Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Lika wrote:Ja proszę o unicestwienie: This Time Around
Co ciekawe tego samego dnia jak wydałam "wyrok" na ten utwór, to mi się nagle zaczął podobać
No ale ciiii, nie off topuje już :]
I w ogóle to witamy Likę Znad Morza.
Jest coś takiego. Takie lustrowanie (użyję modnego słowa, a co mi tam) płyt zachęca mnie po odkurzenia dawno nie słuchanych krążków. I nie tylko dlatego, by rzeczywiście przypomnieć sobie, co lubię bardziej; ale dlatego że w ogóle dyskusje wzbudzają apetyt- jak gadanie o jedzeniu. Choć w przypadku tego głosowania bardziej przypomniało mi sie jak lubię This Time Around. To był chyba pierwszy utwór z płyty, który usłyszałem. Piotr Kaczkowski puszczał ten utwór w MiniMaxie, sporą chwilę przed premierą.
Albo usłyszenie piosenki w radio/tv z płyty, którą ma się na półce jakiś czas powoduje, że się po nią sięga. Macie tak też?
Może to tłumaczy sukces MJ w części- Jego medialnosć jest wyzwalaczem dla odbiorców, jak reklama. Oczywiście nie tylko to jest jej wartością.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Z ilością 6 głosów, po wyrównanej walce, odpadł You Are Not Alone. Liczyłem 2 razy.
Runda 3
Scream
They Don't Care About Us
Stranger In Moscow
This Time Around
Earth Song
Money
Come Together
Childhood
Tabloid Junkie
2 Bad
HIStory
Little Susie
Smile
Zapraszam do głosowania.
Żeby głosować na Childhood w Dzień Dziecka. Naprawdę... Taka ładna piosenka ze spielbergowską nutą.
Mój głos- Childhood.