No właśnie niekoniecznie są to nastoletnie dziewczyny - czytałam wypowiedzi osób starszych ode mnie.michael mckellar pisze: niema nic w tym dziwnego, e nastoletnie dziewczyny czy ogólnie fani to przeżywają. wystarczy poczytać komentarze pod artykułami czy wypowiedzi na FB
.triniti pisze:Myślę, że podejście fanów jest bardzo zróżnicowane. Nie wiem, czy chcą się wyróżnić, czy po prostu dobrze bawić i świętować jego muzykę, pokazać swoje przywiązanie do niej, również solidarność z idolem. Nie sadzę też, że na co dzień akcentują ubiorem swoją odmienność, a dotyczy to innych subkultur. Goci są gotami przez cały rok
Tak, z tym, że czasy się zmieniły i obecnie trudno na co dzień na ulicy trafić na "subkulturowca" w pełnym "mundurku". Zwykle ma jakieś akcesoria związane ze swoją subkulturą, ale w pełnej okazałości widoczny jest dopiero w sezonie festiwali i koncertów. Podobnie fani MJ-a na co dzień mogą mieć na sobie jakiś akcent w postaci koszulki czy marynarki, ale dopiero na zlotach odznaczają się w tłumie. Podejście fanów określonej muzyki też jest zróżnicowane - niektórym wystarczy muzyka i poglądy, inni idą dalej i zaznaczają swoją przynależność poprzez ubiór.