ; ) (PHM)
- Billie Jean M.J.
o to mi wlasnie czlowieku chodzilo!!!!!!!!!1 ale zawsze mialam problemy z wyslawianiem sie ... no coz bywa ;)MacJack50 pisze:Billie Jean M.J.
love you michael!
love you michael!
- Billie Jean M.J.
tak sie akurat sklada ze come together jest na plycie HIStory ;). nie wspominajac ze jest to piosenka beatlesow....JuliaM pisze:ja też uważam, że wiele piosenek jest niedocenionych. Według mnie najbardziej skrzywdzone utwory MJa to takie, które nie znajdują się na żadnych albumach. Jedną z nich to:
State of shock
love you michael!
love you michael!
Jak dla mnie niedocenione jest morphine. Ta piosenka jest kapitalna. Pozwala zrozumieć człowieka w sidłach nałogu, wołającego o pomoc, który próbuje zwrócić na siebieb uwagę ale z niczyjej strony nie otrzymuje pomocy; jest sam na sam z uzależnieniem. Perełka.
Sądzę, że Invincible jako płyta jest bardzo niedoceniona. Większość osób kojarzy Michaela z Thrillerem lub Bad. Akurat Invincible to płyta, której uwielbiam słuchać. MJ był już w tamtym okresie dojrzałym artystą, który zamieścił na płycie takie perełki jak You rock my world, lub też don't walk away, które zasługują na jak najwyższe uznanie, jednak nie zostały docenione.
Sądzę, że Invincible jako płyta jest bardzo niedoceniona. Większość osób kojarzy Michaela z Thrillerem lub Bad. Akurat Invincible to płyta, której uwielbiam słuchać. MJ był już w tamtym okresie dojrzałym artystą, który zamieścił na płycie takie perełki jak You rock my world, lub też don't walk away, które zasługują na jak najwyższe uznanie, jednak nie zostały docenione.
Utwór nie został doceniony dla tego, że prawda boli. Niestety MJ przekazał w niej schemat manipulacji mediów zwykłymi szarymi ludźmi. Niestety ci nie potrafiąc się z nią pogodzić odrzucili TJ. Niestety bo ma naprawdę duże walory artystyczne. Pomijając już tekst z przesłaniem linia melodyczna jest świetna. Pozatym odnoszę takie wrażenie, że chciałoby się jej słuchać bez końca.szymi pisze:Tabloid Junkie
Dzięki za uwagę^^prawie bym zapomniałatak sie akurat sklada ze come together jest na plycie HIStory
Zgadzam się z tym w 100%!!!! Ta piosenka to po prostu prawdziwy hicior!!!Eva pisze:Jak dla mnie niedocenione jest morphine. Ta piosenka jest kapitalna. Pozwala zrozumieć człowieka w sidłach nałogu, wołającego o pomoc, który próbuje zwrócić na siebieb uwagę ale z niczyjej strony nie otrzymuje pomocy; jest sam na sam z uzależnieniem. Perełka.
Mogłabym jej słucham w koło i nigdy mi się nie znudzi! Ona jest bossska!!
Normalnie palce lizać
I'm starting with the man in the mirror!
Według mnie wiele protest songów Micheala nie została doceniona.Walka z mediami i ukazanie całej prawdy tj. Tabloid Junkie , Privacy , Why You Wanna Trip On Me oraz Scream , gdyby nie to , że to był najdroższy teledysk Michaela , zapewne w ogóle by o niej nie wspominano.I tak jak wcześniej wspomniałem cała płyta Invincible , która jak dla mnie nie odstaje od pozostałych , cały czas awangarda.Stawiam ją na równi z HIStory , Bad, Thriller itd. Kiedyś przeczytałem piekne słowa :Legendą staje się artysta , którego nie potrafisz wymienić najlepszej płyty i utworu.Ma taki repertuar bogaty , że wszystkie kawałki są na najwyższym poziomie i taki jest/był Michael.M.in. to pokazuje , że był Legendą już za życia .Mogę się założyć i myślę , że większość przyzna mi rację , że nie potrafi nikt z nas wymienić takiego 1 utworu , który jest ponad resztą.Wielu ludzi na pyt. jaka piosenka przychodzi ci do głowy jako pierwsze skojarzenie , kiedy myślisz o MJ , wielu z nas udzieli różnorodnych odp.Dla jednego Bad , drugiego Tabloi Junkei, trzeciego TWYMMF itd.
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
- polishblacksoul
no coz, ciezko wymienione piosenki nazwac protest-songami bo te raczej odznaczaja sie zaangazowaniem w problemy polityczne lub spoleczne ;) wlasciwie po "thrillerze" michael na kazdej plycie krzczal jak mu zle i niedobrze ze wscibskimi i niesprawiedliwymi mediami, z kazdym kolejnym krazkiem krzyk ten byl glosniejszy i bardziej przerazliwy (nie liczac "privacy" bo uwazam ten kawalek za najslabszy z kategorii "gorzkie zale mj-a"). nie zapominajmy jednak ze michael sam nieco igral z ogniem i podsycal, inspirowal niektore z plotek by utrzymac zainteresowanie swoja osoba. a ze media w pewnym momencie nie chcialy juz byc usluzne jacksonowi to zrobily to co zrobily...MacJacks50 pisze:Według mnie wiele protest songów Micheala nie została doceniona.Walka z mediami i ukazanie całej prawdy tj. Tabloid Junkie , Privacy , Why You Wanna Trip On Me oraz Scream , gdyby nie to , że to był najdroższy teledysk Michaela , zapewne w ogóle by o niej nie wspominano
awangarda?! jaka awangarda przepraszam bardzo? ;) bo chyba nie muzyczna? moze awangarda znizkowej formy artysycznej michaela? ;)MacJack50 pisze:cała płyta Invincible , która jak dla mnie (..) cały czas awangarda
> > > Po prostu dobra muzyka
Protest song nie musi równać się "na świecie jest tak bardzo źle, politycy kradną, toczą się wojny, zróbmy coś z tym". Jeżeli Michael śpiewa, żebyśmy nie wierzyli brukowcom ("Tabloid Junkie"), albo żeby paparazzi odczepili się od niego ("Privacy"), to chyba jest to również jakaś forma protestu?
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
- polishblacksoul
protestu ale nie protest-songu ;) forma protest-songu jest bardzo dokladnie zdefiniowana. jesli mielibysmy takowego szukac w tworczosci michaela to mozna pod te kategorie podciagnac na przyklad "they dont care about us" ale na pewno nie "privacy" czy "leave me alone" ;)Margareta pisze: Jeżeli Michael śpiewa, żebyśmy nie wierzyli brukowcom ("Tabloid Junkie"), albo żeby paparazzi odczepili się od niego ("Privacy"), to chyba jest to również jakaś forma protestu?
> > > Po prostu dobra muzyka